Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Avalanche: Továbbra sem megy

2011.11.15. 11:00 - Tomi_Tanguay

A múlt héten sem tudott kijönni a gödörből a Colorado Avalanche csapata és inkább egyre mélyebb hullámvölgybe kerültünk, a legutolsó három meccs közül kettőt megint elvesztettünk, ezzel az elmúlt 9 mérkőzésről csak 5 pontunk van.




















Kedden a Detroit Red Wings otthonában 5-2-es vereséggel folytattuk tovább, hasonlóan az évnyitó hazai meccshez, a vörösök most sem adtak esélyt.
Az első jelentős változás Hunwick játéka volt, a szezon 16. meccsén először kapott lehetőséget és hetedik hátvéd volt vagy a negyedik sor bal szélén játszott egy kicsit. Közben Stastnyt és Duchenet szétszedtük egymás mellől, így kiegyensúlyozottabb lett a 2. sor, míg a tartalékok Galiardi, Porter, és a sérült Mueller voltak. A kapuban természetesen zsinórban a hatodik meccsen is Varlamov állt.
A hazaiak kezdték aktívabban a találkozót és az első harmad felénél a fölény góllá érett, Wilson estében röviden szabadított fel, a csapatkapitány Lindstrom kapásból tüzelt a hálóba. A folytatásban is a Red Wings játszott lendületesen és a második harmad elején újabb gólokat tudtak szerezni. Nem sokkal a második periódus megkezdése után egy emberelőnyt ragyogóan játszottak ki, az akciót Franzen sakk-matt gólja koronázta meg. Négy perc rá újabb PP, újabb gól, újabb Franzen találat következett. A harmadik gól után kapust cseréltünk és a meccsek óta sebezhető Varlamov helyét a rutinos Giguere foglalta el. A kapuscsere jót tett a csapatnak, egyre jobban aktivizáltuk magunkat és rövidesen egy PP alatt Duchene álompasszát Gabriel Landeskog erőszakolta be Howard kapujába. Hiába támadtunk tovább, nem sikerült feljebb zárkózni és a harmadik harmadban is biztosan őrizte a vezetést a Red Wings. Öt perccel a vége előtt Cleary egy kipattanóból visszaállította a három gólos különbséget, melyből még egy emberelőnyös góllal tudtunk faragni Milan Hejduk révén, aki a saját kipattanóját összeszedve volt eredményes. Az utolsó percen belül Franzen az üres kapura elérte a mesterhármast és kialakította az 5-2es végeredményt.
Nem osztottak lapot Detroitban, csak három gólos hátránynál kezdtünk el normálisan játszani, de a Red Wings ellen ez nagyon kevés volt. Landeskog és Hejduk is az ötödik gólját ütötte, háromból két PPt kihasználtunk, de több okunk nem volt az örömre. Varlamov gyengélkedését megkoronázta a keddi meccs, 13/16al távozott a felénél, a továbbiakban Giguere csak egyetlen gólt kapott 13 lövésből.

Két nap múlva a New York Islanders elleni hazai folytatásban hosszabbításban 4-3as győzelmet harcoltunk ki.
Változás volt az összeállításban, hogy Galiardi és Porter is visszatérhetett az alsó sorokba, mivel McClement kikerült a csapatból és Hunwick is visszament a tartalékok közé. Mueller a meccs előtti napon már Duchene és Jones sorával edzett, de a játékára nem került sor. A kapuban is cseréltünk, a múltkor csereként jól védő Giguere kezdett a NYI ellen.
Álmosan kezdtük a mérkőzést és bár az első harmadban minimális fölényben voltunk, a játékrész egyetlen gólját a vendégek szerezték, egy emberelőnyös helyzet alatt Bailey ért bele Streit távoli lövésébe. A második felvonás elején Rolston duplázta meg az előnyt, hamarosan pedig Grabner ásta tovább a sírunkat. Folyamatosan támadtunk de a kontrákból mégis újabb gólokat kaptunk és a meccs felére 3-0s hátrányba kerültünk. Kemény támadásokat vezettünk, de csak gondolkodás nélkül tüzeltünk és szétlőttük Montoyat a ketrec előtt. Aztán a harmad végén kettős emberelőnyből már sikerült szépíteni, Paul Stastny pofozott be közelről egy lecsorgó korongot. A záró felvonásnak nagy lendülettel vágtunk neki, az egy kapuzás eredménye a 47. percben született meg, Milan Hejduk jobb oldali lövése csorgott át a kapus lábai között, ezzel egy gólra visszajöttünk. Ráadásul az utolsó tíz percen belül az egyenlítés is sikerült, Jan Hejda bombázott nagyszerűen a hálóba. Hosszabbításra mentettük a találkozót három gólos hátrányból, az OT-ban pedig létszámfölénybe kerültünk, melyet Kyle Quincey húzott lövésével fejeztünk be, nem csak az egy pontot, de a győzelmet is vissza tudtuk hozni ezen az estén.
0-3as hátrányból 4-3as siker, de az Islanders ellen a győzelem szinte kötelezőnek tekinthető és inkább a könnyen adott előny miatt lehettünk elégedetlenek. Gyengén kezdtünk de nem adtuk fel és kis szerencsével sikerült időben észbe kapni és itthon tartani a két pontot. 51 lövésig jutottunk, nagy nehezen sikerült elég gólt szereznünk, közben Giguere 33ból 30at védett, főleg ellentámadásokból kapitulált. Az első három gólszerző mindegyike 1+1ig jutott, Hejda először talált be a denveri csapat színeiben. Érdekes volt még, hogy Wilson és Jones is részt vett egy verekedésben.

Ezután szombaton léptünk pályára és a Calgary Flames ellen idehaza 4-3ra vesztettünk, ezzel a kanadai csapat ellen idén harmadik alkalommal kaptunk ki.
A mezőnybeli összeállítás megegyezett az Islanders ellen látottal, Mueller továbbra sem jelentkezett játékra, de közel volt a visszatéréshez. A ketrec elé visszatért másfél meccs pihenőből Varlamov és jobb teljesítményt reméltünk tőle.
Sajnos még gyengébben kezdtük a meccset, mint az Isles ellen és már 15 perc alatt három gólos hátrányt szedtünk össze. Két perc után Byron volt eredményes kontrából, utána Iginla talált be, harmadikként Glencross helyezett a kapuba. Nagyon nem találtuk a ritmust és megint körülményesen és lassan játszottunk. A második harmadban valamelyest át tudtuk venni az irányítást, de a balszerencsénkre féltávnál Stempniak is bevágott egyet fonákkal egy hátvéddel a nyakán. 0-4 után nem sok remény maradt, de rövidesen Milan Hejduk törte meg a jeget egy jól sikerült oldalsó lövésből. Negyven perc játék után még mindig csak 1-4re álltunk és az utolsó harmadban mindent egy lapra feltéve kezdtünk rohamozni. Fél perce zajlott a játékrész, amikor O'Brien keresztpasszát Matt Duchene váltotta közeli gólra. Ezután sokáig hiába nyomtunk, nem tudtunk feljebb zárkózni, csak az utolsó öt percen belül jött össze a harmadik találat David Jones jóvoltából, aki O'Reilly nagy lövését simította a hálóba. Egyetlen gólra feljöttünk, de az egyenlítés most nem sikerült.
Másodszor nem jött össze az, ami az Islanders ellen megvolt, a négy gólos hátrány a Flames ellen behozhatatlannak bizonyult, a lassú kezdést kérhetjük számon a csapaton. A lövésekben újra 39-20as fölényünk volt, de nem tudtuk elégszer mattolni Kiprusoffot, közben Varlamovnak csak 16 hárítás jutott, pocsékul kezdte a meccset. A veterán Hejduk már a hetedik gólját lőtte, Duchene és Jones mindketten hatodszor voltak eredményesek. Egy héten belül másodszor kaptunk ki itthon a Calgarytól, korábban pedig már idegenben is legyőztek minket, így 0-3ra állunk az egyik legnagyobb rivális ellen a szezonban.




















Az utolsó meccs után bejelentették, hogy Milan Hejduk lesz a csapat új kapitánya. Érdekes döntés volt, hogy a szezon kezdésekor Sacco nem kívánt csapatkapitányt megnevezni, helyette három helyettessel játszottunk eddig, most mégis letette a voksot a csapat legidősebb játékosa mellett. Az Avst 1998 óta szolgáló cseh szélső lett a klub történetének harmadik kapitánya Sakic és Foote után, mindketten visszavonulással mondtak le a címről.

Hétfőn elkezdődött a 2012-es All Star gálára a beszavazás, melyen négy Avalanche hokis vesz részt, a csatárok közt Duchene, Hejduk, Stastny és a hátvéd Erik Johnson. A szavazásban 3 támadót, 2 védőt, 1 kapust választhatunk ki a két konferenciából együttesen és posztonként egy-egy 'write-in' játékost is jelölhetünk. Voksolni a következő linken lehet!

Az Észak-nyugati divízió állása (W-L-OT):

1. Minnesota Wild 9-5-3, 21 pont
2. Edmonton Oilers 9-6-2, 20 pont
3. Vancouver Canucks 9-8-1, 19 pont
4. Colorado Avalanche 8-8-1, 17 pont
5. Calgary Flames 7-8-1, 15 pont

A heti program:


November 16., szerda, 01:00 Pittsburgh Penguins - Colorado Avalanche
November 18., péntek, 02:00 Minnesota Wild - Colorado Avalanche
November 19., szombat, 03:00 Colorado Avalanche - Dallas Stars
November 21., hétfő, 02:00 Colorado Avalanche - San Jose Sharks

Rövid idegenbeli túrára vonulunk két nálunk jobban álló csapat ellen és talán két sérült, Yip és Mueller is rövidesen visszatérhet. A hét második felében két hazai meccsünk lesz a pacific divízió csapataival szemben. Bízunk benne, hogy sikerül rátalálni a szezon eleji formára, mert az elmúlt két hétben nagyon elvesztettük a ritmust.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr243384262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foppa21 2011.11.15. 13:26:22

nem hiszem hogy yip vagy mueller visszatérése nagy változást fog okozni

milo_hedgie#23 2011.11.15. 15:02:45

@foppa21: és hejduk Cje sem:)) ha sacco azt akarta vele

Tomi_Tanguay 2011.11.15. 18:50:37

dehogynem most sorban 10et fogunk nyerni hogy hejduk lesz a kapitány. sacco szerintem ezt képzeli:P

melo15 2011.11.15. 20:30:34

jók az összefoglalók! húzzon bele végre a csapat :)

milo_hedgie#23 2011.11.15. 21:23:55

Sidney Crosby will not play against the Avs tonight

Tomi_Tanguay 2011.11.15. 21:30:36

január 8 óta agyrázkódása van, már hosszabb mint filipnek:D
nálunk yip se lesz, ott van a csapattal és talán a wild ellen játszhat holnap után

foppa21 2011.11.16. 04:11:51

3-1es vezetésről 3-6os vereség. ezt rakjuk össze: itthon szar kezdés után tudunk visszajönni és néha nyerni, idegenben jó kezdés után több gól előnyről is kikapunk... valami nagyon nincs rendben:-(

milo_hedgie#23 2011.11.16. 10:34:59

kezdem azt hinni,hogy nem fogunk kijönni a gödörből csak az év végén...duchene gólja szép volt!

foppa21 2011.11.16. 19:07:18

@Filip89: kíváncsian várom hogy kik indulhatnak a "szégyen" csapatból:-D

Norberto8622 2011.11.16. 21:19:36

@foppa21: Duchene zseniálisan játszott és Jones gólja se volt semmi. Sajnos a záró harmad "megölte" a jókedvemet.

foppa21 2011.11.17. 17:20:03

félek mára a buzi vájdtól, azok ellen nekünk soha nem megy:-(

Coach Sacco 2011.11.17. 21:08:56

@foppa21: Pont itt az ideje a revansnak!

foppa21 2011.11.18. 04:02:30

két harmad alatt 0-0, nekünk van sokkal több lövésünk

Tomi_Tanguay 2011.11.18. 04:27:57

1-0ra szoptunk a buzivájd ellen. csak a szokásos.

melo15 2011.11.18. 13:00:17

nem értem mitől esett ennyire szét a csapat. olyan jól kezdtünk, azóta mi történt??

foppa21 2011.11.18. 19:34:24

@melo15: kb annyi hogy az elején szerencsénk volt, most nincs. illetve akkor a gyengébb keleti csapatok ellen jól ment, most a nyugati fizikális csapatok ellen szenvedünk...

foppa21 2011.11.19. 12:12:00

3-0 a stars ellen. végre lőttünk pár gólt és giguere SO, több ilyen meccs kéne

Coach Sacco 2011.11.19. 15:39:53

Mostantól győzelmi sorozat jön! :)

Tomi_Tanguay 2011.11.19. 20:20:41

nem hiszem. nem vagyunk nagy formában, pár meccsenként egyet meg tudunk nyerni, de másra képtelenek vagyunk. talán az edzőváltás felrázná a csapatot:P

Tatavs 2011.11.21. 16:40:54

Na, ennyit a győzelmi sorozatról...:)

Tomi_Tanguay 2011.11.21. 19:46:33

sacco bácsi remek megérzései:D jó ha két losing streak közt néha nyerünk egy meccset.
egyébként kedden vagy szerdán lesz új cikk az utolsó 4 meccsről!

Tomi_Tanguay 2011.11.22. 12:17:22

The Avalanche was put through its first "bag skate" of the season Mopnday.

Avs coach Joe Sacco put his players through about an eight-minute bag skate — a euphemism for a punishing one.

Tomi_Tanguay 2011.11.22. 17:35:56

jones Q&A
http://avalanche.nhl.com/club/news.htm?id=602586&navid=DL|COL|home

foppa21 2011.11.22. 18:39:32

@Tomi_Tanguay: sacco is korizhatott volna velük. legalább annyira hibás a rossz szereplésért mint a játékosok, ha nem jobban...


süti beállítások módosítása