Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Pioneers lacrosse: Túl a nehéz időszakon

2012.04.02. 21:35 - Filip89

A viszonylag jó rajt után a Denver Pioneers lacrosse programja az elmúlt hetekben újabb négy mérkőzést bonyolított le, de a kőkemény idegenbeli túra befejezése sajnos nem sikerült a legjobban, két mérkőzésen is szívszaggató körülmények között veszítettünk. A kötelező győzelmeket továbbra is becsülettel hozzuk, így tartjuk magunkat a legjobbak közt az alapszakasz két harmadánál járva.






















A csapat a múlt hónap közepén egy igencsak megterhelő idegenbeli sorozaton vett részt, melynek első meccsét a vártnál könnyebben abszolváltuk a Penn State kiütéses legyőzésével. Ezáltal kifejezetten jó hangulatban készülhettünk a március 18-án esedékes, Notre Dame elleni találkozóra, de ennek ellenére a heroikus küzdelem végén 10-9-re vesztettünk háromszori hosszabbítás árán. Az országos ranglistán mindkét csapat a legjobb tíz között szerepelt, a Fighting Irish-t az edzők listáján két, a média rangsorában két hellyel tették elénk. A papírformának megfelelően a vendéglátók kezdték jobban a mérkőzést, és a második negyed elején 5-1-re is vezettek, de nem adtuk könnyen a bőrünket, Demopoulos és Matthews vezérletével próbáltunk felzárkózni, ám a nagyszünetben még mindig 4-7-es lemaradásban voltunk. A következő játékrészben is csak egyetlen gólt tudtunk lefaragni a hátrányból, majd a negyedik negyed közepénél 8-8-ra kiegyenlítettünk, innentől kezdve már nem engedtük el jobban a ND-t, és az egyre inkább fokozódó küzdelemben 9-9 lett a végeredmény a rendes játékidő végén. Ezután négy perces hosszabbítások következtek az első gólig, végül a harmadik OT hozott döntést, miután a 11 védéssel záró sophomore Jamie Faus kapus megsérült, helyettese a senior Orzech pedig egy perc után a legelső kapura lövésből megkapta a győztes gólt. Mark Matthews öt ponttal (2+3) villanyozta fel a gárdát, de Alex Demopoulos és Jeremy Noble is ugyancsak két-két gólig jutottak, míg a további találatokat Flint, Danko és Berg szerezték. Szomorú vereséget szenvedtünk, nagyon mélyről zárkóztunk vissza, és mégis hiábavalóak voltak a komoly erőfeszítéseink, maratoni küzdelemben húztuk a rövidebbet.

Nagyon nehéz dolgunk volt egy ilyen meccs után két nappal a 3./4. kiemelt Cornell otthonában helyt állni, és elképesztő módon, újabb thrillert buktunk el, ellenük 9-8-ra veszítettünk a túlórában. A hazai csapat gyorsan magához ragadta az előnyt, a kevés találatot hozó első félidőben végig vezettek, de a 3-2-es fórral annyira nem mehettek biztosra. Ráadásul a második félidőben Matthews kompletizálta önmaga mesterhármasát, amivel kiegyenlítettünk, majd a freshman Berg találatával 5-4 arányban a vezetést is átvettük. A záró felvonás döntetlen állás mellett kezdődött meg, és megint nekünk kellett futni az eredmény után, azonban az utolsó három percen belül már Noble góljával 8-7 arányban mi vezettünk. Nagyon jól védekeztünk és remekül öltük a játékidőt, egyre közelebb kerültünk a győzelemhez, a Big Red elkeseredett rohamokat vezetett az egyenlítés érdekében, és a végén kiénekelték a sajtot a szánkból, 6 másodperccel a rendes játékidő vége előtt mentették hosszabbításra a meccset. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a hátrányból felzárkózó csapat a lélektani előny birtokában az OT-t is gyorsan befejezte, két nap alatt két hosszabbításos meccset vesztettünk el az ország legjobbjai közé tartozó vetélytársak ellen. A végzős Mark Matthews újra három góllal vezette a Pioneers-t, rajta kívül még a 13/19-cel bulizó Chase Carraro és egy másik középpályás, Cameron Filint zárt több ponttal, mindketten egy-egy gólt és asszisztot jegyeztek. Ezen kívül Law-nak két assziszt jutott, míg Noble, Danko és Berg egy-egy gólt dobtak. A lábsérüléssel bajlódó Faus távollétében a helyi származású freshman Ryan LaPlante védte a csapat kapuját élete első egyetemi mérkőzésén, és az ifjú portáson semmi sem múlott, végig nagyon érett produkciót nyújtott a gólvonalon.




















Március 24-én, szombaton, egy lényegesen könnyebb mérkőzéssel fejeztük be a göröngyös idegenbeli túrát, és a papírformát érvényesítve 11-8-ra diadalmaskodtunk az Air Force otthonában. A feltörekvő állami vetélytárs ellen nem volt könnyű dolga a csapatnak, a Falcons nagyon szépen küzdött, de a Pioneers-nek elég volt annyit kiadnia magából, amennyire a győzelemhez feltétlen szükség volt. A találkozó elején a hazaiak többször is vezetni tudtak, a második játszmában lőtt féltucat találattal viszont a DU a maga javára fordította a mérkőzést, és féltávnál már 8-4-re vezettünk. A hazaiak becsületére legyen mondva, hogy még innen is igyekeztek felzárkózni, de amikor nagyon kellett, Matthews-ék tudtak szerezni egy-egy gólt, hogy visszaverjék a kék-fehérek próbálkozásait, és ne engedjék őket nagyon vissza a mérkőzésbe. Némi meglepetésre a faceoff-specialista Chase Carraro volt a csapat legeredményesebb játékosa, három gólja mellett még egy előkészítésre is vállalkozott. A middie Cameron Flint 2+1-es teljesítménnyel követte őt, míg Jeremy Noble és a tartalék játékos Wes Berg személyében két nem mindennapi szereplő villogott két-két találattal. A meccsek óta gólképtelen junior támadó Eric Law ismét az előkészítésekből vette ki hatékonyan a részét, hiszen egymaga négy gólpasszt vállalt. Ezzel szemben Matthews-nak csak egy gól, Demopoulos-nak csak egy assziszt jutott, a két legfőbb meghatározó játékosunk kicsit rápihent az előttünk álló nehezebb összecsapásokra.

A legutolsó mérkőzésen visszatértünk a Peter Barton Lacrosse Stadium-be, és ennek ellenére március utolsó napján 15-8-ra legyőztük a Hobart College együttesét egy újabb konferencia-rangadón. Az első félidő meglepően szorosan alakult, nem tudtunk igazán ellépni a vendégektől, akik sokáig szívósan tartották magukat, és három perccel a félidő előtt még 6-6 volt az állás. Innentől kezdve azonban a Statesmen a negyedik negyed elejéig egyetlen gólt sem szerzett, ezalatt a mieink nyolc alkalommal találtak be, így döntetlenről 14-6-ra elhúztunk, és ebben az időszakban könnyedén eldöntöttük a mérkőzés végkimenetelét a javunkra, a befejezés már csak formalitás volt. Mark Matthews négy góllal vállalkozott újra kiemelkedő egyéni teljesítményre, de a freshman utód, Wes Berg sem sokkal maradt el tőle, hiszen 3+1-et szállított, és a hét újoncának választották az ECAC-ben. Chase Carraro új karriercsúcsnak megfelelően, 23-ból 22 faceoff-ot nyert meg a mérkőzésen, emellett még gólt és gólpasszt is regisztrált. Jeremy Noble és Alex Demopoulos mindketten három-három pontig jutottak, a középpályás a gólokból duplázott, a támadó pedig asszisztból adott kettőt. A cserejátékosok is bőséges lehetőséghez jutottak ezen a mérkőzésen, Adamson két, Archer és Miketa egy-egy találatot vágott. Nagyon magabiztosan hoztuk a kötelezőt, és újabb önbizalom növelő győzelemmel feledtettük a két ominózus fiaskót.

Az ECAC konferencia állása (conf W-L, összetett W-L):


1. Loyola Greyhounds 4-0 (9-0)
2. Denver Pioneers 3-1 (6-3)
3. Fairfield Stags 2-0 (9-1)
4. Ohio State Buckeyes 2-1 (4-6)
5. Air Force Falcons 1-2 (5-4)
6. Bellarmine Knights 1-3 (3-4)
7. Hobart College Statesmen 1-3 (3-4)
8. Michigan Wolverines 0-4 (1-9)

A következő mérkőzések programja:

Április 7., szombat, 03:00 Denver Pioneers - Bellarmine Knights*
Április 15., vasárnap, 03:00 Denver Pioneers - Loyola Greyhounds*
Április 21., szombat, 19:00 Fairfield Stags - Denver Pioneers*
Április 28., szombat, 04:00 Denver Pioneers - Duke Blue Devils  (Mile High Classic, Denver, Sport Authority Field at Mile High)

Négy mérkőzés van még hátra az alapszakaszból, beleértve április közepén egymás után két komoly konferencia-rangadót a csoportunk legerősebb csapatai ellen, amelyek eredményei fogják meghatározni az ECAC végkimenetelét. Muszáj lesz tehát észnél lennünk, és ezeken a meccseken a legjobb tudásunk szerint teljesíteni, mert további kisiklások nem férnek be a verhető ellenfelek ellen.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr314359704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

milo_hedgie#23 2012.04.02. 22:08:06

bosszantó volt az a két ot vereség tényleg.
az utolsó 4 meccset nyerni kell ha a legjobbak között akarunk végezni

foppa21 2012.04.03. 11:44:05

szerintetek van még rá esély hogy ott legyünk idén is a legjobbak közt?

milo_hedgie#23 2012.04.03. 16:48:27

@foppa21: persze. csak a szerencsét kéne megfordítani,és megnyerni az egy gólos hosszabbításos meccsekeet...

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.04.06. 16:11:58

Ma este telt ház lesz a Peter Barton Stadium-ben a Bellarmine ellen. Győzni kell! :)

milo_hedgie#23 2012.04.06. 18:36:40

a maradék meccsek közül ez a legkönnyebb,mára tényleg sima győzelem kell

milo_hedgie#23 2012.04.07. 11:57:06

12-6ra simán megnyertük. az airforcenak vasárnap nehezebb dolga lesz velük

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.04.09. 21:11:44

A média listáján 8-ok, az edzőkén a 10-ek vagyunk a Bellarmine elleni győzelem után.

milo_hedgie#23 2012.04.22. 17:34:42

még egy zakó. szerintem a duke ellen se lesz esély. 7-6os alapszakasz várható,már csak a csoda segíthet.


süti beállítások módosítása