Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Avalanche: Felemás dupla a Chicago ellen

2011.10.24. 18:29 - Tomi_Tanguay

A villámrajtból kijövő Colorado Avalanche a múlt hét második felében a 2010-es bajnok Chicago Blackhawks ellen vívott két mérkőzést. A Hawks ellen változó eredmények jöttek, hazai pályán kikaptunk tőlük, idegenben büntetőkkel két vállra fektettük Toewséket, ezzel tovább folytatódik a csapat várakozáson felüli menetelése.























A csütörtöki napon hazai pályán 3-1-es vereséget szenvedtünk a Chicagotól.
Az öt meccses idegenbeli túra söprése után a Hawks ellen tértünk vissza a Pepsi Centerbe. Az összeállításból megint hiányzott Mueller, aki újra fejsérüléssel kezdett bajlódni és napok óta nem edzett. Kimaradó volt még Porter és a szezonban még egy meccset se játszó Hunwick. A sorokban is történt némi változás: Kobasew-Stastny-Jones, Lindstrom-Duchene-Hejduk, Landeskog-O'Reilly-Winnik, Galiardi-McClement-McLeod formációkban álltak ki a támadók. A védelemben általában a Johnson-Hejda, Quincey-O'Brien, Wilson O'Byrne párosok játszottak, a kaput újra az első számú Varlamov védte.
Nagy lendülettel kezdtük a meccset és az első harmad denveri fölénnyel telt, a kezdeti nyomás a végére teljesen elhalványult. Ráadásul a 16. percben Toews közeli góljával megszerezte a vezetést a Chicago, nagyon könnyű helyzetet engedtünk neki, mindkét védőnk felelőtlenül kiment a sarokba, ahol nem tudták megszerezni a pakkot és Varlamov egy az egyben maradt a támadóval a kapu előtt. A nyitó harmad után hátrányban voltunk és a második játékrészben kicsit lassabban kezdtünk, inkább a vendégeknek voltak helyzeteik, de Varlamov védései őrizték az állást. Aztán ahogy az előző harmad hajrájában a Chicago, úgy most mi szereztünk váratlan találatot, Duchene lövésébe a kapu előtt Ryan O'Byrne piszkált bele, akiről a korong a hálóba vágódott. A védő közel másfél év után szerzett gólt az NHL-ben egy 76 meccses egyéni góltalanságot megszakítva. Döntetlen állással mentünk neki a záró felvonásnak, de sajnos továbbra is a Blackhawks volt fölényben, az állandó nyomást csak ideig óráig bírtuk, Sharp fantasztikus lövéséből találtak a hálónkba. Nehezen tudtuk összeszedni magunkat és hiába próbálkoztunk támadásokkal, igazi helyzeteket csak a végső öt percben alakítottunk ki, de nem volt szerencsénk, minden kimaradt. Végül 1:10 perccel a vége előtt 6-on-4ben igyekeztünk, de elvesztettük a korongot és Hossa üres kapus gólja eldöntötte a mérkőzést.
Küzdelmes meccset játszottunk, a lövések számában nem vallottunk szégyent, de sajnos feltűnően kevés igazi helyzetünk volt és csak egyetlen gólt tudtunk szerezni. A találatot tehát a hosszú idő után először eredményes O'Byrne ütötte, aki a védelemben is jól dolgozott. Nem úgy EJ, a no1 védőnk megint alulmúlta magát és csak -3at hozott a meccsről, de párja a -2es Hejda sem lehetett büszke, mindkettőnek nagyon rossz napja volt. A támadók közül a legtöbb gólveszélyt az O'Reilly féle sor alakította ki, de most nem tudtak betalálni. Varlamov jól teljesített és két nem igazán védhető gólt kapott 29 lövésből, az utolsó találat ENG volt.

Két nappal később Chicagoban is összecsaptak a csapatok és idegenben 5-4-es büntetős győzelmet arattunk ellenük.
Nem történt változás a csapat összetételében, ugyanazok maradtak ki a gameday rosterből, mint csütörtökön. Változás volt viszont, hogy Sacco elégedetlen volt Duchene játékával és lerakta őt a negyedik sorba, míg Hejduk felkerült Stastny oldalára az első hármasba. A kapuban maradt Varlamov, nyolc meccs alatt már hatodszor kezdett az orosz.
Kicsit álmosan indult be a mérkőzés és az első harmadban nem sok említésre való esemény történt. Aztán négy perccel a szünet előtt a semmiből szereztük meg a vezetést Paul Stastny góljával, aki Quincey kapu elé lőtt korongját pofozta be Crawford ketrecébe. Egy perc sem telt el a második menetből és EJ óriási "öngólpasszából" Frolik egyenlített, a védő az alapvonal mögül a saját kapuja elé passzolt, amire három társa között az ellenfél csapott le. A Chicago maradt támadásban, de váratlanul a 28. percben visszavettük az előnyt egy szerencsés góllal, David Jones közelről volt eredményes a kapus hátáról bepattanó korongból. Pár perc múlva még egy csúnya de hasznos gólt szereztünk, O'Reilly bejátszását az újonc Gabriel Landeskog kotorta be. Már 3-1re mentünk, de a hazaiak fokozták az iramot, sorozatos helyzeteket hagytak ki, nem sokkal a második harmad vége előtt egy PP alatt Toews zárkóztatta közelebb őket. A harmadik harmadnak vehemens lendülettel vágott neki a Hawks és öt percig se bírtuk a nyomást, egy lerohanásból Mayers lőtt a hálóba a 3-3ért. Nem sok közünk volt innentől a játékhoz, a Chicago magasabb szinte kapcsolt, nem tudtunk mit kezdeni, de szépen tartottuk magunkat és reménykedtünk, hogy kihúzzuk az eredményt. Öt és fél perccel a vége előtt Hossa beleérős góljával hátrányba kerültünk és úgy tűnt, hogy elszálltunk, de a 3. sor újra megvillant és O'Reilly indításából Gabriel Landeskog lőtt gólt az utolsó két percen belül. 4-4 lett a rendes játékidő és a hosszabbításban sem esett gól. A büntetőpárbajban Joakim Lindstrom volt az egyetlen sikeres próbálkozó, ennek köszönhetően két pontot szereztünk.
A harmadik SOt is megnyertük a szezonban, nagyon megküzdöttünk a pontszerzésért és a végén győztünk. Megint a 3. sor játszott elképesztő formában, Landeskog már négy gólos a szezonban a szombati duplával, O'Reilly két gólpasszt adott neki. Stastny a második, Jones az ötödik gólját ütötte az évben. Duchene a 4. sorban pihegett és csak 11 percet kapott. Varlamov 34/38as statisztikára volt képes, több esetben nagy védéseket hajtott végre és a szétlövésben újra hibátlan volt.

Az Észak-nyugati divízió állása (W-L-OT):

1. Colorado Avalanche 6-2-0, 12 pont
2. Vancouver Canucks 4-3-1, 9 pont
3. Minnesota Wild 3-2-3, 9 pont
4. Edmonton Oilers 3-2-2, 8 pont
5. Calgary Flames 2-4-1, 5 pont

A közeljövő programja:

Október 27., csütörtök, 04:00 Calgary Flames - Colorado Avalanche
Október 29., szombat, 03:00 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers
Október 31., hétfő, 01:00 Colorado Avalanche - Los Angeles Kings

Nagyon jól állunk az első nyolc meccs után és most következnek az első megpróbáltatások a divízió ellenfelek és a legnagyobb nyugati riválisok ellen. A következő napokban sok minden kiderülhet, hogy valójában mire vagyunk képesek és lehet-e esélyünk a rájátszásért küzdeni ebben a szezonban.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr953326730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.24. 18:42:40

A hétfő hajnali meccs 01:00-kor kezdődik az óraátállítás miatt.

Tomi_Tanguay 2011.10.24. 18:52:24

ja ok köszi hogy javítottad:)

milo_hedgie#23 2011.10.24. 19:09:51

landeskog és o'reilly őrületesek,szerintem nagy jövő áll még előttük

foppa21 2011.10.24. 19:44:43

@Tomi_Tanguay: egész jól bele jöttél az összefoglalókba:-)

foppa21 2011.10.24. 19:47:28

@milo_hedgie#23: remélem őket nem vesszük bele hülye cserékbe

milo_hedgie#23 2011.10.24. 22:31:19

@foppa21: isten óvjon minket sherman cseréitől

Tomi_Tanguay 2011.10.25. 21:46:52

duchene visszakerült lindstrom és kobasew sorába a mai edzésen. maradt a hejduk-stastny-jones sor. mueller most sem edzett

Norberto8622 2011.10.26. 00:20:02

hát ilyen sortársakkal továbbra sem fog szárnyalni Duchene

foppa21 2011.10.26. 08:41:53

kezdem én is azt hinni hogy direkt szivatják őt:-(

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.26. 11:04:48

Egyértelmű, hogy Sacco irigy rá, ezért próbál keresztbe tenni neki, mert egy jó játékos, rendes ember, kedvelik a csapattársak és a szurkolók egyaránt, amit ő sohasem mondhatott el magáról aktív pályafutása során, edzőként meg végképp nem. Ezért fogja majd elcserélni, pontosan ezt az utat járta végig Wolski-val, Stewart-tal, Liles-szal. De nyilván én vagyok a negatív köcsög, Sacco pedig a díjnyertes szent tehén. :P

Coach Sacco 2011.10.26. 20:51:16

@Filip89: Nem tudom ilyen hülyeségeket honnan veszel, csak próbálja egy kicsit formába hozni Duchenet, de szerintem még mindig az utolsó ember a csapatban, akit elcserélnénk.

Az jogos, hogy Kobasew és Lindström társasága mint halottnak a csók. Legalább egy épkézláb szélsőt kaphatna.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.26. 21:01:50

Ez aztán a formába hozás, hogy lerakja a negyedik sorba, vagy hogy rak mellé két vasmacskát. Ez inkább szándékos szívatás nálam.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.26. 21:05:05

Arról nem is beszélve, hogy a 6.6 milliós autista hülye gyerek a két legjobb szélső között játszhat, és gondolom csak azért megy neki jobban.

Tomi_Tanguay 2011.10.26. 21:39:30

'6.6 milliós autista hülye gyerek'
lol:D

Tomi_Tanguay 2011.10.27. 10:52:50

kikaptunk a flames ellen, nem láttam a meccset de az öf alapján a végén nyomtunk rendesen az eleje meg szar volt

foppa21 2011.10.27. 15:27:45

@Tomi_Tanguay: jah nagyjából ez történt, a második harmad végétől jobbak voltunk de nem lőttünk be elég helyzetet. a végén az egyenlítés helyett empty netet kaptunk

Tatavs 2011.10.27. 20:46:44

Összességében jó szar meccs volt, az első harmadban kicsit be is aludtam...

Coach Sacco 2011.10.28. 14:25:30

Semmi gond, a Flames stílusa soha nem feküdt nekünk és elaludtunk az elején. Az Oilers ellen kötelező a javítás, nagyon harmatos csapat még mindig.

Tomi_Tanguay 2011.10.28. 16:03:08

Avs' rookie Gabriel Landeskog will stay in
NHL, team says
be is baszott volna ha vissza küldjük

milo_hedgie#23 2011.10.28. 21:14:35

jets-flyers 9-8 az igen:)

Tomi_Tanguay 2011.10.29. 12:51:59

jó szar meccsen kaptunk ki az oilerstől. 3-1 lett oda, a lövések 41-19 ide. no comment utálom a kék mezt

Tomi_Tanguay 2011.10.29. 12:53:30

Avs rookie Gabriel Landeskog​ took a blindside hit to the head from Edmonton's Andy Sutton​ in the third period. Sutton was penalized for elbowing and likely will face additional supplemental discipline from the NHL via Rule 48

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.29. 14:11:02

Szart se ért a nagy winning streak a legalja, keleti senkik ellen, ha a közvetlen riválisok egyből gond nélkül mennek át a csapaton. Idén se több semmivel a liga utolsó kalibernél ez a brigád. Colorado szégyene.

Tomi_Tanguay 2011.10.29. 15:55:56

te nézzed csak lilest és cumiskeyt:D

Tomi_Tanguay 2011.10.30. 08:30:39

mára galiardi végre felkerül stastny és hejduk sorába

Coach Sacco 2011.10.30. 11:00:53

Sutton el lesz tiltva a Landeskog elleni könyöklés miatt.

Tatavs 2011.10.30. 14:45:07

@Tomi_Tanguay: Remélem Kobaszút nem nevezik. Nem tudom, talán az AHL-ben megállná a helyét, de nem biztos.

Tomi_Tanguay 2011.10.31. 09:27:10

3-2re vertük a kingzt, két L után újra győzelem. erről a három meccsről lesz a következő összefoglalóm de szerintem csak szerdán

Tatavs 2011.10.31. 13:26:26

@Tomi_Tanguay: Ja, és Kobasew shortie-t lőtt... :) A harmadik harmadban némi játékot is mutattunk, az első kettő unalmas volt.


süti beállítások módosítása