Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Rams football: Tökéletes szezonkezdés

2011.09.26. 12:32 - Filip89

Szeptember elején megkezdődtek a küzdelmek az egyetemi football ligában, s ahogy ígértük, időről időre valamennyi csapatunk szerepléséről be fogunk számolni a szezon folyamán. Most, elsőként a 2011-es évad nyitó heteiben nagyszerűen szereplő Colorado State Rams első négy összecsapásáról olvashattok, egy kis előretekintéssel együtt.




















A Kosok szeptember 3-án a konferencia-rivális New Mexico otthonában kezdték az idei menetelésüket, ahol parázs csatára volt kilátás a Mountain West két szerényebb képességű egyeteme közt. A Lobos verhető ellenfélnek tűnt, ugyanakkor a mieink évek óta nem győztek idegenben konferencia-mérkőzésen, mégis határozott célokkal vártuk a 2011-es kiírást. Végül is a meccsen eleinte rendre a hazaiak álltak jobban, de a Thomas passzaival és Nwoke futásaival repített offense a hajrában 14-10-es győzelmet harcolt ki házon kívül. Bár a támadók pontjaival nyertük meg a meccset, a defense félelmetes játékának óriási szerepe volt a sikerben, három turnover-t kényszerítettünk ki, míg a DE Nordly Capi egymaga négy forced fumble-t jegyzett, ami új NCAA-rekordnak felelt meg. Pete Thomas irányító 22/26-os hatékonysággal célzott, az egyetlen TD-passzával a sophomore TE Crockett Gillmore-t találta meg az end zone-ban, a másik TD a futó Chris Nwoke nevéhez fűződött egy 2 yardos beérés révén a negyedik negyedben. Komoly veszteségnek számított viszont a kezdő DE Broderick Sargent kiválása, aki térdszalag-szakadása miatt már nem is játszhat többet a szezonban.

Egy héttel később lényegesen könnyebb feladat várt a csapatra, a szomszédvár Northern Colorado ugyanis még a másodosztályban is szerényen teljesít, és a Hughes Stadium-ban esélyesük se lehetett a Rams ellen, amikor a két iskola 1986 óta először feszült újra egymásnak. A szünetben már 28-0-s különbség alakult ki, a második félidőre a CSU elegánsan visszavett, a végeredmény 33-14 lett az erősebb csapat javára. Thomas bő 250 yard megtétele közben kissé nagyvonalúan dobált, hiszen rá nem jellemző módon három interception-t adott egy TD-passz mellett, közben Raymond Carter kétszer, Chris Nwoke egyszer jutott be az end zone-ba - mindhárom futott TD 1 yardos távolságból született. Menet közben újabb kellemetlen sérülések érték a csapatot, ugyanis négy kezdőjátékos veszett oda az UNC elleni állami rangadón, közülük a legnagyobb érvágás a védelem vezérének számító linebacker, Mychal Sisson volt, akinek eltört a bokája, vele együtt a fullback Austin Gillmore is határozatlan időre kidőlt, és kérdéses, hogy játszhatnak-e még 2011-ben.

A harmadik játékhéten egy újabb coloradói rangadóra került sor, méghozzá a hagyományos évi 'Rocky Mountain Showdown'-ra a Colorado Buffaloes ellenében a Sports Authority Field-en, amely a Bears elleninél jóval nagyobb küzdelmet tartogatott. Sőt, ezen a találkozón már korántsem a Rams számított a favoritnak, sokkal inkább a Bölények lehettek az esélyesek, bár nyeretlenül érkeztek a rangadóra, és a CSU hatalmas elszántsággal várta az összecsapást. A kezdésnél sikerült is meglepetést okozni, és öt perc után Thomas robogott be az end zone-ba a 7-0-s vezetésért. Kiélezett küzdelmet láthattunk a Broncos stadionjában, azonban ahogy haladtunk egyre előrébb, az esélyesebb Colorado úgy kezdte egyre jobban felőrölni a Rams-t, a félidő előtt fordítani tudtak, míg az utolsó negyed előtt már 7-21 volt az állás. A zöld-fehérek nem adták olcsón a tülkös szarvukat, és a negyedik negyed elején egy furcsa play-ből sikerült a közelebb zárkózás, amikor is a freshman WR Charles Lovett adott egy 23 yardos TD-passzt C. Gillmore-nak. A végjáték szoros eredmény mellett telt, ám a Buffs az utolsó akcióját pontokkal fejezte be, így a két csapat 2011-es találkozását a boulder-iek nyerték 28-14 arányban, de a CSU abszolút emelt fővel távozhatott Denver-ből. Ismét Crockett Gillmore volt a legkedveltebb célpont, öt elkapásával összesen 84 yardot hozott, beleértve a már említett TD-t, de összesen tíz különböző játékosunk jegyzett catch-t, Pete Thomas-t ezúttal mégis alig 157 yardon tartották, míg a futók mindössze 67 yardot haladtak 2.7-es play-enkénti átlaggal.

Múlt szombaton egy újabb nagy meccsre került sor, amikor a Rams a WAC-ben szereplő Utah State otthonába látogatott. Általában nem az idegenbeli sziporkázásunkról vagyunk híresek, így a két közel hasonló játékerőt képviselő együttes találkozóján a házigazdák tűntek egy árnyalatnyival esélyesebbnek. A kezdetektől fogva óriási küzdelem jellemezte az összecsapást, és a pont nélküli első negyedet követően egy TD-vel hátrányba kerültünk, a félidő előtt még Ben DeLine 42 yardos mezőnygóljával zárkóztunk közelebb. Nem sokkal a folytatást követően már 3-14 volt a lemaradás, de az Aggies következő támadását hamar elfojtottuk, ráadásul azzal a lendülettel a LB Shaquil Barrett még vissza is hordta a labdát egy fumble return TD-re. A negyedik negyed elején egy újabb mezőnygóllal egyetlen pontra zárkóztunk vissza, de a továbbiakban képtelenek voltunk érvényesülni, és az utolsó öt percen belül egy USU TD-vel eldőlni látszott a mérkőzés. Megindítottuk a végső drive-ot, azonban két komoly penalty miatt 4&30-as, kiszorított helyzetbe kerültünk, a fél pálya környékén puntolni kényszerültünk, de a returner kezéből felperdülő játékszerre Hedstrom vetődött rá elsőként az ellenfél 15 yardos vonalán. Az utolsó utáni lehetőséggel élni tudtunk, végül Nwoke robogott be az end zone-ba, a passzjátékkal megoldott két pontos révén pedig 21-21-re kiegyenlítettünk bő fél perccel a rendes játékidő vége előtt. A hosszabbítás első próbálkozásait mindkét csapat értékesítette, a második OT-ban a Rams sikerrel járt és 35-28-ra lépett el, majd az Aggies is beért, de hiába próbálták meg két pontos kísérlettel megnyerni a meccset, a védelem megfogta az akciót, így 35-34-re diadalmaskodtunk hosszabbításban az élet-halál derbin. A D ismét kitett magáért, öt fumble-t kényszerítettünk ki, amiből négyet meg is szereztük, beleértve a visszahordott TD-t. Eközben Chris Nwoke a rendes játékidőben és a hosszabbításban is futott egy-egy touchdown-t, míg az OT próbálkozásai alatt Thomas szokás szerint C. Gillmore-t találta meg, ahogyan az egyenlítésért végrehajtott 2-point conversion-nél is.




















A Mountain West konferencia állása (conf W-L, overall W-L):

1. Colorado State Rams 1-0 (3-1)
2. TCU Horned Frogs 1-0 (3-1)
3. Boise State Broncos 0-0 (3-0)
4. San Diego State Aztecs 0-0 (3-1)
5. Wyoming Cowboys 0-0 (3-1)
6. UNLV Rebels 0-0 (1-3)
7. Air Force Falcons 0-1 (2-1)
8. New Mexico Lobos 0-1 (0-4)


A nagyszerű rajtnak köszönhetően a Rams hatalmas meglepetésre átmenetileg a konferencia élén áll, de bizonyára az első négy helyre esélyünk sem lehet odaérni. A 2009-es és a 2010-es szezon során teljes egészében három-három győzelmet értünk el, amennyit idén az első négy forduló után regisztrálunk, a Kosok tehát a közelmúlt legjobb rajtját produkálták, ami komoly reményekre jogosíthatja fel a csapatot.

A hátralévő nyolc meccsből már csak hármat kéne megnyernünk ahhoz, hogy minimum hat győzelemmel elérjük a Bowl-képes mérleget 2008 után először. Erre a legnagyobb esélyünk a SJ State és a Wyoming elleni hazai, illetve az UTEP és az UNLV elleni idegenbeli meccseken lehet, de akár egy-egy meglepetés is összejöhet. Nem kell semmi mást csinálnunk, csak azt, amit eddig, és persze bízni Sisson-ék visszatérésében.

A Rams hátralévő menetrendje:

Október 1., szombat, 22:00 Colorado State Rams - San Jose State Spartans
Október 16., vasárnap, 00:00 Colorado State Rams - Boise State Broncos*
Október 23., vasárnap, 02:00 UTEP Miners - Colorado State Rams
Október 30., vasárnap, 00:00 UNLV Rebels - Colorado State Rams*
November 13., vasárnap, 00:00 Colorado State Rams - San Diego State Aztecs*
November 19., szombat, 21:30 TCU Horned Frogs - Colorado State Rams*
November 27., vasárnap, 00:00 Colorado State Rams - Air Force Falcons*
December 3., szombat, 20:00 Colorado State Rams - Wyoming Cowboys*



 

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr173257317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foppa21 2011.09.26. 18:47:33

@Filip89: természetesen mester!
nekem nagyon szimpi volt a csapat azon a két meccsen amit láttam tőlük. hajrá tovább!:-)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.02. 13:16:13

Ez a tegnapi zakó nem hiányzott volna, idegenben vertük a Utah State-et, erre itthon kikapunk egy SJ State-től.

Maradtunk 3 győzelemre a Bowl-eligible státusztól, vagyis a maradék három hozható meccs mindegyikét meg kéne nyerni (UTEP, UNLV, Wyoming), a többi valószínűleg esélytelen.

xrace 2011.10.16. 00:23:28

Nagyon úgy néz ki, hogy csak a különbség nagysága lesz kérdéses.

xrace 2011.10.16. 00:44:14

Hamar eldőlt 21-0.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.16. 00:51:42

Jó, nem kell izmozni a fölényes győzelemmel. :P

Így álltam a meccshez: "A Rams totális underdog lesz a veretlen Boise State elleni konferencia-meccsen, csak apró célokat lehet kitűzni a meccs elé, például hogy szerezzünk TD-t, vagy hogy ússzuk meg valahogy 50 kapott pont alatt a Broncos Fort collins-i kirándulását, sajnos itt nem fogunk előrefelé lépéseket tenni."

xrace 2011.10.16. 01:06:41

Ez egy szép drive volt a Ramstől, TD-vel a végén.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.16. 01:12:48

Na, akkor mi le is vonulhatunk... :D

A TE adta a TD-passzt, (aki mellesleg a csapat legjobb elkapója) a FB-nek. Kimaradt az XP. :D

xrace 2011.10.16. 01:16:29

Rams öszzekapta magát, újabb TD.

xrace 2011.10.16. 01:21:56

@Filip89: Megvan az első incomplete passz, jöhet a punt.

xrace 2011.10.16. 01:30:40

@Filip89: Előbb kellett volna. :P

xrace 2011.10.16. 01:39:58

College kickerek nagy része szart sem ér. Az egyik kemény 27yardos FGt nem bír berúgni, a másik meg egy XPt. :)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.16. 01:40:13

Azért ezt a negyedet egy XP híján döntetlenre hoztuk. :P
Nem fogjuk megúszni 50 pont alatt, de ha közben szerzünk 20+-at akkor még lehet tisztességes eredmény. :)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.16. 01:41:40

Azért például a Buffs-os freshman Will Oliver ma is 46-ról talált be, és már sokadszor a szezonban. Szerintem belőle lehet valami, még van négy éve kifejlődnie magát. :)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.16. 02:23:26

Nem szaroznak, a harmadik negyed első felében még három TD-t bepakoltak. :(

xrace 2011.10.16. 02:42:04

Rams átaludta a 3. negyedet, BSU 4 TDt hozott össze.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.16. 03:12:16

63-13 lett a végeredmény, valami ilyesmire számítottam.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.30. 02:11:24

LOL, az óraátállítás miatt visszatette előre a későbbi beírást. :D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.30. 02:39:09

Komoly meccset vívunk az UNLV ellen idegenben, most éppen egy 6+2 play-jel zárkóztunk vissza 28-31-re. Van még 7 és fél perc, remélem sikerül valahogy megnyerni.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.30. 02:54:44

Nwoke TD! 35-31 négy perccel a vége előtt. :)

foppa21 2011.10.30. 03:10:57

@Filip89: hehe így kicsit viccesen néz ki:-D kár hogy megint csak szoptunk


süti beállítások módosítása