Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Avalanche: Training Camp 2011

2011.09.21. 10:48 - Filip89

Az előző háromnapos hétvége alatt bonyolították le a Colorado Avalanche 2011/12-es szezont megelőző edzőtáborát a centenniali South Suburban Family Sports Center-ben. Következő összefoglalónkban a szombattól hétfőig történteket, vagyis az egymás közti barátságos mérkőzések eseményeit, illetve a legfontosabb egyéni teljesítményeket taglaltuk, miközben már sor került az évi hagyományos, Bordó-Fehér összecsapásra is.



A Colorado Avalanche 2011-es edzőtáborának 55 fős kerete:

Kapusok: Sami Aittokallio, Trevor Cann, Cedrick Desjardins, Jean-Sebastien Giguere, Calvin Pickard, Semyon Varlamov;
Hátvédek: Tyson Barrie, Gabriel Beaupre, Mike Brennan, Joel Chouinard, Kyle Cumiskey, Dillon Donnelly, Stefan Elliott, Cameron Gaunce, Jan Hejda, Jonas Holos, Matt Hunwick, Erik Johnson, David Liffiton, Shane O'Brien, Ryan O'Byrne, Kyle Quincey, Troy Rutkowski, Duncan Siemens, Stephen Silas, Ryan Wilson;
Centerek: Evan Brophey, Mike Carman, Matt Duchene, Joey Hishon, Joakim Lindstrom, Brad Malone, Greg Mauldin, Jay McClement, Justin Mercier, Garrett Meurs, Peter Mueller, Ryan O'Reilly, Mark Olver, Kevin Porter, Paul Stastny, Ryan Stoa;
Jobb szélsők: Milan Hejduk, David Jones, Chuck Kobasew, Luke Walker, Brandon Yip;
Bal szélsők: Patrick Bordeleau, Zach Cohen, T.J. Galiardi, Gabriel Landeskog, Cody McLeod, Patrick Rissmiller, David Van der Gulik, Daniel Winnik.


Az egymás közti gyakorlásokat és egyéni feladatokat követően érkezett el az edzésnapok legérdekesebb része, amikor a teljes keretet három különböző csapatra osztották, és egymás közt meccseltek körmérkőzéses rendszerben mind a három napon egy-egy 45 perces találkozót futóórával. Egyébként minden más kitételben a normál szabályoknak megfelelő összecsapások keretein belül, leszámítva, hogy például a szabálytalanságokért automatikusan büntetőlövés járt.

A három csapat felállása az általános sorösszetételeknek megfelelően alakult, így a támadó sorokat tekintve a Fekete Csapat első hármasa a Lindstrom-Stastny-Jones trió volt, a Szürke Csapat élén a Mueller-Duchene-Hejduk hármas állt, míg a Kék Csapat legtöbbször a Landeskog-O'Reilly-Galiardi sorral képviseltette magát a jégen. A védőpárokat tekintve a Feketék kék vonalán a Hejda-Johnson páros tevékenykedett, a Szürkéknél egy Quincey-Wilson kooperációt figyelhettünk meg, míg a Kékek élén az O'Brien-Barrie duó állt, de feltűnt még egy Hunwick-Elliott és egy Cumiskey-O'Byrne páros is. A jól ismert nevek mellett természetesen további öt frissen draftolt játékos, és a nyári új szerzemények is részt vettek a mérkőzéseken.

1. nap, szombat:

- A szombat reggeli első találkozón a Fekete Csapat 2-0 arányban legyőzte a Szürkéket, miután a közelmúltban megszerzett új első számú kapus, Varlamov hibátlan teljesítményt nyújtott a kapuban Duchene-ékkel szemben. A győztes fél találatain Cody McLeod és David Jones osztoztak, a fentebb említett első soruk különösen jól teljesített, Stastny és Lindstrom nem egyszer látványos összjátékot hajtott végre, nagyon jól érezték egymást ahhoz képest, hogy tulajdonképpen először játszottak együtt. A meccs komoly fizikai jelleget öltött magára, a srácok nem riadtak vissza a kőkemény ütközésektől, különösen az 1/11-es draft pick Siemens volt elemében, aki számtalan remek bodicsekkel vétette észre magát. Egy túl jól sikerült belépőt követően Wilson szorult ápolásra, de a néhány perces kényszerszünetet követően ő is visszatérhetett a jégre a társak közé.

- A napi második találkozón, mintegy negyedórával később, a fekete mezes csapatot újra jégre szólították, amikor a Kék Csapat ellen kellett megmérkőzniük, és másodszor is diadalmaskodni tudtak, ezúttal egy valamivel gólgazdagabb meccsen, 5-3-ra. A gólgyártást természetesen a nagyszerűen teljesítő Fekete top sor kezdte, nevezetesen Paul Stastny révén, aki egy pazar távoli átlövéssel köszönt be. Rövid időn belül némi meglepetésre a nem éppen offenzív kvalitásairól híres bekk, Ryan O'Byrne találatával egyenlítettek a Kékek, ám a meccs fele magasságában Daniel Winnik egy perc alatt a duplázott a fiatal Pickard kapus bánatára, amivel komoly lépéselőnybe került a csapata. A hajrá hiába hozott újra izgalmas küzdelmet egy gólos differencia mellett, az újonc hátvéd Stefan Elliott találata alakította ki a biztos végeredményt, így a Feketék mindkét meccsüket megnyerték az első napon.

- A diadalittas Fekete Csapat tagjai már a jól megérdemelt pihenőjüket töltötték, amikor a kora délutáni órákban még egy Kék-Szürke összecsapást rendeztek, amely előbbi 4-3-as győzelmével ért véget. A két vesztes találkozója különösen izgalmas csatát tartogatott, még ha a meccset a Kékek látványosan jobban is kezdték. Az elején korán 3-0-s előnyt tudtak felépíteni maguknak, az idén draftolt Garrett Meurs mellett még a feltűnően jól mozgó Gabriel Landeskog-Ryan O'Reilly tandem mindkét tagja is betalált egy-egy alkalommal. Nem tartott sokáig a hibátlan mérleg, percekkel a harmadik gólt követően Ryan Wilson bombagólja hozta meg az áttörést a Szürkék számára. Röviddel ezután viszont egy kapu előtti kavarodásban Gabriel Landeskog szerzett újabb gólt, a fiatal svéd erőcsatár immár a második találatát szerezte a mérkőzésen, amely később győztes gólnak minősült. A hajrában még T.J. Galiardi büntető lövéses góljával, valamint a clevelandi fenegyerek, Patrick Bordeleau egyéni megmozdulásával tudta lefaragni a különbséget egy gólra a nyitó napon mindkét meccsét elveszítő Szürke együttes.





















2. nap, vasárnap:


- A második napi küzdelmeket a Fekete és a Kék Csapat indította, kettejük összecsapásán az intenzitás hasonlóan magas hőfokon pörgött, ahogyan ahhoz az első napon már hozzászokhattunk. A Feketék igyekeztek megőrizni a szombati perfekt mérlegüket, és sikerült is nekik, lévén 3-1-re felülmúlták a Kékeket. Nem egész egy perc után máris magához ragadta az előnyt a favorit együttes, amikor a profik közé frissen belépő Brad Malone találta meg az utat a ketrecbe. A folytatásban ismét a Feketék sziporkázó első sörára szegeződött a figyelem, ugyanis két nagyszerű akció végén újabb két találattal terhelték meg az ellenfél hálóját, Paul Stastny és Joakim Lindstrom voltak eredményesek, megint szegény Pickard bánta a páros nagyszerű formáját. A Szürkéknek csak egyetlen apró szépségtapasz jutott, az utolsó percekben Ryan O'Reilly révén ütöttek egy becsület gólt, aki ezzel már a harmadik pontját, egyben a második gólját regisztrálta az edzőtáborban.

- A folytatásban a Kékek a Szürkék ellen mérkőztek meg, azonban Landeskog-ék másodszor már képtelenek voltak megtréfálni Duchene-éket, akik 4-1-es győzelmet arattak. A Szürke Csapat 0-1-es hátrányból sorozatban négy találatot elsüllyesztve tudott diadalmaskodni, miközben a rendkívül lendületes támadójátékuk ellen a Kék hátvédeknek nem sok ellenszerük lehetett. A gólcsendet még a bombaformában teljesítő Ryan O'Reilly törte meg az első tíz perc végeztével, aki egy fantasztikus lövéssel tüzelt Varlamov válla felett a hálóba, azonban a Szürke-henger alkalmával a Monsters tavalyi kapitánya, Greg Mauldin két találatot vállalt, míg a mérkőzés közepe tájékán Luke Walker és Kyle Quincey ugyancsak eredményesek tudtak lenni, így viszonylag sima győzelmet értek el az ismét pórul járt Kékekkel szemben.

- A vasárnapi finisben a veretlen Fekete Csapat az előző meccsét megnyerő Szürkék ellen csapott össze, akik rendkívüli módon fogadkoztak, hogy véget vetnek Stastny-ék edzőtábori hegemóniájának, végül be kellett érniük az 1-1-es döntetlennel. A találkozó hatalmas küzdelemben zajlott, és a 45 perces játékidőből már közel 30 minutum lepergett, amikor még mindig gól nélküli döntetlen volt az állás, ekkor Daniel Winnik négy meccs alatti harmadik találata törte meg a jeget, és juttatta előnyhöz a Feketéket. Az ellenfél azonban nem adta fel, a Szürkék ellenállhatatlan hajrába kezdtek, és nagyjából hat perccel a befejezés előtt a junior hátvéd Troy Rutkowski távoli lövése jutott a gólvonalon túlra a kapu előterében tornyosuló embertömegen keresztül. Az egyenlítést követően a Szürkéknek a végjátékban több komoly sanszuk is lehetett volna a győzelemre, de a Feketék kiállták a rohamokat és megőrizték a veretlenségüket.




















3. nap, hétfő:


- A befejező napot a Szürkék és a Kékek csörtéje vezette fel, amely találkozó első fele leginkább a kapusokról szólt, Giguere és Varlamov mindketten sokáig kapott gól nélkül tartották magukat, ám a Szürke Csapat végül megtörte ellenfelét, és 4-0-val besöpörte a győzelmet. Csak az első gólt volt nehéz megszerezniük, onnantól kezdve már könnyebben jöttek a találatok, rögtön Giguere első kapitulálása két percen belül két gólt eredményezett, beleértve az újonc Duncan Siemens gyönyörű, átlövéses bombagólját. A meccs hajrájában még Peter Mueller és Brandon Yip találatai alakították ki a végeredményt, Varlamov kapus pedig már a második shutout-ját könyvelte el a három napos meccssorozat alatt.

- Ezután következett a továbbra is veretlen Fekete Csapat hétfői első fellépése, amelyet az őket többször is megszorongató Szürkék ellen vívtak, de a Stastny vezette alakulat öt meccsen belül a negyedik győzelmét is felírhatta a soron következő 4-2-es diadalmenettel. A mérkőzés elején David Jones juttatta előnyhöz a Feketéket, majd nem sokkal később egy késleltetett kiállítás alatt hat az öt ellen Paul Stastny találatával növelték tovább a vezetést. A Szürkék nem adták könnyen a bőrüket, és 20 perccel a vége előtt Brandon Yip szemfüles megmozdulásával lopóztak közelebb, azonban néhány akcióval később az új szerzemény Jan Hejda jóvoltából állt vissza a megnyugtató két gólos különbség. Sőt, nem sokkal később Cody McLeod gólja végképp eldöntötte a kérdéseket a befejezésre, erre már csak egyetlen apró válasz érkezett, amikor a Szürkék részéről ismételten a fiatal hátvéd Troy Rutkowski volt eredményes beállítva a végeredményt.

- A három napos edzőtábor legutolsó mérkőzésén a veretlen Feketék a Kék Csapattal néztek farkasszemet harmadszor, és utoljára már képtelenek voltak tovább őrizni a hibátlan teljesítményüket, a Kékek 2-0-s győzelmet arattak. A meccs elején egy komoly védelmi hibát az AHL-szerződéssel jelenlévő Mike Brennan használt ki, ugyanis Cann kapus kikorcsolyázott a ketrec mögé, de egyik hátvédje elvitte volna előle a korongot, nevető harmadikként pedig a Kékek játékosa szelídítette meg a játékszert. Nem sokkal később sor került a TC első és egyetlen verekedésére, amikor Malone a kapu mögött kőkeményen leütközte Donnelly-t, a QMJHL-es fenegyerek pedig nem hagyta magát és színvonalas ökölcsatára késztette az egyetemi keményfiút. Szerencsére egyik fiatal sem sérült meg, így mindenki elégedetten tapsolhatott a bátor legényeknek. A folytatásban a Feketék komoly nyomást helyeztek a Kékek kapujára, a tavaly draftolt Aittokallio viszont remekül állta a sarat, és egyetlen gólt sem engedett be, ehelyett az utolsó másodpercekben egy üres kapus találat alakította ki a végeredményt.






















Az idei draft összetett második kiválasztottja, Gabriel Landeskog a hivatalos edzőtáborban is igazolta az előzetes várakozásokat, és az egymás közti edzőmérkőzések alatt O'Reilly kifejezetten hasznosan és eredményesen tette a dolgát. Nagyszerű fizikai állapotban van, minden egyes cserében teljes erőbedobással küzd, és bár a passzok terén akadnak még hiányosságai, rendkívül veszélyes a kapura, és bizonyára az elkövetkezendő szezon alatt csak folyamatosan fog fejlődni, ahogy haladunk előre, és egyre több terhet lehet majd rárakni. "Nagyon élveztem a meccseket, nem igazán tudtam előzetesen, hogy mire számíthatok, de bevallom nem gondoltam volna, hogy ennyire pörgős, kemény csörtéket fogunk vívni egymással, kellemes meglepetés ért" - összegzett a svéd erőcsatár.

Visszatért az edzőtáborban a jégre a tavaly szeptemberi agyrázkódása miatt a teljes 2010/11-es szezont kihagyni kényszerülő Peter Mueller, aki szintén jó formát mutatott a gyakorlásokon, és ő maga is elégedett volt az első benyomásokkal: "Először kicsit féltem, hogy mi lesz az első ütközéseknél, nehogy újra megsérüljek, de szerencsére nem történt semmi, a jövőben is igyekezni fogok éberebb lenni, hogy ki tudjam védeni a felém irányuló ütközéseket. Úgy gondolom, hogy a játék sem ment rosszul, 'Dutchy' és 'Hejd' mellett könnyű dolga van az embernek. Próbálok napról napra egyre jobb lenni, hogy a rajtra maximálisan készen állhassak."

A - részben sérülések miatt is - felejthető tavalyi szezonja után T.J. Galiardi a nyári szünetben mintegy 8 kiló izmot pakolt magára, újra jó erőben, éhesen várja a következő szezon kezdetét: "Úgy érzem, hogy a segítségemre lesz a súlyfelszedés, korábban is gyakran próbáltam küzdeni a korongért a sarkokban, de a nagyobb játékosok könnyen félrelöktek, reményeim szerint a jövőben mindez fordítva fog történni."

A friss szerzemények közül némi meglepetésre leginkább az európai igazolás, Joakim Lindstrom hívta fel magára a figyelmet. A 27 esztendős bal szélső, aki korábban már megfordult az NHL-ben, az elmúlt évben a svéd bajnokság pontkirálya volt, és komoly célokkal érkezett az Avalanche-hez: "Mindenképpen szerettem volna megmutatni magam az edzőtáborban, kicsit szerencsés voltam, hogy időm nagy részében a Stastny által vezetett sorban játszottam, és ki tudtam hozni magamból a legjobbat." A center ugyancsak elégedett volt az új játszótársával, akivel feltűnően jól megértették egymást, így nem kizárt, hogy éles meccseken is egy sorban láthatjuk még őket: "Igazi európai stílusban játszik, teljes mértékben Hejduk-ra emlékeztet a játéka, jól korcsolyázik, jó keze van, szerintem sokra viheti az NHL-ben" - tette hozzá a center.

A többi friss arcot tekintve még a hátvéd Jan Hejda kemény munkájával lehettünk elégedettek, aki Johnson-nal rendkívül magabiztos top párost alkotott a scrimmage-ek alatt, és jó eséllyel az előidényben is együtt dolgozhatnak. Érdekes módon a napokban egy interjúban megjegyezte, nagyrészt azért igazolt a denveri csapathoz, mert "úgy érzem, három-négy éven belül jó esélyünk lesz Stanley Kupát nyerni". Az első számú kapus Semyon Varlamov, aki a következő szezonban a Lokomotiv Yaroslavl tragikus balesetében elhunyt volt csapattársaiért fog játszani, nagyszerűen teljesített az egymás közti meccseken, a Feketék kapujában két teljes összecsapást is shutout-tal fejezett be. Hozzá hasonlóan, a sok csatát megélt veterán harcos, Jean-Sebastien Giguere is kifejezetten nyugodtan, magabiztosan tette a dolgát a ketrec előtt.























Ezt követően kedd este a régi-új helyszínen Colorado Springs-ben, az Air Force Academy fennhatósága alá tartozó Cadet Ice Arena-ban rendezték meg a hagyományos, előidény előtti házi edzőmérkőzést, a Bordó-Fehér összecsapást, melyen a bő keret tagjai két csapatra osztva egy rendes mérkőzés keretein belül csaphattak össze egymással.

A meccset a meghatározó játékosok közül egyedül Ryan Wilson hagyta ki, aki az edzőtáborban összeszedett kisebb kézsérülése miatt pihent, de egyáltalán nem számított komolynak a problémája. A Bordó Csapat színeiben Lindstrom-Stastny-Jones, Galiardi-Van Der Gulik-Walker, McLeod-McClement-Kobasew, Bordeleau-Mauldin-Yip támadósorok működtek, míg a bekkpárokat Quincey-Elliott, O'Byrne-Siemens, Cumiskey-Donnelly és Beaupre-Chouinard összetételek alkották. Eközben a Fehér Csapat a Mueller-Duchene-Hejduk, a Landeskog-O'Reilly-Winnik, a Stoa-Malone-Porter, és a Mercier-Brophey-Meurs sorokkal vette fel a harcot, míg a védelemben Gaunce-Barrie, O'Brien-Johnson, Silas-Hejda egységeket vezényeltek a jégre. A Bordók kapujában Varlamov, a Fehérekében Giguere kezdett.

Az első harmad leginkább a tapogatózásról szólt, kevés helyzetet, és jobbára sablonos mezőnyjátékot láthattunk, menet közben nagyjából hat perc elteltével a Fehérek ragadták magukhoz a vezetést, Porter egy nagyszerű kiugratással hozta helyzetbe az újonc Brad Malone-t, aki Varlamov lábai között betalálva értékesítette a ziccert. A későbbiekben egy hasonló szóló végén az orosz kapus javított, és Mueller-rel szemben mutatott be bravúros védést, így 20 perc után 1-0-val álltak jobban a fehérek. A középső felvonás fele magasságában a Bordók előbb kiegyenlítettek a frissen draftolt Gabriel Beaupre találatával Giguere ellen, majd a féltávnál esedékes kapuscseréket követően Pickard-t is felavatták, amikor egy késleltetett kiállítás ideje alatt Mauldin átadásából a verő ember Patrick Bordeleau volt eredményes, míg a Fehér ketrecet Aittokallio foglalta el. Ezzel tehát a Bordó Csapat 2-1-es előnybe került a befejező felvonás előtt. A harmadik harmad igazán komoly küzdelmet hozott, és a korábbiakhoz képest a gólok is nagy mértékben kezdtek el potyogni. Először is nem sokkal a folytatást követően Ryan Stoa (assziszt: Barrie és Meurs) jóvoltából változott újra egyenlővé az állás, pár perc múlva pedig a Fehérek első sora villant meg, s Hejduk átadását Matt Duchene váltotta találatára, ezzel 3-2-re fordítottak. Egy szemvillanásig sem nagyon tartott a Fehér-előny, hiszen kevesebb, mint egy perc múlva az előző asszisztját követően Greg Mauldin maga talált be Yip és Bordeleau asszisztálásából. Tíz perccel a vége előtt tehát 3-3-ra álltak a felek, majd a mindent eldöntő találatot a hátvéd Erik Johnson ütötte az 53. minutumban, amellyel a Fehéreket juttatta 4-3-as győzelemhez. A Bordók a meccs végén rendezett, közönségszórakoztató szétlövés megnyerésével vigasztalódhattak.





















Az előidény programja:

Szeptember 23., péntek, 02:30 Dallas Stars - Colorado Avalanche
Szeptember 24., szombat, 03:00 Colorado Avalanche - St. Louis Blues
Szeptember 26., hétfő, 02:00 Colorado Avalanche - Dallas Stars
Szeptember 29., csütörtök, 03:00 Colorado Avalanche - Los Angeles Kings
Szeptember 30., péntek, 02:00 St. Louis Blues - Colorado Avalanche
Október 2., vasárnap, 03:00 (Las Vegas, Nevada) Los Angeles Kings - Colorado Avalanche


Péntekre virradóra kezdetét veszik az előidény-mérkőzések a csapat számára, ahol a keret nagy része lehetőséget fog kapni további meccskörülmények között, hogy az egyes sorösszetételek összeszokottsága, illetve a keret szűkítése végett.

Természetesen továbbra is fogjuk követni az eseményeket, s időről időre ezt követően is jelentkezni fogunk beszámolókkal, ahogyan haladunk előre a felkészülési találkozókkal és a jelenlegi bő keret folyamatos redukálásával.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr163241964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

milo_hedgie#23 2011.09.21. 11:21:12

jó kis tartalmas összegzés lett! mindenesetre kíváncsi leszek erre a szezonra,nem nagyon tudom hova tenni még a csapatot,lehetünk nagyon jók és nagyon rosszak is..

foppa21 2011.09.21. 14:05:17

kíváncsi vagyok ez a lindström hosszú távon mire lesz képes, nem hinném hogy egy egész szezont kibírnia az 1-2.sorban. landeskog meg oreilly csak 3.soros lesz? nem pazarlás?

Tomi_Tanguay 2011.09.21. 16:50:17

én örülnék neki, mert eddig nem nagyon számoltunk az európaiakkal, most viszont egyszerre jönne két svéd szélső. igaz landeskog és o'reilly is hülyeség a 3.sorba, de úgyis sok sérülés lesz

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.09.21. 17:32:15

@foppa21: Dehogynem, főleg hogy az a tróger pénzeszsák Sucksny szorítja ennyire hátra őket indokolatlanul.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.09.21. 17:35:09

Mellesleg Liles nem is játszik a csicska buzi TML-ben, ezt mondtam, odaadtuk nekik ingyen 7-8. védőnek, SZÉGYEN. :(

foppa21 2011.09.21. 18:41:15

@Filip89: te milyen sorokat képzelnél el?

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.09.21. 19:08:55

Teljesen mindegy, hogy én mit képzelek el, mert úgysem az lesz. :D

milo_hedgie#23 2011.09.21. 19:21:24

@Tomi_Tanguay: ja ennek én is örültem,kiváncsi leszek lindströmre

foppa21 2011.09.21. 19:39:51

@Filip89: jó az igaz, de mégis...:-D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.09.21. 20:11:06

Hát, akkor nálam valami efféle lenne: Mueller-Duchene-Hejduk, Landeskog-O'Reilly-Jones, Galiardi-Stastny-Winnik, Malone-McClement-McLeod. / Kobasew a TC-n szarabb volt, mint Tucker rosszabb napjain, szóval ki kell baszni, Lindström max beugróként lehet hasznos, én nem várok tőle komolyat.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.09.21. 20:13:58

Védelem by me: Johnson-Hejda, Quincey-O'Byrne, Wilson-Elliott.

A kapus pedig Pickard. :P

Tomi_Tanguay 2011.09.21. 20:51:45

ez tényleg messze van a valóságtól:D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.09.22. 05:02:48

44 fősre szűkült a keret: Beaupre, Donnelly, Rutkowski, Silas visszatért a junior csapathoz; Brennan és Cohen a Monsters-hez; Aittokallio Finnországba.

Az első dallasi meccsen jobbára a fiatalok fognak lehetőséget kapni.

Tomi_Tanguay 2011.09.22. 08:36:58

nincs meglepetés. ezek szerint siemensre még számítunk és az előidényben is játszhat.
csak azt nem értem, hogy ha 55ből elküldtek 7et, akkor hogy maradt 44:D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.09.22. 08:55:04

Van négy sérült: Desjardins, Hishon, Carman, Rissmiller - már ők sem tagjai a hivatalos keretnek.

foppa21 2011.09.22. 11:18:58

siemensnek lehet esélye a végső keretbe kerülni?

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.09.22. 12:55:23

@foppa21: Csak ha lebont maga előtt még pár embert a DC-n, ahogy Wilson-nal elkezdte. :D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.09.22. 12:56:18

A csapatnak ez a fele utazik el Dallas-ba, a maradék pedig nyilván a Blues elleni hazai meccsen fog játszani:

Goalies
31 Trevor Cann
64 Calvin Pickard

Defense
3 Ryan O’Byrne
5 David Liffiton
22 Matt Hunwick
25 Duncan Siemens
27 Kyle Quincey
36 Jonas Holos
41 Tyson Barrie

Forwards
12 Kevin Porter
17 Chuck Kobasew
34 Daniel Winnik
37 Ryan O’Reilly
39 T.J. Galiardi
42 Brad Malone
43 Justin Mercier
45 Luke Walker
47 Evan Brophey
58 Patrick Bordeleau
67 Garrett Meurs
92 Gabriel Landeskog

Tomi_Tanguay 2011.09.22. 19:31:45

na majd írjad éjjel ide hogy mi van (a rockiest fogom nézni), főleg landeskog fog érdekelni

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.09.23. 03:13:38

Jól megy a Landeskog-O'Reilly-Winnik sor. 1-1-re állunk.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.09.23. 03:21:22

1-1 az első harmad után. Barrie PPG-vel vezettünk, de pár percre rá kiegyenlítettek.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.09.23. 03:37:29

Ilyesmi sorok vannak:

Landeskog-O'Reilly-Winnik
Galiardi-Malone-Kobasew
Porter-Brophey-Walker
Mercier-Meurs-Bordeleau

Quincey-Hunwick
Barrie-O'Byrne
Liffiton-Holos

Pickard

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.09.23. 03:58:15

Megint PP-ből voltunk eredményesek, így lett 2-2. Barrie lőtte ezt is, bár lehet hozzáért Malone.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.09.23. 04:16:48

Két harmad után 2-2, a lövésekben 19-8-as fölényünk van.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.09.23. 04:35:07

Már megint vezet ez a műmájer Stars. Cann kapta ezt a gólt.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.09.23. 05:05:26

Közben a második gólunkat átírták Malone-ra, Barrie csak asszisztos volt.

foppa21 2011.09.23. 06:17:00

@Filip89: örülök ha landeskog jó volt. csak azért jó lett volna nyerni, remélem holnap sikerülni fog!

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.09.23. 17:25:37

Valóban jobbára azok játszanak, akik a dallasi túrát kihagyták:

Avalanche lineup
1 Semyon Varlamov G
31 Trevor Cann G

2 Joel Chouinard D
4 David Liffiton D
6 Erik Johnson D
7 David Van Der Gulik LW
9 Matt Duchene C
16 Jay McClement C
18 Brandon Yip RW
20 Greg Mauldin C
23 Milan Hejduk RW
24 Cameron Gaunce D
25 Duncan Siemens D
26 Paul Stastny C
28 Joakim Lindstrom C
29 Ryan Stoa C
41 Tyson Barrie D
46 Stefan Elliott D
54 David Jones RW
55 Cody McLeod LW
88 Peter Mueller

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.09.24. 02:45:34

További négy embert elküldtünk. Mercier és Brophy a Monsters-be ment, Meurs és Pickard a junior csapatához. 40-en maradtak még a keretben.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.09.24. 03:19:46

Kb ezek a sorok:

Mueller-Duchene-Hejduk
Lindstrom-Stastny-Jones
Van der Gulik-Mauldin-Walker
McLeod-McClement-Yip

Johnson-Siemens
Elliott-Gaunce
Chouinard-Barrie

Varlamov

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.09.24. 03:20:47

Na, Varlamov már be is védett egyet, megérte az árát. :P

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.09.24. 04:04:51

A meccs felénél is még mindig 1-0-ra vezet a Blues. Egyenlő erők küzdelme, kár azért az egy gólért, de persze még visszajöhetünk, nem játszunk rosszul.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.09.24. 04:35:30

McLeod-nak volt egy bunyója a végén, előtte Gaunce is benne volt az aprításban.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.09.24. 04:49:55

0-2, valami megpattanós szar gól volt. Azért: Varlamov sucks. :D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.09.24. 05:01:45

Jól megyünk a végén, és Gaunce remek passzából Barrie ma is bevágott egyet, 1-2.

foppa21 2011.09.24. 05:07:44

barrie kegyetlen! nagyon veszélyesek a lövései

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.09.24. 05:15:23

1-3 ENG-vel, Mueller eladta a korongot a semleges harmadban.
Egyből utána 2-3, Elliott távoli bomba után a kipattanót sucksny kotorta be.

foppa21 2011.09.24. 05:17:26

izgalmas volt a vége, de 3:2re elvesztettük

Tomi_Tanguay 2011.09.24. 08:38:17

yip és hejda megsérült és a rajton úgy néz ki, hogy nem lesznek ott

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.09.24. 08:55:32

LOL, Hejda nem is játszott. :D

Yip kéztörés, biztos lesz vagy két hónap.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.09.24. 09:26:43

Egyébként a közelmúltban jelentették be, hogy a Colorado Eagles a Winnipeg Jets fiókcsapata lesz, és az AHL-es Saint John's IceCaps-szel lesznek közvetlen együttműködésben.

foppa21 2011.09.24. 14:35:31

@Filip89: így hogy nincs liles, én is neki adnám, duchene még talán fiatal hozzá

Tomi_Tanguay 2011.09.24. 19:46:27

lol simmondst megdobták banánhéjjal shootout közben:D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.09.25. 15:20:19

Már csak 34 fős a keret. Chouinard, Liffiton, Mauldin, Van der Gulik és Walker a Monsters-hez csatlakozott, Siemens visszatér a WHL-csapathoz.

foppa21 2011.09.25. 17:23:55

@Filip89: siemens viszonylag hamar lemorzsolódott

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.09.25. 20:53:32

Ma hajnali 2-től a Stars ellen előzetesen ők fognak játszani:

31 G Trevor Cann
35 G J.S. Giguere

5 D Shane O’Brien
6 D Erik Johnson
9 C Matt Duchene
12 C Kevin Porter
22 D Matt Hunwick
26 C Paul Stastny
27 D Kyle Quincey
28 C Joakim Lindstrom
29 C Ryan Stoa
34 LW Daniel Winnik
36 D Jonas Holos
37 C Ryan O’Reilly
39 LW T.J. Galiardi
42 C Brad Malone
46 D Stefan Elliott
58 LW Patrick Bordeleau
88 C Peter Mueller
92 LW Gabriel Landeskog

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.09.26. 02:29:33

Az első harmad felénél megszereztük a vezetést PP-ből Stoa góljával.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.09.26. 02:35:03

Hát, a sorok eléggé össze vannak kavarodva, az alap irányvonal valami ilyesmi lehet:

Stoa-Duchene-Mueller
Lindstrom-Stastny-Galiardi
Landeskog-O'Reilly-Winnik
Malone-Porter-Bordeleau

Johnson-Quincey
O'Brien-Elliott
Hunwick-Holos

Giguere

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.09.26. 02:49:33

1-0 az első harmad. Rögtön az elején kivédekeztünk egy kettős PK-t, akkor nyilván a Stars volt jobb, de utána fokozatosan átvettük az irányítást, és a végén már egyértelműen jobbak voltunk. Stoa és Malone különösen kaparnak, de Quincey is nagyon jó two-way teljesítményt nyújt, 13-7 a lövésekben.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.09.26. 03:34:44

3-0 két harmad után, egyértelmű fölényben vagyunk, O'Reilly szerezte ezt is egy hatalmas Quincey bomba után.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.09.26. 04:23:25

3-0 maradt a végeredmény, az utolsóban már nem szakítottuk szét magunkat.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.09.26. 08:40:11

Yip 4-6 hétre esett ki, vagyis a jelenlegi 34-es keretből ő és Hejda is biztosan IR-en kezdhet.


süti beállítások módosítása