Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Nuggets: Végre tranzakciók

2011.12.14. 13:34 - Tomi_Tanguay

Múlt pénteken elkezdődött az edzőtábor és megnyílt a szabadügynök piac az NBAben, ennek alkalmából a Denver Nuggetsnél is megkezdődött a 2011-12es szezon, amely majd 66 meccses alapszakaszból fog állni Karácsonytól.

Timofey Mozgov #25 of the New York Knicks drives past Nene #31 of the Denver Nuggets at the Pepsi Center on November 16, 2010 in Denver, Colorado. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and/or using this Photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement.



















A csapat meglehetősen foghíjas kerettel kezdte meg a felkészülést, az edzőtábor első napján mindössze tízen álltak szerződésben az egyesülettel. Mint tudjátok, el kellett köszönnünk - legalább márciusig - három Kínába igazoló játékosunktól (J.R. Smith, Kenyon Martin, Wilson Chandler), még hárman pedig kiléptek a piacra (Arron Afflalo, Gary Forbes, Nené) és amíg nem rendeződik a sorsuk, nem tréningezhetnek a Nuggets többi tagjával.

Hogy elegen legyünk az egymás elleni gyakorlásra és persze mert így szokás a leendő igazi szerződés jegyében, néhány játékosnak próba szerződést adtunk a TC és az előidény idejére. Köztük van a Colorado Buffaloes tavalyi végzős bedobója, Cory Higgins, akinek jó esélyei lehetnek bekerülni a csapatba, elnézve az edzéseken nyújtott remeklését. Mellette még az UTEP egykori irányítója Julyan Stone és a veterán erőcsatár Michael Ruffin kaptak meghívást a tréningekre. Utóbbi érdekes személy, 34 éves és Coloradoban született, 1999-2009ig 414 meccset játszott az NBAben hat különböző csapattal, utoljára a Portlandben láttuk. Tavaly a spanyol másodosztályban bajnok csapatában pattogtatott és edzősködött az ABAban (American Basketball League) szereplő Colorado Kingsnél, most újra megpróbál visszatérni a profi ligába.

Aztán a TCn résztvevő csapathoz csatlakozott DeMarre Carroll még egy próba szerződéssel. A 25 esztendős SF/PF két szezont töltött eddig a ligában. Újoncként a Memphisben 71 meccsen lépett pályára, főleg csere volt, tavaly viszont mindössze 12 mérkőzést játszott a Grizzlies és a Rockets csapataiban együtt, a szezon nagy részét a D-Leagueben töltötte. Túl sokat mi sem várhatunk tőle, de az egyik tartalék helyért versenyezhet.



















Számos csapat már javában akciózott, de nálunk sokáig csend volt, az egyetlen próbálkozás Luc Mbah a Moute megszerzésére irányult. A Milwaukee azonban a 4 év, 19 milliós RFA offer sheetet tartotta, ezzel a kameruni csatár maradt az eddigi klubjánál, pedig Karl bácsi szerint tökéletesen illett volna a Nuggetsbe.

Eközben kiderült, hogy a backup swingman Gary Forbest nem tudjuk megtartani, a Toronto Raptors komolyan tárgyalt vele és alá is íratták őt jó pénzért 2+1 évre csapat opcióval. Bizonyára a kanadaiaknál nagyobb szerepet kap, boldogan fogadta el az ajánlatot, nálunk továbbra is csak tartalék lehetett volna.

Kedden végre megtörtük a csendet és ha a denveri tűzijáték nem is ért fel CP3 meg nem történt cseréjével vagy Superman szappanoperájával, de Nuggets szinten nagy dolgok történtek. Először felhasználtuk a februári Melo cserében kapott trade exceptiont és a bajnok Dallastól átvettük a kettes-hármas Rudy Fernandez és a kis csatár Corey Brewer játékjogát. Mindkettejüket jól ismerhetjük, mivel éveken át egy-egy riválist erősítettek.

Rudy 2008tól a tavalyi szezonig a Portland Trail Blazers játékosa volt, az idei offszezonban egy három csapatos cserével került a Mavshez, most pedig tovább hozzánk. A lockout idején hazatért és a Real Madridban kezdett el játszani, nem is rosszul. Ha már itt tartunk, 26 éves korára kétszeres európabajnok és egyszeres világbajnok a spanyol válogatottal, komoly nemzetközi rutinnal rendelkezik. Az NBAben legtöbbször csereként számítottak rá, de a padról is 23-25 perceket átlagolt 8-10 pont mellett. Ha elkapja a ritmust, kiváló tripla dobó, védekezésben is hasznos játékos és hidegvérű büntetőző. Amennyiben esetleg Afflalot nem tudjuk megtartani, akkor könnyen a kezdő ötösben találhatja magát, egyébként valószínűleg a csapat hatodik embere lesz belőle.

Brewer kétszeres egyetemi bajnokként és a 2007es NCAA MVPként  - Tebow csapatától - a Florida Gatorstől került a Minnesota Timberwolveshoz a draft 7. helyén. Három és fél szezont töltött el a leggyengébb divízió riválisnál, de nem igazán felelt meg a magas elvárásoknak. Valójában csak 2009-10ben játszott tehetségéhez méltóan, mind a 82 meccsen kezdő volt 30 perc feletti átlagos játékidővel és 13as pontátlaggal, a többi szezonban meg sem tudta közelíteni ezt a produkciót és gyakran a harmatos csapat kezdőjéből is kiszorult. A tavalyi deadlinekor lett elcserélve a Dallashoz, a későbbi bajnok színeiben az alapszakaszban és a rájátszásban összesen 19 meccsen jutott lehetőséghez epizódszereplőként. Szertelen tehetség, hullámzó játékos, de ha sikerülne megemberelni őt, akkor nagyot nyerhetnénk vele, addig is meglátjuk csereként hogyan állja meg a helyét.

Ugyanezen a napon bejelentettük Nené megtartását, a brazil center 5 évre, 67 milliós szerződést kötött a csapattal. Az elmúlt napokban arról lehetett hallani, hogy több egyesület szeretné megszerezni, különösen a Nets volt agresszív, de a magasember mégis a coloradói gárda mellett döntött, amelynek 2002 óta a játékosa. Véleményem szerint megérte beáldozni ennyi pénzt, sajnos a mai árak ennyire magasak az NBAben, kevés az igazán jó center. Lehet, hogy liga szinten Nené sem a leghatékonyabb ötös, de nálunk már bizonyított, túlzottan nagy űrt hagyott volna maga mögött az elengedése, ezért kellett megtartani. 29 éves játékosnak sok lehet az 5 éves kontraktus, de annyira öreg még nem lesz a végére és talán remélhetjük, hogy most lesz karrierje csúcsformájában, akkor pedig óriási hasznunkra lesz.

A Denver Nuggets jelenlegi kerete a 2011/12-es szezonra:
 
Irányítók: Ty Lawson, Andre Miller, Julyan Stone (tryout)
Dobóhátvédek: Arron Afflalo (RFA), Rudy Fernandez, Cory Higgins (tryout)
Kiscsatárok: Danilo Gallinari, Corey Brewer, Jordan Hamilton, DeMarre Carroll (tryout)
Erőcsatárok: Al Harrington, Kenneth Faried, Chris Andersen, Chukwudiebere Maduabum, Michael Ruffin (tryout)
Centerek: Nené Hilario, Timofey Mozgov, Kosta Koufos


A mostani keret már sokkal pofásabb annál, amit a múlt héten közöltem. Afflalo megtartása még mindig borzasztó fontos lenne, reméljük nem lesz gond vele. Azután már csak Harrington elbocsátása és a tartalékok megversenyeztetése szerepelne a vezetés feladatai közt. Nem hiszem, hogy több új igazolás várható, legfeljebb még egy négyes-ötös érkezése lehet benne a pakliban, ha Big Alt cutolnánk végre.

Természetesen folytatódik az edzőtábor, jövő kedden és csütörtökön pedig már az előidényben szurkolhatunk a fiainkért, majd december 26án a Dallas ellen kezdődik az igazi szezon. Lassan ébredjetek fel a téli álomból és kövessétek idén is a csapat menetelését!

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr583462906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomi_Tanguay 2011.12.14. 13:44:27

na elkészült az új, innen folytathatjuk:)

melo15 2011.12.14. 16:03:28

nem apróztuk el nene szerződését, de szerintem jobban jártunk, mintha bárki mást hoztunk volna
rudy fernandezt nagyon jó játékosnak tartom, évek óta az egyik kedvencem volt ellenem. örülök hogy nálunk fog játszani :)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.12.14. 17:40:25

Köszi az írást, jó összefoglaló lett! :)

foppa21 2011.12.14. 18:37:30

én nagyon örülök hogy maradt nené! olyan amilyen, de a miénk:-)
brewer az új jr smith lehet?
határozottan jól néz ki a keret, PO esélyes csapatunk lesz

milo_hedgie#23 2011.12.14. 20:00:34

találó ez a nené vs mozgov kép ide:)

Foresz 2011.12.14. 20:29:14

@foppa21: Hát sajnos Brewer messze áll attól...Kintről - a hármasvonal mögül - eddig igen gyengének mutatkozott,esetleg a betörései lehetnek hasonlatosak a kovácshoz.Inkább lelkesnek tűnik,és gyors,de nem egy extraklasszis.Karl egyik legnagyobb kedvence.(Legalább is abból kiindulva,hogy legalább 2 éve meg akarja szerezni.)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.12.15. 04:47:53

A kis színész buzi Paul végülis tényleg Clipper lett.

melo15 2011.12.15. 10:04:52

@Filip89: a Lakers féle csomaggal jobban jártak volna, ebből szerintem inkább a Clippers jött ki kedvezőbben. idén tényleg rájátszásba várom griffinéket, főleg hogy chauncey is ott lesz CP3 mögött.

Tomi_Tanguay 2011.12.15. 15:00:06

pénteken nyilvános scrimmage lesz a pepsi centerben

Tomi_Tanguay 2011.12.15. 15:08:41

miller rudyról:

“Energy. He’s a shooter. In Portland, he was a fan favorite. He definitely brings a lot of energy to the game. He’s a fun guy to be around. He’s kind of like a J.R. Smith in some ways – he’s going to let it go when he’s open. He’s a pretty consistent shooter.”

OK, so what about his defense?

“I think he’s a creative defender,” Miller said. “He’s active, likes to get in the passing lane, likes to get into the open court.”

As for Miller’s perception on Fernandez: “It was kind of tough for him being a young guy, the reserve role he was playing, didn’t know if he was going to get in or out of games. Sometimes he’d play five minutes, sometimes 15, his minutes were inconsistent. But he still shot the ball well and made a lot of plays for us.”

Foresz 2011.12.15. 16:15:54

@melo15: Nem jártak volna jobban.Csupa időseb játékost kaptak volna csak ellenértékként,esetleg Martin aki fiatalabb játékos.A Hornets azzal hogy Paul-t elcserélte,elkezdte az újjáépülést.Gordon - aki a Clippsből jött - az egyik legnagyobb tehetség kettes poszton.De Aminu hármason is ígéretes,Kaman pedig kifutó szerződés,ami a nyáron jó nagy helyet csinál nekik a sapka alatt.Emellett a cserében foglaltatik egy Minnesotai elsőkörös,ami valószínűsíthetően top10-es cetli lesz.A Lakers még hasonló csomagra sem lett volna képes....

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.12.15. 18:12:45

Azért az kicsit degradáló Billups-ra nézve, hogy ilyen ripacs fasz Paul mögött lehet csere.

foppa21 2011.12.15. 18:47:09

@Filip89: hát mindkettőt furcsa lesz a clippersben látni

milo_hedgie#23 2011.12.16. 14:04:29

@foppa21: birdman fizimiskája most se túl barátságos:)) karlnak jól áll a szakáll

Foresz 2011.12.16. 16:30:23

@Filip89: Billups valószínűleg kettes poszton lesz kezdő.Egyébként is egy kombójátékos,sokszor játszott nálunk is kettest.

Tomi_Tanguay 2011.12.17. 10:49:52

közel 4 ezren voltak tegnap este a pespi centerben a nyitott scrimmagen.

Fernandez had 20 points and 10 assists, Kosta Koufos had 24 points and eight rebounds and Gallinari had 14 points and eight rebounds.

Tomi_Tanguay 2011.12.19. 12:52:51

kedden és csütörtökön játszunk előidény meccseket a suns ellen

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.12.19. 19:00:42

Fogsz tudni írni a héten valamit az előidény meccseiről?

Tomi_Tanguay 2011.12.19. 20:00:35

persze, a hét végére írok a két meccsről

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.12.20. 05:48:24

Afflalo végre aláírt, 5 évre 43 millióért.

Tomi_Tanguay 2011.12.20. 08:26:16

pont időben az előidény meccsek előtt. de ma még nem lesz kezdő. karl kitűzte a mai ötöst: lawson, miller, gallinari, nené, mozgov. de ez így korrekt, eddig csak kondizott, majd most edzhet a többiekkel, utána sztem dec.26ra már kezdő formában lesz újra.

melo15 2011.12.20. 19:20:53

jó lesz végre látni hogy mit tud a csapat "élesben" :)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.12.21. 03:30:58

Nem adják, már le is vették a meccsek közül. :(

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.12.21. 03:34:01

Nené 5/5 a mezőnyből az első shift-jében, úgy látszik a formájával nincs gond. :)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.12.21. 03:43:29

34-28 az első negyed után. Lawson 13 ponttal a legeredményesebb 10 percet játszva.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.12.21. 04:11:41

63-49 a félidőben. A védekezésünk elég szellős, a triplákat nem dobjuk jól, de mindenhonnan máshonnan zúzunk rendesen. Már öt ember elérte a 10 pontot.

foppa21 2011.12.21. 04:38:40

elég jó passzban van a csapat, amennyi ebből lejön, sok pontot szerzünk, örömjáték lehet a javából

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.12.21. 04:45:58

24 fastbreak point, idén is iszonyat gyors csapatunk van, amivel sok csapatot szarrá futhatunk majd a szezonban is. A harmadik negyed vége felé őrizzük a 10+ pontos előnyt.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.12.21. 04:54:51

97-81-re vezetünk az utolsó negyed előtt. Faried nemrég szállt be, egyből elkezdett állatkodni. :)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.12.21. 05:25:08

127-110 a végeredmény. Az újoncok is tartottak egy kis show-t a végén. Elég állat statisztikákkal zártunk.

melo15 2011.12.21. 08:19:18

wow! ízelítő volt, hogy mit fogunk adni mindenkinek a szezonban :D

foppa21 2011.12.21. 19:13:32

miller meglepett rendesen. gondolom nem ez lesz a mindennapos tőle, de még előidény meccsen is komoly statokat csinált:-)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.12.21. 20:42:52

Karl azt mondta, Afflalo is elmegy a csapattal a holnapi meccsre Phoenix-be.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.12.21. 20:45:57

Kenyon eljön Kínából, kivásárolják, és UFA lesz. Elvileg már nem érdeklődünk iránta, meglátjuk kihez igazol, még azért befér az NBA-be bőven.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.12.22. 06:01:49

Point guard Ty Lawson sprained his left ankle during practice and is day-to-day. Forwards Nene (right hamstring tightness) and Al Harrington (back) did not practice and also are listed as day-to-day.

foppa21 2011.12.22. 09:13:01

@Filip89: nah az szép ha már most elkezdődik a sérülés hullám...

Tomi_Tanguay 2011.12.22. 11:16:48

karl azt mondta rudy és harrington valószínű kihagyják a meccset.
amúgy stone egyre meggyőzőbb, könnyen lehet hogy bent marad harmadik PGnek

melo15 2011.12.22. 17:59:37

valószínű hogy akkor a mai meccsen egy negyednél több fog jutni az újoncoknak, ők még a keretért küzdenek. afflalo tegnap megnyerte a házi tripla dobó versenyt stone és higgins ellen :)

Tomi_Tanguay 2011.12.22. 20:48:56

a mai meccsel együtt megpróbálok holnap dobni egy kis összefoglalót az előidényről

melo15 2011.12.22. 21:13:15

lehet hogy felkelek most hajnalban bele nézni egy kicsit a meccs végébe. kíváncsi vagyok nagyon hogy mit tudnak a srácok és most a szünet miatt még jobban várom a meccseket!

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.12.23. 03:13:40

Miller, Afflalo, Gallinari, Koufos, Mozgov kezdő ötös. Nincs Lawson és Nené sem.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.12.23. 03:49:45

Brewer és Andersen jöttek be elsőként a padról, de például Faried és Stone is beszálltak már a második negyed végén.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.12.23. 04:03:41

Az első negyed után 10 pontos előnyből már hátrány lett a másodikra.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.12.23. 04:12:48

A szünetben 52-50-re mégis nálunk az előny. Eddig Brewer és Gallo a legeredményesebbjeink, nehezebb meccs, mint a két nappal ezelőtti.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.12.23. 04:48:27

A harmadik negyedben a kezdők vezetésével megint el tudunk lépni egy kicsit jobban.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.12.23. 04:59:29

79-71-re vezetünk az utolsó negyed előtt. Már Gallo a legjobb pontszerző, 19 pont, de csak 5/15-ös FG-hatékonyság.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.12.23. 05:33:56

110-85-re győztünk, nagyon sima lett a végére. Gallinari 23 ponttal volt a legjobbunk, de Brewer is 20-at vert, Koufos pedig dupladupla.

melo15 2011.12.23. 08:33:41

most nem tudom hogy mi vagyunk ennyire jók, vagy a suns ennyire gyenge

foppa21 2011.12.23. 13:10:57

gallinari komoly, lehet benne valami amit mondtatok párszor, hogy ő lesz az 1.számú embere a csapatnak. sokat várok az olasztól!


süti beállítások módosítása