Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Broncos vs Chiefs: Beharangozó

2012.01.01. 09:40 - Black_Adder

Most vagy soha! Utolsó forduló az NFL-alapszakaszból, és a képlet nagyon egyszerű, ha nyerünk bent vagyunk a PlayOffsban, ha kikapunk, akkor egy esetleges Raiders-győzelem esetén a Chargers ellen, kiesünk a további küzdelmekből sorozatban sokadszor. Ahhoz, hogy ne kelljen a köcsögöknek szurkolni /*még ha a buzik ellen is*/, mindenképp meg kéne verni a kácét.

















A főnököket mostanra már alighanem mindenki unalomig ismeri, így csak pár szót vesztegetnék rájuk. Fairbanks-Bullough 3-4 rendszer. Alighanem a Patriots mintájára, de ezt én igazából nem tudom. Ahogy a teljes neve is sugallja, 3-4-es alapfelállás, azaz 3DL és 4LB. Ez önmagában még nem sokat jelent, fontosabb hogy hogyan is játsszák ezt. Egy lehetséges 'változata' a Bullough, napjainkban talán a legáltalánosabb 3-4-es játék. A DL 2-gapet játszik, ez leegyszerűsítve annyit tesz, hogy nem csak 1 gappért felelős egy ember, hanem 2-ért, a játék alakulásától függően támadja mondjuk az A vagy a B gapet. Ez váll fölött is igényel némi képességet, meg nem árt ha több techniket is tud játszani... Az NT például 0 és 1 techniket játszik ebben a rendszerben. Magának a DL-nek sokszor nem célja, hogy nagy játékot csináljon, ők csak előkészítik a terepet az LB-knek, megteremtsék a lyukat a blitznek, hasonlók. Mindenki képzelje el, hogy a komplett OL le van foglalva valamelyik DL emberrel és jön Hali meg Houston üresen... Ez szerencsére nem ennyire egyszerű, de nagyjából erre megy ki a játék. Természetesen maguk a playek ennél jóval összetettebbek, nem is vállalkoznék rá, hogy bővebben bemutassam, a rendszerről elég a felfogása, a "bend; don't break" gondolkozás. Ami a konkrétan a Chiefs DL-t illeti, nem feltétlen a legalkalmasabbak erre a bizonyos 2gap játékra, talán ezért is verhettük meg őket legutóbb a sok futással.

Andy Studebaker and Tamba Hali - Buffalo Bills v Kansas City ChiefsÉrdekes egyébként ez a fornt7, 3-4-et játszanak, de könnyen lehet hogy 4-3-ban sokkal hatékonyabbak lennének, noha Crennel DC-nek mindenképp a jobbak közé tartozik, és ez egy kialakított működő rendszer, maradjunk annyiban, hogy 4-3-ban is lenne tapasztalatuk a játékosoknak. Legtöbbet Glenn Dorsey, Tyson Jackson és Wallace Gilberry látható a falemberek közül, mögöttük pedig Derrick Johnson és Jovan Blecher középen Tamba Hali és Justin Houston szélen. Derrick Johnson és Tamba Hali nagyon jó játékosok, és amikor azt mondom, "nagyon jó" az alatt azt értem, hogy nagyon jó játékosok. A saját csapatunkkal párhuzamot vonva, talán képzeljük el DJ Williamst és Elvis Dumervilt. Justin Houston pedig kezd belejönni. Ő újonc, ha jól rémlik a 3. körben lett az övék, de képességei alapján jóval előrébb is elkelhetett volna. Egyéb viselt dolgai miatt csúszott, ami egy kockázati faktor, de egyelőre a pályán van, és mivel képességei jobbak, mint egy harmadik körösé, jobban is játszik, mint az a képzeletbeli átlag harmadik körös, sőt every down játékossá nőtte ki magát, szóval egyelőre örülhetnek a pirosak. Azt kell hogy mondjam jó kis LB sor ez, talán a csapat legjobb egysége.

Hátul nem változott a helyzet a 10. héthez képest. 2 ligaátlagnál jobb corner Carr és Flowers személyében egy szolid, de öreg és sérülékeny SS, Jon McGraw, aki valószínűleg ellenünk se játszhat majd, és itt véget is ér a sor. Kendrick Lewis még csak-csak, de ha pályára kerül Donald Washington, esetleg Sabby Pistcitelli akkor dörzsölhetjük a tenyerünket. Utóbbi múltkor kb egy játékban volt pályán, abból lett az 58 yardos TD... Itt kell megemlíteni, hogy Erik Berryvel bizony sokkal jobb lenne ez a secondary, ez a védelem, ez a csapat. De őt az első héttől fogva nélkülözniük kell sérülés miatt. Általában 4-5 men rushra lehet tőlük számítani. Elsősorban Halitól kell félni, a futásainkat pedig Derrick Johnson ölheti meg.

Ami a támadókat illeti, ott komoly változás történt. Legutóbb Miller találkozott Cassellel, aminek utóbbi nem örült annyira, azóta IR-en van. Jónéhány meccses Palkos szenvedés után, most régi jó ismerősünk Kyle Orton a főnökök főnöke. Erre még később visszatérek, mert ez talán megérdemel egy egész bekezdést.

Haladjunk sorjában, a fal, tavaly még a legjobbak között volt, idén nem. A Center az ugyancsak régi jó ismerősünk Wiegmann, aki 2008-ban nagyon jó volt nálunk, de aztán JMD tönkre tette a falat, mint minden mást, így visszament a Chiefsbe, ahol pályafutása nagy részét töltötte, és ZB-ben még mindig eljátszogat. A korlátjait azért ismerjük. Lilja érzésem szerint visszaesett tavaly óta, szélen pedig Richardson (RT) egyszerűen rémesen játszik. A futók közül nagyon hiányzik nekik Jamaal Charles. Akik most vannak, Battle, McCluster és Thomas Jones. Egyik se jelent komoly fenyegetést. Nem lehet őket félvállról venni, de azért Charles-szal se említhetők egy lapon. Battle ráadásul nem is játszhat majd ellenünk. Ő talán a legfizikálisabb mind közül. TE-ek között is akad egy nagy sérültjük, Moeki, hiányában Pope lépett elő. A WR-ek között két nagyon jó elkapó Dwayne Bowe, a liga egyik legjobbja, és Steve Breaston aki szintén az elitbe tartozik. Mögöttük az újonc Baldwin is csinál szép dolgokat ha lehetőséghez jut. Egy Orton ilyen célpontokkal simán passzol 300+ yardot.

Red Zone offense viszont már Orton előtt se létezett Kansas Cityben, az alkesz képességeit pedig ezen a téren mind ismerjük. Szóval nem szabad hosszú TD-t kapni, rövidről úgyse oldják meg.

Tim Tebow Quarterback Tim Tebow #15 of the Denver Broncos carries the ball during the first half of the game against the Kansas City Chiefs on November 13, 2011 at Arrowhead Stadium in Kansas City, Missouri.

























Ritkán használnak 1nél több TE-et, viszont mellette nagyjából azonos arányban oszlik meg, hogy 3WR 1RB, vagy 2WR, 2RB. Kyle Orton és Matt Cassel nagyon hasonló játékosok. Egyikőjük se több egy game-manager QB-nál, annak viszont mindkettőjük egész jó. Ortont ismerjük, a legnagyobb jóindulattal se nevezhető play-makernek, ráadásul ismét kiemelem, emlékszünk mit tud, amikor rövid a pálya. Ráadásul a korábbi évekkel ellentétben idén rá eddig nem jellemző gyakorisággal adja el a labdát. Egy jó rendszerben Orton jó QB-nak tűnhet, vagy jó QB lehet, szóval figyelni kell rá.

Legutóbb egészen egyszerűen szétfutottuk őket. Lesérült előbb McGahee aztán Moreno is, de Ballal is szétfutottuk őket, még ha Ball futásonkénti átlaga kifejezetten rossz is volt (3,2). Működhet-e még egyszer ugyanaz a taktika?! Nos, nagyon meglepne, ha megint csak 8 kísélete lenne Tebownak, és nyernénk. A Runheavy mehet, ha a safetyk hibáznak, márpedig fognak, akkor azt passzal ki lehet majd használni. A Chiefs védelem ellen elvileg működhetne a rövid passzos játék is, TE-nek pl, de olyat mi úgy se használunk. Az előző összecsapás óta azért jobbnak tűnik a Chiefs futásvédelme, ennek ellenére tartom, hogy alapból futnunk kell. A Bills ellen az első félidőben Tebow nem tartotta sokszor meg a labdát, pedig volt hogy üresen maradt a D-gap. A Chiefs ellen ilyenkor meg kéne tartania, és neki magának futnia. A sok futás mellett jól szokott működni a play action, viszont a szezon végére Bay-Bay lett az egyetlen célpont, ő le lesz védekezve. Deckernek 10 elkapása van az elmúlt 7 meccsről, az nem túl produktív. Willis és Royal jók lehetnek screeneknél, ahogy Ball vagy Jeremiah Johnson is.

A Chiefs védelmétől Cover1-re számítok (egy safety hátul a másik fellép a boxba). Ahogy minden védelemnek, ennek is van gyengéje. Annyi kéne, hogy az elkapók lerázzák a szimpla man-to-man-t és a fal jól védjen 4 men rush ellen. Hát, nagyjából ennyi, a támadók részéről meg kell szenvedni minden yardért, öldöklő belharc lehet a boxban az inchekért is, jobban nem lehet mondani, Tebow-nak most meg kell mutatnia mitől Tebow.

A védelem a múltkor 10 ponton tartotta, az akkor még Cassel vezette KC-t. Ez most is jól jönne. Sajnos ,azonban Miller a kéztörése óta látványosan visszaesett, így hiába néz szembe egy kifejezetten gyenge RT-vel, nem garantált az Orton-terror. Pedig jól jönne. Breaston egészen biztosan lerázza magáról Goodmant, Bowe-Bailey - na az egy nagyon izgalmas párharc, szerintem ők is élvezik. Bowe általában tudja érvényesíteni fizikai fölényét kisebb védőkkel szemben, azonban Bailey volt már hogy egy elkapást se engedett neki. Reméljük ez az utóbbi fog történni most is. Baldwin, na őt talán még Goodman is tudná fogni, csak ha oda megy a labda és meg kell küzdeni érte, akkor már hátrányban lenne. Battle hiányában vélhetően McCluster fogja kapni a több carryet, veszélyesebb futó, mint amit a számok sugallnak. Thomas Jonesnak-nak viszont gyenge szezonja van. Amit biztosan nem engedhetünk meg magunknak az a misstackle-ök. A Pats ellen szánalmasan festettünk Hernandez-szel szemben, most ha nem figyelünk, ugyanaz történhet McClusterrel, Bowe-val vagy Breastonnal. És akkor kikapunk.
















Az igazi pikantériáját a meccsnek Orton visszatérése adja. Amikor saját kérésére cutoltuk az alkeszt, alighanem tisztában volt az FO azzal a lehetőséggel, hogy Kansas Cityben köt ki, és még idén játszik ellenünk. Azzal valószínűleg már nem, hogy a meccsnek ekkora tétje lesz, hogy akár a rájátszástól is elüthet minket. Nos, ahogy rögtön kezdőbe kerülésekor írtam, ha legyőzi a Gayderst és kikap tőlünk, akkor noha ezt semmi esetre se tartottuk szem előtt, zseniális húzás volt, ha azonban, kikap az ezüst-feketéktől, minket viszont megver, megfosztva minket ezáltal az utószezon részvétel nyújtotta elégedettségtől és izgalmaktól, akkor méltók vagyunk gúnynevünkhöz, igazi címeres szamarak vagyunk. Jelenleg komoly sansz mutatkozik, ehhez a nem túl rózsás forgatókönyvhöz. Egyébként is kísért a múlt, 2006-ban, 2008-ban és 2009-ben is az utolsó 3-4 hetes összeomlás /*2009-ben beszélhetünk utolsó 10 meccses összeomlásról is*/ miatt maradtunk le a PO-ról, ha vasárnap kikapunk, akkor idén is 0-3-mal fejezzük be az alapszakaszt, ugyanolyan keserűen, mint a korábbi években. Idén mindenképp el kéne kerülni ezt a véget.

Hogy biztatót is mondjak, múlthéten kikapott a Chargers, és a Raiders legyőzte a Chiefset. Ez azt jelenti, hogy ha a liga szinten évtizedente maximum egyszer előforduló döntetlennel nem számolunk, akkor a forgatókönyv a PO-hoz ugyanaz, mintha megvertük volna a Billst. Egy vereség és egy Raiders győzelem esetén ugyanúgy kiesés lenne, akkor is a sorsunk, győzelem esetén viszont így is divízió elsők vagyunk. /*Valójában wildcard helyre csökkent az esélyünk (pontosabban matematikailag is lehetetlen lett, vagy divízió győztesek vagyunk, vagy nem jutunk be), és a 3. seedre se maradt esélyünk, de ezek csak részlet kérdések. Legyen meg a divízió, a többi nem számít!*/.

A pontos PO-scenario-k:

- Ha a Broncos nyer a KC ellen, semmi más eredmény nem számít - csoportelsők vagyunk!

- Ha a Broncos kikap a KC ellen, és a Chargers győz Oakland-ben, három csapatos holtverseny állna fent 8-8-cal, melyből a többi eredmény miatt a Broncos kerülne ki győztesen, és jutna be a rájátszásba!

- Ha a Broncos veszít a Chiefs ellen, ezzel párhuzamosan pedig a Raiders megveri a Chargers-t, akkor a fosztogatók jutnak be a rájátszás, mi pedig a világ végére bujdosunk!


Nos, a történtek eme fényében, inkább a Bills ellen legyen gyenge nap, ne a Chiefs ellen. A Bills ellen megvolt, a KC ellen lehet javítani. Remélhetőleg múlthéten minden hibát kijátszottunk magunkból, s most égünk a bizonyítási vágytól, hazai pályán a rájátszásért küzdve egyszerűen nem szabad(na) kikapni. Mindenesetre nagyon nehéz meccs vár a csapatra, minden erőnkre szükség lesz vasárnap este, 22:15-től. Hajrá Broncos!

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr853510444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.01.01. 09:44:55

First post of the year!
Win or die meccs előtt :)

milo_hedgie#23 2012.01.01. 10:39:42

ma hatványozottan igaz a mondás: nyerni kell,nincs mese.

foppa21 2012.01.01. 13:16:43

orton elég hülyén néz ki ebben a pirosban

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.01.01. 16:34:20

"Hanem azzal dicsekedjék, aki dicsekedik, hogy értelmes és ismer engem, hogy én vagyok az Úr, aki kegyelmet, ítéletet és igazságot gyakorlok e földön; mert ezekben telik kedvem, azt mondja az Úr."

Jeremiah 9:24 GB²

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.01.01. 16:37:57

A vasárnap esti-hétfő hajnali coloradói sportmenetrend:
- Vasárnap, 22:15 Denver Broncos - Kansas City Chiefs (NFL)
- Hétfő, 02:00 Denver Nuggets - Los Angeles Lakers (NBA)

www.coloradoavalanche.gportal.hu/gindex.php?pg=29139641&postid=797336

Tomi_Tanguay 2012.01.01. 17:00:10

@foppa21: a miénkben se nézett ki jobban:D

xrace 2012.01.01. 17:02:02

@foppa21: Kék-narancssárga-fehérben is elég hülyén nézett ki. :)
Ma is GB²!!!

Tomi_Tanguay 2012.01.01. 17:10:37

ebben egyetértünk akkor:D

milo_hedgie#23 2012.01.01. 18:05:37

nagy meccs lesz,én is félek a kudarctól az elmúlt évek miatt,remélem a játékosok fejében ez nem fordul meg. azt hiszem az utolsó PO csapatból már csak champ és dj van itt,velük együtt azért páran megéltek pár utolsó fordulós szétesést:S

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.01.01. 18:57:24

Last time Broncos played on New Years Day Denver beat Raiders and advanced to Super Bowl to close out magical 1977.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.01.01. 19:08:33

Fox-nak a mai lesz az 500. meccse az NFL-ben edzőként.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.01.01. 21:44:27

Broncos inactives: Dawkins, Sylvester, Mohamed, Ramirez, Hills, J. Thomas, Harvey.

Chiefs inactives: QB T. Palko, S J. McGraw, OL D. Mims, WR J. Urban, TE J. O'Connell, DL B. Bair & DL J. Powe.

foppa21 2012.01.01. 22:10:53

eljött az igazság pillanata. ma eldől hogy mennyire érdemeljük meg a rájátszást. ha nyerünk, akkor ott a helyünk, ha viszont 0-3al hozzuk az utolsó három fordulót, akkor nem sok keresnivalónk van ott 3as tiebrreakker se

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.01.01. 22:20:16

Champ itt lemaradt Bowe-ról, és még szabálytalankodott is.

foppa21 2012.01.01. 22:23:40

nah puntoltak még időben. 10ről kezdhetjük az első támadást

foppa21 2012.01.01. 22:26:42

szokás szerint egy 1st down se sikerült

foppa21 2012.01.01. 22:30:46

egyelőre bowe igencsak forgatja champet:-(

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.01.01. 22:33:21

Succop 44-ről mellé lőtt, maradt a 0-0.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.01.01. 22:40:17

Kuper csúnyán megsérült, kisautóval vitték el. :(

foppa21 2012.01.01. 22:41:02

megint sima 3rd & out
ráadásul kupert is elvesztettük
:-(

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.01.01. 22:42:30

Colquitt punt-ja még gurult vagy 15 yardot, jó irányba. :D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.01.01. 22:43:57

Kuper will not return to today's game with a leg injury.

milo_hedgie#23 2012.01.01. 22:44:34

kuper óriási érvágás,elég gyenge lesz nélküle a fal

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.01.01. 22:50:31

Ayers sack, Orton nem tudom mire várt. :P

Tomi_Tanguay 2012.01.01. 22:51:39

ma is szarok vagyunk az elején, még tartjuk magunkat de sztem nem sokáig lesz döntetlen

foppa21 2012.01.01. 22:52:12

nem igaz hogy megint beszoptuk a harmadikat, újra FG távban lesznek

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.01.01. 22:53:12

McCluster 21 yardos TD, kis kanállal ettük ebben a drive-ban a futásokat. :(

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.01.01. 23:00:01

Tebow végre hozott egy 1st down-t, szép futás volt.

foppa21 2012.01.01. 23:02:05

nah végre magunkhoz tértünk! tebow és mcgahee futásaival haladunk előre

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.01.01. 23:05:28

Picsába, Tebow-nak nem lett meg a 1st, ehelyett fumble. :(

foppa21 2012.01.01. 23:05:56

bazmeg a 3&6nál tebow kezéből kiesett a labda, pedig jól váltott át a másik irányba, nincs szerencsénk:-(

foppa21 2012.01.01. 23:06:33

tuti FG távolságban volt a fumble

foppa21 2012.01.01. 23:22:48

nem ártana pontokat szerezni a szünet előtt, az utolsó 2 percben megint támadhatunk

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.01.01. 23:24:33

A SD már 21-10-re vezet. Szerencsénk van eddig, de nem érdemeljük meg.

foppa21 2012.01.01. 23:31:11

megint punt lett a vége

foppa21 2012.01.01. 23:35:31

@Filip89: hát ja én is úgy gondolom hogy minek jussunk be a POba így? nem szolgálunk rá ha egyet se tudunk nyerni az utolsó három fordulóban és úgyis csak leégünk bárki ellen:-S

milo_hedgie#23 2012.01.01. 23:50:22

érdekes lesz ha a chargers kaparja ki nekünk a gesztenyét

foppa21 2012.01.01. 23:56:51

most egész jól haladtunk, de tebow védőbe futott a 3rdnél, úgyhogy punt

foppa21 2012.01.01. 23:58:49

elejtették a puntot, jöhetünk a KC 20ról. nah ha ezt se fejezzük be...

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.01.02. 00:01:05

33 helyett 38 yardos FG delay of the game miatt, de bent van.

foppa21 2012.01.02. 00:01:10

FGvel szépítettünk

Tomi_Tanguay 2012.01.02. 00:09:26

hát én nem húznám a pofámat akkor se ha zakóval jutnánk be:D

foppa21 2012.01.02. 00:21:25

colquitt colquitt és punt punt hátán:-D

foppa21 2012.01.02. 00:26:40

három negyed után is 7-3ra vezetnek, de a chargers-raiders kezd eldőlni a "javunkra":-)

foppa21 2012.01.02. 00:30:45

jó, én se azért szurkolok, hogy essünk ki, csak így nem tudunk önfeledten örülni a bejutásnak (ha meglesz)...

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.01.02. 00:37:09

Szép munka volt a ST-től, hogy egészen bentről jöttek, aztán a D is nagyot teljesített, hogy nem engedte ki őket a saját 10-ről.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.01.02. 00:42:05

Hochstein is megsérült, nem marad OL a végére.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.01.02. 00:44:10

31-19-re megy a Chargers az utolsó negyed előtt.

foppa21 2012.01.02. 00:57:23

nem nagyon erőltetjük meg magunkat, de úgy néz ki már nincs is rá szükség

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.01.02. 01:03:00

31-26, szűk 10 perc van még vissza abból a meccsből.

milo_hedgie#23 2012.01.02. 01:08:14

tebow pocsék hatásfokkal dob ma is

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.01.02. 01:11:30

Tebow INT a végére, el kellett dobni 4th-nál.

foppa21 2012.01.02. 01:12:35

3-7 a végeredmény és akkor szurkolhatunk a chargersnek

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.01.02. 01:19:21

Palmer INT, most már talán nem fogják elbaszni innen.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.01.02. 01:27:58

A Ravens győzött, elvileg ők a csoportelsők, a Steelers pedig Wild Card-os, és ha jól sejtem velük játszhatunk, de erősítsetek meg benne.

foppa21 2012.01.02. 01:36:13

erről van szó! köszönjük az égieknek!:-D

Black_Adder 2012.01.02. 01:46:40

nem érdemeljük meg, de PO

xrace 2012.01.02. 02:11:24

Ide is beírom:
Utolsó PO meccsünk a 2005-ös AFC championship game volt a Steelers ellen a Mile High-on, újra jöhet a Steelrs!

Black_Adder utolsó hsz-ével nagyon egyetéertek.

Fura, de nem igazán tudok még örülni a csoportgyőzelemnek. Elmúlt 3 mérkőzés számomra nagy csalódás.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.01.02. 13:18:11

Kuper-nek több csontja eltört, biztos nem játszik a PO-ban. Sajnálom szegényt, 2006 óta a csapat tagja, eddig soha nem jutottunk rájátszásba, most pedig pont ő sérül meg. Arról nem is beszélve, hogy mennyire fog hiányozni, Hochstein lesz most az RG?

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.01.02. 14:04:27

Vasárnap, 22:30-tól játszunk a Steelers ellen.

A wild card weekend programja:

Saturday, Jan. 7
AFC: No. 6 Cincinnati Bengals (9-7) at No. 3 Houston Texans (10-6), 4:30 p.m. ET (NBC)
NFC: No. 6 Detroit Lions (10-6) at No. 3 New Orleans Saints (13-3), 8 p.m. ET (NBC)

Sunday, Jan. 8
NFC: No. 5 Atlanta Falcons (10-6) at New York Giants (9-7), 1 p.m. ET (FOX)
AFC: No. 5 Pittsburgh Steelers (12-4) at No. 4 Denver Broncos (8-8), 4:30 p.m. ET (CBS)

xrace 2012.01.02. 16:45:04

4 nagyon kemény mérkőzés vár a csapatra. :)

Coach Sacco 2012.01.02. 20:00:43

@xrace: Fő az optimizmus! :)

Gratulálok a csapatnak a playoffhoz! Nem lényeg hogy hogyan, bejutottunk és nem érdemteleneül.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.01.02. 20:32:56

Fox: "We're going to put Chris Kuper on IR. He did break his lower leg. He's doing fine today, I've already spoken to him."

xrace 2012.01.02. 22:32:43

Kuper kiesése nagy kár, megérdemelte volna a PO szereplést, majd jövőre.

OFF

JMD repült St. Louisból is! :D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.01.03. 04:11:20

Mendenhall állítólag nem lesz ellenünk.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.01.03. 04:12:38

Húzós lesz a jövőévi ellenfelek listája:

Home: Kansas City Chiefs, Oakland Raiders, San Diego Chargers, Cleveland Browns, Pittsburgh Steelers, Houston Texans, New Orleans Saints, Tampa Bay Buccaneers

Away: Kansas City Chiefs, Oakland Raiders, San Diego Chargers, Baltimore Ravens, Cincinnati Bengals, New England Patriots, Atlanta Falcons, Carolina Panthers

milo_hedgie#23 2012.01.03. 12:31:29

@xrace: harris nagy harcos volt,jó igazolás. de őt RT volt hogy fog felállni most a fal?

xrace 2012.01.03. 22:31:14

@milo_hedgie#23: Mondjuk nem vagyok egy nagy guru, de az alapfelállás a Clady - Beadles - Walton - Hochstein - Franklin lesz. a fal bal oldala stabil, szerintem a meccs alatt bizonyos szituációkban a RG és az RT poszton változhat a felállás, + mostanában megszokhattuk, hogy 6. Oline tagnak bejöhet Clark extra blokkolónak futáshoz. Ha jól emlékszem, Harris (atletikusabb, jobb lábmunkája van) inkább passzblokolásban volt jó, Franklin meg fizikálisabb és futás blokkolásban jobb. Remélem,hogy ha nagy hülyeséget írtam akkor a nálam szakibb topiktársak majd jó kijavítanak.

Black_Adder 2012.01.03. 23:45:01

@xrace: Nekem lassan rögeszmémmé válik, h Franklin inklább G, mint T.
Ennek megfelelően egy Clady-Beadles-Walton-Franklin-Harris felállást szeretnék.
De kérdés h Harris ilyen gyorsan vissza tud-e illeszkedni a falba. MAjdnem 1 évet nem edzett velük.

Ha Harris nem lesz a kezdő 5-ben (a Steelers ellen ez valószínű, több meccsünk meg nem nagyon lesz) az a felállás lesz amit írtál. Egyébként csak megerősíteni tudom a többit, Clark jött be +1OL embernek, Franklin futás blokkoláshoz jó, Harris pedig passprotectionben, szóval maximálisan helytálló.

apacs02 2012.01.04. 12:34:23

AZ hogy a hétvégén a Steelers az esélyesebb,az egyértelmű.Én inkább csak annak szurkolok,hogy az offense ne bőgjön le de nagyon csúnyán.Megalázó lenne szerintem ismét kevés pontot elérni.Erről a sportról nálam sokkal többet tudóktól kérdezném,szerintetek mi az oka a támadó sor botrányosan szar formájának?És Tebow miért felejtett el dobni?Nem volt ő sem mindig ilyen fos.Roethlisberger játszik a hétvégén?Remélem nem.:)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.01.04. 18:35:12

The #Broncos have signed LB Brian Iwuh and waived S Kyle McCarthy.

Buffs alumni érkezett.

Black_Adder 2012.01.04. 19:24:18

@apacs02: Nem volt ez olyan csúnya. Nem az offensek voltak minősíthetetlenek, hanem két ligaelit D feszült egymásnak. Attól h kevés pont van, még lehet jó egy meccs.

offense: 200+ futott yard, az nagyon jó, semmi esetre se botrányos. 3 pont viszont az 3 pont, az igaz, de abban benne van azért néhány elszalasztott helyzet. /*kizárt h socceres párhuzamot hozzak*/
3 FG-vel lőttönk kevesebbet mint kellett volna kicsit értelmesebb playekkel kulcszituációban, vagy kicsi szerencsével, h a be nem fújt facemaskről ne is beszéljek.

Tebow úgy dob mint eddig, csak megtalálták ellene az ideális taktikát. Nincs védelem, nincs ideje szétnézni, a WR-ek pedig nem szakadnak el.
Tebow hibái: Nem érzi a zsebet, ezért sokszor bajba kerül a passrushnál. Van h feleslegesen mozog ki stb.
Lassan hoz döntést, és sokszor csak az 1. számú célponot nézi, egész szezon során egy csomó incompletelt passzánál lettek volna üres elkapók, de nem oda próbálta játszani
Pontatlan dobások.

Noha most volt két gyengébb meccse, globálisan azért a legtöbb hiányossága terén jelentős javulást mutatott, itt a végén nagyon nem hagytak neki teret, egy rakás fos az OL, pedig az átlagosnál nagyobb védelmet igényelne. Ennyi, itt is a baj.

Amikor nyerte a meccseket, akkor is volt, h 55 percen át semmi, aztán 5 perc csoda. Most elmaradt az 5 perc, a Bills ellen meg egyszerűen semmi nem jött össze.

Roethlisberger játszik. A Steelers ellen semmi esélyünk, de nem ez alapján a meccs alapján kell megítélni Tebow-t. Ő még mindig egy project játékos, még 1 éve van olyan szintre jutni, ahova kell. Láttuk a hiányosságait, látták az edzők is, az offseason alatt kell majd vmit varázsolni, ha ezen a szinten reked, akkor jön majd egy új QB, de ahhoz szvsz elegendő volt ez a teljesítmény h most 1. körben ne QB-t húzzunk. És ez jó.

Black_Adder 2012.01.04. 19:26:42

@Filip89: Nagyon király ST playa. Akár a védelemben is szerepet kaphat, McCarheynál, ha másik poszt is, de mindenképp jobb, használhatóbb.

+ McCarthey cutolása azt is jelentheti, h Dawk tud majd játszani vasárnap, az nagyon kéne...

Black_Adder 2012.01.04. 19:29:55

@apacs02: még annyit fűzök hozzá, h a csapat a játékos állományt tekintve valójában mindig is gyengébb volt, mint amit a 6-os winning streak sugallt. Most a helyünkre kerültünk. De a 6-0-t senki nem veszi el tőlünk, ahogy a PO-t se...

apacs02 2012.01.04. 21:52:00

@Black_Adder: Köszi a válaszod,sokat tanultam belőle ismét!:)Még annyit kérdeznék,hogy véleményed szerint mennyi esélye annak,hogy TT megtudja oldani a rá háruló feladatot?Személy szerint szurkolok neki,mindig is tetszett amit csinál.Viszont rettentő sokat kellene fejlődnie.Elegendő e ez az idő erre?

Black_Adder 2012.01.04. 23:20:32

@apacs02: Ahhoz mindenképp elegendő lehet ez az idő, h újabb 1 évvel meghosszabbítsa a licencét.

Sosem lesz elit Pocket QB, de az nem is cél. Ő mindig abból fog megélni, h lábbal is veszélyeztet.

A dobómozdulat már most szépen fejlődik, a védelmet egyre jobban olvassa /*na ezt pl talán kihagytam az előbb*/, és amúgy is egyre összeszedettebbnek tűnt.

Persze tény, visszaesett a passzjáték, és ő is, és ha KC szinten van a passzjáték, akkor hiába futunk 200+ yardot, kikapunk, ahogy ki is kaptunk.

Az a baj, h ha valakit 4 men rushsal ekkora nyomás alatt tudnak tartani, akkor nincs sok esély. TT-t is rendre megkergetik aztán sack. Steelers D-t meg nem kell bemutatni, és ha 4 vereséggel 3 nagyon rossz meccsel érne véget a szezon azért az nem lenne ideális...

Egyébként azt is meg kell jegyezni, h nagyon ritkán passzolunk. Most ahogy kosárban is úgy könnyebb dobni, ha az ember már belejött, mintha 15 percenként próbálkozik 1×, ahogy most van a runheavy-ben. És a WR-ek sincsenek játékban ezért is droppolnak többet. Ez sajnos így fog maradni.

A másik gond h Tebow egyelőre nagyon hangulatembernek tűnik. Dob 2-3 rosszat, akkor nagyon maga alá tud kerülni, és dob még 10 rosszat. Ugyanakkor ha a végén valhogy complete-el 2-t akkor megjön az önbizalma és megfordítja a meccset.

Hogy ez jó-e vagy rossz? Általában a kiegyensúlyozott teljesítményt szokták jobban szeretni.

Egyébként nehéz megmondani a nagy okosságot Tebow-val kapcsolatban. Ahány szakértő annyi vélemény, és valószínűleg egyik se lesz teljesen igaz...

Egy biztos a Tebow-s playeknél valamit változtatni kell, hogy mit azt nem tudom, de jelen formában egyre kevésbé működik. A futás úgy is elég jól megy h viszonlag kevés labdát visz ő maga. Nem tudom mit kéne, amit el tudnék képzelni az a spread, nem konstans, hanem időnként váltani arra, mondjuk minden 3., 4. driveban, persze lehet h hatalmas csődöt mondana az is

Vasárnap sajnos benne van egy nagyon gyenge játék, esetleg a shotout is, de egy meccsen bármi megtörténhet, akár nyerhetünk is. BigBen játszik ugyan, de nem lesz 100%-os, majd ha írok beharangozót megpróbálom valahogy rendszerbe szedni, hogy mit is tehetünk ellenük....

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.01.05. 17:01:32

Matt Prater has been named AFC Special Teams Player of the Month.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.01.06. 17:21:11

www.drewlitton.com/wp-content/uploads/2012/01/tebowdreams.gif

Azt hiszem ez a párharcot én is így fogom majd felvezetni. Az erkölcstelen, nőket erőszakoló, tajparaszt bunkó, igénytelen ratyiberger vs. az erkölcsös példakép, hívő, hittérítő, isten földi mintaképe Tebow.

Csak az igazság győzhet. Nincs Isten, ha nyerni hagyja a jófiú Tebow ellen ezt az alvilági fazont. :P

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.01.06. 20:11:05

Broncos injury report: Out - Dawkins; Doubtful - Larsen; Questionable - Bruton, Wilhite; Probable - Royal, Miller, Wilhite.

:(

Tehát Dawkins nem lesz, és Larsen sem túl valószínű. Most az hogy Wilhite valójában hova tartozik, édes mindegy. Bruton még jó lenne, ha tudna játszani.

milo_hedgie#23 2012.01.06. 20:53:32

@Filip89: dawkinst sajnálom:(

ezen felül miller a 2nd all pro csapatban


süti beállítások módosítása