Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Falcons basketball: Mérsékelt nyitány

2011.12.31. 09:55 - Filip89

- Tóth Milán írása -

Jeff Reynolds, az egyetemi kosárlabda-bajnokságban szereplő Air Force Academy csapatának edzője elégedett volt együttese első tétmeccsein mutatott teljesítményével. A korábbi években a Falcons jó csapatnak számított, az NCAA Tournament-be többször is kvalifikálta magát a gárda. 2004-ben a Mountain West konferencia élén végzett a csapat, míg 2007-ben a National Invitational Tournament elődöntőéig menetelt.

Head coach Jeff Reynolds of the Air Force Falcons shouts to his players as they take on the Wyoming Cowboys during the first round of the Conoco Mountain West Conference Basketball tournament at the Thomas & Mack Center March 10, 2010 in Las Vegas, Nevada.



















A szezonnyitón Michael Lyons parádézott, 37 minutum alatt 24 pontot és egyéni csúcsot jelentő, kilenc lepattanót szerzett. Az ő vezérletével az Air Force 87-71-re legyőzte az Army gárdáját a hazai rendezésű All-Military Classic-on november 11-én. Reynolds a Mike Fitzgerald (13 pont, 5 lepattanó), Taylor Stewart (16, 2), Taylor Broekhuis (4, 4), Todd Fletcher (14, 3), Lyons ötöst jelölte a kezdőbe.  Másnap az Air Force ismét győzött, ezzel megnyerte az All-Military Classicot. A torna döntőjében a Virginia Military Institute hajtott fejet (75-65) a mieink előtt, a vezér ismét 20 pontos Lyons és a 18 pontja mellett 12 lepattanót szerző junior center Broekhuis volt.

November 18-án, a divízió II-ben szereplő Western State volt a Falcons ellenfele. A coloradói kiscsapat nagy ellenállást nem tudott kifejteni, Reynolds mester így nyugodtan adhatott mindenkinek játéklehetőséget. Némi meglepetésre az újonc Kamryn Williams volt a legeredményesebb, 11 perc alatt tíz pontot szerzett, a többiek közt testvériesen oszlottak el a szerzett pontok.

The Air Force Academy's Taylor Broekhuis shoots over Colorado's Austin Dufault in the first half.  (AP Photo/The Gazette, Mark Reis)A következő találkozóján elveszítette addigi veretlenségét az Air Force, a „bűnös” az állami vetélytárs Colorado volt. Michael Lyons mindent megtett a Falcons sikeréért, ám hiába dobott karriercsúcsot jelentő 31 pontot, ez is kevésnek bizonyult, pedig 2000. március 9-e óta egyetlen Falcons-játékos sem dobott ennyi pontot egy meccsen, de a boulderi gárda így is nyert hosszabbításban 76-73-ra a USAFA birtokán.

A folytatásban december 3-án a Drake otthonában 62-60-ra kaptunk ki nagy küzdelemben, a hajrában két tripla kísérletet elhibázva. A vendégek legjobbja a harmadéves Mike Fitzgerald volt 13 ponttal és kilenc lepattanóval. Ez volt a csapat első idegenbeli mérkőzése a szezonban, hajszálon múlott, hogy nem sikerült győznünk rajta.

Hazai környezetben viszont továbbra is jól ment az Air Force-nak, december 7-e és 17-e között mindhárom mérkőzését megnyerte a Légierő odahaza. A Wright State ellen parádés védekezést mutattak be Reynolds tanítványai (55-34), nem meglepő módon Michael Lyons volt a legeredményesebb 15 ponttal, amit 25 perc alatt ért el. Az Arkansas-Pine Buff ellen (63-51) Lyons 23 pontjából 17-et a második félidőben dobott, de Mike Fitzgerald 19 pontja is dicsérendő. A Maryland-Eastern Shore elleni sikerből (64-60) Taylor Broekhuis 20 ponttal vette ki a részét, ez karriercsúcsot jelentett.

Ezt követően december 22-én a magasabb rangsorolt csapatok közé tartozó Gonzaga otthonába látogatott az Air Force, és 70-60-ra alul is maradt velük szemben, de csak a hajrában dőlt el a mérkőzés a hazaiak javára. A harmadéves kettes-hármas Todd Fletcher 17 pontja mellett öt lepattanót is szerzett, ezzel csapata legeredményesebbje volt. Sajnálatos módon, a mieink első számú játékosa, Michael Lyons bokasérülést szenvedett a találkozó első félidejében, nem tudta folytatni a játékot, és azóta sem térhetett vissza, kiválása érzékeny veszteség.

Kamryn Williams scored a career-high 11 points ThursdayAz elmúlt napokban a csapat a Cable Car Classic négyestornán vett részt Kaliforniában Lyons nélkül, ahol a harmadik helyezést sikerült megkaparintanunk. Az első meccsen 72-61-re húztuk a rövidebbet a Wagner ellen a gyenge második félidei játékkal, a freshman Kamryn Williams 11 pontja is kevés volt, és a végzős Taylor Stewart sokoldalú játéka (8 pont, 9 lepattanó, 5 assziszt) sem volt elég a boldoguláshoz. A másnapi helyosztón az Eastern Michigan 42-37-es legyőzésével megszereztük a torna harmadik helyét.

Az Air Force kosárlabda együttese tehát felemás szezonon van túl eddig, 7 győzelem és 4 vereség. Az igazán fontos mérkőzések január 14-től kezdődnek a konferencia-riválisok ellen, addig még három hazai meccs áll a csapat előtt.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr343508598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomi_Tanguay 2011.12.31. 12:17:47

ha lyons sérült, akkor baszhatjuk:D

milan10kb 2011.12.31. 14:25:14

a többiek nem igen tudnak folyamatosan JÓ teljesítményt nyújtani... :)

foppa21 2011.12.31. 17:06:32

@milan10kb: egyre jobbak a kosaras összefoglalók!

ha már ez a 31i cikk, akkor itt kivánok BÚÉKot minden szerkesztőnek, olvasónak!:-)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.12.31. 20:00:53

Lyons a csapat alfája és omegája. Ha emlékeztek rá, a season preview-ban említettem, hogy mennyire fontos ember. 4-6 hetes kihagyást mondtak, abból egy már eltelt.

milan10kb 2012.01.01. 14:24:58

@foppa21: ó köszönöm, de azért még kapok segítséget :)


süti beállítások módosítása