Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

MLB All-Star Game 2011: Tulowitzki lehet az egyetlen denveri résztvevő

2011.07.09. 14:10 - Filip89

A héten hozták nyilvánosságra a 2011-es MLB All-Star gálán résztvevő játékosok névsorát, mely a szurkolói voksolások, illetve az edzői döntések alapján alakult ki. Sajnos, nagy meglepetés nem történt, és a Colorado Rockies baseball-osaival ismét mostohán bánt a közvélemény, így ha minden igaz, akkor idén is mindössze egyetlen sportoló képviselheti a várakozáson alul szereplő denveri gárda színeit a rendezvényen.

Troy Tulowitzki Troy Tulowitzki #2 of the Colorado Rockies turns an unassisted double play to end the third inning against the San Francisco Giants at AT&T Park on June 3, 2011 in San Francisco, California.



















Az idei gálán jövő hétfőn rendezik meg a Home Run Derby-t, és kedden kerülhet sor az AL és az NL összecsapására Phoenixben, az Arizona Diamondbacks otthonául szolgáló Chase Field ballparkban. A szurkolói szavazásokban a mezőnyjátékosokra lehetett szavazni június 30-ig, a posztonkénti győztesek alkotják az American League, ill. a National League csapatának kezdőit. A keret többi ütőjét a tavalyi World Series-résztvevő csapat két menedzsere, Bruce Bochy (NL) és Ron Washington (AL) határozta meg, míg a gálán fellépő dobók névsorát a szakértők szavazatai alapján állították össze, valamint további egy-egy játékos a Final Vote szurkolói beszavazáson harcolhatta ki magának a részvételt.

A legnagyobb favoritunk, Troy Tulowitzki végül ott lehet az All-Star-on, bár azok után, hogy szinte végig vezette a szavazást az NL shortstop-ok közt, az utolsó napokban a Mets-es Reyes leelőzte őt, ám a második helyen tartalékként ő is tikettet váltott az arizonai örömjátékra. Sőt, mivel legyőzőjét a napokban DL-re kellett rakni, így Tulo léphetne előre kezdőnek a poszton, de egyelőre a denveri srác játékában sem lehetünk teljesen biztosak, mivel a héten vádlisérülést szenvedett, csak szombaton várható a visszatérése, s amennyiben a hétvégén nem érzi magát tökéletes formában, akkor valószínűleg a gála helyett inkább a pihenésre fog összpontosítani, hogy utána tejes erőbedobással állhasson a csapata rendelkezésére. Emlékezhetünk rá, hogy Tulo-t tavaly a második helyen szavazták be, de a csuklótörése miatt nem vehetett részt az ASG-en, idén némi elégtétel lehetne számára, ha éppen kezdő lehetne, bár Helton 2003-as sikere óta ebben az évben sem lehetett szavazás útján kezdőjátékosunk, legfeljebb beugróként van esélye odaférkőznie.

A veterán Todd Helton fénykorában már öt All-Star-on vehetett részt, utoljára hét évvel ezelőtt, és sajnos idén sem juthatott el a csillagok játékára, pedig nagyon közel állt hozzá. A tavalyi pocsék szezonja után, sokan a visszavonulást várták volna a Rockies franchise arcától, azonban a rutinos first baseman nem szeretett volna ilyen könnyen beletörődni a sorsába, az idei télen újfajta edzésprogrammal készült a szezonra, és csattanós választ tartogatott az őt leírók számára. Helton a stabil .300 feletti átlaga mellé, mostanáig 9 hazafutást és 39 pontszerzést postázott, amivel egyrészt féltáv előtt túlszárnyalta a tavalyi egész éves termését, másrészt abszolút a poszt legjobbjai közé emeli őt az idei teljesítménye. Balszerencsénkre a Final Vote-on csak a harmadik helyet sikerült megkaparintania, a második pozíció pedig már All-Star-szereplést ért volna, mivel a győztes Victorino sérülés miatt nem vállalhatta a részvételt. Ez sajnos nem jött össze Helton-nak, de az év végén még egy nagy visszatérőnek járó díjban teljes joggal reménykedhet.

Meglehetősen érdekes volt, hogy Carlos Gonzalez idén is lemaradt az All-Star gálára utazók névsorából, miután sem a szurkolók szavazatai alapján, sem edzői döntésből nem hívták meg őt az NL-csapatba. CarGo a tavalyi berobbanó szezonjában abszolút érthetetlen módon nem lehet meghívva a gálára, majd az évad végeztével a posztja egyik legjobb védekező játékosának járó Gold Glove-ot, és a legjobb ütő számára dukáló Silver Slugger-t is elhódíthatta, miközben Votto és Pujols mögött az előkelő harmadik helyen végzett az NL MVP választáson. Ennek ellenére, mégsem sikerült eléggé megismertetnie magát a rajongókkal, hogy elegendő szavazat érkezzen a neve mellé, leginkább az alulreprezentáltságának tudhatjuk be a kimaradását, mert a számok alapján abszolút ott lett volna a helye a legjobbak jutalomjátékán. A venezuelai outfielder a gyengébb szezonkezdés után remekül összekapta magát, s már 13 HR és 51 RBI szerepel a statisztikái közt. Talán egy újabb hangzatos év után, jövőre már tényleg eljöhet az ő ideje, és addigra már nem lesz annyira vastag bőr az amerikai baseball-társadalom képén, hogy újból kihagyják a listáról.

Továbbra is várnia kell élete első All-Star-jelölésére a megbízható csere dobó Huston Street-nek. Joggal hihettük azt, hogy az idei évad első felében nyújtott kiváló teljesítménye elég lehet a gálán való részvételre, de a szakértők mégis inkább a jól bejáratott neveket vitték el helyette a poszt képviselőinek fenntartott helyeken. A denveri closer a 25/27-es meccsbefejezési hatékonyságával egyértelműen a legjobbak közé tartozik a ligában, s az első félév alapján pályafutása legjobb szereplését nyújtja, mivel hasonló folytatással, nagy eséllyel megdöntheti a két évvel ezelőtti 35/37-es egyéni rekordját, mint ahogy a 37 save-es évi csúcsát is. Nehéz választ adni a kérdésre, hogy miért nem veszik őt számításba sorozatosan, s még lehetetlenebb megjósolni, vajon closer-ként mivel tudna többet tenni érte, hogy egyszer valahogy mégis All-Star-szereplő lehessen?!



















Reális esélye lehetett volna még a bekerülésre a fiatal kezdő dobó Jhoulys Chacin-nek, akit azonban nem vettek figyelembe a csapat összeállításakor, pedig élete első teljes MLB-szezonjában rendkívül meggyőző teljesítményt nyújtott. A tehetséges dobó nem tudta felvenni a versenyt a mezőnyt évek óta uraló sztárjátékosokkal, mellettük pedig még a bajnok Giants vihette a saját embereit, holott helyettük a mi kutyánk kölyke is egész nyugodtan befért volna. Chacin nyolc győzelemmel és folyamatos 3.00 körüli futás engedési átlaggal abszolválta a szezon első felét, emellett az egész NL-ben ellene érik el a leggyengébb találati hatékonyságot a mindenkori ütők. Vitathatatlanul nagy jövő állhat a 23 esztendős venezuelai játékos előtt, aki ebben az évben már a Rockies rotation-jének domináns alakja, és ha még jobban tudja stabilizálni a játékát, akkor idővel a rangos egyéni elismerések sem maradhatnak majd el.

Az American League All-Star csapatának kerete:

Elkapók: Alex Avila (Detroit Tigers), Russell Martin (New York Yankees), Matt Wieters (Baltimore Orioles);
Egyes bázisemberek: Adrian Gonzalez (Boston Red Sox), Miguel Cabrera (Detroit Tigers), Paul Konerko (Chicago White Sox);
Kettes bázisemberek: Robinson Cano (New York Yankees), Howard Kendrick (Los Angeles Angels);
Hármas bázisemberek: Alex Rodriguez (New York Yankees), Adrian Beltre (Texas Rangers), Kevin Youkilis (Boston Red Sox);
Shortstopok: Derek Jeter (New York Yankees), Asdrubal Cabrera (Cleveland Indians), Jhonny Peralta (Detroit Tigers);
Külsőpályások: Jose Bautista (Toronto Blue Jays), Curtis Granderson (New York Yankees), Josh Hamilton (Texas Rangers), Michael Cuddyer (Minnesota Twins), Jacoby Ellisbury (Boston Red Sox), Matt Joyce (Tampa Bay Rays), Carlos Quentin (Chicago White Sox);
Dobók: Josh Beckett (Boston Red Sox), Aaron Crow (Kansas City Royals), Gio Gonzalez (Oakland Athletics), Felix Hernandez (Seattle Mariners), Brandon League (Seattle Mariners), Chris Perez (Cleveland Indians), David Price (Tampa Bay Rays), Mariano Rivera (New York Yankees), James Shields (Tampa Bay Rays), Jose Valverde (Detroit Tigers), Justin Verlander (Detroit Tigers), Jordan Walden (Los Angeles Angels), Jered Weaver (Los Angeles Angels), C.J. Wilson (Texas Rangers);
Poszt nélküli ütők: David Ortiz (Boston Red Sox), Michael Young (Texas Rangers).


A National League All-Star csapatának kerete:

Elkapók: Brian McCann (Atlanta Braves), Yadier Molina (St. Louis Cardinals);
Egyes bázisemberek: Prince Fielder (Milwaukee Brewers), Gaby Sanchez (Florida Marlins), Joey Votto (Cincinnati Reds);
Kettes bázisemberek: Rickie Weeks (Milwaukee Brewers), Brandon Phillips (Cincinnati Reds)
Hármas bázisemberek: Placido Polanco (Philadelphia Phillies), Chipper Jones (Atlanta Braves)
Shortstopok: Jose Reyes (New York Mets), Troy Tulowitzki (Colorado Rockies), Starlin Castro (Chicago Cubs)
Külsőpályások: Ryan Bruan (Milwaukee Brewers), Lance Berkman (St. Louis Cardinals), Matt Kemp (Los Angeles Dodgers), Carlos Beltran (New York Mets), Jay Bruce (Cincinnati Reds), Matt Holliday (St. Louis Cardinals), Hunter Pence (Houston Astros), Justin Upton (Arizona Diamondbacks), Shane Victorino (Philadelphia Phillies), Andre Ethier (Los Angeles Dodgers);
Dobók: Heath Bell (San Diego Padres), Matt Cain (San Francis Giants), Tyer Clippard (Washington Nationals), Roy Halladay (Philadelphia Phillies), Cole Hamels (Philadelphia Phillies), Joel Hanrahan (Pittsburgh Pirates), Jair Jurrjens (Atlanta Braves), Clayton Kershaw (Los Angeles Dodgers), Cliff Lee (Philadelphia Phillies), Tim Lincecum (San Francisco Giants), Jonny Venters (Atlanta Braves), Ryan Vogelsong (San Francisco Giants), Brian Wilson (San Francisco Giants).


Bár csak egyetlen képviselőnk lesz ott, érdemes lesz szurkolnunk Tulowitzki-ért, s jövő hétfőn-kedden kellemes szórakozást nyújthat számunkra az MLB All-Star gála, ami a többi liga rendezvényével ellentétben némi igazi téttel is bír, hiszen a győztes liga csapata lehet majd a kedvezményezett a következő World Series küzdelmeiben.


A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr983052670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

milo_hedgie#23 2011.07.09. 16:07:52

jó lett,kicsit nyugisabb,mint amit első felindulásból írtál pár napja:D

Coach Sacco 2011.07.09. 19:41:24

A Stretes résszel nagyon egyetértek, őt sajnálom most a legjobban, neki abszolút helye lett volna. Jó gondolat, hogy "mit tudna többet tenni érte"... Talán az lehet a baj, hogy túl sok jó closer van a ligában.

Tomi_Tanguay 2011.07.09. 20:30:41

kemény hogy a-rod és chipper is megsérült tegnap, alig marad allstar 3B:D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.07.11. 20:29:37

Na, akkor viszont ebben All-Star-ozzunk. :P
Ma 2-től homerun derby, holnap 2-től AL-NL meccs.

Full lineups:

AL

Curtis Granderson, Yankees, CF
Asdrubal Cabrera, Indians, SS
Adrian Gonzalez, Red Sox, 1B
Jose Bautista, Blue Jays, RF
Josh Hamilton, Rangers, LF
Adrian Beltre, Rangers, 3B
David Ortiz, Red Sox, DH
Robinson Cano, Yankees, 2B
Alex Avila, Tigers, C

Jered Weaver, Angels, P

NL

Rickie Weeks, Brewers, 2B
Carlos Beltran, Mets, DH
Matt Kemp, Dodgers, CF
Prince Fielder, Brewers, 1B
Brian McCann, Braves, C
Lance Berkman, Cardinals, RF
Matt Holliday, Cardinals, LF
Troy Tulowitzki, Rockies, SS
Scott Rolen, Reds, 3B

Roy Halladay, Phillies, P

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.07.11. 21:30:32

“As soon as I played Saturday, I knew I would be here,” Tulowitzki said. “I have never even played in the game. And to get a chance to start I wasn’t to going to miss it.”

Dawyd728 2011.07.11. 21:32:07

Srácok előre szólok, h nagyon OFF lesz amit írok.
Így lassan a 2. évforduló tájékán gratulálok minden egyes szerkesztőnek a kitartásáért, energiáért amit ebbe a blogba ölt. Hihetetlen mennyiségű időt 'pazaroltatok' ebbe a melóba. Más helyeken pénz nélkül teljesen elhalnak az ilyen kezdeményezések. Őszintén nem gondoltam volna, h ilyen életképes lesz az oldal, és talán a legfontosabb, h a minőség miatt sincs szégyenkezni való. Még1X gratulálok és kitartást mindenkinek, jó dolog magyarországi Denver fannak lenni. :))

foppa21 2011.07.11. 22:01:28

@Dawyd728: hát jah de amihez filip nyúl arannyá vagy whiskyvé változik:-D emberfeletti amit itt és a gitrben művel napról napra:-) nagyon bírom a blogot már két éve, innen lehet a legjobban tájékozódni a csapatainkról. go denver!!!

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.07.11. 22:32:41

@Dawyd728: Azt hittem, az MLB All-Star ihletett meg... :D
Igyekszünk tartani magunkat, hogy a napi egy cikk meglegyen, és kiálljunk folyamatosan a kedvenc csapataink mellett. :)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.07.12. 05:11:08

Cano nyerte a HR Derby-t Gonzo előtt, azért nem gondoltam volna, hogy három órás lesz ez a szar.

Tomi_Tanguay 2011.07.12. 09:53:33

jól van fogok írni:D a derbyről megírtam most pár három mondatot. a többit megpróbálom holnap elkészíteni, de érdekes lesz hogy nem fogok látni semmit majd a gameday alapján írok:D
amúgy a derbyn jól leszerepelt pár gyökér. bautista megkapa a legtöbb szavazatot az allstarra itt meg az utolsók közt kiesett. weeks és kemp meghívása eleve vicc volt ilyen sluggerek közé, prince pedig túl értékelt volt mint mindig.

foppa21 2011.07.12. 13:43:45

@Filip89: gondolom nem bántad, legalább nem unatkoztál éjjel:-D
nekem sikerült átaludnom viszont ma nézni akarom tuloék meccsét

Tomi_Tanguay 2011.07.12. 15:30:21

@Dawyd728: köszi! én speciel csak igyekszem tartani a lépést a kormányzó követelményeivel:D

foppa21 2011.07.12. 20:08:58

tulo mennyit fog játszani? gondolom ilyenkor nem a kezdők tolják le az egész meccset

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.07.12. 20:25:10

Castro-val ketten vannak SS-ok, szóval legrosszabb esetben felesben osztják meg, vagy talán Tulo valamivel többet játszik.

foppa21 2011.07.12. 20:36:27

@Filip89: jól van akkor nem fogom kihagyni az elejét:-D

Coach Sacco 2011.07.13. 02:39:25

Na, mostmár ideje lenne, hogy elkezdjék...

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.07.13. 03:13:15

Megvolt Tulo első putout-ja a harmadik tetején, most jöhet az első at bat.

Coach Sacco 2011.07.13. 03:41:58

Vezet az NL, Leet eléggé elkapták ebben a menetben

Coach Sacco 2011.07.13. 03:46:37

Bocs, az AL...
Erre Fielder 3run homerun! :)

foppa21 2011.07.13. 03:56:53

nah ilyen előnyből már lehetne nyerni:-)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.07.13. 03:58:31

Az ötödikben Tulo single, aztán PR-ként Castro helyettesíti.

foppa21 2011.07.13. 04:55:10

kezd eldőlni, ha nem basszák el a végét, akkor meglesz a nl pálya előny

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.07.13. 05:35:59

Maradt az 5-1, akkor a pályaelőny megvan, már csak mi hiányzunk a WS-ből. :P

foppa21 2011.07.13. 08:29:49

@Filip89: tényleg jó kis meccs volt, és örülök hogy az NL nyert bár kevés az esély hogy mi leszünk a döntősök


süti beállítások módosítása