Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Rams basketball: Lendületes rajt

2011.12.06. 04:35 - Filip89

- Tóth Milán írása -

November 1-jén nyitotta a 2011/12-es szezont a Colorado State University férfi kosárlabdacsapata. A Rams hazai pályán két felkészülési mérkőzéssel kezdett, melyeket sikerrel is vett. Az első találkozón a Colorado State-Pueblót verték 97-82-re, de a csapat edzője, Tim Miles nem volt maradéktanaul elégedett. Mindenki lehetőséget kapott a mérkőzésen, a legeredményesebb a junior hátvéd Wes Eikmeier volt a maga 24 pontjával, de az ugyancsak harmadéves Greg Smith és Dorian Green is odatette magát 10 pont feletti teljesítménnyel. Miles mester hangsúlyozta, a védekezés a kosárlabda egyik alapja, ezért javulniuk kell még ebben a játékelemben a szezon "igazi" kezdetéig.
 
A második felkészülési meccsen (83-70 a Southwest Minnesota State ellen) Wes Eikmeier újra 23 pontot szerzett, az irányító Jesse Carr pedig 21-et. A Rams az első félidőben pocsék védekezése miatt hátrányban volt, a fordítás a találkozó második felében sikerült, a végeredmény meggyőző diadal lett.


 






















Ezt követően november 11-én a Montana ellen kezdődött a szezon, és a hazai évadnyitó alkalmával 64-58-as, nyögvenyelős sikert arattunk. Az idényt nagyszerű formában kezdő Wes Eikmeier volt a legeredményesebb, 21 pontot szerzett, illetve a harmadéves magas ember Pierce Hornung karrierje második dupladupláját regisztrálta 10 ponttal és 12 lepattanóval.
 
A NIT Season Tip-Off minden évben megrendezésre kerül, a döntőt a híres Madison Square Gardenben rendezik NYC-ben. A CSU a regionális selejtező elődöntőjét még sikerrel vette az SMU 75-56-os legyőzésével, de a második fordulóban az esélyesebb Stanford 64-52-re diadalmaskodott ellenünk, így a vigaszágra kerültünk. 
 
November 19-én újra egy "mezei" alapszakasz-mérkőzést játszottunk hazai környezetben, de sajnos a kiváló dobóformát kifogó Southern Miss 79-58 arányban elpáholta a Kosokat. A mieink legeredményesebb játékosa a 18 pontos csatár Greg Smith volt, érzékeny veszteség volt a legjobb lepattanózó, Pierce Hornung nélkülözése, aki az előző mérkőzésen szenvedett agyrázkódást.
 

Senior G Kaiop Sabas

Ezután rendezték meg a NIT Season Tip-Off vigaszágainak küzdelmeit, amelynek a Fort collins-i Moby Arena adhatott otthont, s az UTSA csapatát 85-75-re, a Manhattan-t pedig hosszabbításban 91-86-ra sikerült elpáholni a hazai közönség előtt. Talán nem meglepő, hogy ezeken a mérkőzésen is Wes Eikmeier volt a legeredményesebb, átlagosan 22 pontot szerzett meccsenként. Ám meglepetésre a végzős irányító Kaipo Sabas is jól teljesített a november végi összecsapásokon, ráadásul a padról beállva segítette csapatát.
 
Bő egy hét szünet után került sor a vérbeli coloradói rangadóra, a Buffaloes elleni összecsapásnak a Rams adott otthont, és egy végig kiélezett presztízs csatában sikerült 65-64-re felülmúlni a boulder-i legényeket. Néhány másodperccel a vége előtt a 9 pontig és 9 lepattanóig jutó Dorian Green jegyezte a győztes kosarat, amelyre a Buffs már nem tudott válaszolni a legutolsó kísérletéből. A meccsen szokás szerint Wes Eikmeier volt a csapat legjobbja, aki 36 perc alatt ezúttal 19 pontot süllyesztett el.
 
Legutóbb december 3-án lépett pályára a Rams, akkor a Northern Iowa otthonában szenvedtünk vereséget 83-77-re. Szoros mérkőzés volt, ráadásul a vendégek 19 pontos hátrányból jöttek fel és kerültek lőtávolba, de a hajrában két hazai tripla szertefoszlatta a coloradói reményeket. Ennek ellenére Miles edző elégedett volt a játék képével. A dobóhátvéd Dorian Green 21 pontot szerzett 9 lepattanó mellett, ezzel a Rams legjobb pontszerzője volt.
 
A folytatásban az ország legjobb csapatai közé tartozó Duke lesz az ellenfelünk idegenben egy tévés mérkőzésen, majd még a Texas Southern és a Northern Colorado csapataival is összecsapunk a naptári esztendő végén esedékes El paso-i négyes torna előtt.
 
A Mountain West konferenciában szereplő csapatunk jelenleg a tabella hátsó felében szerénykedik 5-3-as mérleggel, de a hatványozottan számító konferencia-mérkőzéseket majd csak januártól játsszák. Az egyetemi kosárlabdára is van online fogadási lehetőség, sőt, néhány mérkőzésre még élőben is lehet fogadni.

Junior G Wes Eikmeier

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr133441689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

melo15 2011.12.06. 17:52:08

ők idén a legjobb egyetemi csapatunk? nem volt rossz a rajt, de úgy fest a jobbak átmennek rajtunk...

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.12.07. 18:35:19

@melo15: Az idény előtt azt mondtam ők vihetik a legtöbbre, most elnézve a Buffs-t, lehet hogy a játékerőben előrébb tartanak. De egyik csapat se lehet Madness esélyes, legfeljebb a NIT-re mehetnek majd. Viszont a Pioneers ha megnyerné a Sun Belt-et, akkor kijutnának a 64-be, így nézve ők a "legjobb" csapatunk. :)


süti beállítások módosítása