Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Bears football: Kilátástalanul

2011.10.13. 17:15 - Filip89

Az állam negyedik számú egyetemi futball programja, a mostoha körülmények között tengődő Northern Colorado Bears is megkezdte szereplését az egyetemi bajnokságban, azonban a másodosztályban is botladozó együttes a szezon felénél még mindig nyeretlen, így nem sok köszönet lehet a féltávi helyzetjelentésünkben.























Az UNC szeptember 3-án rajtolt a 2011-es idényben, méghozzá ezen a szombat délutánon az év egyetlen olyan mérkőzését játszotta le a csapat, amelyen a mieink számítottak az esélyesnek a harmadosztályú Lindenwood ellen. Ehhez képest nem alakult egyszerűen a mérkőzés, az első félidőben két TD-vel is előnyhöz jutottunk, de a nagyszünetre mindössze 14-13-as vezetést tudtunk összekaparni. A folytatásban a Lindenwood volt eredményes, de az utolsó negyedben rövid időn belül két hazai drive is sikeres mezőnygóllal végződött, a helyi származású sophomore kicker, Dave Eden 35 és 25 yardról egyaránt hibátlanul bombázott a póznák közé. Utóbbi FG mintegy 1:10 perccel a vége előtt született, és így jutottunk 20-19-es vezetéshez, azonban képtelenek voltunk kibekkelni a győzelmet, egy jó visszahordás után a félpálya közeléből indulhattak a vendégek, és két időkérés közben kiváló passzokkal jutottak el mezőnygól távolságba, majd a lefújás pillanatában egy sikeres rúgással megadták a kegyelemdöfést a Maciknak, ezzel 22-20-ra elvesztettük az évadnyitót. A két irányító, Lobato és Orms együttesen 162 yardot passzolt, az egyetlen légi TD-t előbbi jegyezte, amikor a végzős David Deans-t hozta helyzetbe egy 8 yardos játékkal, míg a másik beérésünk Quintin Hildreth nevéhez fűződött, aki összesen 54 yardot tett meg a labdával a kezében.

Egy héttel később alacsonyabb osztályú ellenfél helyett rögtön egy magasabb ligással találkoztunk, ugyanis a Colorado State elleni helyi rangadó várt Collins Jr mester tanítványaira házon kívül. A Rams ellen a Bears célja legfeljebb a tisztes helytállás lehetett, és az esélyesebb CSU nem is kímélte a csapatot, az első félidő alatt esett négy touchdown által hamar eldöntötték a lényegi kérdéseket. A továbbiakban a Kosok látványosan visszavették, és a második félórában már nem hoztak TD-t, viszont a vendégek két alkalommal is beértek az end zone-ba, így sikerült megúszni a 33-14-es vereséggel. A harmatos Orms mellett ezúttal a junior Matt Baca állt be irányítani, aki egy-egy TD és INT közt 56 yard előrehaladására volt képes a hat complete passza jóvoltából. Az egyetlen elkapott TD-t Morris jegyezte, akinek az az egy sikeres elkapása volt az egész mérkőzésen, a legjobb formában lévő WR szokás szerint Patrick Walker volt hat reception-nel, míg a másodéves futó Quintin Hildreth ismét kitett magáért, az egész offense legveszélyesebb alakjaként, 117 yardot száguldott, köztük egy 66 yardos futott TD-t. Papírforma vereség volt, de szerencsére a szomszédos rivális intézmény képzettebb társulata készséges ellenfélnek bizonyult, nem szerettek volna megalázó fiaskót mérni a csapatra, így megúsztuk a vállalható különbségű veréssel.

A harmadik héten került sor az idei első konferencia mérkőzésre, amely alkalmával a Big Sky gyengébb egyetemei közé rangsorolt Idaho State otthonába látogattunk, mérsékelt esélyekkel. A házigazdák folyamatosan uralták a mérkőzés alakulását, de a Bears hősies küzdelemben nagyon sokáig szépen tartotta magát, a félidei 12 pontos deficit sem volt vészes, majd a senior DE Vj Holmes 58 yardos interception return TD-jével egészen 29-20-ig felzárkóztunk. Ennél közelebb viszont képtelenek voltunk érni, sőt a végére a Bengals teljesen szétzilálta a greeley-i védelmet, és az utolsó tíz percben három további TD-vel 50-20-as csapást mértek ránk. Nem tettük ki az ablakba ezt az eredményt, bár a győzelem kérdése egy pillanatig sem forgott kockán, sokáig kifejezetten jól tartottuk magunkat, de a végére mégis komoly pofont kaptunk. Lobato a nyomás alatt totális csődöt mondott, belehajszolták őt a passzokba, és bebizonyosodott, hogy nagyon nem bírja, 19/36-os hatékonysága közben tisztességes, 212 yardig jutott, de négy pick-et dobott, beleértve a végjátékban egy eladott labát, melyből 94 yardot hordtak vissza a TD-ig. Az egyetlen akcióból elért TD az elkapó Patrick Walker nevéhez fűződött egy 10 yardos összjáték révén, míg Eden bevágott egy 42 yardos mezőnygólt. Külön elkeserítő lehet a vereség, hogy a konferencia talán leginkább sebezhető csapata ellen mennyire simán vesztettünk, így igencsak szerény reményekkel tekinthettünk a komolyabb vetélytársak elleni csaták elé.

Szeptember 24-én visszatért a Bears a Notthingham Field-re, ám a Weber State elleni konferencia-mérkőzésen nem sok jóban reménykedhettünk. A vendégek nem osztottak lapot a mieinknek, bemutatót viszont annál inkább, hamar eldőlt a mérkőzés sorsa. Az első negyedben szépen tartottuk a pont nélkül állást, de a befejező négy percen belül két TD-t szenvedtünk el, amellyel kezdett eldőlni a mérkőzés, a második etap alatti további háromszor 7 ponttal pedig végképp megpecsételődött a sorsunk. Ezt követően a második félidei 'garbage time' alatt ismét sikerült menteni a menthetőt, az utolsó két negyedben három TD-t is szereztek a megsebzett Macik, de természetesen az újabb vereség már elkerülhetetlen volt, a pontos eredmény 21-45 lett. A kezdő QB Seth Lobato javította az egy héttel korábbi csapnivaló teljesítményét, újra 200 yard fölé jutott, az egyetlen eladott labdája közben pedig három TD-passzt osztott ki az elkapóinak. Ezek közül Patrick Walker két újabb end zone-beli elkapással gazdagodott, és 7 catch-ből átlépte a 100 yardot, míg a harmadik beérés az aurorai születésű Gunn neve mellé került fel.

Mondanom sem kell, hogy az évadbeli ötödik mérkőzésen, a konferencia-rivális Montana otthonában ugyancsak nem a Northern Colorado számított favoritnak. A Bears és a Grizzlies "brummogós" rangadóját a hazaiak kezdték jobban, már az első drive-ot TD-vel fejezték be, erre viszont az UNC még hamarjában válaszolt, amikor a változatosság kedvéért Patrick Walker lépett be a célterületre egy 7 yardos elkapást követően. Többször viszont nem voltak egálban a csapatok, még egyszer a második negyedben felzárkóztunk 17-14-re Dominic Gunn 94 yardos kickoff return-t követő TD-jével, de a következő másfél negyed alatt a Montana totálisan megszórta a csapatot. A Grizlik ez idő alatt 38 (!) megválaszolatlan pontot szereztek öt touchdown és egy mezőnygól jóvoltából, így a záró negyednek 55-14-es állás mellett vághattunk neki. A finisben minimális szépítés sikerült, végrehajtottunk egy fumble-t követő visszahordott TD-t, valamint a 254 yardot dobó Seth Lobato napi második TD-passzával Morris lépte át a pontszerzést jelentő vonalat. A végeredmény még az ellenfél hajrábeli kiengedése ellenére is dicstelen, 55-28 lett, ezzel az ötödik héten az ötödik vereségünket osztották ki.

Az eddigi utolsó meccset múlt szombaton hazai környezetben játszottuk le a Sacramento State ellen, de az újabb konferencián belüli mérkőzésen újra csak a tisztes vereséget tudtuk elérni, mivel 14-0-ra vesztettünk. A második negyedben egy futott TD-vel kerültünk hátrányba, míg a harmadik játékrész utolsó pillanataiban a saját 4 yardos vonalunkon vesztettünk labdát, a fumble-ból pedig a vendégek eredményesek tudtak lenni. A Bears támadó egysége a szezon leggyengébb produkcióját nyújtotta, mindössze 72 yardot haladtunk előre és csak öt darab first down-ra voltunk képesek. Lobato lehetőségeit mindössze 22 passzolt yardra limitálták, míg a legjobb futó, Hildreth is csupán 36 yardot tett meg play-enkénti 1.8-as átlaggal. A Hornets ellen az egész történetünk során nyeretlenek vagyunk, mint ahogyan a 2011-es szezonban is eddig valamennyi meccsen kikaptunk, s változatlanul a teljes reményvesztésben sodródunk tovább az árral.

A Big Sky konferencia állása (conf W-L, overall W-L):

1. Montana State Bobcats 3-0 (5-1)
2. Montana Grizzlies 3-1 (4-2)
3. Portland State Vikings 2-1 (3-2)
4. Weber State Wildcats 2-1 (2-3)
5. Sacramento State Hornets 2-2 (3-3)
6. Eastern Washington Eagles 2-2 (2-4)
7. Northern Arizona Lumberjacks 1-2 (2-3)
8. Idaho State Bengals 1-3 (2-4)
9. Northern Colorado Bears 0-4 (0-6)

Ez a tabella önmagáért beszél, az eredmények pedig több mint elkeserítőek. A szezon előtt sem várhattunk megváltó sikereket az UNC-től, de talán egy-két győzelmet azért kilátásba helyeztünk, amire most már sajnos hétről hétre egyre kevesebb reményünk maradt. A maradék öt mérkőzés közül leginkább a non-conference ellenfél North Dakota elleni hazai, és a nálunk nem sokkal erősebb rivális Northern Arizona elleni idegenbeli meccsünkön lehet esély a javításra, de sokkal valószínűbb, hogy kénytelenek leszünk 0-11-es mérleggel búcsúzni ettől az esztendőtől.

A Bears hátralévő menetrendje:

Október 16., vasárnap, 01:05 Eastern Washington Eagles - Northern Colorado Bears*
Október 22., szombat, 21:35 Northern Colorado Bears - Montana State Bobcats*
Október 29., szombat, 21:35 Northern Colorado Bears - North Dakota Fighting Sioux
November 6., vasárnap, 00:05 Northern Arizona Lumberjacks - Northern Colorado Bears*
November 12., szombat, 20:05 Northern Colorado Bears - Portland State Vikings*

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr453300618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomi_Tanguay 2011.10.13. 18:52:36

lol ezeknek nagyon nem megy

foppa21 2011.10.13. 20:47:29

biztosan nem lesz pozitív példa ez a szezon:-D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.16. 02:03:45

Hildreth futott TD-vel vezettünk az első negyed után, de már 10-7-re fordított az Eastern Washington.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.16. 02:36:02

10-24 már a félidőben, ez is a szokásos meccs lesz. :(

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.11.06. 00:31:20

0-17-es félidő a NAU ellen, sajnos ma sem fogunk nyerni. :(

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.11.06. 02:35:01

14-34-es vereség. 0-10-es szezon, már csak a jövő héten fogunk játszani.


süti beállítások módosítása