Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Buffaloes football: Nehézkes rajt

2011.09.27. 13:59 - Filip89

Talán a legnagyobb érdeklődéssel várt állami egyetem, a Colorado Buffaloes csapata is megkezdte szereplését a 2011-es college football szezonban, soron következő helyzetjelentésünkben a konferencia-váltás viszontagságaival küzdő Bölények első megpróbáltatásairól szóltunk, az eddigi négy mérkőzés ugyanis nem sikerült a legszerencsésebben.





















A Buffs hatalmas lelkesedéssel készült a szeptember 3-i hawaii-i szezonnyitóra, ugyanakkor tudtuk, hogy a csapatnak nem lesz egyszerű dolga a 2011-es tanévben, hiszen az új ellenfelek közé csöppenés mellett meghatározó játékosok végezték el az egyetemet, és Jon Embree személyében új tréner állt a program élére. Ennek ellenére a Warriors ellen még idegenben is reális győzelmi esélyekkel léptünk fel, de sajnos felejthetően kezdtük az összecsapást, az első félidőben nagyon nem találtuk az ellenszert a Hawaii QB futásaira, így hamar 0-17-es hátrányba süllyedtünk. A második félidőre jelentősen megrázták magukat a srácok, és alig három perccel a folytatást követően Hansen passzából a másodéves elkapó Paul Richardson volt eredményes, nem sokkal később megismételték ugyanezt a koreográfiát, de a két Buffs TD közt a Hawaii is bejutott egyszer az end zone-ba, így nem sikerült sokkal közelebb zárkózni. A negyedik negyed elején a freshman kicker Will Oliver egyetemi karrierje első mezőnygóljával 17-24-re kapaszkodtunk fel, azonban ennél többre már képtelenek voltunk, hiába igyekeztünk becsülettel, a végén a nagy kapkodásban többször is hibáztunk, így a Warriors beállította a nyitó meccs 34-17-es végeredményét. Tyler Hansen 223 yard-dal zárt, 16 sikeres átadása közt két TD-t süllyesztett el, de egy interception is roncsolta a mérlegét. A már említett Richardson két TD-elkapást jegyzett, összesen három reception-ből majd' 50 yard-ot hozott a csapatnak. Az apró termetű RB Rodney Stewart számára a futás ezúttal annyira nem ment, 3.0 alatti átlaggal alig 52 yardig jutott, de a rövid passzokat követő elkapásaival rendre meg tudta hülyíteni az ellenfél védelmét, és kettő híján 100 elkapott yard-ra volt képes.

Egy héttel később következett a hazai bemutatkozás a Folsom Field-en, amikor egy konferencia-riválissal, a California gárdájával játszottunk non-conference meccset. Izgalmas csatát vártunk, amely ráhangolódásnak tökéletes volt, hogy megtudjuk, mire számíthatunk a Pac-12-ben. Hasonlóan az első fordulóhoz, ismét átaludtuk az első félidőt, és mindössze két FG-ra voltunk képesek, így álltunk 6-16-ra a nagyszünetben. Nem volt egyszerű a helyzetünk, de talán még behozhatatlan sem a hátrány, és rövidesen Hansen elképesztő légi parádéba kezdett. Pár perccel a második félidő megkezdését követően a senior TE Ryan Deehan kapott egy 37 yardos passzt az end zone-ban, majd a Cali válaszát követően Hansen Richardsont hozta játékba a saját térfelén, aki egy fantasztikus vágta végén 66 yard megtétele után jutott be a pontszerző területre. A negyedik negyed elején ráadásul újra előkerült a fantasztikus formában játszó elkapó, Richardson második TD-ja egy 78 yardos play-ből született meg. Ezzel átvettük a vezetést 27-23 arányban, azonban tíz perccel a vége előtt a vendégek is TD-re voltak képesek, mellyel 27-30-ra módosították az állást. A végén hatalmas attakot indítottunk a fordítás reményében, de az utolsó próbálkozásból nem sikerült beérni az end zone-ba, viszont fél perccel a vége előtt Oliver 32 yard-ról magabiztosan értékesítette a rúgást, így hosszabbításba torkollott az összecsapás. Az OT-t a mieink kezdték, azonban az első próbálkozásnál be kellett érnünk egy közeli mezőnygóllal, ezzel szemben a Golden Bears egy 5 yardos passzjátékkal belépett a Bölények felségterületére, mellyel 36-33-ra hosszabbításban elvesztettük a mérkőzést. A Colorado iskola rekordot jelentő 582 yardot tett meg, félelmetes támadójátékot láthattunk, különösen a második félidőben szeltük a yardokat megfékezhetetlenül, ám sajnos ez is kevés volt az üdvösséghez. Tyler Hansen karrierje legnagyobb meccsét játszotta, 28/49-es hatékonysága közben 474 yardot passzolt és három TD-t érő átadást osztott ki a csapattársai részére. Paul Richardson-t a 11 elkapásos, 284 yardos, 2 TD-s emberfeletti teljesítménye után teljes joggal jutalmazták meg a nívós konferencia heti legjobb offenzív játékosának különdíjával. Stewart futva 73, elkapás után 86 yardot szorgoskodott össze TD nélkül, de ismét rettentő hasznos teljesítményt mutatott be. Szomorúak lehettünk, hogy a nagyszerű visszazárkózás után mégsem tudtuk megnyerni a meccset, és hosszabbításban a rövidebbet húztuk, de a játékunk rettentő biztató volt.





















A következő fordulóban rendezték meg a hagyományos évi 'Rocky Mountain Showdown'-t, azaz a legnagyobb állami rivális, Colorado State elleni mérkőzést a Denver Broncos otthonában, az újabban Sports Authority Field nevet viselő létesítményben. A Buffs még nyeretlen létére is favoritnak számított a szezont 2-0-val kezdő CSU ellen, de kétségtelenül komoly rangadóra volt kilátás, annál is inkább, mert az elmúlt évekkel ellentétben végre a CSU is összeszedett csapat benyomását keltette az első meccsein. Bár az első pontot az ellenfél szerezte, szép lassan beindult a Buffs-henger és még a szünet előtt sikerült fordítani 14-7-re Hansen befutásával, majd a végzős Cefalo-nak adott TD-passzával. A második félidőben egyre inkább kidomborodni látszott a favorit fölénye, és a harmadik felvonás hajrájában Hansen Toney Clemons-t vette célba egy 44 yardos átadással, amellyel kezdett megnyugtatóvá válni a különbség. Ugyan a záró menetben még közelebb zárkózott a Rams, de az utolsó percekben a QB újabb futott touchdown-ja beállította a 28-14-es végeredményt, ezzel a Buffaloes végre megszerezte az első győzelmét az esztendőben. Tyler Hansen nem tudta megismételni a múlt heti produkcióját, de mind a négy TD-t neki köszönhettük, kétszer passzolt, a másik két alkalommal egyenesen ő maga futott be a célterületre, közben 215+26 yardot kapart össze. Rodney Stewart ezúttal sem szerzett pontot, de 98 futott és 93 elkapott yardjával elévülhetetlen érdemeket szerzett az akcióink megalapozásából, a gyengébb védelemmel rendelkező Rams ellen idén először tudott igazán domináns running game-et produkálni.

Az eddigi utolsó mérkőzésünkre Columbus-ba látogatottunk, és a komoly gondokkal küszködő Ohio State ellen reménykedtünk titkon a meglepetésben. A szebb napokat is látott egyetem éppen a meccs előtti héten csúszott ki 7 év alatt először a top25-ös listáról, így jó játékkal verhetőnek tűntek volna. Ehelyett azonban a Buckeyes nagyon komolyan igyekezett vissza a kiemeltek közé, rendkívül szervezett és magabiztos játékkal álltak elő, szinte esélyt sem adtak a mieinknek az érvényesülésre. 0-11 után szereztünk először pontot, és ezúttal sajnos a megszokott második félidei felzárkózás is elmaradt, éppen ellenkezőleg, ezúttal a harmadik negyedben küldtek bennünket igazán padlóra, s végül az OSU 37-17-es diadalnak örülhetett. Hansen-nek nem sok lehetősége volt a csodatételre, önmagában egyáltalán nem nyújtott rossz teljesítményt, hiszen 238 passzolt yarddal vétette észre magát, miközben Clemons-t és McCulloch-ot is megtalálta egy 11, illetve egy 15 yardos TD-passz erejéig. Érdemes még újra megemlíteni az ifjú kicker Will Oliver nevét, aki a harmadik negyedben egy 47 yardos mezőnygólt hajtott végre szemrebbenés nélkül.



A Pac-12 konferencia állás (conf W-L, overall W-L):

Északi csoport:
1. Stanford Cardinal 1-0 (3-0)
2. Oregon Ducks 1-0 (3-1)
3. Washington Huskies 1-0 (3-1)
4. Washington State Cougars 0-0 (2-1)
5. California Golden Bears 0-1 (3-1)
6. Oregon State Beavers 0-1 (0-3)

Déli csoport:
1. Arizona State Sun Devils 1-0 (3-1)
2. UCLA Bruins 1-0 (2-2)
3. USC Trojans 1-1 (3-1)
4. Colorado Buffaloes 0-0 (1-3)
5. Utah Utes 0-1 (2-1)
6. Arizona Wildcats 0-2 (1-3)

Nem indult igazán fényesen a szezon a csapat számára, talán ennél valamivel jobb rajtban reménykedtünk, annál is inkább, mert az igazán nehéz mérkőzések még csak most következnek, a maradék kilenc alkalommal egytől egyig Pac-12-es csapattal fogunk találkozni. Talán néhány siker azért össze fog jönni, és a legbaljósabb jóslatokkal ellentétben nem nyeretlen conf-mérleggel fogjuk zárni az esztendőt. Ennek az elkerülésére leginkább a Washington State és az Arizona elleni hazai, illetve a UCLA és a Utah elleni idegenbeli találkozón nyílhat esély.

A Buffaloes hátralévő menetrendje:

Október 1., szombat, 21:30 Colorado Buffaloes - Washington State Cougars*
Október 8., vasárnap, 01:30 Stanford Cardinal - Colorado Buffaloes*
Október 15., szombat, TBD Washington Huskies - Colorado Buffaloes*
Október 22., szombat, TBD Colorado Buffaloes - Oregon Ducks*
Október 29., szombat, TBD Arizona State Sun Devils - Colorado Buffaloes*
November 5., szombat, 03:00 Colorado Buffaloes - USC Trojans*
November 12., szombat, TBD Colorado Buffaloes - Arizona Wildcats*
November 19., szombat, TBD UCLA Bruins - Colorado Buffaloes*
November 25., péntek, 21:30 Utah Utes - Colorado Buffaloes*


A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr863260040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foppa21 2011.09.27. 14:24:52

leszünk még jobbak is szerintem:-)

Tomi_Tanguay 2011.09.27. 21:25:56

ennél is többet vártam, de úgy látszik ez az év rámegy az "átállásra". azért egy-két meccset még hozzunk el

melo15 2011.09.28. 18:55:23

egyetemi kosár cikkek is lesznek?

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.09.28. 20:09:01

Természetesen. A Buffs, a Bears, a Falcons és a Rams szereplését is figyelemmel fogjuk kísérni kosárlabdában.

melo15 2011.09.29. 20:46:45

@Filip89: az király én arra leszek kiváncsi a legjobban. ott go buffs! :)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.01. 14:36:57

A szombat esti-vasárnap hajnali coloradói sportprogram:
- Szombat, 18:00 Navy Midshipmen - Air Force Falcons (college football)
- Szombat, 21:05 Montana Grizzlies - Northern Colorado Bears (college football)
- Szombat, 21:40 Colorado Buffaloes - Washington State Cougars (college football)
- Szombat, 22:00 Colorado State Rams - San Jose State Spartans (college football)
- Vasárnap, 02:00 Wiscosin Badgers - Nebraska Cornhuskers (college football)
- Vasárnap, 03:00 Colorado Rapids - FC Dallas (MLS)
- Vasárnap, 03:00 Los Angeles Kings - Colorado Avalanche (NHL, előidény)

www.coloradoavalanche.gportal.hu/gindex.php?pg=29139641&postid=745254

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.01. 14:40:20

Ma tehát a Cougars személyében a konf. talán leginkább verhető csapatával találkozunk, itthon győzni kéne!

Tyler Hansen has thrown 121 straight passes without a pick; 18 attempts behind Joel Klatt's CU record.

foppa21 2011.10.01. 16:23:49

@Filip89: de kemény menet lesz! próbálok minél több meccsre figyelni

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.02. 00:03:03

20-17-re vezetünk a befejező játékrész előtt.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.02. 00:28:29

Öt perccel a vége előtt már 27-17! Stewart végre megszerezte az idei első TD-t! :)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.02. 00:48:31

Bassza meg, beszoptunk egy 63 yardos TD-t az utolsó percen belül. :(

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.02. 00:55:11

Ennyi volt, complete pass után a félpályánál lettünk volna, de Richardson elvesztette a labdát. :(
27-31-re elvesztettük, pedig 10 ponttal mentünk öt perccel a vége előtt. Ez egy ilyen szezon lesz. :(

milo_hedgie#23 2011.10.02. 12:42:44

1-4es mérleg és még innen jönnek a nehéz meccsek? hát nem sok jó néz ki a csapatnak:(

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.02. 21:03:51

www.drewlitton.com/wp-content/uploads/2011/10/Pac12Buffsstartcolor.gif

It’s going to take a little time.
That’s the t-shirt the Buffs should be wearing this season. Losing close games like they did yesterday is always hard. The Buffs need time. They need more depth. They need to let Embree and Beiniemy and Cabral a few seasons of recruiting faster, bigger, better talent.
Remember Buffs fans. “Good things come to those who wait”.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.06. 18:10:15

Az október 15-i meccs kezdési időpontja 21:30 lesz.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.08. 15:43:57

A szuperszombati coloradói sportprogram:
- Szombat, 21:30 Notre Dame Fighting Irish - Air Force Falcons (college football)
- Szombat, 21:35 Northern Colorado Bears - Sacramento State Hornets (college football)
- Szombat, 23:05 Air Force Falcons - Michigan State Spartans (college hockey)
- Vasárnap, 00:00 Lake Erie Monsters - Abbotsford Heat (AHL)
- Vasárnap, 01:00 Toronto Maple Leafs - Ottawa Senators (NHL)
- Vasárnap, 01:30 Stanford Cardinal - Colorado Buffaloes (college football)
- Vasárnap, 03:00 Colorado Avalanche - Detroit Red Wings (NHL)

Bővebb előzetes:
www.coloradoavalanche.gportal.hu/gindex.php?pg=29139641&postid=749399

milo_hedgie#23 2011.10.08. 17:26:41

@Filip89: jó lenne ha nyerne már egyszer a buffaloes, de úgy látom megint nem most lesz

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.09. 01:49:42

Fasza, egy blokkolt FG-ból máris TD-t csináltak. :(
Nem elég, hogy Luck szopatni fog minket, már a ST is betlizik, nagy verés lesz ebből.

Tomi_Tanguay 2011.10.09. 01:54:14

majd csak szerzünk pontokat:D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.09. 02:23:18

5 yardos passzjáték TD-vel zárkóztunk közelebb 7-13-ra a második negyed elején.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.09. 03:06:05

7-27 a félidőben, nem rossz eddig, 50 alatt megúszhatjuk.

foppa21 2011.10.09. 04:54:53

48-7...talán nem olyan rossz eredmény

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.09. 11:24:13

A sophomore WR Paul Richardson már nem játszott, és 3 hetes kihagyást jósolnak neki, ami nem túl szerencsés.

milo_hedgie#23 2011.10.09. 14:32:19

luck egy kicsit más kategória,kiváncsi vagyok hogy a broncos rá fog-e menni

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.10. 20:12:16

Az október 22-i meccsünk 21:30-kor fog kezdődni az Oregon ellen.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.15. 16:14:50

A szuperszombati coloradói sportprogram:
- Szombat, 18:00 Wisconsin Badgers - Indiana Hoosiers (college football)
- Szombat, 21:00 Toronto Marlies - Lake Erie Monsters (AHL)
- Szombat, 21:30 Washington Huskies - Colorado Buffaloes (college football)
- Vasárnap, 00:00 Colorado State Rams - Boise State Broncos (college football)
- Vasárnap, 01:00 Toronto Maple Leafs - Calgary Flames (NHL)
- Vasárnap, 01:00 Montreal Canadiens - Colorado Avalanche (NHL)
- Vasárnap, 01:05 Boston Terriers - Denver Pioneers (college hockey)
- Vasárnap, 01:05 Eastern Washington Eagles - Northern Colorado Bears (college football)
- Vasárnap, 01:30 Syracuse Crunch - Adirondack Phantoms (AHL)
- Vasárnap, 03:07 Colorado College Tigers - Bemidji State Beavers (college hockey)
- Vasárnap, 04:00 Bakersfield Condors - Colorado Eagles (ECHL)

www.coloradoavalanche.gportal.hu/gindex.php?pg=29139641&postid=753427

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.15. 17:25:43

Néhány érdekesebb statisztika a csapatról:

- Rodney Stewart ranks 5th in NCAA in total yards from scrimmage and 7th in total all-purpose yardage.

- Tony Jones scored his first career TD on a 5 yard catch from Tyler Hansen against Stanford.

- CU has played 13 true freshmen thus far this season, 8th most in the nation and most for CU since at least 1984.

foppa21 2011.10.15. 18:44:47

@Filip89: lesz pár jó kis meccs a napi programban. sajnos a buffs megint ki fog kapni, de amúgy van egy olyan érzésem, hogy a northern colorado ma nyerhet!:-)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.15. 19:42:58

A Wisconsin már 38-7-re vezet a félidőben az Indiana ellen. Wilson-nak egy passzolt és egy elkapott (!) TD-je van eddig, 142 dobott yarddal.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.15. 21:11:56

59-7 lett a Badgers-meccs végeredménye. Wilson korábban befejezte mert megtehette, 166 passzolt yard és két total TD. 6-0-val áll a csapata.

xrace 2011.10.15. 22:30:01

Lehet, hogy ban lesz a vége, de sajnos ma nem szurkolhatok a Ramsnek. :P
Go Boise State!!! :)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.16. 00:31:13

24-52 lett a végeredmény, nem nagyon várhattunk sajnos többet. Tony Jones megint két TD, Cefalo közeli elkapott TD, és egy 46 yardos Oliver FG. :)

foppa21 2011.10.16. 00:57:33

@Filip89: nah most egész sok pontot szereztünk, csak kaptunk is kétszer annyit...:-/

foppa21 2011.10.16. 00:58:49

@xrace: külsős kedvenc csapatod van?:-)

xrace 2011.10.16. 01:02:47

@foppa21: Csak egy kedvenc ncaa csapatom van a Boise State Broncos. :)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.22. 18:02:18

A szombat-vasárnapi sportmenetrend:
- Szombat, 21:30 Boise State Broncos - Air Force Falcons (college football)
- Szombat, 21:35 Northern Colorado Bears - Montana State Bobcats (college football)
- Szombat, 21:40 Colorado Buffaloes - Oregon Ducks (college football)
- Vasárnap, 01:00 Vancouver Whitecaps - Colorado Rapids (MLS)
- Vasárnap, 01:00 Montreal Canadiens - Toronto Maple Leafs (NHL)
- Vasárnap, 01:30 Syracuse Crunch - Lake Erie Monsters (AHL)
- Vasárnap, 02:00 Michigan State Spartans - Wisconsin Badgers (college football)
- Vasárnap, 02:00 UTEP Miners - Colorado State Rams (college football)
- Vasárnap, 02:05 Alabama-Huntsville Chargers - Air Force Falcons (college hockey)
- Vasárnap, 02:30 Chicago Blackhawks - Colorado Avalanche (NHL)
- Vasárnap, 03:05 Colorado Eagles - Stockton Thunder (ECHL)
- Vasárnap, 03:07 Denver Pioneers - Minnesota State Mavericks (college hockey)

Előzetes:
www.coloradoavalanche.gportal.hu/gindex.php?pg=29139641&postid=757518

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.22. 19:06:50

Még néhány érdekesség a mai meccs előtt:

Rodney Stewart trails Eric Bieniemy by only 40 yards to become CU's career all-purpose yardage leader.

QB Tyler Hansen has a 13-to-3 TD-to-Interception ratio for the season.

CU has already lost a total of 59 games this season to injury by players on the 2-deep.

CU has committed just six turnovers this season, tied for the sixth-fewest in the NCAA.

Coach Sacco 2011.10.22. 19:13:11

Jól belehúztunk az új konferenciával, egymás után játszunk olyan csapatokkal, akit "az ország legjobbjai közé tartozónak" nevezel. :)
Most se fogunk akkor nyerni...

foppa21 2011.10.23. 03:21:01

@Filip89: ejnye azért ez súlyos volt


süti beállítások módosítása