Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Mammoth: Vissza a győzelembe

2012.03.09. 14:37 - Filip89

Nem törte meg különösebben a Colorado Mammoth elsöprő lendületét a múlt forduló veresége, ugyanis az elmúlt hétvégén nyolc meccsen belül már a hetedik sikerüket aratták a denveriek, miután egy kifejezetten izgalmas összecsapáson 16-13-ra vertük a saját közönsége előtt fellépő Buffalo Bandits legénységét.





















A 6-0-s villámrajtot követően a Calgary elleni hazai rangadón véget ért a csapat veretlen sorozata, és az NLL kilencedik játékhetében sem állt könnyű feladat előttünk. A Mammoth múlt szombaton a jó erőkből álló Bandits-nél szállt harcba, akik a papíron veretes összeállításuk ellenére meglehetősen gyengén szerepelnek, de korántsem lehettünk biztosak a könnyű diadalmenetben a legendás Tavares-ék ellen.
Komoly csatában vette kezdetét a találkozó, mindkét csapat gyorsan és agilisen vetette bele magát a küzdelembe, de az első öt percben egyik oldal sem volt képes bevenni a másik ketrecét, mindkét kapus remek védéseket mutatott be. Aztán mintha a játékosok engedélyt kaptak volna a góllövésre, a nyitó öt minutum végén Steenhuis a saját kapuja előtt összeszedett labdával végig kígyózott az egész pályán, és könnyed gólt szerzett ziccerből. A folytatásban azonnal megszereztük a támadás jogát, és másodpercek múlva megérkezett a denveri válasz Derek Hopcroft jóvoltából, aki feltűnően üresen maradt a kapu előterében és könnyedén értékesítette a kínálkozó lehetőséget. Újabb fél perccel később már a vezetést is átvettük, Mat MacLeod szerzett labdát a fél pálya környékén, és ahelyett, hogy bevárta volna a csapattársakat, váratlanul egy-egyezésre vállalkozott az egyik buffalói védővel, akit megvert, majd a kapuba is betalált. A játékrész második felében egyre inkább a fizikai küzdelem dominált, a kakaskodásokat követően több kiállítás történt mindkét csapatnál, egy PP-lehetőséget leszámítva azonban egyik fél sem tudott élni a helyzetekkel, a kivételt Kelusky találata képezte, mellyel újra döntetlenné varázsolta az állást a Bandits. Sőt, nem sokkal a szünet előtt a harmadik gólt is ők érték el, miután a néhány évvel ezelőtt még a Mammoth-ban játszó Culp volt eredményes egy nagyszerű távoli lövéssel, melynek köszönhetően a házigazdák 3-2-es előnnyel zárták az első játékrészt.
Minimális hátrányból várhattuk a folytatást, és nagy lendülettel rugaszkodtunk neki a felzárkózásnak, melyet hamarjában siker koronázott, kevesebb mint egy perc elteltével Jamie Lincoln vette be Cosmo kapuját a hátvédjéről való lefordulást követően. Nem sokkal később egy újabb coloradói újonc játékos is felhívta magára a figyelmet, JGJR jó ütemű lekészítéséből Adam Jones védhetetlen bombagólt ragasztott térd magasságban. Nem telt újabb egy perc és a lacrosse-fejedelem maga is betalált, Jones passzát John Grant Jr egészen kintről vágta a hálóba, miután a portás az előtte tornyosuló hátvédektől nem láthatta tisztán a lövést. Kisvártatva egy dulakodásnak köszönhetően megszületett a negyed első kiállítása, melyet a hazaiak szenvedtek el, a létszámfölényt pedig egy perc után értékesítettük, újra a veterán John Grant Jr volt eredményes egy rendkívül elegáns távoli lövésből, így már 6-3-as lépéselőnybe kerültünk. Nem tartott sokáig az ünneplés, egyből az első akciójából szépített a Bandits, Wiles a kapu torkában látványosan felborította az emberét, így üresen maradt, ezáltal Steenhuis passzát könnyedén válthatta találatra. Nagy igyekezetében hamarosan újabb szabálytalanságot vétett a vendéglátó együttes, a soron következő PP-t pedig még gyorsabban kihasználtuk, mint az előzőt, Jones gyönyörű keresztpasszal találta meg a hosszú oldalon Sean Pollock-ot, aki gyorsan behúzta a labdát a hálóba, mielőtt a kapus átért volna arra az oldalra. Újra visszaállítottuk a három gólos különbséget, de kisvártatva MacLeod találta magát a büntetőpadon egy elkésett belépő miatt, és a Buffalo nem sokkal a lejárta előtt kihasználta az emberelőnyét S. Self ziccergóljával. Csupán négy minutum maradt a negyedből, és a játékrész hajrájában a narancs-fehérek tovább folytatták a rámenős akciókat, nemsokára Wiles és Tavares nem mindennapi találataival az egyenlítést is kiharcolták. Sőt, egy perccel a szünet előtt Wiles sakk-matt helyzetből újra beköszönt, ezzel sorozatban négy gólt szerezve, megfordította az állást a Buffalo, vagyis hasonlóan az első negyedhez, a félidő végeztével is jobban álltak egy találattal, 8-7 arányban.

Fél perc sem telt el a második félidőből, és rögtön újra létszámfölényes lehetőség nyílt a mieink előtt, melyet John Grant Jr mesterhármast érő találatával használtunk ki, Prout passza után a denveri 24-es teljesen egyedül maradt a jobb oldalon, és szokásához híven, közvetlen közelről könnyed találatot szerzett. Kisvártatva újra támadásba lendültünk és egyenlő létszám mellett is sikerült mattolnunk Cosmo-t, ezúttal Derek Hopcroft keze lendült nagy lövésre a bal oldalon, és csak a háló tudta megállítani a félelmetes erejű kísérletet. Újabb fordulat történt a vezetésben, a Mammoth két korai góllal megsemmisítette a Bandits félidei előnyét, és 9-8 arányban már a mieink álltak kedvezőbb helyzetben. Aztán újra a kapusok hosszú percei következtek, egy jó darabig mindkét portás kitűnően állta a lövéseket, legközelebb már csak a negyed második felében estek újabb találatok. Mindenek előtt Gavin Prout egy gyönyörű befordulásból szerzett góllal növelte kettőre a csapat vezetését, ám egy perc múlva Kelusky zárkóztatta vissza a vendéglátókat Steenhuis sokadik tökéletes előkészítésének köszönhetően. Hamarosan megismétlődött a forgatókönyv Levis ketrece előtt, ismét egy Steenhuis-Kelusky összjátékból voltak eredményesek a Banditák, mellyel 10-10-nél ismét kiegyenlítettek. Korántsem volt még vége a játékrésznek, bár már nem sok idő volt hátra, villámgyorsan elkezdtek potyogni a gólok. Először kilenc másodperc különbségével két gólt szerzett a Mammoth: Prout tökéletes bejátszással hozta helyzetbe a kapu elé befutó Jordan McBride-ot, aki nem is hagyta ki a helyzetet; majd a faceoff után a szabadon pattogó játékszert Cameron Holding vette birtokba, azzal a lendülettel kapura tört, és a védőjével a nyakán látványos gólt szerzett a levegőben úszva. 12-10-es előnyre tettünk szert, de Orsen felesleges kiállítását Wiles révén rögvest abszolválták a hazaiak, újra odaszegezve a kést a mieink torkára. Nem hatódtunk meg rajta, s másfél perc múlva történelmi pillanatokat láthattunk, Prout passzából ugyanis John Grant Jr megszerezte parádés karrierje 500. találatát. A negyed végi tűzijáték utolsó töltetét mégis a Bandits adhatta le, Vyse egy közeli kipattanó összeszedéséből volt eredményes, így csupán 13-12-es fórból várhattuk a mindent eldöntő játékrészt.
A negyedik negyedet ugyancsak a házigazdák kezdték jobban, egy perc alatt máris kiegyenlítettek, a rutinos Culp a Tavares-től érkező tökéletes bejátszást váltotta gólra közvetlen közelről. Hatalmas küzdelem dúlt a gyepen, 13-13-as döntetlennél érezhető volt a tét fokozódása, mindkét csapat többször is meggondolta, hogy mit csináljon, egyik oldal sem szeretett volna kinyílni és felelőtlen hibából gólt adományozni az ellenfélnek, így aztán rendkívül szervezett és sebezhetetlen védekezést láthattunk az elkövetkezendő időszakban. Aztán bő tíz perc volt már csak hátra a mérkőzésből, amikor Derek Hopcroft egy kiválóan helyezett lövésből megszerezte önmaga harmadik találatát a meccsen, és újra lépéselőnyhöz juttatta a denveri együttest. A folytatásban rövidesen emberelőnybe kerültünk Steenhuis kiállítása miatt, a PP-t pedig másodpercek alatt abszolváltuk, a bombaformában játszó Derek Hopcroft a negyedik gólját is bevágta egy lapos lövésből, mellyel már 15-13-as előnyre tettünk szert. Ezt követően Steenhuis-ék nagyobb lendületre kapcsoltak és igyekeztek mihamarabb visszazárkózni, de a Mammoth védelme példás munkát végezve limitálta a hazaiak lehetőségeit. Egyre jobban fogyott az idő, és nagyon jól tartottuk magunkat, Levis fantasztikus védéseket mutatott be, az utolsó percekben egy kulcsfontosságú emberhátrányt is kivédekeztünk, majd a befejező szekundumokban Ian Hawksbee üres kapus találata alakította ki a 16-13-as végeredményt. Nem törte meg a lendületünket a veretlenség elvesztése, egy héttel a Calgary elleni súlyos fiaskót követően értékes idegenbeli győzelemmel tértünk vissza az eredményes formánkhoz.

























A legjobb egyéni teljesítmények:

- Grant Jr 4+5, 17 kapura lövés, 5 szerzett labda
- Hopcroft 4+1, 6 kapura lövés
- Prout 1+6, 4 kapura lövés, 6 szerzett labda
- Jones 1+6, 7 kapura lövés, 4 szerzett labda
- Pollock 1+3, 5 kapura lövés, 5 szerzett labda
- McBride 1+2
- Lincoln és Hawksbee 1+1, MacLeod és Holding 1-1 gól
- Sullivan 7 szerzett labda
- Orsen és Coates 6-6 szerzett labda
- Levis 47/60-as védési hatékonyság


A mérkőzés teljes egészében ITT tekinthető meg!

A veterán hadvezér John Grant Jr újra egy ékes mérföldkőhöz érkezett, azok után, hogy pár héttel ezelőtt pályafutása 1000. pontját ünnepelte, a buffalói találkozón az 500. gólját is megszerezte. JGJR a liga történetének harmadik játékosaként érte el ezt a bravúrt, őt megelőzően csupán olyan nagyságok, mint John Tavares és Gary Gait voltak képesek 500 találatot lőni a ligában. A 37 esztendős klasszis az alapszakasz felénél 66 ponttal rendelkezve toronymagasan vezeti a pontlistát, így minden esélye megvan rá, hogy az év végére egyéni rekordot döntsön, és akár még az egy szezon alatti NLL-csúcsot is veszélyeztetheti.

A nyugati divízió állása (W-L):

1. Colorado Mammoth 7-1
2. Calgary Roughnecks 5-3
3. Minnesota Swarm 5-3
4. Edmonton Rush 2-4
5. Washington Stealth 2-6

A győzelmünk mellett a legfőbb üldöző 'Necks botlott a legutóbbi fordulóban, így megerősítettük a vezető pozíciónkat, és már csak nyolc mérkőzés van hátra az alapszakaszból. Most következnek a címvédő Washington Stealth elleni idei első összecsapások, szombat-vasárnap két meccset vívunk velük, az elsőre Pepsi Centerben kerülhet sor magyar idő szerint vasárnapra virradóra, hajnali 03:00-tól, az idegenbeli visszavágót pedig hétfő hajnalban, 01:00-től rendezik meg. Bár a Stealth borzasztó gyengén rajtolt, az egyik legveszélyesebb riválisunkról van szó, akikkel minden körülmények között óriási rangadóra van kilátás - most sem lesz másként!

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr714299801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

milo_hedgie#23 2012.03.09. 18:23:14

jól sikerült az összefoglaló,szépen javítottuk az előző vereséget. így kellene most hétvégén a stealth ellen is!

Tomi_Tanguay 2012.03.09. 20:17:19

minden összefoglaló csak grantről szól:)

milo_hedgie#23 2012.03.10. 12:27:40

@Tomi_Tanguay: ha egyszer a liga legjobbja és a csapat arca:)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.03.11. 04:35:04

9-7-re vezetünk a félidőben. Lincoln, Jones és Hopcrorft is már két gólos. Grant Jr nem játszik, gondolom valami sérülése lesz, így nehezebb dolgunk van.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.03.11. 05:05:18

10-9-re vezetünk az utolsó negyed előtt.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.03.11. 05:35:50

13-11 WIN! De jó, hogy megvertük ezeket a köcsögöket JGJR nélkül. :)

milo_hedgie#23 2012.03.11. 06:02:41

nagyszerű! holnap az idegenbeli meccs még nehezebb lesz,de üssük csak őket töretlenül:))

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.03.11. 12:43:53

Javítottam a mai kezdési időpontját, az amerikai óraátállítás miatt már 1-kor kezdünk. Mint ahogy a következő két hétben minden esemény egy órával korábban lesz, mert csak 7 óra most a különbség Denverhez képest.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.03.12. 01:42:10

2-1-es hátrány az első harmad után, Lincoln szerezte a gólunkat.

milo_hedgie#23 2012.03.12. 01:51:23

akkor ha most nyernénk megvan a playoff hely?

milo_hedgie#23 2012.03.12. 02:01:22

4-3ra fordítottunk pollock két góljával

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.03.12. 02:07:45

Igen, itt nyilván arra értendő, hogy már matematikailag se lehetnék rosszabbak a negyedik helynél.

milo_hedgie#23 2012.03.12. 02:18:01

4-3 a félidőben. pollock 2 gól,lincoln és holding 1-1. még a tegnapinál is küzdelmesebb meccs.

milo_hedgie#23 2012.03.12. 02:33:45

@Filip89: igaz nincs nagy jelentősége mert egyértelmű hogy innen be fogunk jutni. de azért jó lenne letudni minél előbb,biztos feldobná a csapatot a siker. szóval nyerjünk ma is!:)

milo_hedgie#23 2012.03.12. 02:39:27

jól elkezdtek potyogni a gólok a második félidőben. eddig 6-6ra állunk

milo_hedgie#23 2012.03.12. 02:44:40

6-6 az utolsó negyed előtt
prossner és macleod lőtték a gólokat ebben a negyedben

milo_hedgie#23 2012.03.12. 03:00:39

pollock egyenlített!:)
bármi lehet még itt a végén

milo_hedgie#23 2012.03.12. 03:28:58

11-8 a végeredmény a stealthnek. sajnos most ők bírták jobban a végét nem mi. nagy baj azért nincsen

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.03.12. 03:57:54

Pollock megint elérte a mesterhármast, rajta kívül öten is öt gólt szereztek.
A jövő hétvégén nem fogunk játszani. Aztán március 23-án és 25-én home-and-home series a Wings ellen.

www.coloradoavalanche.gportal.hu/gindex.php?pg=29139641&pageno=1&postid=835693

milo_hedgie#23 2012.03.14. 20:05:13

Jones Named NLL Rookie of the Week


süti beállítások módosítása