Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Rapids: Diadalmas kezdés

2012.03.15. 10:27 - Filip89

Nagyszerű győzelemmel kezdte meg szereplését a 2012-es labdarúgó szezonban az újjáalakult Colorado Rapids egyesülete. A téli szünet alatt edzőváltáson, és azzal együtt jelentős szemléletváltáson áteső csapat a hétvégi nyitó fordulóban 2-0-s, magabiztos sikert aratott a veszélyes Columbus Crew ellen hazai környezetben, Pareja mester tehát győztesen debütált a denveri gárda élén.




















Az elmúlt évekbeli izgalmas playoff-csaták miatt komoly rivalizálás kezdett bimbózni a két csapat között, már csak ezért is rendkívül érdekes találkozónak néztünk elébe a szombati nyitómeccsen. Emellett kíváncsian várhattuk, hogy az új tréner, Oscar Pareja miként tud bemutatkozni a kispadon, és milyen úton indítja el a csapatát. A szakember a hosszútávú sérültek mellett nem számíthatott egyelőre a kölcsönbe vett Martin Rivero játékára, mivel az argentin középpályásnak a meccs kezdéséig nem érkezett meg az MLS-játékengedélye, vele ellentétben, viszont valamennyi új igazolás elérhető volt, és közülük hármat azonnal a kezdőben vetettünk be. Vagyis a körülményekhez képest a legerősebb összeállítással vettük fel a harcot a szombat délutáni mérkőzésen: Pickens - Kimura, Wynne, Moor, Zapata - Larentowicz, Mastroeni, Castrillon - Mullan, Cummings, Cascio.

Kiváló labdarúgó idő és nagyszerű hangulat fogadta a Rapids nyitómeccsét a Dick's Sporting Goods Park-ban, a helyi sportbarátok nagy reményekkel várták a 2010-es bajnoki siker megismétlését. Az első negyedóra abszolút a tapogatózás jegyében telt el, majd szép lassan kezdett kirajzolódni a Rapids fölénye, azon túl, hogy többet birtokoltuk a játékszert, rövidesen a helyzetek számában is megmutatkozott a mieink rámenőssége. Az első komolyabb lehetőség Cummings előtt adódott, aki Mullan kiugratásából nem sokkal tüzelt a kapu fölé kissé kiszorított szögből, majd néhány perccel később a jamacai támadó a Crew-védelem könnyelműségét kihasználva ugorhatott ki ziccerben, ám a játékkal nagyszerűen együtt élő Gruenenbaum kapus lábbal hárította Cummings lapos kísérletét. Kisvártatva a kevés vendég helyzet egyike alkalmával Finlay eresztett meg egy távöli lövést, de Pickens szépen hatástalanította a kellemetlenül pattogó játékszert. Változatlanul többet támadott a Rapids, de hiába gurigáztunk nem egyszer a columbusi büntetőterület előtt perceken keresztül, nehezen tudtuk feltörni az ellenfél betömörülő védekezését. Aztán a félidő utolsó perceiben a bal oldalról végezhettünk el szögletrúgást, melyet elsőre a sárga mezesek könnyen tisztáztak, a labdát Kimura gyűjtötte be a túl oldalon, és tökéletes bejátszást intézett a kapu előterébe, a pontrúgáshoz előrehúzódó Drew Moor pedig tanári mozdulattal bólintott a Crew hálójába, így még közvetlenül a szünet előtt megszereztük a vezetést, és 1-0-s előny birtokában vonulhattunk pihenőre.

A szünet után is megmaradt a coloradói lendület, Pareja mester tanítványai mindenképpen szerették volna megszerezni a második gólt, hogy megnyugtató legyen az előny. Ennek érdekében komoly erőket fektettünk a támadásokba, és bár a vendégek is igyekeztek kijönni a szorításból, valósággal a saját kapujuk elé szegeztük őket. Néhány perc elteltével szép összjátékot hajtottunk végre a jobb oldalon, ám Mastroeni pörgetését követően Cummings lövése a keresztléc felett hagyta el a játékteret. Ahogy haladtunk előre, egyre jobban fokozódott a Rapids-nyomás, és a félidő derekánál futószalagon láttuk a nagyobbnál nagyobb helyzeteket: Zapata tökéletes szólója után középen Castrillon elől mentettek fejjel; majd Castrillon elegáns emeléssel hozta helyzetbe Cummings-t, akinek lecsúszott a lábáról a lövés. Bő húsz perccel a vége előtt használtuk ki az első cserelehetőségünket a mérkőzésen, a csatársort próbáltuk serkenteni a Cascio-Amarikwa váltással, miután az újonc játékos a második játékrészre igencsak elszürkült. A cserecsatár pár perccel a beállást követően máris borsot tört a vendégek orra alá, nagyszerűen forgatta be az emberét, majd erőteljes lövésének Gruenenbaum csak bravúrral tudta az útját állni. Egyre inkább kezdte elveszíteni a fonalat a Columbus, és a 72. percben egy kirívó durvasággal hallattak magukról, a labdát vezető Mastroeni elé Vargas nemes egyszerűséggel beugrott, és látványosan fejen könyökölte őt. Az ohiói favágó örülhetett, hogy csak sárgát kapott, mi kevésbé voltunk boldogak, hogy a kapitányt azonnal le kellett cserélni, és Thompson-t állítottuk a helyére. Kisvártatva egy pontrúgás jelentett gólveszélyt az addig teljesen impotens Crew számára, a bal oldali beívelést pár méterre a kaputól bólintották rá, Pickens azonban óriási mentéssel óvta meg kapuját az egyenlítéstől. A kisebb fellángolás ellenére folytatódtak a hazai rohamok, nagyszerű lendülettel akcióztunk, de úgy tűnt, hogy a második találat sehogy sem akar összejönni. Az utolsó percekben Cummings-t is lehoztuk, és Akpan állt a helyére, továbbra is fent tartottuk a három csatáros játékot és nem mondtunk le a mindent eldöntő gól megszerzéséről. Végül az erőfeszítéseket siker koronázta, a 88. percben Kimura kapott labdát a jobb oldalon, befelé játszott Quincy Amarikwa-hoz, aki néhány csellel közelebb férkőzött a kapuhoz, majd jó 20 méterről védhetetlen gólt ragasztott az ellentétes sarokba. A tartalék támadó tehát rögtön az évad első meccsén eredményes volt, míg a japán hátvéd már a második asszisztját regisztrálta. Ezzel a góllal végképp bebiztosítottuk a sikert, mindenképpen dicséret illeti a csapatot, amiért a második játékrészben a vezetés ellenére is végig offenzív játékot alkalmaztunk. A finisben learattuk a munka gyümölcsét, nem elég, hogy kifejezetten meggyőzően játszottunk, magabiztos győzelmet is arattunk egy komoly vetélytárs felett.

Videóösszefoglaló a mérkőzésről:



A napokban lebonyolították az MLS Reserve League első mérkőzéseit is, a mieink tartalékcsapata a nyitómeccset a Houston Dynamo cseréivel játszotta le, és sajnos 1-0-ra vesztettünk Texas-ban. A Rapids B-csapata a következő összeállításban képviseltette magát: Ceus (Joyce) - Ababio, Marshall, Palguta - Serna (Emory), Thompson, Nane, Schmidt (Armstrong), LaBauex - Amarikwa (Janniere), Akpan (Yamada). A mindent eldöntő találatot a házigazdák a 80. percben lőtték, holott előtte sokkal inkább a mieinknek lettek volna lehetőségeik a vezetés megszerzéséhez. A coloradói tartalékok legközelebb március 20-án az FC Dallas ellen léphetnek pályára a Dick's Sporting Goods Park-ban.

Az MLS Nyugati Főcsoportjának állása (W-L-T):

1. Real Salt Lake 1-0-0, 3 pont (1 meccs)
2. Colorado Rapids 1-0-0, 3 pont (1 meccs)
3. Vancouver Whitecaps 1-0-0, 3 pont (1 meccs)
4. FC Dallas 1-0-0, 3 pont (1 meccs)
5. San Jose Earthquakes 1-0-0, 3 pont (1 meccs)
6. Chivas USA 0-1-0, 0 pont (1 meccs)
7. Los Angeles Galaxy 0-1-0, 0 pont (1 meccs)
8. Portland Timbers 0-0-0, 0 pont (0 meccs)
9. Seattle Sounders 0-0-0, 0 pont (0 meccs)

A forduló rangadóján a RSL meglepetésre idegenben diadalmaskodott a címvédő Galaxy ellen, így ők vezetik a nyugati táblázatot, de a mieink is szorosan a nyomukban vannak. A második meccsünket Kelet egyik legerősebb csapata, a Philadelphia Union ellen vívhatjuk majd házon kívül, magyar idő szerint vasárnap este 21:00-s kezdettel, amely mérkőzés az ellenfél számára a 2012-es hazai évadnyitó lesz. Újabb nagy csatára lesz kilátás, és remélhetőleg a Rapids ismét a legjobb tudása szerint fog tudni játszani.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr414318025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foppa21 2012.03.15. 12:34:21

jó volt újra rapids összefoglalót olvasni:-)

Coach Sacco 2012.03.15. 14:13:09

Szép gólokat szereztünk és a videó alapján tényleg meggyőzőek voltunk. Még a végén az új mester visszaviszi a csúcsra a csapatot... :)

foppa21 2012.03.17. 20:06:02

a philly szerdán elvesztette a szezon első meccsét a portland ellen 3-1re. azért az nem túl biztató nekik, nekünk annál jobban:-P

foppa21 2012.03.17. 20:09:27

pareja nagy meccsre számít, de optimista a philly meccs előtt.
mastroeni edzett a napokban szal nem volt komoly a sérülés. freeman is bevethető lesz. smith és casey marad DLen

Tomi_Tanguay 2012.03.18. 19:38:15

na ma este 9es meccs. lehet bele nézek fél szemmel hogy jól tudjak aludni, rég láttam már soccert, nem hiányzott:D

foppa21 2012.03.18. 20:18:41

@Tomi_Tanguay: ne viccelj:-P nagy meccs lesz, nézni kell mindenkinek:-D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.03.18. 20:28:00

A múlthetivel megegyező összeállításban fogunk játszani.

Rapids lineup: Pickens; Kimura, Wynne, Moor, Zapata; Larentowicz, Mastroeni, Castrillon; Mullan, Cummings, Cascio

On the bench for Rapids: Ceus, Marshall, Palguta, LaBauex, Thompson, Akpan, Amarikwa.

foppa21 2012.03.18. 20:31:53

@Filip89: akkor ezek szerint riveronak még most sincs játékengedélye

milo_hedgie#23 2012.03.18. 21:14:02

@foppa21: baromi fáradt vagyok de elkezdem nézni,ha már végre ilyen korán játszunk.

foppa21 2012.03.18. 21:20:40

el se hiszem hogy sikerült végre elkezdeni

Tomi_Tanguay 2012.03.18. 21:24:54

szart se látok az árnyéktól, én ezt így nem nézem

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.03.18. 21:37:15

Fejbe térdelték Pickens-t, amikor másodpercek óta fogta a labdát. Philadelphia-ban ilyet is lehet büntetlenül.

foppa21 2012.03.18. 21:47:35

volt pár helyzet mindkét kapu előtt de nincs gól, jól védenek a kapusok. bátran játszunk a mezőnyben és elmaradt a nagy philly kezdés amire pareja számított

foppa21 2012.03.18. 21:52:04

hú most megint nagyot védett pickens. aztán castrillont jól felrúgták

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.03.18. 21:53:08

Egyre inkább a Union-nek vannak nagyobb helyzetei.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.03.18. 21:56:06

Sebezhetőek vagyunk hátul, többször is csak nekik köszönhettük, hogy nem találták el a kaput nagy helyzetben.

foppa21 2012.03.18. 22:00:45

hát a félidő második fele nagyon nem a miénk

foppa21 2012.03.18. 22:01:49

pickens moor "lövését" is kivédte:-D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.03.18. 22:04:50

Jól jönne már a szünet, csak húzzuk ki addig...

foppa21 2012.03.18. 22:09:10

0-0 a szünetben, a vége felé nagyon nyomtak de megúsztuk

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.03.18. 22:11:57

Dicséretes, hogy megyünk 4-3-3-mal és támadó foci meg Dél-amerikai stílus, de eddig kurva sebezhetőek vagyunk hátul. Zapata-t vagy lenyomják egy az egybe a bal oldalon, vagy azt se tudjuk hol van éppen, de mindig Moor-nak kell kiváltania a szélre. Hozni kéne helyette Marshallt, vagy a középpályára álljon be LaBauex az egyik csatár helyett és 4-4-2-vel stabilabbak lehetnénk. Penge élen táncolunk, hogy véletlen 0-0 még.

foppa21 2012.03.18. 22:27:57

ott folytatódik a második félidő, ahol az elsőt abbahagyták

foppa21 2012.03.18. 22:32:20

végre vannak veszélyes kontráink, cummings ezt igazán befejelhette volna

foppa21 2012.03.18. 22:33:51

és ott a gól bazmeg!!:-)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.03.18. 22:34:34

Nagy kapushibával vezetünk, Cummings beadása eljutott Castrillon-hoz. :)

foppa21 2012.03.18. 22:36:06

larentowicz piros, ez nagy butaság volt:-(

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.03.18. 22:37:04

Pff... És az a baj, hogy ez jogos volt, még én sem tudom vitatni. Innentől kezdve hozni kell befelé a defenzív középpályásokat, és hátha megmentünk egy pontot, nyerni nem fogunk már.

milo_hedgie#23 2012.03.18. 22:38:02

larentowiczet ennél intelligensebb játékosnak ismertem. nem tudom hogy fogunk kibekkelni 30 percet

milo_hedgie#23 2012.03.18. 22:40:00

hát ez mi volt,a kapus nagy szar,de az a védő is mit csinált:))

foppa21 2012.03.18. 22:41:08

lol volt egy ilyen sejtésem hogy még egy kontrát beverhetünk. mostmár ki kellene húzni valahogy, de nagyon nehéz lesz. hősies a védekezés most

foppa21 2012.03.18. 22:44:42

nah ez szép fejes volt, már csak 2-1

foppa21 2012.03.18. 22:46:15

thompson jött cascio helyére

foppa21 2012.03.18. 22:53:20

maestro helyett labauex áll be a középpályára

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.03.18. 22:55:07

A gól után szépen tartjuk távol őket a kapunktól, mondjuk a kapufánál mákunk volt, de jól védekezünk. Tartom, hogy az egy pont jó lenne már ilyen körülmények mellett.

foppa21 2012.03.18. 22:56:19

úristen cummings majdnem beemelte a harmadikat, de elment a kapu mellett de nagyon szépen csinálta. még bő 10perc!

foppa21 2012.03.18. 23:00:14

cummings helyett amarikwa

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.03.18. 23:02:11

Quincy-ben ma is benne lehet a gól egy kontrából.

foppa21 2012.03.18. 23:08:42

4 percet hosszabbítanak

foppa21 2012.03.18. 23:12:18

itt a vége! 2-1-re győztünk! nem volt szép győzelem de nagyot küzdöttünk hogy megtartsuk az előnyt:-)

milo_hedgie#23 2012.03.18. 23:18:41

nagy szenvedés volt,de van tartása a csapatnak:) castrillon játéka egyre jobban tetszik,larentowiczban kicsit csalódtam viszont.

Tomi_Tanguay 2012.03.18. 23:32:26

nem a győzelem a részvétel, hanem a fontos

foppa21 2012.03.19. 15:21:11

azt hiszem csak az rsl kezdett még két győzelemmel nyugaton

foppa21 2012.03.20. 19:01:26

@milo_hedgie#23: köszi a kiegészítést!
más: már a fifa intézi rivero játékengedélyét

foppa21 2012.03.21. 18:34:05

a tartalék bajnokságban tegnap kikaptunk a dallastól

foppa21 2012.03.23. 18:45:53

larentowicz most először fog kihagyni meccset mióta nálunk van. sajnos mastroeninak fáj a feje az agyrázkódás miatt így napok óta nem edzett és lehet hogy ő se játszhat vasárnap a red bulls ellen


süti beállítások módosítása