Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Avalanche: Végre újra győzelmek

2011.12.06. 11:17 - Tomi_Tanguay

Az előző hetek sikertelen eredményeit követően az utóbbi három mérkőzés mindegyikét megnyerte a Colorado Avalanche, így a 8 meccses hazai sorozatot szép diadalokkal fejeztük be.


 


















Múlt hét szerdán alaposan kijött a lépés és a New Jersey Devilst 6-1re kiütöttük egy olyan estén, amikor minden sikerült. 
Megpróbáltunk szakítani a középszerű szerepléssel és a NJD elleni meccs előtt keverést hajtottunk végre a sorokban, így Duchene-Stastny-Jones, Landeskog-O'Reilly-Hejduk, Winnik-McClement-Kobasew, Porter-Galiardi-Yip támadó sorokkal álltunk ki. Közben kimaradt az összeállításból McLeod és Hunwick, Johnson közelgő felépülése miatt pedig Lindstromot leküldtük az AHLbe, de a svéd szélső a Monsters helyett inkább hazament Európába, eddig tartott az NHLes kalandja. A kapuban Varlamov foglalt helyet.
Lendületesen kezdtünk el játszani, hamar látszódott, hogy a két fiatal és a Hejduk kapitány sorának jól megy, a 8. percben meg is szerezték a vezetést, O'Reilly bejátszását Milan Hejduk lőtte be a hosszú oldalról. Újabb hét perc múlva a szemfüles T.J. Galiardi letámadásból szerzett góljával növeltük az előnyt, majd egy-két képkockával később négy a négy ellen Jan Hejda bombájával harmadszor is betaláltunk. Ha nem Brodeur állt volna az ellenfél kapujában, akkor szerintem biztos lett volna a csere, a legendás öreget azonban nem szégyenítették meg a lehozatallal. A biztos előny birtokában kicsit visszavettünk és a középső harmad felénél Kovalchuk szépített, de a záró harmadban újra sebesen száguldott a lavina. A 43. percben újra a 2. sor csapott le Brodeurre, a gyors ellentámadást Ryan O'Reilly ezúttal maga fejezte be. Kevesebb mint 10 perc volt még hátra és emberhátrányból is eredményesek voltunk, Quincey passzából Jay McClement lőtt SHGt. Lejátszottuk az ellenfelet a pályáról, de a meccsnek még nem volt vége, a befejező percekben az újonc Stefan Elliott egy megnyert buli után bombázott a kék vonalról a hálóba, kialakítva a kiütéses végeredményt.
Meccsek óta vegetáltunk, ezen az estén viszont kijöttek a csapatban eddig bentragadó találatok és a sorok átalakítása felpörgette a támadókat. O'Reilly három ponttal volt a legeredményesebb, de QUincey is hozzátett két assszisztot, illetve a védelemben még a Wilson-Hejda páros játszott nagyszerű formában, Elliott a harmadik meccsen a harmadik pontját jegyezte. Varlamovtól 18 védés is elég volt most, a Devils nem sok veszélyt jelentett a kapujára, legfeljebb a sajátjukra. 
 
Két nap múlva a St. Louis Blues ellen 3-2re büntetőkkel nyertünk meg egy nagyon élvezetes mérkőzést, ezzel az októberi W sorozat óta először voltunk képesek újra egymás után kétszer győzni.
A nyertes összeállításon semmi változtatás nem történt, max annyi, hogy a baljós kék mezben játszottunk. A Blues korábbi ásza Johnson a kisebb sérülése miatt továbbra sem vállalta a játékot, viszont Shatty és Stewart először játszottak ellenfélként a Pepsi Centerben.
Gyorsan bemelegedtek a csapatok és az első percektől kezdve nagy iramban ment a játék, majd Shattenkirk köszöntötte volt csapatát és szűk tíz perc elteltével Arnott lövésébe tette bele az ütőjét emberelőnyben. A Blues vezetése kereken 5 percig tartott, a válasz természetesen a szárnyaló 2. sortól érkezett, O'Reilly átadásából Milan Hejduk volt a kapu közeléből eredményes. Az izgalmas első harmad döntetlen eredménnyel ért véget. A második felvonásban is a Blues volt aktívabb egy hajszállal, bátor támadásokat vezettek, kénytelenek voltunk átadni a területet és Stewart asszisztból Berglund visszavette nekik a vezetést. Kicsit elvesztettük a fonalat ebben az időszakban és a vendégek akarata érvényesült, de szerencsére újabb gólokat nem kaptunk. Egy góllal voltunk lemaradva a befejező játékrész előtt, amikor ismét felpörgettük magunkat és megindítottuk az akciókat az egyenlítésért. Tíz perc volt hátra a meccsből és a támadó harmadban kapott koronggal Ryan O'Reilly indult előre, remek találatával pedig kiegyenlítette a meccset. A végén többet veszélyeztettünk és akár meg is nyerhettük volna a meccset, de több találat már nem született. A hosszabbítás is 2-2vel ért véget, büntetőket kellett lőni, a három-három lövőből egyetlen ember volt eredményes, Ryan O'Reilly hibátlan kísérlete jelentette a 2 pontot az Avsnek.
A meccs hőse természetesen O'Reilly volt, a rendes játékidőben gólt és gólpasszt szerzett, a szétlövésben győztes találatot ütött. Ismét a csapat motorja volt, az általa centerezett második sor volt leginkább elemében. Hejda újabb meccset zárt ponttal és +2vel, míg Wilson 13. asszisztjával a legeredményesebb védőnk. Rengeteg lövés záporozott a meccsen, Varlamov a 37 kapott lövésből 35öt védett, a két gólról nem igazán tehetett, két nap alatt kétszer szerzett győzelmet vele a csapat.


 


















Legközelebb vasárnap játszottunk és sikerült a visszavágás az előző két zakó után, ugyanis remek játékkal 4-2re legyőztük a szárnyaló Detroit Red Wingst.
Visszatért Johnson a sérülésből, azonban a védelemből nem hagytunk ki miatta senkit, 7 hátvéddel és 11 csatárral játszottunk. Kobasew maradt ki a gameday rosterből, csatlakozott a rutinos tartalék Hunwick és McLeod mellé. Természetesen a ketrec előtt hagytuk a magára találó Varlamovot érvényesülni, míg a Detroitban a csere kapus Conklin védett.
Ezt a találkozót a megszokottnál lassabban kezdtük és az első harmadban inkább a Red Wings veszélyeztetett, de Varlamov sokáig biztosan védte a kaput. Nem sokkal a szünet előtt viszont PPből az örök mumus Franzen juttatta előnyhöz a vetélytársat. A második harmadban mindössze 26 másodpercet kellett várni az egyenlítésre, a 2. sor ment ki az opening faceoffhoz, majd a vendég kapu közelében Landeskog szerzett korongot, Ryan O'Reilly pedig értékesíettte a helyzetet. Rövidesen emberelőnybe kerültünk és a PPt is sikerült kihasználni, Duchene nagyszerűen tartotta bent a korongot a harmadban, levitte a sarokba és a kapu elé intézett bejátszását a hosszú oldalról érkező Paul Stastny vágta be. Átvettük a vezetést és a középső harmadban nem túlzás állítani, hogy lejátszottuk az erősebb ellenfelet a pályáról, kis szerencsével könnyen újabb gólokat szerezhettünk volna, hogy biztosabb előnyünk legyen, de nem sikerült. Így aztán a harmadik harmad elején Zetterberg lövését Cleary piszkálta be a denveri kapuba, kiegyenlítve a meccs állását. Kezdett élesedni a küzdelem és egyre nehezebb dolgunk volt, de az utolsó tíz perc előtt létszámhátrányban lefordultunk és Landeskog beadásából T.J. Galiardi talált be. Átvettük a vezetést a végjáték előtt, majd a Red Wings hiába nyomott, kitartottunk a végsőkig és az utolsó percben Ryan O'Reilly üres kapus gólja biztosította be a sikert.
O'Reilly ismét zseniális formában játszott, két gólt szerzett, három meccs alatt 7 pontot ért el, ezzel a játékhét három legjobbja közé választották az NHLben. Johnson visszatért és Hejdaval ketten megint hibázgattak hátul, most O'Brien emelkedett ki a hátvédek közül, +3al végzett 19 perc alatt. Galiardi harmadszor, Stastny nyolcadszor talált be az évben, utóbbi a harmadik harmadban derék sérülés miatt elhagyta a pályát. Varlamov korábban nem parádézott a Detroit ellen, most viszont 27/29es hatékonysággal tartóztatta fel Zetterbergéket és már a 9. sikerét aratta a szezonban.
 
Az Észak-nyugati divízió állása (W-L-OT):
 
1. Minnesota Wild 17-7-3, 37 pont
2. Vancouver Canucks 15-10-1, 31 pont
3. Edmonton Oilers 13-11-3, 29 pont
4. Colorado Avalanche 13-13-1, 27 pont
5. Calgary Flames 11-13-2, 24 pont
 
A közeljövő programja:
 
December 7., szerda, 04:00 Vancouver Canucks - Colorado Avalanche
December 9., péntek, 03:00 Calgary Flames - Colorado Avalanche
December 10., szombat, 03:30 Edmonton Oilers - Colorado Avalanche
 
A hazai sorozat után most idegenbeli túra jön, mind a három kanadai divízió riválishoz ellátogatunk a héten, jó lenne további pontokat szerezni, hogy versenyben maradhassunk a legnagyobb ellenfelekkel.


A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr373442253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomi_Tanguay 2011.12.06. 11:24:08

na megtudtam írni ma, szóval csak győzelmekről számoltam be:P

foppa21 2011.12.06. 13:07:43

@Tomi_Tanguay: király lett! végre győzelmi sorozat

milo_hedgie#23 2011.12.06. 19:10:49

ránk fért már egy kis sikerélmény. örülök hogy elliott maradt fent,viszont johnsonnal kéne valamit kezdeni mert kilóg a védelemből,pedig neki kéne a legjobbnak lennie.

foppa21 2011.12.07. 06:31:08

a végére 6-0ra kikaptunk a canuckstól

milo_hedgie#23 2011.12.07. 12:00:47

wilson fej sérüléséről mit tudni? legjobb védőnk eddig szvsz:/

foppa21 2011.12.07. 17:53:32

@milo_hedgie#23: félek hogy wilson komoly lesz, nagyot kapott attól a köcsögtől...:-(
viszont stastny edzett, de kihagyta a meccset, talán nem olyan vészes
muellernél megint fej sérülést írnak

Tomi_Tanguay 2011.12.08. 08:42:26

wilson és stastny nem edzett tegnap calgaryban, kérdéses a játékuk a meccsre

ezek a sorok voltak az edzésen:
Galiardi-Duchene-Yip
Landeskog-O’Reilly-Hejduk
Winnik-McClement-Kobasew
McLeod-Porter-Jones
ja és jiggy fog védeni ellenük megint

foppa21 2011.12.08. 15:06:16

@Tomi_Tanguay: Calgary is 3-0 against the Avs, who are 1-7 in the Northwest Division.

milo_hedgie#23 2011.12.08. 19:46:53

@foppa21: javítani kell,ilyen divízió mérleggel biztosan nem lehet rájátszásba jutni

Tomi_Tanguay 2011.12.08. 21:20:24

stastny és wilson nem játszanak. hunwick lesz. portert lehet hogy eltiltják

Tomi_Tanguay 2011.12.09. 04:26:04

porter négy meccs eliltást kapott. LOL

foppa21 2011.12.09. 04:43:47

két harmad után 1-0ra vezetünk duchene góljával

foppa21 2011.12.09. 07:22:35

a vége sajnos 3-2-es vereség lett megint:-(

milo_hedgie#23 2011.12.10. 10:00:15

három vereség egymás után három div ellenfél ellen...elfogadhatatlan.

Tomi_Tanguay 2011.12.10. 10:56:59

@milo_hedgie#23: The Avs finished 0-3 on their western Canadian trip and fell to 1-9 against Northwest Division opponents and 7-15-1 in the Western Conference.

Tomi_Tanguay 2011.12.10. 11:12:56

amúgy malone is játszott a tegnapi meccsen

Tatavs 2011.12.11. 11:59:09

Nem tudom mi kell még ahhoz, hogy végre elküldjék Saccot.


süti beállítások módosítása