Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Avalanche: Nyeretlen hét

2011.11.08. 10:46 - Tomi_Tanguay

A múlt hét nem sikerült túl jól a Colorado Avalanche csapatának, három meccs alatt csak egyetlen pontot szereztünk egy hosszabbításos vereséggel, a másik két alkalommal rendes játékidőben kaptunk ki, így a jó rajt után egyre jobban kezdünk visszaesni.





















A szerdai játéknapon következett a szokásos hazai égés, 4-1-re kaptunk ki a Phoenix Coyotes ellen a Pepsi Centerben.
A sorok az előtti mérkőzéshez képest nem változtak, de már annyira rég volt, hogy elevenítsük fel újra: Galiardi-Stastny-Hejduk, Lindstrom-Duchene-Jones, Landeskog-O'Reilly-Winnik, McLeod-McClement-Kobasew, közben a védőpárok is a szokásosak voltak: Johnson-Hejda, Quincey-O'Brien, Wilson-O'Byrne. A kapuban Varlamov állt, healthy scratch volt Hunwick és Porter, Mueller fejsérüléssel hiányzott.
Helyzetekkel kezdtük a mérkőzést, de balszerencsénkre nyolc perc után Pyatt góljával a Coyotes szerezte meg az előnyt, szinte támadások nélkül kerültek előnybe. Az első harmadban kissé akadozott a támadó játék, de a másodikban már igazán jól mentünk, szép dolgokat műveltünk a mezőnyben és az is látványos volt, ahogyan kidolgoztunk a gólhelyzeteket, de mégse tudtuk bevenni a phoenixi kaput. Ahogy ilyenkor lenni szokott, két perccel a középső harmad vége előtt váratlan gólt kaptunk, az ex-Avs player Vrbata volt eredményes egy kontrából. A faceoff után fél perccel végre nekünk is összejött valami, Winnik húzott be a kapu elé, lövése lejött a kapusról, de a jókor érkező Ryan O'Reilly a hálóba kotorta a szabadon maradt játékszert. Kétszer húsz perc után egy gólos lemaradásban voltunk és egyértelmű mezőnyfölényben játszottunk, de hiába bizakodtunk az utolsó harmad előtt, rögtön a folytatásban Korpikoski estében szerzett góljával növelte az előnyt a Yotes. Innentől nem sok esély maradt, a felvonás elején kapott találat lelombozta a csapatot és csak ímmel-ámmal támadgattunk, nem alakultak ki komolyabb helyzetek. A legvégén még 6 az 5 ellen igyekeztünk, de szépítés helyett csak Vrbata második gólja alakította ki a végeredményt.
Sajnos a támadók megint eredménytelenek voltak, csak lövöldöztünk ész nélkül. Nem helyeztük a lövéseket, a távoli középre menő kísérletekből pedig nem tudtunk elégszer betalálni, így a 40-28as fölénnyel se mentünk semmire. A szépítő gólt a 3. sor szerezte, O'Reilly másodszor volt eredményes a szezonban, Winnik a harmadik gólpasszt ért el. Ezzel szemben az első két sor csak egy rakat kihagyott helyzetig jutott és a védelem is többször bizonytalankodott a kapu előtt. Varlamov 24/27es mutatót hozott, konkrétan egyik gólban se volt benne, de talán lehetett volna határozottabb.






















Két nap múlva újabb Pacific csapat ellen léptünk pályára és a Dallas Stars otthonában egy őrült meccsen 7-6ra vesztettünk hosszabbításban.
Érdekes változás volt, hogy Duchene felkerült az első sorba bal szélsőnek Stastny mellé, a jobb oldalon pedig Hejduk játszott. Közben a második sort Galiardi centerezte és még a védelemben is szétszedtük a nem igazán működő első párt, így Johnson Quinceyvel, Hejda O'Byrnenel játszott együtt.
Az első harmad még olyan volt, ahogy hoki meccsen szokás, nem gondoltuk volna, hogy 13 gól fog esni az estén. Talán a szezon legjobb harmadát hoztuk, egyértelmű fölényben játszottunk és két alkalommal megzörgettük a Stars hálóját. Először a negyedik sor talált egy közeli gólt Jay McClement révén, később Matt Duchene emberelőnyben lőtt kiválóan a hálóba. A második harmadban kezdtek kissé elkomolytalanodni az események, továbbra is fölényben maradtunk, de két PP góllal váratlanul kiegyenlített a Stars Eriksson és Souray révén 2-2re. Aztán a 36. percben a vezetést is átvették Fiddler nagy lövésével, másfél perc múlva a következő emberelőny alatt Goligoski is hatalmas gólt lőtt Varlamovnak, aki nagyon elvesztette a fonalat, de maradt a kapuban. A felvonás vége előtt még Matt Duchene zárkóztatta közelebb a csapatot egy lecsorgó korong értékesítésével, rövidesen a következő támadásban Paul Stastny kapu mögüli beadása Lehtonen lábvédőjéről vágódott a gólvonal mögé. Az utolsó öt percben négy gól esett, így a második szünetben 4-4 volt az állás. A folytatásban Daniel Winnik egy ellentámadásban tálalt a hálóba, majd kisváratva a Stars újra mattolta a PK egységet, ezúttal Nystrom helyezett be egy kipattanót. 5-5nél is újra lépéselőnybe tudtunk kerülni, bő tíz perccel a vége előtt létszámfölény alatt Matt Duchene kígyózott előre több védő között majd remek góljával elérte karrierje első mesterhármasát. Sajnos még mindig nem volt vége és négy percre voltunk a befejezéstől, amikor Robidas belenyúlásával sokadszor is döntetlen lett az eredmény. 6-6ra végeztünk a 60 perc után, az OTban több helyzetet kihagytunk, 63:55nél Eriksson találata vetett véget a dallasi izgalmaknak, így a többszöri vezetés és a mezőnyfölény ellenére csak egy ponttal gazdagodtunk.
A helyzetkihasználásra ezúttal nem lehet panasz, hat gólt szereztünk 40 lövésből, a mezőnyben szinte végig jobbak voltunk, de így is akadtak hiányosságok. A meccs előtt még a liga legjobbjai közé tartozott az emberhátrányos egységünk, ezen a meccsen viszont három PPGt kaptunk, a védők megint nem voltak elég határozottak a kapu előtt. Ráadásul Varlamov az eddigi leggyengébb meccsét játszotta, 29 lövésből nyelt be hetet, többször védhető gólt kapott a kapu torkából. Az első sor átszervezése nagyon jól bejött, Duchene 3+1el fejezte be az összecsapást, Stastny szintúgy betalált, Hejduk pont nélkül de hat kapura lövéssel zárt. Ezen kívül McClement az első, Winnik a harmadik gólt ütötte az évben. Annyi visszaütője volt az új első sornak, hogy mögöttük a második nagyon elhalványult, Galiardi képtelen egy hármast rendesen vinni, főleg ha egy gyenge formában lévő Jones és Lindstrom van mellette.

Vasárnap játszottunk legközelebb, de a Calgary Flames ellen 2-1 arányban újabb hazai vereség következett.
Erre a meccsre történt egy személyi változás az összeállításban, a meccsek óta észrevehetetlen Lindstrom kikerült a 12 csatár közül, helyette Porter kapott lehetőséget. Duchene és Stastny maradtak egy sorban, viszont mögöttük Jones és Galiardi is kevesebb időt kapott. Pozitívum volt még a napokban, hogy Mueller megkezdte a korcsolyázásokat, így talán nem annyira súlyos a problémája és hamarosan besegíthet a csapatnak.
Nagyszerűen kezdődött a mérkőzés, mert már az első támadásból betaláltunk 34 másodperc után Paul Stastny kotorta be O'Brien nagy lövése után a lepattanót. A könnyen jött vezetés túlzottan megnyugtatta a csapatot és nem sokkal később Giordano egyenlített, aki egy beadást tett volna középre, de Wilson korcsolyájáról a hálóba pattant a korong. A gyors gólváltás után kicsit leült a játék, nem volt túl magas az iram és helyzetet alig láttunk. A középső harmadban a Calgary kezdett bátrabban játszani és öt perc elteltével egy emberelőnyből Glencross góljával a vezetést is megszerezték. Nem sok erő volt ekkoriban a támadásainkban és nem volt lehetőségünk a válaszra. A harmadik játékrészben kezdtünk jobban belelendülni és az utolsó húsz percben egy kapura játszottunk, de hiába lőttük szét Kiprusoffot, semmi se akart bemenni és be kellett érnünk az egy gólos vereséggel.
Szokás szerint nem volt szerencsénk a harmadik számú mezben, 33-23al megint több lövésünk volt az ellenfélnél, megint eredménytelenül. Az első sor jól játszott, hárman együtt 8 lövésig jutottak és az egyetlen gólt is ők szerezték, de többször nem tudtak betalálni. Duchene jelenleg 11, Stastny 9 ponttal tartoznak a legjobb pontszerzőink közül, de O'Reilly is 10nél áll a 3. sorban játszva. Az idei hatodik hazai meccsen ötödször kaptunk ki, ezzel a liga leggyengébb otthoni csapata vagyunk. Gyakorlatilag két sorunk van, a második szinte nem létezik mostanában, a negyedik pedig elég harmatos, így nehéz dolgunk lesz javítani. Valamit azért ki kell találnia Sacconak, talán segítség lehet majd Yip és Mueller közelgő visszatérése.

Az Észak-nyugati divízió állása (W-L-OT):


1. Edmonton Oilers 8-3-2, 18 pont
2. Minnesota Wild 7-3-3, 17 pont
3. Colorado Avalanche 7-6-1, 15 pont
4. Vancouver Canucks 7-7-1, 15 pont
5. Calgary Flames 6-6-1, 13 pont


A közeljövő programja:

November 9., szerda, 01:30 Detroit Red Wings - Colorado Avalanche
November 11., péntek, 03:00 Colorado Avalanche - New York Islanders
November 13., vasárnap, 04:00 Colorado Avalanche - Calgary Flames

Kikerültünk a rájátszás helyekről és ha szeretnénk versenyben lenni a POért, akkor meg kell állítanunk a hullámvölgyet. Főleg a hazai teljesítményben kéne javulni, a következő időszakban is többször fel fogunk lépni Denverben, nem engedhetjük meg magunknak a folyamatos vereségeket a saját közönség előtt.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr713362927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomi_Tanguay 2011.11.08. 11:01:28

remélem a mostani hét jobban fog sikerülni

milo_hedgie#23 2011.11.08. 15:09:18

jól összefoglaltad a lényeget,én is hasonló problémákat vettem észre. duchene és stastny jók lesznek együtt,de ezzel tényleg eltűnt a 2.sor. hosszabb távon csak a harmadikra lehet számítani. a védelem is egyre sebezhetőbb és most bizony varlynak voltak gyengébb meccsei. lehet hogy ennyi van a csapatban és váratlanul jó volt a rajt.

Tomi_Tanguay 2011.11.08. 19:00:21

ma megint varlamov lesz. 6th consecutive start

Tomi_Tanguay 2011.11.08. 19:11:15

Colorado leads the NHL in power-play percentage (26.7) but is 24th in penalty killing (75.6).

foppa21 2011.11.08. 19:48:50

@Tomi_Tanguay: furcsa mert sztem pont most lenne jó ha pihennie egy kicsit, nincs nagy formában és zsiger bármikor beugorhat

Tomi_Tanguay 2011.11.08. 21:11:40

@foppa21: tudjuk hogy sacco csak sérülésnél szokta leváltani az első számú kapust:D

foppa21 2011.11.09. 04:05:34

hát 5-2re vesztettünk.voltak jó periódusok de megint nem lőttünk elég gólt. varlamov le kellett cserélni. hejduk és landeskog lőtték a gólokat. jobb volt ma a detroit sajnos:-(

Tomi_Tanguay 2011.11.09. 10:29:22

jó szarok voltunk megint. az elejét elbasztuk, 0-3 után nem volt már kérdés

milo_hedgie#23 2011.11.09. 17:16:39

szomorú,de sajnos várható volt,hogy jön egy gyengébb széria.

Norberto8622 2011.11.09. 21:42:55

én most néztem meg a meccset, szörnyű volt alig bírtam nem elaludni...érthetetlen volt miért Varlamov kezdett,amikor meccsek óta szarul véd...ráadásul most nem is tehetett a gólokról, mégis le lett cserélve

Norberto8622 2011.11.09. 21:53:30

nem tudom hol voltak "jó periódusok",nem láttam őket, gamehighlights-ban talán úgy jött át...
de sebaj egyszer véget ér a "gyengébb széria", hiszen az alapszakasz sem tart örökké (csak győzzem végigszenvedni a maradék 68 meccset)

Tomi_Tanguay 2011.11.10. 04:41:05

mueller újra edzésbe állt duchene sorában és vlszeg játszani fog az islanders ellen

Mueller-Duchene-Jones
Landeskog-O’Reilly-Kobasew (no Winnik)
Lindstrom-Stastny-Hejduk
McLeod-Galiardi/McClement-Porter

foppa21 2011.11.10. 07:48:23

@Norberto8622: én is láttam az egész meccset élőben. arra gondoltam hogy a kapuscsere után felpörögtünk és a második harmad közepétől jobban ment, csak 0-3ról nem tudtunk már visszajönni. én is furcsáltam h sorban 6 meccsen varlamov védett, amikor a phoenix és a dallas ellen se ment jól neki, de sacco nem ért a kapusokhoz és kezdem azt hinni hogy semmihez sem...

Norberto8622 2011.11.10. 09:57:45

@foppa21: valamihez lehet hogy ért, de a hokihoz nagyon nem.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.11.10. 10:07:49

Most tényleg nem akarok köcsög lenni, de emlékszünk rá, mi történt, amikor tavaly és tavalyelőtt hullámvölgybe került a csapat?! Sacco semmit nem tudott tenni ellene, és hónapokon át tartott a vegetálás, mindkétszer a szezon vége vetett véget neki. Ha ezt most novembertől eljátssza, akkor nem hiszem, hogy túl sokáig maradhat a kispadon, és talán az év végét sem várják meg.

Tomi_Tanguay 2011.11.10. 19:53:47

a mai meccsre végre gigueret írják

Tomi_Tanguay 2011.11.11. 04:25:53

féltávnál 3-0ra vezet az islanders. megint a szokásos. vagy csak filip tíz éves átka?:D

foppa21 2011.11.11. 07:56:19

azért valahogy OTban 4-3ra behúztuk pedig nem úgy nézett ki:-)

milo_hedgie#23 2011.11.11. 10:29:53

volt némi szerencsénk,de hátha ad egy kis löketet,hogy 0-3ról forditva győztünk

Tomi_Tanguay 2011.11.11. 13:20:13

nov.14én kezdődik az all star szavazás. tőlünk johnson, hejduk, stastny, duchene rájuk lehet szavazni. liles is ott lesz:D
írjak majd róla külön cikket?
avalanche.nhl.com/v2/ext/PDF/2012%20NHL%20All-Star%20Fan%20Balloting.pdf

milo_hedgie#23 2011.11.11. 15:53:48

@Tomi_Tanguay: johnson mit keres ott? összekeverték jackkel?:)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.11.11. 16:32:20

A Jack-kel ne keverjünk össze semmit, kizárólag tisztán fogyasszuk.

Tomi_Tanguay 2011.11.11. 17:33:41

mekkora állat:D
azért elég gyalázatos hogy o'reilly nem került be, de tipikus all star hogy csak a neveket nézik

Coach Sacco 2011.11.11. 18:14:12

Ezeket soha nem a tényleges forma alapján szokták összeállítani, a tavalyi játékával inkább kiérdemelte EJ, de még akkor is sántít. Lehet inkább az 1/1-nek szól.

Tomi_Tanguay 2011.11.11. 21:02:54

@Coach Sacco: te inkább az edző kérdésről nyilatkoznál:D

Coach Sacco 2011.11.11. 22:14:57

@Tomi_Tanguay: Nincs semmilyen edzőkérdés. :P

Norberto8622 2011.11.11. 23:11:03

Nincs hát...új edző kell, ez nem kérdés :)

foppa21 2011.11.12. 13:09:28

ma harmadszor is a szutyok flames ellen játszunk, jó lenne végre verni őket

foppa21 2011.11.13. 05:41:02

két harmad után 1-4.. varlamov az első 7 lövésből három gólt kapott, az első 12ből négyet

milo_hedgie#23 2011.11.13. 14:49:38

megint jó gyengén kezdtünk és aztán hiába erőlködtünk. ugyanez volt az islanders ellen,csak ott vissza hoztuk a sírból a meccset most nem.

foppa21 2011.11.13. 15:20:51

vajon meddig engedik még töketlenkedni saccot?

Norberto8622 2011.11.14. 18:04:24

Hejduk lett a süllyedő hajó kapitánya

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.11.14. 18:15:30

Kétségbeesett próbálkozás Sacco-tól az állása megmentése érdekében. Nevetséges, hogy miért nem lehetett a szezon előtt kinevezni, vajon mit csinált másképpen Hejduk az elmúlt egy hónapban, mint az azelőtti 10+ évben?!

Tatavs 2011.11.14. 18:39:48

@Filip89: Valahogy nekem is ez jutott eszembe...

Tomi_Tanguay 2011.11.14. 18:57:06

én se értem mi történt ebben az 1 hónapban, hogy most hirtelen adni kellett egy C betűt:D amikor mondta sacco hogy várni fog amíg kialakul, hogy kinek kell lennie a kapitánynak akk azt hittem legalább a fél szezont megvárjuk vagy valami hosszabb időt. sztem így akarja felpörgetni a csapatot a szarból és lehet az irháját is menteni.
nem hinném hogy ez bármit változtatni fog, hejduknak ugyanúgy nagy tisztelete van a csapatban. azért örülök hogy nem stastny kapta mert fail lett volna. de tartom hogy duchene vagy o'reilly lenne a legjobb C

milo_hedgie#23 2011.11.14. 21:31:01

hejduk volt a legjobb választás:)


süti beállítások módosítása