Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

NLL Draft 2011: Nyolc denveri választás

2011.09.24. 12:13 - Filip89

A szerdai napon tartották meg az idei amatőr draftot az NLL-ben, amely különleges fontossággal bírt a Colorado Mammoth számára, hiszen a denveri egyesület a börze egyik legtöbbet foglalkoztatott csapataként, összesen nyolc szelekciót ejtett meg, beleértve öt választást az első két kör 16 pozícióján belül. Úgy tűnik, hogy Steve Govett és stábja kihozta a maximumot a 2011-es draftból, és a lehető legjobban sikerült megerősíteni a következő szezonban komoly terveket szövögető csapatot.



















A draft első választási lehetőségével az elmúlt évi liga utolsó Philadelphia Wings gárdája rendelkezett, akik nem árultak zsákbamacskát azzal, hogy a Stony Brook középpályását/támadóját, Kevin Crowley-t jelölték meg a 1/1-esként. Őket követően a Rochester Knighthawks sem okozott meglepetést, hiszen szokásukhoz híven egy indián gyökerekkel rendelkező kiválóságot draftoltak a Syracuse University-ről érkező csatár, Stephen Keogh személyében. A harmadik helyen került sor a Mammoth első választására, melyből gyakorlatilag az elérhető legjobb játékost, a támadó Adam Jones-t vettük birtokba.

A 22 esztendős Jones 129 pontot és 98 találatot szedett össze a Canisius College színeiben a főiskolai karrierje alatt, mellyel a program történetének legjobbjai közé tartozott, annak ellenére, hogy az utolsó évében hosszú időt ki kellett hagynia sérülés miatt. Az NCAA szabadtéri bajnokságában középpályást játszott, de az indoor szakágban egyértelműen csatárként számolhatunk vele, sokat elmond teljesítményéről, hogy freshman-ként és sophomore-ként is az ország leggólerősebb középpályása volt. A háromszoros All-MAAC-, és All-American-választás 2008-ban részt vett az U19-es fedett pályás világbajnokságon is, ahol a torna legjobb játékosának és legjobb középpályásának járó elismeréssel jutalmazták.

"Adam óriási tehetségnek számít, hihetetlenül jó góllövő képességekkel és elképesztő kreativitással rendelkezik. Rendkívül intelligens játékos, és a klub öröme határtalan, hogy sikerült megszereznünk őt a harmadik pozícióban" - jegyezte meg a választás kapcsán a Mammoth első embere, Steve Govett.






















Néhány húzással később, az első kör nyolcadik, utolsó helyén újra a mieinket szólították a színpadra, a Mammoth pedig Jones egyetemi csapattársát, Dan Coates-t rendelte magához az egész draft legelső hátvéd választásával.

Az ugyancsak kanadai származású Coates az elmúlt négy évben a Canisius védelmének meghatározó figurája volt, például a főiskola valaha volt első hátvédje lett, akit beválasztották a konferencia legjobb csapatába a 2011-es idény végeztével. Coates az elmúlt esztendőben 52 szerzett labdával és 18 turnover kikényszerítésével is a csapat legjobbja volt, ráadásul a meccsenkénti 4.33 GB-vel a MAAC első számú hátvédjének felelt meg.

"Dan egyértelműen óriási erősítés a már egyébként is impozánsan festő hátsó alakzatunknak, ráadásul nagyszerű vezetőképessége és remek sebessége van" - tette hozzá Govett.

A második körben további három minőségi játékos akadt a horgunkra, közülük Jordan McBride (13. pozíció) a négy éves egyetemi időszaka alatt 46 %-os hatékonysággal 175 (!) gólt szerzett a Stony Brook University-n, valamennyi idényben 40 találat felett termelt, emellett nyaranta a WCA-ban szereplő New Westminster Salmonbellies-ben is eredményesen szerepelt számtalan NLL-játékos közt. Jamie Lincoln (14. pozíció) is egy hozzá hasonló gólzsák hírében áll, egyetemi tanulmányainak első két évét a jól csengő Denver University-n végezte, míg a junior és a senior szezonjában már a Hofstra csapatát erősítette, összesen 115 gólt termelt és kétszer választották be az All-American csapatba. A kapus Tye Belanger (16. pozíció) éppen a közelmúltban lett megválasztva az esztendő legjobb kanadai junior korú hálóőrének, így nem volt meglepetés, hogy a drafton másodikként kelt el a posztján. A tehetséges kapus mostanában a Peterborough Lakers csapatában védett a kanadai junior bajnokságban, az ottani jó teljesítményével pedig a szakértők magas fokú dicséretét vívta ki.

Govett úr a következőképpen vélekedett a második fordulós választásokról: "Jordan talán az egyik legtapasztaltabb játékos az egész felhozatalból, félelmetes góllövő volt az egyetemen. Jamie iszonyatosan gyors és nagyon jól céloz, első sorban támadóként számítunk rá, de a középpályán is meg állja a helyét, a páya mindkét végén hasznos játékos. Tye fantasztikusan védett múlt nyáron a Lakers-ben, úgy gondolom, hogy készen áll a szintlépésre, hogy a profik között próbálja ki magát, engem abszolút a Washington Stealth kapusára, Tyler Richards-ra emlékeztet a stílusa."

A válogató második felében még három játékos került a csapathoz, a negyedik körben a középpályás Craig England, az ötödik fordulóban a támadó Joey Cupido, a befejező körben pedig egy újabb középpályás, Jovan Miller ölthette magára a Mammoth szerelését. Ezeknek a játékosoknak viszont lényegesen nehezebb dolguk lesz bekerülni az NLL-csapat keretébe, de természetesen a hamarosan kezdődő edzőtáborokban ők is részt fognak venni.


















Nagyjából két héttel ezelőtt tartották meg a 2012-es szezontól visszalépő Boston Blazers "szétszóró" draftját, amelyre vonatkozóan a Mammoth elcserélte a harmadik helyre szóló választási lehetőségét, de így is több remek játékos csatlakozhatott hozzánk a szomorú sorsú együttestől. Elsőként a 12. pozícióban Ryan Hotaling-re esett a választásunk, aki az elmúlt szezonban 56 %-os teljesítményével az NLL harmadik legjobb faceoff-emberének számított, a Mammoth-nak évek óta szüksége volt egy hozzá hasonló, domináns FO-specialistára. Ezen kívül még a rendkívül szorgalmas hátvéd Greg Peyser, illetve Gary Bining és Sean Morris személyében két csatár került a csapathoz a Blazers-ből.

A feloszlató draft napján még egy játékoscserét kötöttünk meg, ugyanis a Philadelphia Wings együttesétől megszereztük a 10. helyen frissen kiválasztott ex-Blazer John Orsen-t Ned Crotty-ért cserébe. A rutinos amerikai hátvéd egyértelműen az NLL legjobbjai közé tartozik a posztján, öt éves karrierje alatt 50 meccset játszott a legjobbak között, 2010-ben a második számú All-NLL csapat tagja lehetett, és rámenős személyisége komoly erősítés lehet a Mammoth védelmének. A távozó Crotty tavaly az első választásunk volt a drafton, azonban a szabadtéren klasszisnak számító játékos az NLL-ben közel sem váltotta be a hozzáfűzött reményeket, így egyáltalán nem tűnik veszteségnek a továbbadása, főleg hogy a védelemben nagyobb szükségünk volt a vérátömlesztésre.

A napokban a csapat első számú kapusa Chris Levis megkötötte az új, két évre szóló szerződését a denveri egyesülettel, vagyis a tavalyi All-Star hálóőr 2013-ig még biztosan  a Mammoth-ot erősítheti. A 35 esztendős portás az elmúlt szezonban karrierje legjobb idényét produkálta, minden egyes lényeges statisztikai mutatóban új egyéni csúcsot állított fel, s nem utolsó sorban az egész mezőnyben a legjobbak közé tartozott.

Emellett az NLL véglegesítette a 2012-es szezon programját, így nyilvánosságra került a Mammoth jövő évi menetrendje, amely értelmében a csapat január 14-én a Minnesota Swarm elleni hazai fellépéssel nyithatja meg az új idényt, míg a 16 meccses alapszakaszt ugyancsak a Swarm ellen fejezzük be április 28-án.

Az új szezon rajtjáig még bőven van időnk, de természetesen a továbbiakban is folyamatosan fogunk jelentkezni helyzetjelentő írásokkal, amint történik egy-egy hírcsokorra való esemény a Mammutok barlangja körül.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr643252668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

milo_hedgie#23 2011.09.24. 14:56:55

köszi a cikket! tetszik a bemutatás a srácokról,a mammoth honlapon nem sokat találtam róluk úgyhogy jó volt most:)

milo_hedgie#23 2011.09.24. 15:01:06

ja és nem értem a kapus gyerek miért kellett? maradt levis,a múltkor is igazoltuk azt a leWist:) és most jött még egy...?

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.09.24. 16:23:25

Szerintem King megy, Levis lesz az első számú, és a két fiatal versenyezhet még a backup helyért.

Tomi_Tanguay 2011.09.24. 18:30:43

jó fajta a mamoth sapka:D

Tomi_Tanguay 2011.09.24. 18:51:46

amúgy a mammutok szerintem nem barlangban éltek:D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.09.24. 19:00:57

Micsoda lényegre törő megjegyzések. :D
Faszom tudja, nem vagyok biológus, de szerintem ott aludtak, nem csak úgy a pusztában.

foppa21 2011.09.24. 19:26:43

de jól elvagytok, mindjárt jönnek a vadlovak párzási szokásai:-D

Tomi_Tanguay 2011.09.24. 19:39:54

szerintem állva aludtak:D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.09.24. 20:07:14

Ezt fejezzétek be, innentől törlök minden off témát, csak a Colorado Mammoth-ról essék szó. :P

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.09.30. 02:36:09

Mac Allen hosszabbított két évvel a csapatnál.

milo_hedgie#23 2011.09.30. 16:13:06

@Filip89: nagyon jó! rá nagy szükség volt,a védelem húzóembere lesz:)

milo_hedgie#23 2011.10.05. 19:23:01

dalgarno és leveque biztosan maradnak a csapatnál

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.10. 19:28:31

A napokban hosszabbított/írt alá szerződést: Carlson, MacLeod, England, Farthing, Belanger, plusz Dalgarno-t és Leveque-öt Hedgie említette.

Tomi_Tanguay 2011.10.10. 21:07:27

alig van szőke, de kate idén is bejövős:D

milo_hedgie#23 2011.10.10. 23:02:37

@Filip89: annie,haley,peyton,melissa tetszenek a legjobban így elsőre:))

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.11. 19:28:28

Langtry visszavonul. Január 12-én az opening night-on visszavonultatják a mezét.

milo_hedgie#23 2011.10.11. 19:43:19

@Filip89: sajnos várható volt,már tavaly és tavaly előtt se ment úgy neki,mint régen. de most nagyon elszomorított a hír:(


süti beállítások módosítása