Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Avalanche: Nyeretlen sorozat

2012.02.06. 14:17 - Tomi_Tanguay

Nem sikerült jól az All Star szünet utáni folytatás a Colorado Avalanche hokisainak, a múlt héten mind a három meccsünket elvesztettük és közben csak egyetlen pontot szereztünk. Ezáltal 5 meccs óta nem győztünk és kezdünk egyre lejjebb süllyedni a táblázaton.





















Január 31-én 13 mérkőzéssel indult újra az NHL az ottawai gála után, a mieink 3-2re kikaptak az Edmonton Oilers otthonában, tovább folytatódott a szünet előtti gyenge szereplés, éppen a legszerényebb divízió rivális tréfálta meg a csapatot.
A legnagyobb hiányzó Duchene továbbra se játszott, térd sérülés miatt harcképtelen és a szünet alatt se tudta eléggé kiphenni magát. Rajta kívül más nem hiányzott, Sacconak három aktív játékost kellett kivenni a lineupból, a választás Porterre, Elliottra, Hunwickra esett. A kapuban a mostanában mellőzött Varlamov kapta meg a lehetőséget, reménykedtünk benne, hogy a pihenő alatt helyre tette a dolgokat.
Álmosan kezdtük a mérkőzést és öt perc után Eberle csengetett be, ahogy megetette Varlamovot az alapvonal mögötti testcsellel. A gól után se találtuk a ritmust, az Oilers volt aktívabb és a hazai fölény kevéssel az első harmad vége előtt Galiardi double minor alatt gól formájában is kijött, Belanger nagy lövése kötött ki a kapuban. Egyből a folytatásban szépítettünk, az ellentámadás végén Peter Mueller közelről pofozta be Kobasew kapu elé tett bejátszását. A találat jótékony hatással volt a csapat játékára, egyre lendületesebbek voltunk, mivel több gól nem érkezett, rövidesen alábbhagytak a denveri próbálkozások. Az utolsó harmadot is hátrányból kezdtük, a 46. percben Hall újra két gólosra állította a különbséget. A záró harmadban igazán fel tudtunk pörögni és egyértelmű fölényben játszottunk, ám többnyire csak feleslegesen lőttük szét Dubnykot, semmi se akart bemenni. Tíz perccel a vége előtt sikerült a szépítés, O'Reilly lövése még kipattant a kapusról, az ismétlést Hejduk elvétette, a második kipattanót viszont Gabriel Landeskog bevágta. Egy gólra megint feljöttünk de közelebb képtelenek voltunk érni, a kanadai csapat zártan védekezett, csak erőlködtünk, elmaradt az egyenlítés.
A szünet előtti két vereséggel együtt sorban harmadszor kaptunk ki, tovább folytatódott a mélyrepülés az Észak-nyugati divízió riválisai ellen. Figyelmetlenek voltunk a kezdésnél, később hiába játszottunk jó ritmusban, végig futottunk az eredmény után, egyenlíteni nem sikerült. Mueller jó sorozata folytatódott, rövid idő alatt negyedszer talált be, Landeskog a 11. gólját ütötte a szezonban. Varlamov visszatérése nem sikerült jól, 23 lövésből háromszor kapott gólt, éves szinten a 3.00s gól átlag túl magas az első számú kapustól.

Két nappal később haza értünk és múlt csütörtökön a Minnesota Wildtól szenvedtünk bosszantó, 1-0-s vereséget, zsinórban a negyedik elvesztett meccsünk volt.
Két helyen változtattunk a mezőnyben, a csatárok közül Jones került ki az összeállításból és Porter játszott, a védelemben O'Brien helyét Elliott foglalta el. Közben a kapuba is visszakerült Giguere, Varlamov egy meccses beállása nem volt túl hatásos.
Alig hogy elkezdődött az összecsapás a hatodik percben egy buli után Zanon lövése a kék vonal környékéről beakadt a kapuba, Giguere dolgát nehezítette, hogy nem sokat látott a lövésből az előtte álló játékosoktól. Megint lassan vettük fel a ritmust, a harmad második felében már gördülékeny akciókat vezettünk, sajnos eredménytelenül. A Wild őrizte a könnyen jött előnyt és a második harmadban a saját stílusában játszva egyre többször elkezdték provokálni a mieinket, akik rendesen felkapták a vízet rajta. Először Powe szándékos szabálytalansága után Kobasew támadt rá az ellenfelére, nem sokkal később McLeod és Stoner bunyóztak, percek múlva McMillan húzta ki a gyufát Kobasewnél. A játék a háttérbe szorult, de a Wild esetében már hozzászoktunk a hoki gyilkos taktikához, ez volt a legfőbb fegyverük az előny megőrzésére. Ami még rosszabb, hogy bejöttek a számításaik, az utolsó harmadot is 1-0s vezetéssel kezdték, ekkor tudtunk ismét egyre több helyzetet kidolgozni, de idegesen játszottunk és az utolsó passzokba vagy a lövésekbe mindig hiba csúszott, többször mintha megijedtünk volna a kapuban Backstromtől. Hiába volt több lövésünk 37-21el, ismét vereség lett vége, lőtt gól nélkül kapituláltunk hazai közönség előtt.
Szerencsétlen zakó volt, a játék alapból nem volt rossz, de nem szereztünk egyetlen gólt sem, így nem mentünk semmire. Joggal lehetünk csalódottak, nagyon elszúrtuk a meccset. Giguere a védhetetlen gólt kivéve mindent megfogott, emlékezetes volt ahogy Clutterbuck lövését a jégen fekve védte a kesztyűjével felnyúlva százezer százalékos gólhelyzetben. Ennél több sikerélményben azonban nem volt részünk.


















Szombat délután a Vancouver Canucks ellen büntetőkkel veszítettünk 3-2 arányban hazai környezetben, annak ellenére, hogy sokáig vezettünk és közel jártunk a rendes játékidős győzelemhez.
Jones, O'Brien, Hunwick visszatértek az összeállításba, kimaradt Mueller a csatárok közül és Wilson a védelemből, közben Elliottot visszaküldtük az AHLbe és a Monsters újonc AHL All Star hátvédjét Barriet emeltük fel a csapathoz, ő volt a harmadik scratch. A ketrec előtt maradt Giguere, a két nappal korábbi remek produkció megismétlésében bíztunk, amíg Varlamov a valahol Washingtonban elveszett formáját kereste.
Ígéretes támadásokkal indítottuk a meccset, ehelyett mégis a Canucks szerezte meg a vezetést, három és fél perc után Edler passza találta meg a kapu közelében Keslert, nagyszerű kapás gólt vágott Giguerenek. Lélekromboló volt a találat, nem adtuk fel és hamarosan emberelőnybe kerültünk, ezt a lineupba visszakerülő David Jones könnyedén kihasználta Stastny tökéletes beadásából. Tovább nyomtunk , de hiába játszottunk nagy fölényben és volt 18-7es előny a lövésekben, nem sikerült megszerezni a vezetést az első harmadban. A második elején már igen, hibátlanul végeztük a letámadást, Winnik korongot szerzett a vancouveri kapu előtt, hátra pöckölt korongját a lendületből érkező Jay McClement vágta be. 2-1re fordítottunk és magabiztosan kézben tartottuk a meccset ebben az időszakban, nem sok lehetősége volt a Nucksnak a felzárkózásra. A harmadik harmadban se vettünk vissza, támadásokat vezettünk és akár növelhettük volna az előnyt, de Luongo többször bravúrral védett, közben Jiggy is szépen tette a dolgát. Nagyon közel kerültünk a győzelemhez és talán magunkban már visszaszámoltunk, amikor a Canucks 59:25kor kiegyenlített, Bieksa távoli lövése egy blokkolni próbálkó védőn irányt változtatva vágódott a ketrecbe. Előtte két üres kapus lehetőséget puskáztunk el, sajnos 3-1 helyett 2-2 lett az eredmény és hosszabbítás következett. Az OTban több helyzetünk volt, nem tudtunk pontot tenni a meccs végére, csak a SOban dőlt el a két pont kérdése. Elszenvedtük az idei első szétlövéses vereséget, Hejduk, Landeskog, O'Reilly is kihagyta a kísérletetét, közben Raymond eredményes volt, a Vancouver mindkét pontot elvitte Denverből.
Ez is osszantó vereség volt, önmagában nem rossz eredmény a Nucks ellen az egy pont, de az elmúlt hetek legjobb játékát hoztuk és minden esélyük meg lett volna a győzelemre. Könnyen eldönthettük volna a rendes játékidőben, de kulcshelyzetekben megremegtek a kezek és nem tudtuk bebiztosítani a sikert. Jones góllal tért vissza a száműzetésből, McClement már a hetedik gólt ütötte, újra letámadásból volt eredményes. Giguere 27/29es mutatót ért el, végig magabiztos volt, a gólokról nem tehetett, a hátsó stabliltást megadta a csapatnak.

Az Észak-nyugati divízió állása (W-L-OT):

1. Vancouver Canucks 32-15-5, 69 pont
2. Minnesota Wild 25-19-8, 58 pont
3. Colorado Avalanche 26-25-3, 55 pont
4. Calgary Flames 24-22-6, 54 pont
5. Edmonton Oilers 21-26-5, 47 pont


A közeljövő programja:

Február 8., szerda, 03:00 Colorado Avalanche - Chicago Blackhawks
Február 11., szombat, 03:00 Colorado Avalanche - Carolina Hurricanes
Február 12., vasárnap, 02:00 St. Louis Blues - Colorado Avalanche

Ezen a héten három meccsünk lesz, szerencsére divízió ellenfelekkel nem találkozunk, talán lesz esély a pontszerzésekre. Jó lenne az 5 meccses nyeretlen szériát is megszakítani, a két hazain és a Blues ellen erre minden esélyünk meglesz, hátha feljebb küzdjük magunkat a táblázaton.


 

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr164071422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomi_Tanguay 2012.02.06. 15:25:37

zsinórban öt vereség. de azért összefoglalók nem maradnak el

foppa21 2012.02.06. 20:06:19

@Tomi_Tanguay: szarok vagyunk, de büszkék:-D

Coach Sacco 2012.02.07. 10:42:15

Borzasztó formában vagyunk. Újra kéne éledni minél előbb, különben elszáll az egész szezon. Varlamov óriási csalódás, tudtam hogy túlfizettük abban a cserében, de nem gondoltam volna, hogy ekkora lufi lesz.

foppa21 2012.02.07. 17:02:45

a chicago ellen jól szokott menni, szerintem most is nagy meccs lesz

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.02.07. 20:02:04

A szerda hajnali coloradói sportprogram:
- 02:30 Winnipeg Jets - Toronto Maple Leafs (NHL)
- 03:00 Colorado Avalanche - Chicago Blackhawks (NHL)

www.coloradoavalanche.gportal.hu/gindex.php?pg=29139641&postid=818597

milo_hedgie#23 2012.02.07. 21:47:49

duchene mikor jöhet vissza?

Tomi_Tanguay 2012.02.07. 21:55:01

már korcsolyázgat külön, de 1-2 hét még biztos lesz mire játszhat

foppa21 2012.02.08. 05:30:54

5-2re győztünk! végre valami összejött. csak az utolsó harmadban dőlt el a meccs, három gólt szereztünk, az utolsónál empty net volt. mondtam hogy a hawks ellen jók leszünk, nagyon kellett már a W és kelleni fog a canes ellen is:-)

Tomi_Tanguay 2012.02.08. 16:39:46

ránk fért már. az a baj hogy az ilyenek után szoktunk szopni a canestől, sztem most is így lesz

milo_hedgie#23 2012.02.08. 19:12:04

jonesra jó hatással volt a mellőzés,két gólt lőtt tegnap

foppa21 2012.02.10. 20:21:25

ma egész nyugodtan megcsaphatnánk a canest is.

foppa21 2012.02.11. 05:49:18

azt a kurva o'reilly 2 másodperccel az OT vége előtt lőtte a győztes gólt. 4-3ra győztünk a canes ellen:-)

foppa21 2012.02.11. 16:38:48

duchene elutazik a csapattal st.louisba meg a következő meccseken is ott lesz, de játszani még nem fog. de lehet hogy egyre több edzésen részt vesz

milo_hedgie#23 2012.02.11. 17:36:17

nocsak,kétszer nyertünk egymás után

foppa21 2012.02.11. 20:11:35

@milo_hedgie#23: valami elindult ezeken a meccseken a csapatban. végre hazai pályán is sikerek. nagy lenne ma a blues ellen folytatni

Tomi_Tanguay 2012.02.12. 04:47:30

hosszabbításban vesztettünk 3-2re a blues, legalább megint szereztünk pontot ami nem rossz

foppa21 2012.02.12. 14:26:36

@Tomi_Tanguay: szerintem teljesen jó eredmény az 1 pont egy b2ben idegenben

Tomi_Tanguay 2012.02.12. 15:03:59

holnap lesz összefoglaló az eheti három meccsről

foppa21 2012.02.12. 19:22:31

a bemelegítés alatt military mezben nyomták a srácok
http://avalanche.nhl.com/club/gallery.htm?id=27640&navid=DL|COL|home

foppa21 2012.02.12. 19:33:54

@Tomi_Tanguay: várjuk az írást mindannyian, kivéve a kormányzót:-D


süti beállítások módosítása