Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Week 12 Broncos @ Chargers: sokáig tartott és a sírból jött vissza

2011.12.01. 23:24 - StormST

A Denver Broncos (5-5) az NFL tizenkettedik játékhetében a San Diego Chargers (4-6) vendégeként lépett pályára a szép emlékeket idéző Qualcomm Stadium-ban. Az ötödik héten a Chargers „leüldözte” a pályáról egy félidő alatt Kyle Orton-t és majdnem ki is kaptak a Tim Tebow által feltámasztott Broncos-tól a Mile High-on, de végül győztesen távozhattak. Azóta viszont csak a vesszőfutás jutott osztályrészükül (4-1 + 0-5), míg a Broncos megtanult nyerni (1-4 + 4-1), így erre a meccsre már a vendégcsapat érkezett a jobb mérleggel és a jobb AFC West-en belüli pozícióval.


Szerencsére a sérüléshelyzet hetek óta változatlanul jó, így akik kimaradtak a keretből, Quan Cosby, Quinn Johnson, Manny Ramirez, Tony Hills, Julius Thomas és Derrick Harvey, ők már a posztjukon a depth chart-on hátul elhelyezkedő játékosok. A Chargers oldalán pont ellenkező a helyzet, a támadófaluk egész szezonban sérülésektől tizedelődött, így erre a meccsre már az eredetihez képest erősen megváltozott fallal álltak fel és akkor még a többi fontos kezdő játékosokról (WR Malcolm Floyd, DT Louis Castillo) nem is beszéltünk.

A Broncos nyerte a feldobást és a második félidei kezdés lehetőségét választották John Fox-ék, tehát először a védelem vonulhatott fel a pályára:

DE: Elvis Dumervil, Rober Ayers
DT: Marcus Thomas, Brodrick Bunkley
OLB: DJ Williams, Von Miller
MLB: Joe Mays
CB: Champ Bailey, Andre Goodman
S: Brian Dawkins, Quinton Carter


Az előző heti, New York Jets elleni győzelemnél is ugyanez volt a kezdő, ez bizakodásra adhatott okot, de egyébként is hetek óta kiváló teljesítményt nyújtanak Dennis Allen DC játékosai. A Bowl.hu fórumán csak „Köcsög” becenéven futó Phillip Rivers egy 8 yard-os passzal nyitotta a meccset, a többszörös Pro Bowl résztvevő TE Antonio Gates volt az elkapó, aki az első meccset sérülés miatt kihagyta Denverben. Jött a másodéves futó Ryan Mathews és egy 3 yard-os futással hozta a meccs első 1st down-ját. Rivers második passzát a rookie Vincent Brown felé dobta, de ezt Goodman szépen levédekezte. Mathews következő futása, egy 14 yard-os már 1st down-t ért, ahogy a következő is, ami 15 yard-os lett. A FB Mike Tolbert haladt 1&10-nél, 5 yard jött össze neki. Rivers újra Gates-t célozta, de ezúttal sikertelenül, így 3&5 jött, Rivers-t jól megkergették, Jason Hunter majdnem el is kapta, végül a QB kidobta a pályáról a labdát, esélyt adva a szezon közben érkezett Nick Novak-nak, hogy egy karriercsúcsot jelentő 53 yard-os FG-t megpróbáljon és a rúgó nem is hibázott -> 0-3.

Cassius Vaughn megpróbált egy kickoff visszahordást és a -8-ról a 28-ig jutott, de ez elég sokba került neki, mivel egy csont eltört a lábában a szerelés közben, műtétre szorult és ebben a szezonban már nem léphet pályára. Jöhettek a pályára a támadók:

QB: Tim Tebow
RB: Willis McGahee
WR: Erik Decker, Eddie Royal
TE: Daniel Fells, Chis Clark (OT)
LT: Ryan Clady
LG: Zane Beadles
C: J.D. Walton
RG: Chris Kuper
RT: Orlando Franklin


Clark bejövetele elég gyakran a futójáték előszele és ezúttal se volt ez másképp, az Orton helyén csapatkapitánnyá kinevezett McGahee első futása ezen a meccsen 8 yard-ot ért, majd másodikkal, egy 4 yard-ossal meg is lett az első 1st down. Újabb 1&10, újabb 8 yard-os McGahee futás, ami után ezúttal Spencer Larsen 4 yard-os haladása hozta a 1st downt. Bejött Lance Ball futni, neki 5 yard jött össze és McGahee következő futása ehhez nem tudott hozzátenni 1 yard-ot se. 3&5-nél következett az első passzjáték a Broncos oldalán, Demaryius „Bay-Bay” Thomas volt a célpont, kicsit korán fordult meg az elkapó, a passz egy kicsit rövid lett és nem is tudta elkapni. Jönnie kellett ezen a meccsen először Britton Colquitt-nek, aki ezúttal is egy szép punt-ot rúgott, ami után a 9-ről kezdhetett támadni a Chargers. Matthews futásai nem működtek ebben a drive-ban, csak 4 yard-ot tudott megtenni két próbálkozással, 3&6-nál Rivers-nek passzolnia kellett, újra Brown volt a célpont, de Goodman ismét jól védekezett és így a támadás vége 3&out lett. Mike Scifres 62 yard-os punt-ja után Royal csinált egy 13 yard-os visszahordást, a 38-ról támadhatott a denveri támadósor. McGahee sokat brusztolva hajtott végre egy 7 yard-os futást, utána futott még 4-et és így ismét 1st down-t tudott szerezni. Tebow Decker irányába passzolt 1&10-nél és a hosszú passz csak kicsit lett magas, így viszont majdnem egy védő tudta elkapni, de a labda végül a földre került. 2&10-nél Tebow megtartotta a labdát egy futásra és bár járt 13-14 yard-nál is, végül csak 11 lett a futásból, de a 1st down így is sikerült. McGahee futott 1 yard-ot, majd Tebow 1-et, ahol a play végén a bírók egy elég tisztán látható sisakrács-rángatást nem vettek észre (Tebow-nak még az arcán is lett egy seb), így 3&8 következett. Royal volt a célpont, a passz pontos volt, a WR mégse tudta elkapni, így a drop után Colquitt-nek kellett puntolnia, az 56 yard-os FG-t nem akartak bevállalni Fox-ék. A kiváló punt után újra a 9-ről kezdhettek csak Rivers-ék, Mathews futott 2 yard-ot, ami után egy 5 yard-os büntetést nem kért a Broncos, Doom false start-ját a következő play-nél viszont kérte a Chargers, így 2&3 jött. Mathews futotta meg majdnem a 1st down-t, de pár inch hiányzott, amit viszont Rivers scramble-jével megszerzett a San Diego. 0:16-nál még egy play-re maradt idő, Rivers passzolt, ezúttal a backup TE Randy McMichael volt a célpont és ő meg is csinálta az elkapást középen üres területen és még futott előre a labdával egy jó adagot, végül 20 yard-os lett az elkapás. Az első negyed után az eredmény tehát -> 0-3.

A második negyed is hasonlóan kezdődött, mint az első, egy 8 yard-os play-el, ezúttal Mathews futott. Újra ő kapta a labdát 2&2-nél és az 5 yard-os futásával 1st down-t csinált. Rivers megtalálta az általában Champ által őrzött Vincent Jackson-t, akin ezúttal Goodman védekezett. A CB lecsúszott Jackson-ról az elkapás után, így ő még tudott yard-okat szerezni, mielőtt Dawkins földre nem vitte, de a 15 yard-os elkapással így is meglett a 1st down. Mathews soros futását megfogta a védelem, Tolbert-ét már kevésbé, a 9 yard-os run után 3&1 lehetett. Jött a backup RB Jacob Hester és egy 2 yard-os futással hozta a 1st down-t. Mathews futott még 1 yard-ot, majd Brown csinált egy elkapást Champ-et egy kicsit eltaszítva, de a bírók szerint szabályos volt, ráadásul kedvesen meg is adták neki a 1st down-t, 1&10 jött a Broncos 12-es vonalán. Egy másik backup RB, Curtis Brinkley is pályára lépett, Rivers egy 5 yard-os passzal találta meg, de 2&5-nél, már nem volt ennyire eredményes, DJ kilapította egy 1 yard-os futás után. 3&4 jött a 6-ról, Rivers Gates-nek passzolt az endzone végében és el is találta a TE-t, aki így TD-t tudott szerezni két ember szorításában, Novak pedig bevágta az extra point-ot -> 0-10.



Royal mutatott be egy szép visszahordást a kickoff után, de ezt Clark buta szabálytalansága érvénytelenítette, a 7-ről indulhatott volna a drive, de mivel ismét Clark csinált butaságot, egy false start-ot, így a 4-ről lehetett csak indulni. McGahee futott 3 yard-ot, majd Tebow próbált meg egy hósszú passzot dobni Royal-nak egy hatalmas menekülés után, de nem lett meg az elkapás. 3&10 helyett 3&13 jött ismét a 4-ről, mivel Tebow nem indította el időben a play-t, Walton nem hallotta a QB-t a nagy zajban. Tebow futva próbálta megszerezni a 1st down-t, de a védelem nem hagyta, csak 4 yard-ot tudott elérni, jöhetett újra Colquitt. A Broncos 44-es vonaláról kezdhettek a hazaiak egy 7 yard-os visszahordás után. Matthews 2 yard-os futásával nyitottak, ezt egy sikertelen hosszú passz követte Brown irányába, 3&8-nál pedig Tolbert lett volna a célpontja egy rövid átadásnak, de nem tudta elkapni, így a hazaiak nem tudták kihasználni a jó indulási pozíciót és punt-olni kényszerültek egy denveri időkérés után. A 7 yard-os vonalról indulhattak a Vadlovak 5:08-al a félidő vége előtt és McGahee 3 yard-os futásával nyitottak. 2&7-nél is ő futott, ezúttal 4 yard-ot, előkészítve egy 3&3-at, aminél meglett Tebow első jó passza, Decker csinált 8 yard-ot egy rövid passzból és meg is lett a 1st down, ami után a Chargers időt kért. 1&10-nél Tebow futott 4 yard-ot egy option play-ből, ezt McGahee 3 yard-os futása követte, de mivel 3&3-nál Tebow futása csak 1 yard-ot eredményezett, így újra punt-olni kellett 2:21-nél a San Diego második időkérése után.

Saját 29-es vonaláról indulhatott a fair catch után a hazai csapat, egy play-t még akartak csinálni a 2-minute warning előtt, Rivers túl sokat várt, menekülni is próbált, de Doom elkapta egy -13 yard-os sack-re. A rövid szünet után Tolbert futott 3 yard-ot, de mivel DJ-nél ezúttal észrevették a facemask szabálytalanságot, 15 yard-ot adtak a bírók a hazai csapatnak. 1&10 jött a 34-ről, de csak a Chargers harmadik időkérése után, Rivers nem volt egy hullámhosszon a csapattársaival. 1:56-nál egy passz jött volna, de ebbe Marcus Thomas bele tudott nyúlni, így 2&10 lehetett 1:51-nél. Ezúttal se lett jó Rivers passza, Jackson mögé dobta a labdát, 3&10 jött 1:47-nél. Tolbert futásával folytatták, de inkább csak azért, hogy a Broncos használjon el egy időkérést, amit meg is tettek Fox-ék. Royal kapta el Scifres punt-ját a mieink 23-as vonalán és meg se állt vele a Chargers 46-os vonaláig, egy szép 31 yard-os visszahordást bemutatva. Maradt még 1:27 a félidőből, Tebow-t kiszorították a zsebből, de sack-et nem tudtak csinálni rajta, 3 yard-ot futott és kilépett a pályáról, megállítva az órát. Aztán Fells-nek dobott egy passzot, aki el is kapta, megiramodott vele előre, de kiütötték a kezéből a labdát, ami a földön pattogott, sokan vetődtek rá, végül szerencsére Franklin tudta megkaparintani, így a Broncos-nál maradt a játékszer, az óra is megállt, 1:08-nál jöhetett az 1&10. Tebow nem talált célpontot, elindult előre, 1 yard-ot tudott csinálni, de a bírók szabálytalanságot láttak, 5 yard-ot és egy 1&10-et megítélve a vendégcsapatnak. Tebow hátralépett passzolni, meglátta Eric Decker-t az endzone elejénél és egy pontos passzal meg is játszotta, TD lett belőle, amihez Prater szolgáltatta az XP-t -> 7-10. Egy rövid kickoff return után a 12-ről kezdhetett támadni a Chargers, Tolbert futott 18 yard-ot az első play-ben, de a bírók holding-ot láttak Jackson-nál Champ ellen, így 1&9 jött a 13-ról. Újra Tolbert futott, ezúttal 6 yard-ot tudott haladni és ez után a Chargers hagyta is lepörögni az órát. Az első félidő után az eredmény tehát: 7-10.



Egy touchback után a 20-ról kezdhette a második félidőt a denveri támadósor, McGahee talált egy lyukat, majd a 1st down marker közelében elesett, de csak 9 yard-ot adtak neki. Másodikra összeállt a védelem, -1 yard-on tartották a Broncos kezdő futóját. Tebow passzal próbálta megoldani a 3&2-t, a RB Jeremiah Johnson volt a célpont, de elejtette a könnyen elkapható labdát, így punt jött. Colquitt felszabadítása a 16-ig szállt, ahonnan a return se jutott sehová, de mivel Ball-nál láttak szabálytalanságot, így 10 yard-dal hátrébbról kellett újra rúgnia a denveri punter-nek, ezúttal a punt is rövidebb lett, a visszahordás meg hosszabb, összesen 29 yard-ba került Ball hibája, a 45-ről kezdhetett a San Diego. Alaposan bekezdtek a hazaiak, Brown kapott egy passzot Rivers-től, és mire Carter le tudta vinni, már 30 yard-os lett a play. Matthews futott a 25-ről, de Mays -1 yard-on megfogta, 2&11-nél pedig Gates-et dobta alaposan túl Rivers. Újra Gates volt a célpont 3&11-nél, ezúttal meg is lett az elkapás, a 9-ig jutott a TE, Wesley Woodyard illegal contact büntetését már nem is kérték a hazaiak a 17 yard-os elkapás után. 1&goal jött a 9-ről, de egy holding miatt hátra szorultak 10 yardot. Gates kapott el egy 5 yard-os passzot, majd újra ő volt a célpont, viszont Rivers ezúttal eléggé túldobta. 3&goal jött a 14-ről, Tolbert kapott egy passzot, de a vedők a 7 yard-os vonalnál előrébb nem engedték, így a Chargers-nek meg kellett elégednie egy 15 yard-os Novak FG-lal -> 7-13.

Decker a -9-ről a 25-ig hordta vissza a kickoff-ot, innen indult a Broncos drive. Mivel eddig az összes labdabirtoklást futással nyitotta a denveri támadósor, így ezúttal is erre készültek a védők, meg is fogták -6 yard-on McGahee-t. 2&16-nál Ball nem tudta elkapni Tebow lateral passzát, ami így kiment a páyláról, de fumble-nek adták és 1 yard-ot még vesztett is vele a Broncos. Matt Willis-nek passzolt egy rövidet Tebow 3&17-nél, de -2 yard lett csak belőle, a védők egyből elkapták a fiatal WR-t. Colquitt punt-ja a hazaiak 38-as vonaláig szállt, innen indult a Chargers drive egy 4 yard-os Mathews futással. Brown kapott volna egy passzot, de nem tudta megfogni, így 3&6 jött. Újra Brown volt a célpont Goodman őrzésében, de a rossz passz miatt védővé kellett alakulnia és neki kellett kiütnie a CB kezei közül a labdát. Decker hagyta lepattanni a punt-ot, éppen csak, de bepattant az endzone-ba. McGahee talált egy lyukat az első play-nél, 21 yard-ot tudott futni előre. Tebow futott volna 1&10-nél, de a védők figyeltek és megfogták -2 yard-on. Ball futása jött, ami 7 yard-ot ért, előkészítve egy 3&5-öt. Tebow indult meg a bal oldalon az option play-ből és 7 yard-os futása 1st down-t ért. Nem volt célpont 1&10-nél, így futni kellett, de így is sikerült 5 yard-ot haladni. McGahee 0 yard-os futása után passz jött, Willis kapta a labdát és meg is csinálta vetődve az elkapást, 14 yard-ot és 1st down-t szerezve. 1&10 jött a San Diego 28 yard-os vonaláról, majd 2&12 a 30-ról egy 2 yard-os sack után. Ball kapta a labdát egy futásra, 6 yard-ot tudott szerezni. 3&6-nál Royal kapott egy labdát a line of scrimmage mögött, de a védelmet nem zavarta meg a play, csak 1 yard-ot engedtek a WR-nek. Érkezett Matt Prater egy 41 yard-os FG-ra és magabiztosan be is vágta a mezőnygólt -> 10-13. Még 0:33 maradt a harmadik negyedből és ezt a touchback után egy 1 yard-os Matthews haladással lefuttatta a Chargers, a harmadik negyed után az eredmény tehát -> 10-13.

2&9-nél egy 8 yard-os Gates elkapás nyitotta a negyedik negyedet, Chris Harris csak az elkapás utáni szerelést tudta megcsinálni. 3&1-nél Matthews indult meg a jobb oldalon, Champ elcsúszott, így 39 yard-ot tudott haladni a RB. Tolbert jött be futni, 2 yard-ot ért el, így jött egy 2&8, egy hosszú, de sikertelen passz Brown-nak és egy 3&8. Újra passz jött volna, a célpont Patrick Crayton volt, de nem tudta elkapni. Jött Novak egy 48 yard-os FG-ra, de a labda a jobb oldali pózna mellett szállt el, így maradt az eredmény és a Broncos jó helyről kezdhetett támadni. Jeremiah Johnson kapott egy screen passzot a drive indításaként, 14 yard-ot haladt vele és 1st down-t szerzett. Tebow futott 1&10-re, 8 yard lett belőle, majd még hozzátett 1-et egy másik futással. 3&1-nél McGahee kapta a labdát, majdnem megfogták, de végül 2 yard-ot tudott haladni, megcsinálva a következő 1st down-t. Tebow menekült balra 3 yard-ot, majd Ball futott 1 yard-ot, de Clady lent maradt, szerencsére később vissza tudott jönni. Tebow futott 12 yard-ot 3&6-nál, de sajnos nem számított, mert Walton-nál láttak holding-ot. Így 3&16-nál hosszú passz szállt Decker irányába, akit a védője egész egyszerűen kilökött a labda alól a bíró orra előtt 3 méterrel, de a zebra valamilyen megmagyarázhatatlan indokból nem dobta be a zászlót.

Colquitt következő punt-ja bepattant az endzone-ba, így a 20-ról indult a San Diego. Először Matthews futott 1 yard-ot, majd Jackson kapott egy passzot Champ előtt, de szerencsére megbotlott, így csak 10 yard-ot tudott haladni, de a 1st down így is meglett. Matthews kapott el egy 5 yard-os passzot, így 2&5 jött, ahol Rivers passzolni akart, de nem volt rá ideje, Von egy szép lefordulással átjutott az emberén és elkapta a QB-t, majd jött Doom és együtt levitték a földre, megosztva egymás közt a -6 yard-os sack-et. 3&11-nél Dawkins csinált majdnem egy újabb sack-et, de Rivers még el tudta dobni a labdát, viszont az ütközés így is megvolt, amire még emlékezni fog egy ideig a Chargers-es QB. Royal ismét megmutatta, hogy nagyon jó punt visszahordó, a 9-ről a 26-ig jutott vissza a punt után. 5:27 maradt még a Broncos-nak, hogy vagy egyenlítsenek vagy megnyerjék a meccset. McGahee 0 yard-os, majd Tebow -1 yard-os futása nem volt túl jó kezdet a drive-nak, de aztán jött egy hosszú passz Decker-nek, aki csodával határos módon megcsinálta a vetődős elkapást és még úgy is meg tudta tartani a labdát, hogy az embere ráesett. Ki is ment a levegő a tüdejéből, be kellett jönniük a trénereknek és végül tudta is folytatni a játékot. Volt rá ideje, mivel Norv Turner bedobta a vörös zászlót, hogy visszanézést kérjen, de a bírók a videózás után se vették el az elkapást, a Chargers 36-os vonalán folytathatta a Broncos a támadást 4:02-nél. McGahee futott 1 yard-ot, majd Dante Rosario volt Tebow célpontja és a TE meg is csinálta a 23 yard-os elkapást a 12-n. McGahee futott még 2 yard-ot a 2-minute warning előtt. Kicsit megkergették Tebow-t 2&8-nál, így inkább csak elhajította üres területre. 3&8-nál nem talált célpontot, futnia kellett, 4 yard-ot tudott haladni, de a 1st down így nem lett meg, azonban Matt Prater bevágta a 24 yard-os FG-t az egyenlítésért -> 13-13.

1:33 maradt még a támadásra a Chargers-nek. A 25-ről indulhattak a touchback és David Bruton offside-ja után, miután „megcsodálhattuk”, ahogy egy edző takarásában Novak könnyít magán. Tolbert 4 yard-os elkapásával nyitottak a hazaiak, majd Crayton 11 yard-os catch-e következett, az óra is megállt, mert kiment a pályáról. Ekkor jött a Doom-time, a kiváló DE egy -10 yard-os sack-et csinált Rivers-en. Tolbert futott egyet, majd csinált egy rövid elkapást összesen 8 yard-ot elérve és így le is pergett az óra, mivel John Fox úgy döntött, hogy nem kér időt. A negyedik negyed után az eredmény tehát: 13-13.




















A vezetőbíró Jeff Triplett a feldobás előtt véletlenül a playoff overtime szabályokat ismertette, miszerint mindegyik csapat támadhat egyszer, de ezzel nem okozott nagy gondot. Champ „fej”-et mondott és „fej” is lett, így a Broncos kezdhette a hosszabbítást Decker return-je után, ami a 20-on ért véget. McGahee 16 yard-os futásával nyitott a vendég támadósor, majd Tebow 3 yard-os run-ja jött. McGahee futott 5 yard-ot 2&7-nél, de Tebow-nak a védelem csak 1 yard-ot engedett 3&2-nél, így hamar át kellett adni a Chargers-nek a támadás lehetőségét. Crayton hagyta lepattanni a labdát a hosszú punt után, ami így is hozzá pattant, Rosario pedig egyből a földre vitte, így a 8-ról jöhetett a San Diego. Matthews egyből kihozta a csapatát a szorult helyzetből, középen talált egy lyukat és 16 yard-ot futott a labdával. Másodikra Bunkley tett róla, hogy kevésbé legyen sikeres, 1 yard után egy kemény tackle-el vitte földre. Rivers szaladt egy darabig miután nem talált üres elkapót, majd egy kis fogócska után kidobta a pályáról a játékszert. A következő play-t nem tudta időben elindítani a QB, így a büntetés után 3&14 jött, ahol Von majdnem elkapta Rivers-t, de a kezét így is meg tudta ütni és a passz a földre hullott.

A punt után Tebow a 30 yard-ról indult egy futással, de a védők kilesték és -1 yard-on tartották a play-t. 2&11-nél nem nagyon talált célpontot Tebow, pedig ideje volt elég, majd Decker felé passzolt, de labda kirepült a pályáról. 3&11-nél Jeremiah Johnson-t találta meg Tebow egy pontos passzal, a bírók először meg is adták a 1st down-t, de végül visszanézték és (talán jogosan) egy fél yard-ot visszavettek. Jönnie kellett ismét Colquitt-nek, akinek a punt-ja egy magas pattanás után az endzone-ba ment. 8:49-nél kezdett támadni a Chargers, Brown 11 yard-os elkapásával az ő szempontjukból jó is indult a drive. McMichael-é volt a következő elkapás, ez 4 yard-ot ért, majd a Broncos első időkérése (az OT-ban 2-2 jár a csapatoknak) után Matthews futása ért 3-at. Gates volt a célpont 3&3-nál, Harris nem tudta megfogni és így egy 5 yard-os elkapást tudott csinálni a rutinos TE. Tolbert futott 3 yard-ot 1&10-nél, 2&7 helyett pedig 2&2 jött, Von egy kicsit korán indult. Mathews futott át a falon és csak 14 yard után tudta Dawkins a földre vinni, így viszont a Chargers Novak FG távolságának a közelébe jutott. 1&10-nél a 35-ről a 32-ig haladt Matthews, majd Tolbert szerzett még 1 yard-ot. 3&6-nál is Tolbert futott volna, de Von javította korábbi hibáját, átrobbanva a falon -4 yard-on fogta meg a RB-t. 4&10 jött a 35-ről, ami egy 53 yard-os FG próbálkozásnak felelt meg. Novak kísérlete előtt Fox időt kért és ezt a Chargers falemberei is meghallották, így korán felegyenesedtek és hagyták, hogy a Broncos játékosok leblokkolják a FG-t. Második nekifutásra már el tudta rúgni Novak, de ahogy korábban 48-ról, ezúttal is jobbra húzta a lövést és a labda elment a pózna mellett.

Kiváló helyről, a saját 43-as vonaláról kezdhetett támadni a Broncos 2:30-al a meccs vége előtt, Jeremiah Johnson felé egy hosszú passzal nyitva, de kicsit túldobta Tebow a RB-t. Tebow futás jött a jobb oldalon, szépen megkerülte a védelmet, majd 12 yard után kilépett a pályáról, előtte még kapott egy kemény ütést, de úgy jött vissza, mintha mi se történt volna, sőt újra ő futott, ezúttal 4 yard-ot. A hosszabbításban is van 2-minute warning, ami után 2&6-nál McGahee előtt csináltak egy szép lyukat a falemberek és meg se állt a Chargers 17-es vonaláig, 24 yard-os lett ez a vágta. Tebow térdelt egy -2 yard-osat, hogy Prater FG-ja középről jöjjön, aztán érkezett is a FG csapat. Időt kért a Chargers, de nem sikerült megzavarniuk Matt Prater-t, magabiztosan bevágta a 37 yard-os FG-t, megnyerve a meccset a Broncos-nak. A végeredmény tehát: 16-13.

Sorozatban negyedik meccsét nyerte meg a Denver Broncos, Tim Tebow kezdő QB-vá kinevezése óta 6 meccs alatt 5-1 a mérleg, összesen pedig 6-5, amivel a hétvégén szintén nyerő és 7-4-el álló Oakland Raiders mögött a csoportban a második helyre kerültünk, két meccs előnnyel a 4-7-es mérleggel álló Chargers és a Kansas City Chiefs előtt. Kellett egy kis szerencse hozzá, ez nem kétséges, de a győzelem az győzelem, és ezt a sportot még mindig győzelmekre játsszák.


A legfontosabb denveri egyéni statisztikák a mérkőzésről:

Tebow: 9/18 sikeres/összes passz, 143 passzolt yard, 1 passzolt TD; 22 próbálkozás, 67 futott yard
McGahee: 23 próbálkozás, 117 futott yard
Ball: 4 próbálkozás, 19 futott yard
Decker: 3 elkapás, 65 elkapott yard, 1 elkapott TD
Johnson: 2 elkapás, 24 elkapott yard
Decker: 2 kickoff return, 25 visszahordott yard AVG
Royal: 4 punt return, 15 visszahordott yard AVG
Prater: 3/3 FG, 1/1 XP (41, 24 és 37 yard)
Colquitt: 9 punt, 37.2 yard AVG
Williams: 10+2 tackle
Miller 8+2 tackle, 1 sack
Mays: 6+1 tackle
Dumervil: 3+2 tackle, 2 sack


A támadók ezen a héten is pont annyit tettek, amennyit kellett, nem vesztették el a meccset és a végén, amikor esélyt kaptak rá a védelemtől, akkor először tudtak egyenlíteni, majd nyerni is. Tebow rekordot jelentő 22 futásával és a viszonylag pontos passzjátékával  (9/18) ismét jó teljesítményt nyújtott, bár a kritikusai még mindig a kevés passzán köszörülik a nyelvüket. Újra húzóember volt az ismét 100 yard fölé (117) jutó McGahee és az egyre jobban NFL top WR-é érő Decker is, valamint nagyon fontos megemlíteni még az emberfeletti munkát végző támadófalat.

A védelemben a meccs után pár nappal Defensive Rookie of the Month for November címmel jutalmazott Von Miller-t, a szintén kiváló pass rush munkát végző Doom-ot, valamint DJ-t, Dawkins-t, Goodman-t és a csendben ismét nagyon jól védekező Champ-et lehetett kiemelni, de az egész védelem együtt érdemel hatalmas dicséretet. Az utóbbi 4 hétben a liga elitjének szintjén játszanak és az egész szezonban megszerzett 30 sack már a 7-dik helyre jó a ligában.

Ezen a meccsen mindenképpen fontos még megemlíteni az ezúttal nagyon magabiztos Matt Prater-t, a kiváló punt-okat rúgó Britton Colquitt-et és az NFL egyik legjobb punt visszahordójává fejlődő Eddie Royal-t.

Az AFC West divízió állása a 12. játékhét után (W-L):

1. Oakland Raiders 7-4
2. Denver Broncos 6-5
3. Kansas City Chiefs 4-7
4. San Diego Chargers 4-7

Szétszakadt az eddig kiegyensúlyozott divízió mezőnye, velünk együtt az Oakland tudott nyerni a elmúlt héten, akik 25-20-ra győzedelmeskedtek a Chicago ellen. Ezzel szemben a Kansas City 13-9-ra elbukta a Pittsburgh elleni vasárnap esti derbit, míg a Chargers-t ugyebár mi taszítottuk még mélyebbre. A következő fordulóban valamennyi csapat idegenben lép fel, a Raiders Miami-ba utazik, a Chiefs Chicago-ba látogat, míg a Chargers a Jacksonville ellen vívhat hétfő esti meccset.

Számunkra is következik egy újabb idegenbeli találkozó, mégpedig a Minnesota Vikings (2-9) otthonában. Bár a liga egyik legrosszabb mérlegével rendelkeznek, lebecsülni mégse szabad őket. Sajnos Von-nak egy kisebb műtétre volt szüksége az egyik lábujján, így a játéka kérdésessé vált, McGahee és Royal pedig szerdán nem edzett, csütörtökön is csak limitáltan vettek részt a gyakorlatokban, de ők valamilyen szinten biztosan bevethetőek lesznek vasárnap este. Jó hír viszont, hogy csütörtökig nem vett részt edzésen a Vikings-nél a liga egyik legjobb futójának tartott Adrian Peterson, valamint a sack listán 13,5-el 2-dik helyen álló (Von a 3-dik 10,5-el) Jared Allen se, bár a hírek szerint vasárnapra felépülhetnek ők is valamennyire. Nem egy világverő alakulat a Minnesota, de ellenük is úgy kell kimenni, mintha a liga első Packers ellen játszanánk, vagyis:

Nyerni kell, nincs mese...

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr733430343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

milo_hedgie#23 2011.12.02. 11:12:13

szerintem az idei legfontosabb győzelem volt! tényleg nem játszottunk jól,de senkit sem érdekel,csak a győzelmek számítanak:)

foppa21 2011.12.02. 15:39:43

millernek legrosszabb esetben csak a most hétvégi meccset kell kihagynia?

melo15 2011.12.02. 16:10:14

elképesztő amit tebow csinál meccsről meccsre! meg a védelem is nagyon jó. remélem bejutunk a playoffba :)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.12.02. 17:10:46

@foppa21: Remélhetőleg igen. Nem annyira súlyos, hosszabb kihagyástól bizonyára nem kell tartanunk.

Tomi_Tanguay 2011.12.02. 19:23:13

látom millert mindenki szereti:P emlékszem a draft előtt mondtam hogy ő kéne, akkor mindannyian két másikat mondtatok. most ki a szakértő?:D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.12.02. 19:37:20

For the 3rd straight week & 4th time this season, the #Broncos have earned the GMC Never Say Never Moment of the Week.

xrace 2011.12.02. 19:59:30

Peterson nem játszik a hétvégén. :)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.12.02. 20:13:41

Broncos injury report: Questionable: V. Miller, E. Royal; Probable: D. Fells, W. McGahee, R. Clady & D. Bruton.

foppa21 2011.12.02. 21:55:58

@Filip89: kérdőjeles nem olyan rossz, akkor még van esélye a vasárnapi játékra

Black_Adder 2011.12.02. 22:37:18

@Tomi_Tanguay: te csak a neve alapján mondtad :P
Amúgy én Dareust akartam, de azt mondtam, ha a Dareus, unfairly, Miller, PP négyesből jön vki akkor elégedett leszek, és az is voltam...

Am unfarley eddig kb lehetőséget se kapott, amikor meg igen azzal nem élt
PP inkább csak ST-ben, de ott kibaszott jó. CBként so-so
Dareus rohadt jól játszik egyébként, csak nem annyira látványos poszton.
Millerre meg nem csak én mondom, kinti szakértők szerint Randy Moss óta a legjobb újonc. +50 fölött van a hatékonysága a második legjobb újonc a laptoprém 30 körülivel...


süti beállítások módosítása