Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Avalanche: Tökéletes túra

2011.10.18. 16:10 - Tomi_Tanguay

A napokban lebonyolított öt meccses idegenbeli sorozat összes meccsét megnyerte a Colorado Avalanche, ezzel a klubtörténet legsikeresebb minimum öt meccses road tripet zárta a csapat. Közben 5-1-es mérleggel kezdtük a 2011-12-es NHL szezont és a hétfői nap után elsők vagyunk az egész ligában.






















Még múlt szerdán a Columbus Blue Jackets ellen 3-2-es szétlövéses diadalt arattunk idegenben.
Az első két meccsel megegyező sorokkal játszottunk: Mueller-Duchene-Hejduk, Kobasew-Stastny-Jones, Landeskog-O'Reilly-Winnik, Galiardi-McClement-McLeod. A védőknél Johnson-Hejda, Quincey-O'Brien, Wilson-O'Byrne párosok és a harmadik meccsen is Varlamov védett.
Az első harmad unalmasan csordogált, aztán a 14. percben T.J. Galiardi szerezte meg a vezetést egy közeli kipattanóból, O'Byrne és Wilson asszisztálásában. Egy darabig magabiztosan tartottuk az előnyt, de a második harmad elején egy kapitális védelmi hibát a könyörtelen Nash használt ki. Tartottuk az 1-1es állást a második szünetre, de a középső harmadban a házigazda egyértelmű fölényben volt, csak Varlamov bravúrjainak köszönhettük a döntetlent. Aztán a harmadik felvonás elején már nem menekültünk meg, Martinek távoli lövése kötött ki a denveri kapuban. Több lövése nem is volt a Blue Jacketsnek a harmadban, a mieink nagyon komoly akciókat indítottak az egyenlítésért, sokáig úgy tűnt, hogy nem sikerül, de az utolsó percben az ex-columbusi Hejda nagy lövése Gabriel Landeskogot találta el szerencsésen a kapu előtt, a korong a hálóba pattant róla. Döntetlen lett a rendes játékidő és az öt perc OTban se született döntés, a büntetőpárbajban megnyertük a meccset, Hejduk és Duchene sikeres kísérletére csak egyetlen válasz érkezett Nashtől.
Nagyot harcoltunk ezért a sikerért, csak a végén egyenlítettünk és csak egy szerencsés góllal, de az utolsó harmadban leradíroztuk az ellenfelet a pályáról, így megérdemeltük a pontmentést. Ismét nagyon tetszett a csapat védekezése, bár két komoly hibából két gólt kaptunk, jobban kell figyelni hátul, hogy ilyen hibák se legyenek. A támadó játékunk egyre jobban nézett ki, még mindig voltak hiányosságok, de az utolsó harmadban nagyot nyomtunk. Landeskog megszerezte az első gólját az NHL-ben, nem sok köze volt hozzá, de jókor volt jó helyen. Varlamov 31/33-as statisztikát hozott, egyik gólról sem tehetett.

Másnap következett a szezon első back-to-back meccse és az Ottawa Senators ellen 7-1-es K.O. győzelmet értünk el.
Először történtek változások a lineupban, a láthatatlan Mueller helyett Lindstrom kapott lehetőséget a top sorokban és PPben, míg a kapuban bemutatkozott a veterán Giguere.
A tavalyi szezon leggyengébb csapatai közé tartozó két együttes között szoros meccsre volt kilátás és a Sens kezdett jobban, pár perc után egy PP alatt Michalek beleérős góljával jutottak előnyhöz. Nem sokat kellett várni a válaszra, három perc múlva Milan Hejduk értékesített egy emberelőnyt egy közeli lecsorgó korongból, Johnson és Stastny is asszisztos volt a találatnál. Újabb másfél perccel később O'Reilly szerzett korongot a támadó harmadban és Gabriel Landeskog volt belőle eredményes, így villámgyorsan fordítottunk 2-1re. Ezután sokáig nem esett újabb gól, a középső harmad vége felé járva Joakim Lindstrom lőtt egy furcsa gólt, Wilson távoli lövése a kapusról az égbe pattant másodpercekre és a leeső pakkot a svéd csatár bevágta a hálóba. Eldőlni látszott a meccs, mert a hazai csapat nagyon nem volt képben, gyámoltalanul játszottak és a harmadik harmadban még négy gólt tudtunk ütni. Hamarosan Matt Duchene használt ki PP-ben egy közeli open net helyzetet, percek múlva Daniel Winnik tanári szóló végén volt eredményes emberhátrányból, a hajrában még David Jones és Joakim Lindstrom is betaláltak létszámfölényből, vagyis a végére hetet lőttünk a tavaly még nálunk védő Andersonnak.
Ritkán látható nagy sikert arattunk, főleg úgy volt nagy szó, hogy az előző napon is játszottunk egy kiélezett mérkőzést. Túl sok következtetést mégse lehetett levonni a meccsből, mert az Ottawa kritikán aluli játékkal állt elő, jelen helyzetben messze a liga leggyengébb csapatának tűnnek és ezen a napon külön rossz passzban voltak. Végre feléledt az emberelőnyös játékunk, négy PPGt szereztünk, többször nagyon szépen játszottuk meg a helyzeteket. Lindstrom két emlékezetes találattal mutatkozott be a csapatban, még Duchene, Winnik, Jones az első góljukat ütötték az évben. A 9-es mellett Hejduk és Landeskog is 1+1et termelt. O'Reilly három, EJ és Wilson két gólpasszt adott. Giguere jó meccsen debütált, kabala volt a támadóknak és neki sem volt sok dolga a kapuban, 15 védéssel zárt.

A szombati játéknapon a Montreal Canadiens ellen egy nagy meccsen megint büntetőkkel győztünk 6-5re.
A kapuba visszatért Varlamov és a mezőnyben is történt egy változás, Galiardi maradt ki, helyette pedig Porter játszott először a szezonban, de csak nagyon kevés lehetőséghez jutott.
Öt perc után máris megszereztük a vezetést, Jones alapvonal mögüli hátra passzát a lendületből korcsolyázó Chuck Kobasew vágta a hálóba, de újabb öt minutum múlva a sokadik kipattanóból Pacioretty révén egyenlített a Canadiens. A küzdelmes első harmadban a házigazdák voltak meggyőző fölényben, de szépen tartottuk magunkat és őriztük az 1-1es állást. A második periódus elején egy óriási emberelőnyös góllal már a Habsnél volt az előny, de a harmad felénél egy perc különbséggel David Jones emberfórból, Paul Stastny ziccerből talált be és 3-2re visszavettük az előnyt. Még mindig nem volt vége a harmadnak, a 36. percben Moen változtatta vissza döntetlenre az eredményt, ám még a szünet előtt egy David Jonesról bepattanó góllal 4-3nál újra mi kerültünk előnybe 4-on-4ban. A harmadik menetben ahogy telt az idő, egyre jobban beszorultunk a kapunk elé, és az utolsó tíz percben történt egy rövid zárlat, 20 másodperc különbséggel Gionta és Desharnais is gólt szerzett, fordított a Montreal. De nem hagytuk annyiban, négy perccel a rendes játékidő vége előtt Kyle Quincey emberelőnyös góljával kiegyenlítettünk, megint a hajrában mentettünk pontot. A hosszabbítás nem hozott gólt, a szétlövésekben Hejduk és Duchene ezúttal is eredményes volt, a hazaiak egyszer sem, így miénk lett a második pont.
Őrült hullámvasút volt a mérkőzés, mindkét csapat többször vezetett menet közben, igazságos eredmény a döntetlen, a ráadás már lutri volt, de shootoutban újra győztünk. Kobasew, Quincey, Stastny is az első gólt szerezték a szezonban, Jones újabb két alkalommal volt eredményes és még egy asszisztja is volt, EJ ismét két gólpasszt tett hozzá. Varlamov visszakerült a ketrec elé, 38 lövést védett, ötöt viszont nem, a védelem kicsit sebezhető volt előtte, egyébként a fontos pillanatokban megint nagy védéseket mutatott be.





















Utoljára hétfőn léptünk pályára és a túra záró meccsén a Toronto Maple Leafs ellen hosszabbításban diadalmaskodtunk 3-2 arányban.
A 3-0-val rajtoló Leafs ellen a kanadai csapat korábbi kapusa, Giguere jutott szóhoz, kimaradó volt Mueller, akit a napokban megvizsgáltak az orvosok, de nincsenek már gondjai az agyrázkódással, illetve Porter és Hunwick.
Az egyenlő erők csatáját hozó nyitó harmad csak tapogatózással telt, egyik csapat sem szerzett gólt és túl sok helyzet se akadt. Aztán a szünet után egyből betalált a Toronto, mégpedig a gólzsák Kessel távoli lövéséből, de nem sokat váratott magára az egyenlítés, pár perc múlva O'Reilly lekészítéséből Daniel Winnik elegáns húzott lövéssel helyezett a hálóba. Maradt a döntetlen egy ideig, majd a középső harmad hajrájában a denveriek kihasználtak egy emberelőnyt Milan Hejduk jóvoltából és 2-1es vezetéshez jutottunk. Ez az előny már jóval tovább tartott, mint az imént a TML vezetése, de a hazaiak komolyan offenzívát indítottak Giguere kapuja ellen. Hősiesen védekeztek, a végjátékban már szinte egy kapura játszott a Leafs és az utolsó öt percen belül Kulemin kipattanóból szerzett gólja meghozta az egyenlítést. Hosszabbításra mentették a meccset a kanadaiak, de a hirtelen halál 71 másodperc után véget ért, mert David Jones közelről bekotorta a mindent eldöntő gólt a javunkra, így zsinórban az ötödik győzelmet szereztük meg.
Újabb szoros, izgalmas meccset vívtunk meg sikerrel, sokáig kiegyenlített harcot láthattunk, a harmadik harmadban a Maple Leafs nagy erőkkel nyomott az egyenlítésért, ami sikerült is nekik, de OT-ban mégis mi fejeztük be a meccset. Jones már a negyedik gólját ütötte, Hejduk a harmadikat, ők ketten vannak a legjobb formában a csapatból, de a harmadik soros Winnik is másodszor volt eredményes az évben. Ezúttal is felettébb látványos, küzdelmes játékot reprezentált a csapat és a végén kicsit a szerencse is mellénk állt. Giguere 27 védést hajtott végre, talán a második gólnál túl nagy kipattanó jött ki róla, de ezt leszámítva nem lehetett panasz rá.

Az Észak-nyugati divízió állása (W-L-OT):

1. Colorado Avalanche 5-1-0, 10 pont
2. Minnesota Wild 2-1-2, 6 pont
3. Edmonton Oilers 2-1-1, 5 pont
4. Vancouver Canucks 2-2-1, 5 pont
5. Calgary Flames 1-3-0, 2 pont


A közeljövő programja:


Október 21., péntek, 03:00 Colorado Avalanche - Chicago Blackhawks
Október 23., vasárnap, 02:30 Chicago Blackhawks - Colorado Avalanche
Október 27., csütörtök, 03:00 Calgary Flames - Colorado Avalanche
Október 29., szombat, 03:00 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers

Két megérdemelt pihenő nap után a két évvel ezelőtti bajnok Chicago ellen játszunk le oda-vissza két meccset, aztán jönnek az első megmérettetések a divízió ellenfelek ellen. Reméljük továbbra is kitart a lendület és minél többet kihozunk ebből a jó rajtból!

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr383311997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomi_Tanguay 2011.10.18. 16:13:31

w5 streak! és minden ellendrukker bekaphatja:D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.18. 17:00:32

Egyszer úgyis véget ér a kibaszott mákszéria.

foppa21 2011.10.18. 19:16:19

@Tomi_Tanguay: nagyon jó lett! így tovább:-)

melo15 2011.10.18. 19:40:27

álomrajt! lehet hogy mégis a vezetőség csinálta jól nyáron hiába szidtátok őket annyit?

Tomi_Tanguay 2011.10.18. 20:00:37

majd meglátjuk még nagyon sok van hátra

Tomi_Tanguay 2011.10.18. 20:06:40

pl bármennyire is jó eddig varlamov azt a tradet nem érte meg, olcsóbban is megszerezhettük volna

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.19. 04:16:48

Forsberg 2012-ben bekerült a Colorado Sports Hall of Fame-be. Többek között az egykori Rapids-sztár, Marcelo Balboa-val együtt.

Coach Sacco 2011.10.20. 08:32:54

El tudom mondani nektek, hogy a tegnapi edzésen a szokásos sorokat és bekkpárokat használtuk. :)

Tomi_Tanguay 2011.10.20. 16:57:26

plusz varlamov lesz a kapuban

Tatavs 2011.10.20. 18:50:57

@Filip89: Filip, a helyzet az, hogy sztem egyre kevesebben vagyunk kíváncsiak az írásaidra...

xrace 2011.10.20. 19:37:01

Filip ezt most jól megkaptad! :P
Én kitartok. :)

foppa21 2011.10.20. 19:37:18

pont azért megy jól a csapatnak, mert filip ellenünk drukkol:-D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.20. 19:43:58

Szomorú tény, hogy amikor éveken át igyekeztem minél színvonalasabb cikkeket írni, akkor kb le se szarták az oldalt, most meg hogy primitíven szidom a csapatot, napi százas látogatottságok vannak. Szóval úgy látszik erre van csak igazán igény - hát, rajtam ne múljon. :D

Tomi_Tanguay 2011.10.20. 20:07:16

mert mrs filip behozza a lilesba szerelmes 14éves lányokat:D

foppa21 2011.10.21. 05:31:21

sajnos kikaptunk 3-1re, de jók voltunk az alapján amit láttam a meccsből

Tomi_Tanguay 2011.10.21. 17:04:06

muellerre megint fej sérülést írnak:(

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.21. 17:16:59

Nem valami biztató, az én agyrázkódásom is már 8 hónapja változatlan.

Tomi_Tanguay 2011.10.22. 11:06:54

idegenben ötből ötöt nyertünk, itthon viszont mind a két meccsen kikaptunk. erről egy írás:
www.denverpost.com/krieger/ci_19161725

foppa21 2011.10.22. 18:31:06

@Tomi_Tanguay: remélem ma is folytatódik és nyerünk idegenben

foppa21 2011.10.22. 18:32:29

megint varlamov fog védeni?

foppa21 2011.10.23. 10:28:10

itt még nem is szerepelt hogy büntetőkkel megvertük a chicagot idegenben!:-)

Tomi_Tanguay 2011.10.23. 11:48:06

landeskog két gól:)
sajnos nem láttam a meccset, de mindjárt megnézem. a tervek szerint lesz erről a két chi meccsről összefoglalóm hétfőn vagy kedden


süti beállítások módosítása