Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Nuggets: Véget ért a hazai széria

2012.03.23. 16:58 - -Zephyr-

Mozgalmasan teltek az elmúlt napok a Denver Nuggets háza táján. A csapat hazai sorozata a végére ért, közben még a csereidőszak vége előtti utolsó órákban komoly személyi változások is történtek az együttesnél. A következő összefoglalóban terítékre kerül a hazai széria öt mérkőzése és természetesen a csapatot érintő cseréről is lesz majd szó.



















Tíz nappal ezelőtt az Atlanta Hawks ellen lépett pályára a Nuggets. A két csapat elég hasonlóan szerepel idén, a mérkőzés eredménye előre megtippelhetetlen volt, de aki szoros meccsre számított annak nem kellett csalódnia. Gallinari és Nené is a kezdőcsapatban lépett pályára a sólymok ellen, az olasz vezetésével nagyszerű első negyeddel nyitottuk a találkozót. A következő játékrész utolsó két percéig szorosan tapadt a Hawks, innentől viszont nekünk volt nagyobb szerencsénk és sikerült a szünetre kilenc pontos előnyt építenünk. A harmadik játékrész egyértelműen a vendégeké volt, ledolgozták a hátrányt. A negyedik negyed óriási csatát hozott, mindkét csapat nagy erőfeszítések tette a győzelem kiharcolásáért. Az utolsó percekben már-már úgy tűnt az Atlanta szerzi meg a győzelmet, de köszönhetően Gallo fantasztikus kosarának megszereztük a vezetést az utolsó 10 másodpercen belül. A lefújás előtt 1 másodperccel mégis a vendégek kerültek kedvező helyzetbe, Hinrich büntetőzhetett, de a második dobása kimaradt, jöhetett a hosszabbítás. Izgalmak maradt bőven a ráadásra is. Jobban kezdett a Hawks, egy támadáson kívülre kerültek, az utolsó másfél percet viszont hihetetlen módon elbénázták, így tálcán kínálták az esélyt a győzelemre. Szerencsére nekünk több szerencsénk volt a végjátékban ezúttal, így 118:117-re győztünk. Nagyon érdekes mérkőzés volt, fantasztikus megoldásokat és hatalmas bénázásokat is élvezhetett a nézőközönség, utóbbiból szerencsénkre a vendégek többet produkáltak. Nem játszottunk rosszul, de ezt a sikert részben a Hawksnak is köszönhetjük, ha kihasználják a ziccereiket a hosszabbításban, akkor akár másképpen is alakulhatott volna az eredmény. Több remekül teljesítő játékos is volt a csapatban, Nené 22-, Gallinari 19-, Lawson pedig 21 pontig jutott a találkozón. A cserék között Harrington volt a legeredményesebb, 19 egységgel.

A következő összecsapás igencsak nehéznek ígérkezett, hiszen az éllovas Oklahoma City Thundert fogadtuk. A csapatból kimaradt Nené, őt a meccs napján cseréltük Washingtonba, de erről majd később részletesen lesz még szó. A kezdés nem volt rossz, a Thunder az első negyedben nem tudott leszakítani minket. A második játékrészben a szokásoknak megfelelően jöttek a cserék, ebből a vendégek profitáltak inkább, tíz pont fölé nőtt a hátrányunk, a negyed végére azonban sikerült lefaragni ebből, sőt mi több, a félidőben egy ponttal vezettünk is. A harmadik negyedben gyengén teljesítettünk, úgy látszik, ez már szokássá válik nálunk. A vendég csapat nem habozott kihasználni a helyzetet és meglépetek a záró játékrészt megelőzően. Az utolsó felvonás elején eldőlt a mérkőzés, a Thunder nagyon elhúzott, innen már nem volt visszaút. Végül 103:90 arányban simán kikaptunk. Ez a vereség belefér, Nyugat legjobbja ellen nem szégyen veszíteni, ráadásul a Thunder ellen amúgy sem megy nekünk. Vélhetően a csere is közrejátszott a mérkőzés alakulásában és abba, hogy ennyire lagymatag teljesítményt nyújtott a csapatunk.

Érdekes mérkőzés várt a csapatra a következő fordulóban, hiszen a Boston Celtics látogatott Denverbe. A kelták vendégjátékát mindenhol fokozott érdeklődéssel szokták várni a drukkerek és ez ezúttal sem volt másképp. Nené távozásával a megüresedett center posztot Mozgov foglalta el a kezdőben. Jól kezdtük a találkozót, néhány percnyi kiegyenlített játék után, magunkhoz ragadtuk a vezetést, a nyitó játékrész végén már csaknem tíz ponttal mentünk a vendégek előtt. Az előnyünk a tíz pontos határt csak a második negyed végére érte el, a második félidőre megnyugtató, 13 pontos fórral fordultunk. A harmadik negyedben még tovább növeltük a különbséget, így teljes nyugalomban vártuk a negyedik felvonást. Nem is történt semmi olyan, ami aggodalomra adott volna okot, egészen a játékrész feléig. Ekkor a Boston elkezdett hajrázni, sikerült két pontra feljönniük, de az egyenlítés nem jött nekik össze, így a Nuggets újabb győzelmet szerzett, 98:91 arányban. A csapatból kiemelkedett Gallinari és Faried. Az olasz 20 pontot szerzett az összecsapáson, ültek a dobásai és ráadásként a második negyedben egy fantasztikus hátmögötti passzal szolgálta ki a meccs másik hősék, Fariedet. Az első éves erőcsatár újabb dupla-duplával jelezte, hogy Karl hosszú távon is számíthat rá, 16 lepattanója és 18 pontja csattanós válasz azoknak, akik kételkedtek a képességeiben.

Újabb rangadó következett, a bajnok Dallas Mavericks ellen játszottuk a következő mérkőzést. A kezdőnk nem változott, Mozgov maradt a center, a padon viszont már ott ült Wilson Chandler, akit Kínába tett kitérője után sikeresen újraigazolt a denveri vezetés. Erősen kezdtünk ezúttal is, de a Mavs képes volt tartani a lépést az első percekben, olyannyira, hogy hamarosan magukhoz ragadták a kezdeményezést és sikeresen elléptek 6-8 ponttal. A második negyed vége felé volt egy momentum, amikor az egyenlítés elérhető távolságba került, de Nowitzki vezetésével ismét fölénybe kerültek a vendégek. A harmadik negyedben nem sikerült közelebb kerülni a címvédőhöz, sőt még tovább nőtt a hátrányunk. A záró játékrész elején már kilátástalan helyzetbe kerültünk, közel húsz ponttal maradtunk már el ekkor és a mérkőzés gyakorlatilag véget ért. Kozmetikázni sem igen sikerült az eredményen, ami 112:95-ös vereség lett. Mindenben jobbak voltak ezen az estén a vendégek. Különösen a védekezésünk volt gyenge, Nowitzkit képtelenek voltunk tartani, így a társainak elég volt átlagos teljesítményt hozni, hogy biztos legyen a sikerük. Nálunk egyedül Afflalo játszott jól, 24 ponttal zárta a mérkőzést, nem csak a pontok száma, hanem a hatékonysága is dicséretre mérltó volt. A visszatérő Chandler 12 pontot szerzett, kicsit pontatlanul játszott, de gondolom, néhány mérkőzés alatt felveszi majd a tengerentúli ritmust.
























A hazai sorozatunk végére a Detroit Pistons vendégjátékával került pont. A csapatban több változás is történt az előző mérkőzéshez képest. Gallinari hüvelykujja megsérült, ami miatt lehet, hogy hosszabb időre harcképtelenné vált. Chandler vette át az olasz csatár helyét a kezdőben, a padon pedig bevetésre várt McGee, aki a Nené ellenértékeként érkezett hozzánk. Az első negyedben fantasztikusan játszottunk, 40:18-ra nyertük ezt a játékrészt és McGee is bemutatkozott a helyi közönségnek egy gyönyörű zsákolással. A második negyedben kissé visszavettünk a tempóból és felzárkózott a Pistons. Óriási részt vállalt ebből Gordon, a vendégek dobóhátvédjének szinte minden összejött. A harmadik játékrész nagyon kiegyenlített játékot hozott, a negyedik negyedet 91:91-es döntetlennel kezdték a csapatok. A mérkőzés egészen az utolsó másodpercekig izgalmas maradt. Két perccel a vége előtt négy ponttal vezetett a vendég csapat, innen sikerült megfordítanunk a mérkőzést. Az utolsó pillanatokban Afflalo szerzett faulttal együtt kosarat, a büntetővel kiegyenlíthetett volna, de elhibázta a dobást. A lepattanóra McGee startolt rá elsőként és megszerezte a győzelmet érő kosarat, így 116:115-re nagy csatában nyertünk. Ez nem akármilyen bemutatkozás volt a csapat új centerétől, összesen 15 pontig, 7 lepattanóig és 3 blokkig jutott a mérkőzésen. Afflalo átmentette a remek formáját a Dallas elleni meccsről, ő 23 ponttal zárt. Lawsonnak is sikerült kimagaslóan játszania, 25 pontot szerzett. A visszatérő Chandler dupla-duplát szerzett 10 lepattanó mellett 11 ponttal vette ki a részét a sikerből. Nagyon izgalmas, fordulatos és szórakoztató mérkőzés volt ez a Pistons elleni összecsapás, ha nincs Gordon nagyszerű formája, akkor talán könnyebben is begyűjthettük volna ezt a győzelmet.

Végezetül pedig a csapatot érintő változásokról következik egy kis összefoglalás. Gondolom, mindenki értesült róla, hogy Nenét elcserélte a Nuggets. Az ügyletben három csapat volt érintett, a Washington Wizards, a Los Angeles Clippers és mi. A csere következtében Nené a Wizardsba került, hozzánk pedig Turiaf és JaVale McGee érkezett. Kettőjük közül előbbiről lemondott a vezetés, így ő azóta már a Miami játékosa. Nené elvesztése fájdalmas, hiszen már régóta a csapat játékosa volt, ráadásul ő volt az utolsó azok közül, akik tagjai voltak az Anthony-Iverson páros köré épülő gárdának. Másrészről, be kell látni, hogy brazil ennél jobb már nem lesz, sorozatos sérülések hátráltatják a játékban és a csapat jövője szempontjából nagyon előnytelen szerződése volt. A helyére érkező McGee képes lehet pótolni őt, atletikus, fiatal, agilis játékos, aki kicsit nehezen kezelhető, de talán Karl majd szót ért vele. Farieddel ütős kettőst alkothatnak majd a palánk alatt. A csere másik hozadéka, hogy ezzel elegendő hely szabadult fel a fizetési sapkában ahhoz, hogy újraigazoljuk Wilson Chandlert. Ezt is sikeresen nyélbe ütötte Masai Ujiri. Wilson visszatérése különösen fontos most, hogy Gallo újra megsérült, mondhatni a legjobbkor tért vissza a csapathoz. Összességében teljesen pozitívan jöttünk ki ebből a trade-ből, hiszen Nenéért cserébe kaptuk McGee-t és gyakorlatilag Chandlert is.

Az Észak-nyugati divízió állása:

1. Oklahoma City Thunder 35-12 (47 meccs)
2. Denver Nuggets 26-21 (47 meccs)
3. Utah Jazz 25-22 (47 meccs)
4. Minnesota Timberwolves  23-25 (48 meccs)
5. Portland Trail Blazers 22-25 (47 meccs)

A közeljövő programja: 

Március 24., szombat, 03:30 Utah Jazz - Denver Nuggets
Március 25., vasárnap, 21:30 Minnesota Tmberwolves - Denver Nuggets
Március 27., kedd, 02:00 Chicago Bulls - Denver Nuggets
Március 29., csütörtök, 01:00 Toronto Raptors - Denver Nuggets
Március 31., szombat, 01:00 Charlotte Bobcats - Denver Nuggets


A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr914335485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foppa21 2012.03.23. 18:02:56

chandler visszatérése örömteli teljes mértékben. kiegyensúlyozott játékos, csak sajnos nem tud akkora vezér lenni mint gallinari.
nenét sajnálom de abszolút érthető volt a csere és a jövőt nézve jól járunk vele

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.03.23. 18:45:03

A péntek esti-szombat hajnali coloradói sportprogram:
- Péntek, 20:30 Ferris State Bulldogs - Denver Pioneers (college hockey, NCAA Tournament, Midwest régió, elődöntő, Green Bay)
- Péntek, 21:10 Colorado Rockies - Chicago Cubs (Cactus League)
- Szombat, 00:00 New Jersey Devils - Toronto Maple Leafs (NHL)
- Szombat, 00:30 Syracuse Crunch - St. John's IceCaps (AHL)
- Szombat, 02:00 Colorado Mammoth - Philadelphia Wings (NLL)
- Szombat, 02:05 Utah Grizzlies - Colorado Eagles (ECHL)
- Szombat, 03:30 Utah Jazz - Denver Nuggets (NBA)

www.coloradoavalanche.gportal.hu/gindex.php?pg=29139641&postid=841239

melo15 2012.03.23. 21:00:19

jó lett az összefoglaló! végül 5-4 a hazai sorozat, jobb is lehetett volna, de akár rosszabb is. minimum 2 meccset a sírból hoztunk vissza.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.03.24. 04:12:54

32-30-ra vezetünk az első negyed végén a Jazz ellen. A szokásos ötössel kezdtünk.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.03.24. 04:50:41

55-63-as hátrány a félidőben, a második negyed második felében rendesen elvesztettük a ritmust. Viszont McGee ma is jól keni.

Tomi_Tanguay 2012.03.24. 05:36:41

nem gondoltam hogy ennyire sima meccs lesz a köcsögök ellen :(

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.03.24. 05:54:44

GITR-összefoglaló majd valamikor napközben lesz erről a "remek" teljesítményről.

foppa21 2012.03.24. 06:21:59

121-102 csúnya lett a végére

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.03.25. 19:42:21

A vasárnap esti coloradói sportprogram:
- 21:30 Minnesota Timberwolves - Denver Nuggets (NBA)
- 22:00 New York Red Bulls - Colorado Rapids (MLS)
- 22:00 Philadelphia Wings - Colorado Mammoth (NLL)
- 22:10 Colorado Rockies - Cincinnati Reds (Cactus League)

www.coloradoavalanche.gportal.hu/gindex.php?pg=29139641&postid=842280

foppa21 2012.03.25. 21:26:48

hamarosan kezdődik a meccs, ma muszáj lenne javítani végre! nagyon rossz irányba indultunk el az elmult meccseken

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.03.25. 22:28:51

Ma legalább nem kell idegeskedni, már az elejétől kezdve sima meccs.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.03.25. 22:52:48

41-68 a félidő. Megint kibaszott sok pontot kapunk.

foppa21 2012.03.25. 23:59:11

117-100ra kikaptunk. szerintem innentől a rájátszásért is izgulni kell

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.03.26. 18:29:18

A hétfő esti-kedd hajnali coloradói sportprogram:
- Hétfő, 22:05 Los Angeles Angels - Colorado Rockies (Cactus League)
- Kedd, 02:00 Chicago Bulls - Denver Nuggets (NBA)
- Kedd, 04:30 San Jose Sharks - Colorado Avalanche (NHL)

www.coloradoavalanche.gportal.hu/gindex.php?pg=29139641&postid=842752

melo15 2012.03.26. 19:26:17

tény hogy borzasztó formában vagyunk, de abban bízom hogy a nagy csapatok ellen általában jól szoktunk játszani. hátha most is össze szedjük magunkat a bulls ellen

Tomi_Tanguay 2012.03.26. 20:22:40

@melo15: naív kijelentés. az év leggyengébb meccsei után vagyunk éppen.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.03.27. 02:12:07

Nem tudom mennyi közünk lesz ehhez a meccshez, Afflalo visszatérése némi segítség, de nagyon komoly erdőben vagyunk mostanság.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.03.27. 02:13:44

Mozgov helyett már McGee a kezdő C. Másfél perc alatt 0-8, attól tartok eddig volt szoros a meccs.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.03.27. 03:03:47

Az első félidő végén 54-52-re vezetünk. :)
Lawson és Harrington már elérték a 10 pontot.

foppa21 2012.03.27. 03:30:46

a harmadik elején elhuztunk egy 10essel!

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.03.27. 03:46:57

81-68 az utolsó negyed előtt! Szopatjuk őket, remélem nem akarjuk befejezni ennyivel.

foppa21 2012.03.27. 03:57:08

hát én is remélem hogy innen nem fogjuk elbaszni. lawson és faried iszonyat jól játszik

foppa21 2012.03.27. 04:12:12

108-91re zúrtunk!!! lawson 27 pontig jutott! hihetetlen hogy így is tudunk játszani:-)

melo15 2012.03.27. 05:51:07

na látjátok hogy megmondtam! :D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.03.28. 18:52:12

Nuggets have won four in a row in Toronto, 6 of 7 at Air Canada Centre and 14 of 15 overall in past six seasons.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.03.28. 19:06:51

A szerda esti-csütörtök hajnali coloradói sportmenetrend:
- Szerda, 22:10 Colorado Rockies - Chicago White Sox (Cactus League)
- Csütörtök, 01:00 Toronto Raptors - Denver Nuggets (NBA)
- Csütörtök, 01:00 Syracuse Crunch - Adirondack Phantoms (AHL)
- Csütörtök, 03:05 Colorado Eagles - Ontario Reign (ECHL)
- Csütörtök, 04:00 Vancouver Canucks - Colorado Avalanche (NHL)

www.coloradoavalanche.gportal.hu/gindex.php?pg=29139641&postid=843715

melo15 2012.03.28. 21:25:34

ha rájátszást akarunk akkor az ilyen meccseket, mint a mai könyörtelenül nyerni kell. de szerintem nem rossz csapat ez a raptors

melo15 2012.03.28. 21:26:21

ha rájátszást akarunk akkor az ilyen meccseket, mint a mai könyörtelenül nyerni kell. de szerintem nem rossz csapat ez a raptors

foppa21 2012.03.29. 01:17:14

de szarul kezdtünk, bargnanit nem nagyon tudjuk megfogni. remélem tudunk váltani ezen

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.03.29. 02:43:01

Éppen 18-4-es rohanásban vagyunk, végre el is tudtunk szakadni tőlük a harmadik közepénél.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.03.29. 02:59:16

85-85-re visszaengedtük őket az utolsó negyed előtt.

foppa21 2012.03.29. 03:15:36

bazz 94-98 már oda öt perccel a vége előtt. nem dobtunk pontot percek óta és fordítottak

foppa21 2012.03.29. 03:21:08

kezd eldőlni szerintem...
:-(

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.03.29. 03:29:01

94-88-ról 96-105 lett a végeredmény. Az utolsó 8:27 percben összesen két pontot szereztünk, azt is büntetőből.

foppa21 2012.03.29. 03:31:08

nagyon elcsűrtűk a végét, ezt így nem szabadott volna:-(

melo15 2012.03.29. 16:03:29

mi a bánatot csináltunk a meccs végén? úristen

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.03.30. 18:35:43

A szombat hajnali coloradói sportmenetrend:
- 01:00 Charlotte Bobcats - Denver Nuggets (NBA)
- 01:00 Adirondack Phantoms - Syracuse Crunch (AHL)
- 03:00 Calgary Flames - Colorado Avalanche (NHL)
- 04:05 Las Vegas Wranglers - Colorado Eagles (ECHL)
- 04:10 Colorado Rockies - Texas Rangers (Cactus League)

www.coloradoavalanche.gportal.hu/gindex.php?pg=29139641&postid=844574

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.03.30. 19:38:27

Nuggets bench leads the NBA in points (41.8), rebounds (19.5)and assists (9.5) per game.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.03.31. 01:35:11

Az első negyed végén 23-28-ra állunk, megint csak futunk az eredmény után végig.

foppa21 2012.03.31. 02:29:29

szépen visszajöttünk nagyobb előny is volt de így még elég szoros a meccs. bármi lehet ma is

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.03.31. 02:52:04

Folytattuk a jó játékot a harmadik negyedben is, az utolsó előtt 74-66-ra megyünk.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.03.31. 03:06:11

Meg kell lennie, ha nem basszuk el megint olyan látványosan a végét, mint a múltkor.

melo15 2012.03.31. 10:32:35

most se játszottunk annyira jól, de legalább nem voltak akkora hullámvölgyek a játékban. annyit hoztunk amennyi kellett. a magic ellen jobbnak kell lenni, ha meglepetést akarunk okozni.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.04.01. 20:28:06

Az érdekes, hogy 14-2-es mérlegünk van a keleti csapatok ellen idén, ami két meccsünk még hátra van a másik konf ellen, azokat pont a Magic ellen vívjuk. Közben viszont Orlandóban az utolsó 18 meccsünk közül egyet nyertünk meg, 3-20 a mindenkori mérleg ellenük idegenben.

Tomi_Tanguay 2012.04.02. 00:32:25

nincs chandler, odaát meg howard hiányzik.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.04.02. 00:40:04

27-19-es első negyed. 69 %-kal dobunk, ők csak 38-cal. Lawson máris 11 pontos.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.04.02. 01:06:14

48-42-re vezetünk az első félidő végén, továbbra is elég jól dobunk, bár lementünk 57 %-ra.

foppa21 2012.04.02. 02:06:47

kiegyenlítettek a harmadik végére, de úgy néz ki hogy megint tudtunk váltani és a negyedikben elléptünk tőlük:-)

foppa21 2012.04.02. 02:10:02

5 perccel a vége előtt is 7ttel vezetünk

Tomi_Tanguay 2012.04.02. 02:15:03

olyan nagyot játszottunk egész este, hogy ezt nem szabad a végén sem elkúrni:)

Tomi_Tanguay 2012.04.02. 02:40:30

104-101re megvan. majdnem visszajöttek a végén, szerencsére nem basztuk el most az egyszer:D

Tomi_Tanguay 2012.04.02. 14:23:06

meg kell verni még a hornetst és egész jó volt a trip


süti beállítások módosítása