Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Rams basketball: Újabb mérkőzések

2012.01.26. 18:21 - Filip89

- Tóth Milán írása -

Az egyetemi férfi kosárlabda-bajnokság Mountain West konferenciájában szereplő Colorado State University az elmúlt hetekben tovább folytatta a kőkemény küzdelmet, a legutóbbi kiadásunk óta lejátszott hat meccsből négyet megnyertünk, de a konferencián belül csak felemás mérleggel rendelkezünk.





















Mindenek előtt január 7-én a Nebraska-Omaha együttesét fogadtuk Fort Collinsban. A Rams remekül védekezett és támadott, összes dobásuknak 60.8%-a pontot ért. A junior irányító Dorian Green egymaga 21 pontot dobott, többet azért nem ért el, mert csak 27 percet játszott. Mindeki lehetőséget kapott a mérkőzésen, a Moby Arena 3000 fős közönsége büszkén láthatta, hogy a csereként beálló Chad Calcaterra és Greg Smith is 14-14 pontot termelt a 87-63-ra megnyert mérkőzésen.

A Denver elleni állami rangadót négy pont különbséggel, 79-75-re húzták be a Kosok. Az igen izgalmasra sikeredett mérkőzésen a szezon korábbi szakaszában is gyakran sziporkázó Wes Eikmeier 22, a harmadéves támadó Greg Smith 17, az ugyancsak junior Dorian Green pedig 15 pontot szórt. Ez volt a csapat utolsó non-conference mérkőzése az évben, a Pioneers elleni siker pedig azt is jelentette, hogy a CSU coloradói együttestől idén még nem szenvedett vereséget, és a továbbiakban már csak a konferencia-rivális AFA változtathat ezen.

Fordulatokban gazdag mérkőzést hozott a TCU elleni mérkőzés is. Az idei első konferencia-rangadót hangzatosan kezdtük, végül kétszeri hosszabbítást, azaz tíz extra percet követően lélegezhetettünk csak fel. A Kosok 95-89-re diadalmaskodtak elképesztő csata árán a Horned Froges felett. A végzős Will Bell 23 pontja mellé nyolc lepattanót is összeszedett, de Wes Eikmeier 21 és Dorian Green 19 pontja is igen jónak nevezhető. További két harmadéves játékos, a guard Jesse Carr és a forward Pierce Hornung csereként állt be, mindketten összeszedtek hat-hat lepattanót, Carr pedig egy ponttal többet is szerzett társánál, szám szerint 12-t.

Három nappal később, január 17-én a Boise State együttesét látta vendégül Tim Miles vezetőedző csapata. Eikmeier szokatlanul gyenge napot fogott ki, de szerencséjére Dorian Green főszereplővé lépett elő, és 20 pontot szerezve megmentette a csapatot a 66-55-re végződő győztes meccsen. Pierce Hornung megint jól segítette csapatát a padról beállva, tíz lepattanója mellé még öt pontot is hozzátette. A mester szerint Kaipo Sabas 13 pontja ellenére kicsit mereven mozgott, éppen ezért nagy szüksége volt a csapatnak Greenre.

A két nyert konferencia-mérkőzést követően két vesztett találkozót könyvelhettek el a Kosok. Előbb a Wyoming (70-51), majd a New Mexico (85-52) otthonában szenvedtünk viszonylag sima vereséget, sajnos egyik alkalommal sem osztott lapot a mieinknek az erősebb vetélytárs. A közel 8000 fős UW’s Arena-Auditoriumban az esélyesebb hazaiak magabiztosan húzták be a győzelmet, Greg Smith becsületére váljék, hogy így is szerzett 18 pontot. Pierce Hornung és Jesse Carr ismét csereként léptek pályára, teljesítményükre nem lehetett panasz. Hornung tíz pontja mellett hét lepattanót is szerzett, míg Carr 12 ponttal zárt. Ellenben Eikmeier neve mellett csupán két pont szerepelt a mérkőzés jegyzőkönyvében.

Míg Albuquerque-ben 14 ezer néző láthatta, ahogy a hazaiak 85-52-re diadalmaskodnak a CSU ellen. A mieink nagyon sok labdát adtak el, emiatt esélyünk sem volt arra, hogy izgalmasabbá tegyék a mérkőzést. Eikmeier, Bell és Green is 11 pontot szerzett, míg Hornung kezdőként tíz egységig jutott.

A Mountain West konferencia állása (conf W-L, összetett W-L):

1. San Diego State Aztecs 4-0 (18-2)
2. UNLV Rebels 3-1 (19-3)
3. New Mexico Lobos 2-2 (16-4)
4. Wyoming Cowboys 2-2 (16-4)
5. Colorado State Rams 2-2 (13-6)
6. TCU Horned Frogs 2-2 (12-7)
7. Air Force Falcons 1-3 (11-7)
8. Boise State Broncos 0-4 (10-9)


A folytatásban fontos meccsek várnak egyik legerősebb kosárlabda csapatunkra, kicsit talán hullámvölgybe kerültünk, és úgy néz ki, hogy az MWC legerősebb ellenfeleivel sehogy nem tudjuk felvenni a kesztyűt, de remélhetőleg a kötelezőket hozva a középmezőnybe még odaérhetünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr33865959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.01.29. 03:23:47

77-60-ra vertük a 12. kiemelt SDSU-t! Az év legnagyobb coloradói győzelme egyetemi kosárban!

Érdemes megnézni az összefoglalót. :)
www.csurams.com/sports/m-baskbl/csu-m-baskbl-body.html

melo15 2012.01.29. 10:01:41

@Filip89: nagyon nagy győzelem!!!

Coach Sacco 2012.01.29. 15:12:14

Gratulálok a fantasztikus győzelemhez!

foppa21 2012.01.29. 20:51:13

jó lenne ha ezután legalább hazai pályán rendszeresen meg tudnánk nehezíteni a legjobbak dolgát. pl unlv, newmexico meg ezek és akkor hátha ott lehetünk a 3-4.helyen is


süti beállítások módosítása