Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Denver Broncos draft beharangozó 2012

2012.04.14. 19:17 - Black_Adder

A Manning-vihar szép lassan leül, s elcsendesedik a Denver Broncos háza táján, de a frontérzékenyek újabb megpróbáltatásra számíthatnak, közeleg ugyanis a mindenkori holtszezon talán legjelentősebb eseménye, a draft. 

Von Miller of the Denver Broncos is presented to the media for the first time with vice president of football operations John Elway at Dove Valley on April 29, 2011 in Englewood, Colorado. Miller, a projected outside linebacker in head coach John Fox's new 4-3 scheme, was selected second overall from Texas A&M.


















Broncos szempontból ugyan most korántsem lesz annyira sorsdöntő a 3 napos esemény, mert ezúttal nem 1/2-ben választhatunk, hanem jóval hátrébb, ahol már nehezebb Von Millereket találni, viszont más szempontból érdekes lehet, hogy milyen utat választunk, milyen stratégiával készülünk a draftra. Egy - egy választáskor nagyon sok különböző módon lehet dönteni: vagy a lehető legnagyobb hiányposztra húzzuk a poszt legjobb játékosát, vagy poszttól függetlenül a legjobb elérhető játékost. A két véglet között természetesen lehet egyensúlyozni is. De nem is ez teszi a szokottnál érdekesebbé az eseményt. Az előbb ugyanis nem erre a stratégiai döntésre gondoltam. De ne szaladjunk ennyire előre.

Mint arról korábban már beszámoltunk, a holtszezon elején sikerült megszerezni a liga jelenlegi egyik legjobb irányítóját, Peyton Manninget, noha kérdéses, hogy a sérülése után mire lesz képes, minthogy megszereztük, a vezetőség úgy számol vele, mint posztján az egyik legjobb játékossal. Ez a következő évre nézve, mindenképp hatalmas erősítés, akármennyire is ragaszkodtunk Tebowhoz ezt be kell látni /*az ellenérvek ritkán vonatkoztak a 2012-es szezonra*/. Ez alapvetően két útra ad nekünk lehetőséget:

1.) Miénk az egyik legjobb irányító, adjunk neki játékszereket. Draftoljunk a támadósorba, erősítsük meg a falat, hozzunk több célpontot, szerezzünk egy megbízható futót McGahee mellé, és hajrá, mossunk le mindenkit a pályáról.

2.) Peyton Manning, ha valóban olyan jó mint mondják, akkor boldoguljon magától. Állítólag közepes játékosokat is naggyá tesz, akkor mutassa meg hogy hogyan. Hagyjuk a támadókat ahogy vannak, majd PM megoldja egyedül, építsünk ki mellé egy brutálisan erős védelmet, ami az ellenfél támadóit leradírozza a pályáról, Manning meg hozza amit a győzelemhez kell.

Ízlések és pofonok. Mindkét út működhet. Én személy szerint sokkal inkább a második verziót preferálom. Ha Manning csak árnyéka lesz önmagának, vagy ne adj Isten lesérül, akkor hiába hozzuk az embereket a támadósorba, nem lesz aki vezesse őket, nincs használható csere irányító, azonnal oda lenne a szezonunk. Ha viszont a védelem építését folytatjuk, az képes lehet önmagában is eldönteni meccseket. És ha egyszer visszavonul Manning, akkor széteshet az Offense, de aligha érinti majd a Defense-t. Persze, az első verzió mellett is lehet érvelni, s én el is fogadom azokat, de ettől nekem a védelembe draftolás gondolata jobban tetszik jelen pillanatban.

Az egész helyzetben az a legjobb, hogy senki se tudja, mit akarunk. Ahogy tavaly sikerült mindenkit megvezetnünk, úgy idén nem is kell, annyi lehetőség áll előttünk. Ha a támadósort erősítjük, akkor az első körben jöhet OL, WR, akár RB is, ha Tannehill netán csúszna, lehet nem hagynánk bent. S legalább akkora eséllyel a védelemre fókuszálunk majd, ahol sikerült kicsit erősíteni a CB és DT poszton is, így egyik se létkérdés. Továbbra is needek, de ember legyen a talpán aki meg tudja mondani, CB, DT vagy MLB jön majd. Így egyrészt nem tudják ki a kiszemelt, kisebb eséllyel szedik ki előlünk, ráadásul lehet B-terv C-terv, ... H-terv. Posztot tekintve talán nem is tudunk mellé lőni. 1/2-ben könnyű választani, hiszen csak 1 játékos mehet ki előttünk, de ilyen összetett tervvel 1/25-ben is megtaláljuk azt, aki a csapat hasznára lehet. Még ha minden áron eldöntöttük, hogy csak az offense vagy csak a defense az első két kör, akkor is van több poszt, ahova nyugodtan húzhatunk. Kiválaszthatjuk a BPA-t úgy, hogy az alighanem egy need poszt is nekünk, mindezt úgy, hogy olyan eget verően nagy lyukak nincsenek a csapatban. Értsd úgy, hogy persze sok posztra ráférne az erősítés, de akár a jelenlegi kerettel se kéne feltett kezekkel kimenni a pályára.

Egyrészt hálás szituáció, ha csak egy nagy lyuk van, és minden más rendben, akkor egy draft alatt akár bármi áron megoldod, míg sok kis repedést/szakadást foltozni egy draft alatt nem lehet, de így tágabb körből, bővebb halmazból válogathatunk, s nagyobb eséllyel találunk olyan játékost, aki tényleg beválik hosszabb távon is.

Lássuk ezek után a lehetséges forgató könyveket:

Ha az első verzió mellett döntünk:

1. kör: Akkor az elsődleges prioritás a WR. Bay-Bay és Decker nagyon jó és fiatal elkapók, ha többet vannak játékban biztosan kevesebbet droppolnak majd, de kérdés, hogy két fecske csinál-e nyarat? Nem ártana egy gyors WR, slotba, akire esetleg visszahordásokban is számíthatunk.

2. kör: OL vs RB. Sokat javulhat az OL pusztán azért, mert rövidebb ideig kell védeni a QB-t, ellenben Manning biztosan nem fogja úgy bírni az ütéseket, mint azt Tebow tette. Ha már 18 milliót költünk rá évente, akkor vigyázzunk rá, ne sérüljön meg. Szükséges lenne húzni egy QB-t Manning mögé, aki tanulhat pár évig, míg kész nem lesz átvenni a gyeplőt a vadló hátán. A korai RB pickeknek nem vagyok híve. De McGahee többet volt tavaly sérült, Moreno meg egyfolytában sérült, és egészségesen se játszik jól, Ball meg egy vicc.

3. kör QB vs OL/RB. OL/RB közül csak az jöhet szóba, aki nem volt 2. körben. QB pedig egy project irányító, aki PM mögött kinövi magát. Nehéz kész franchise QB-t találni, de akár lehet nevelni is...

4. körtől már nincs annyira jelentősége a posztoknak. De kéne egy FB, esetleg még egy WR, hogy legyen competition, de innentől akár a védelembe is lehet húzni, 4. körben már upgradeet úgyse találunk.

Ha a második verzió mellett döntünk:

Itt nem is körökre bontom. Ugyanis szerintem DT, CB és MLB kell az első három körben, így mindenhova ezt a hármat írnám. Lássuk inkább, hogy melyik posztra miért van szükség.

DT: A korai mockokban szinte mindenki DT-t írt nekünk. Sok sackünk volt ugyan, de középről szinte semmi nyomás nem jött. Aztán ráadásul Bunkleyt is elvesztettük. Jött azóta Bannan 1 technik játékosnak, 3 technicnek pedig Marcus Thomas-szal tárgyalunk, kínosan régóta... Bannan elsősorban futás ellen jó, első 2 downban lehet majd rá számítani, 3 technicbe pedig jelenleg nincs is megbízható ember, se futáshoz, se passzhoz. A poszt mindenképp erősítésre szorul, akkor is ha visszajön Marcus Thomas. Ellenben a Bannan, Marcus Thomas, Ty Warren, Vickerson, McBean sor már nem mutatna ANNYIRA rosszul, hogy mindenáron DT kelljen az első körben. De az első három valamelyikében szinte olyan biztos, hogy jön ide valaki, mint tavaly volt...

CB: Goodmant kirúgtuk (ideje volt már), Bailey pedig egyre öregebb. Noha még mindig felveszi a versenyt a liga legjobbjaival, sürgősen meg kéne találni az utódját. Évek óta ezt mondjuk, de eddig még nem sikerült. 2012-ben még rendben lesz vele a CB1 poszt, de azután könnyen lehet, hogy átmegy safetynek, s jelenleg senkiben sincs potenciál, hogy az ellenfél legjobb elkapójával vívjon párharcot. Porter CB2nek jobb lehet, mint Goodman volt, és még elég fiatal, a tavalyi szezonja viszont elég gyengére sikerült. Chris Harris meggyilkolja ugyan a futásokat, s megcsinálja a tackleket, de fejlődésének fizikai korlátjai vannak. Attól hogy nagyobb darab elkapók ellen konzisztensen jól játsszon, még messze van. Kár is lenne őt elpazarolni arra, hagyjuk csak meg a tavalyi szerepkörében, ott nagyon jól bevált. A sor nem fullad még itt ki, visszatérhet Syd'Quan, aki Porterrel és Harrisszel versenghet majd, és ott van még Vaughn, aki viszont sajnos szinte semmit nem fejlődött újonc évéhez képest. Mindent összevetve, mély depth van a poszton, de a CB2 kicsit üres, Bailey évei pedig meg vannak számlálva. A jó depth elé kezdőket kéne találni. Nem ártana valaki, akire akár már idén is lehetne számítani...

MLB: A védelem talán leggyengébb posztja. Kicsi aggodalomra ad okot, Mays szerződés hosszabbítása. Lelkes a srác, alapvetően nem lenne gond ezzel, de egy ekkora misstackle gyárral a kezdőben hiába teljesítenek erőn felül a többiek. Cserének megfelelne, de kezdő fizetést kapott, úgyhogy tartok tőle vele képzelik el 2012-t. Pedig nagyon kéne erősíteni. Irving tavaly nem sokat játszott, nyilván nem véletlen, nem lett volna lehetetlen Mayst kiszorítani, de nem sikerült neki. Benne van még a fejlődés lehetősége, de túl fontos poszt ez ahhoz, hogy vakon bízzunk bennük.

Későbbi körökben lehet hozni safety-t, nehogy Moore biztonságban érezze magát, mert amit tavaly láttunk tőle, az nagyon kevés volt, Carter a végére belejött, de ő se volt konzisztens, Dawk meg még mindig nem döntötte el, hogy marad-e, de ha igen, akkor se sokáig. Az ideális az lenne, ha már szezon közben átadhatná a helyét valakinek. Egy passrusher DE is elférne a keretben. Ayers eddig minden évében jobb volt, mint az azt megelőzőben, és ez nagyon jó jel, de az ő erőssége is a futás megállításában rejlik. Hiába Von Miller meg Doom, ha a többiektől nem nagyon jön nyomás... Illetve 4. körtől már az offense is jöhet.

Természetesen a két esetet keverhetjük is egymással, ezeknek tetszőleges kombinációja elképzelhető. Nevekkel egyelőre nem dobálóznék, mert nem tudnám eléggé leszűkíteni, és valószínűleg még úgy is mellé lőnék...

A neves eseményre április 26. és 28. között kerül sor, kedvenc csapatunk választásaira pedig előre láthatóan 1/25-ben, 2/25-ben, 3/24-ben, 4/13-ban, 4/25-ben, 5/2-ben és 6/18-ban kerül sor. Természetesen esetleges cserék befolyásolhatják a választások helyét és akár számát is. Tavaly az Elway-Fox-Xanders triumvirátus nagyon jó munkát végzett, reméljük idén is a legjobbakat. Hajrá Broncos!


A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr164431021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

milo_hedgie#23 2012.04.14. 21:56:17

én is inkább egyfajta vegyes megoldásra számítok. például jön egy DT meg egy OL ember az első két fordulóban
stockleyt le fogjuk igazolni?

Black_Adder 2012.04.14. 22:18:17

@milo_hedgie#23: Én igazából nem számítok semmire se, de azt remélem, h az első 3 kör csak D#-be jön...

Foresz 2012.04.14. 23:42:37

Jó és érdekes írás lett!Azért ahogy olvasom volna még hová erősíteni...

milo_hedgie#23 2012.04.15. 11:54:56

kevesebb kérdőjel maradt volna,ha hagyjuk tebowt a helyén,és nem hagyjuk ki a FA első heteit sem.de ezen mostmár próbálok nem rágódni:)

melo15 2012.04.15. 14:00:20

a védelmet kéne inkább rendesen összerakni. télleg dawkinsal most mi lesz? mért tököl ennyit? a draft előtt azért tudni kéne hogy számoljunk vele

Black_Adder 2012.04.15. 15:15:43

@melo15: Dawk visszatérése a draftot annyira nem érinti. első három körben van nagyobb need, utána meg úgyse idénre húznánk...

--
Nem kell mindent megoldani. Akár a jelenlegi keret is harcolhatna a rájátszásért... Jövőre meglepődhetnek, akik a hagyományokhoz híven egy legyintéssel akarják elintézni a divíziónkat, nagy verseny futás lehet a boltscal és a chiefsszel...

melo15 2012.04.15. 21:24:39

@Black_Adder: arra gondoltam hogy ha dawkins megy, mindeképp erősiteni kell a secondaryt. ha maradna akkor lehetne máshova húzni az első pickekből. mert alapból szerintem DTben nagyobb a lyuk ha jól értelmezem.

Foresz 2012.04.16. 13:03:12

De Bannan nem DT-be jött vissza?És valahol láttam Dumervil-t is feltüntetve DT-ben.Szokott ő azon a poszton játszani?

Black_Adder 2012.04.16. 15:50:43

@melo15: első három körben nem engedhetjük meg h S-t húzzunk. 4. körben pedig akit húzunk max jövőre erősítés. El kell fogadni, h ha nem jön vissza Dawk, akkor szűken leszünk safetyben... Nem véletlen hoztunk is oda már egy FA-t

Black_Adder 2012.04.16. 15:53:42

@Foresz: Doom kizárt h valaha is játsszon DT-ben. Ő csakis De.

DT-be van Warren, Bannan, Vickerson és McBean esetleg visszajön Marcus Thomas, és a másik DE-nk, Ayers, na ő esetleg tudna DT-t játszani ha muszáj

Ha visszajönne Marcus Thomas akkor nem lenne akkora nagy a lyuk, csak mint a CB-ben, de nélküle mindenképp. Szvsz 1 DT biztosan húzunk, ha nem jön Thomas, akkor akár 2-t is... Mondjuk tavaly is ezt hittük...

Black_Adder 2012.04.16. 18:33:05

na, mcbeant ki is húhatjuk a sorból...
6 meccses eltiláltsa lett volna valami dopping ügy kapcsán. Ez egyébként DJ-re is vonatkozik, de télleg hihető magyarázatuk volt rá, csak már nem emlékszem h mi... Kíváncsi vagyok a történtek után DJ-vel mi lesz, őt azért nagyon nem kéne kirakni...

VonMiller58® 2012.04.16. 20:36:37

@Black_Adder: Idén ráadásul a S class nem túl erős úgyhogy remélem marad Dawk.

Szerintetek húzunk WR-t a második körben PM-nek?Szerintem idén még ott is lehet elit WR-t találni.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.04.16. 20:59:37

Szerintem a jelenlegi helyzetben, amikor óriási lyukak vannak máshol, akkor pazarlás lenne WR-t húzni top pick-ből. Jöjjön még Stokley és kész, lesz elég célpontja a nagy MVP-nek. Az RB és az OL erősítését még akceptálni tudom, akár 2-3. körös pickből is, ott tényleg égető hiányosságok vannak.

Black_Adder 2012.04.16. 23:25:52

Jött vissza Stokley 1 évre... :)

Black_Adder 2012.04.18. 22:33:56

1 Sunday Sep 9, 2012 Pittsburgh Steelers 8:20 pm NBC
2 Monday Sep 17, 2012 at Atlanta Falcons 8:30 pm ESPN
3 Sunday Sep 23, 2012 Houston Texans 4:15 pm CBS
4 Sunday Sep 30, 2012 Oakland Raiders 4:05 pm CBS
5 Sunday Oct 7, 2012 at New England Patriots 4:15 pm CBS
6 Monday Oct 15, 2012 at San Diego Chargers 8:30 pm ESPN
7 BYE
8 Sunday Oct 28, 2012 New Orleans Saints 8:20 pm NBC
9 Sunday Nov 4, 2012 at Cincinnati Bengals 1:00 pm CBS
10 Sunday Nov 11, 2012 at Carolina Panthers 1:00 pm CBS
11 Sunday Nov 18, 2012 San Diego Chargers 4:15 pm CBS
12 Sunday Nov 25, 2012 at Kansas City Chiefs 1:00 pm CBS
13 Sunday Dec 2, 2012 Tampa Bay Buccaneers 4:05 pm FOX
14 Thursday Dec 6, 2012 at Oakland Raiders 8:20 pm NFLN
15 Sunday Dec 16, 2012 at Baltimore Ravens 1:00 pm CBS
16 Sunday Dec 23, 2012 Cleveland Browns 4:05 pm CBS
17 Sunday Dec 30, 2012 Kansas City Chiefs 4:15 pm CBS

korai még bármit is mondani róla

VonMiller58® 2012.04.19. 06:41:11

@Black_Adder: Nem könnyű a sorsolás de szerintem idén is megnyerjük a csoportunkat.

Foresz 2012.04.19. 19:54:54

Srácok!Ha jól tudom van még pár nap a szabadügynökök igazolására.Ha lezárul a dolog,ugye írtok egy cikket az egész szabadügynöki piac mozgásáról,már ami a denveri oldalt érinti.
Engem ugyanis nagyon érdekel a Broncos,de bár névről ismerem az újakat,kíváncsi vagyok a ti szakértő véleményetekre is.

milo_hedgie#23 2012.04.19. 20:47:33

szerintem volt már szó az igazolásokról egy külön cikkben,azóta nem nagyon történt új,maximum stokley:) de róla sok újat úgyse lehet mondani. de én biztos vagyok benne hogy még fognak írni nekünk pár cikket a hosszú offszezonban:)

Black_Adder 2012.04.19. 21:26:12

@Foresz: szabadügynökööket igazából a szezon végéig lehet igazolni. csak arra van korlátozás, h egyszerre hány ember lehet egy csapatban.
Sőt játékost cserélni is lehet az alapszakasz talán 5. hetéig.

A nagyobb nevű FA-k már kimentek. Már talán csak Marcus Thomas-szal tárgyalunk.

Jön a draft, draft után lehet számítani egy-két cut-re. Akkor talán tudunk kicsit kukázni. Illetve a draft alatt és után mehetnek játékoscserék is.

Aztán a TC alatt és után jön a keretszűkítés. Minden csapat kitesz ~30 embert. Akkor még lehet olyat találni, aki nekünk erősítés.

Tavaly próbálkoztam valamiféle FA tracker-rel, de már akkor se volt időm, idén meg még kevesebb.

Amúgy utolsó helyzetjelentésünk óta szvsz csak Bannan és Stokley jött. Mindketten voltak már Bronco-k, mindketten öregek, de mindketten hasznára lehetnek a csapatnak.

Sajnos konstans heti 70+ óra munka mellett, követni se nagyon tudom az eseményeket, nem hogy beszámolni róla, nincs energiám, sajnos ez egy ilyen időszak.

--
Jósolni meg azért nehéz, mert nagyon sok függ attól, h milyen lesz Manning, azt meg az offseason alatt nem fogjuk megtudni...

VonMiller58® 2012.04.19. 21:41:46

@Black_Adder: Az alapszakasz hatodik körének végén van a trading deadline ha jól tudom.

milo_hedgie#23 2012.04.20. 10:44:37

@VonMiller58®: szabadügynök igazolás és a trade deadline nem ugyanaz

VonMiller58® 2012.04.20. 15:41:27

@milo_hedgie#23: Arra írtam hogy meddig lehet játékosokat cserélni.

milo_hedgie#23 2012.04.20. 17:43:47

@VonMiller58®: ja elnézést,nem láttam hogy az is szóba került:)

Tomi_Tanguay 2012.04.22. 19:07:11

russel wilsont nem lenne jó draftolni?:P

milo_hedgie#23 2012.04.23. 17:32:42

@Black_Adder: nagyon sajnálom. kényes kérdés a secondary helyzete,moorenak vagy carternek nagyot kell domborítania a következő évben.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.04.23. 18:03:14

Ezek után a Jon Davis UDFA sign kötelező lenne.

melo15 2012.04.23. 19:33:50

volt egy sejtésem hogy ezért vár ilyen sokáig :(

tHoMaS 2012.04.23. 20:55:59

én azt hittem folytatni fogja, de ő érezte hogy mennyire volt súlyos a sérülése. meg lehet érteni hogy nem akart kockáztatni. biztos nagyon fog hiányozni a csapatból. nagyon nagy egyéniség volt. future hall of famer :)

tHoMaS 2012.04.23. 21:20:14

@Tomi_Tanguay: :) Wilson még Tebownál is nagyobb talány, hogy mit tudna az NFLben és Elway TTt se merte bevállalni, meglepne ha RWt igen

Black_Adder 2012.04.23. 23:05:09

A secondary csak egy dolog, elvesztettünk vele egy igazi vezért is, egy nagyszerű játékossal lettünk szegényebbek, vagyis nem csak mi, hanem az egész liga. Több ekkora egyéniség kéne...

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.04.24. 17:38:26

2012 Broncos Draft Party:

blog.denverbroncos.com/denverbroncos/2012-broncos-draft-party/

Fasza lesz, az első kör idején pont éjszakás leszek. Stream-et nem, max live tracker-t tudok majd követni, de talán az is elég, most mégsem 1/2-es pickünk lesz.

melo15 2012.04.24. 21:19:18

na már csak 2 nap :)


süti beállítások módosítása