Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

NFL Draft 2012: Értékelés

2012.04.30. 12:10 - Black_Adder

Túl vagyunk a holtszezon talán legnagyobb állomásán, csütörtök és szombat között lezajlott az idei NFL draft. Mint minden évben, megpróbáltunk előre okoskodni, és idén is megpróbálunk utólag okosnak lenni, elenyésző sikerrel, de legalább a neveket alacsony hibaszázalékkal tudjuk közölni.

Személy szerint nagyon sokat vártam az idei drafttól. Egy már most erős csapat, amin viszont még sok helyen lehet tovább erősíteni, erre mondja a naiv ember, hogy szinte nem is lehet mellé lőni - nos nekünk sikerült, de ne szaladjunk ennyire előre, haladjunk sorban.


1. nap:

Nem hozott túl sok meglepetést. A három első körre értékelt CB már rég kiment előttünk, az igazán sokat érő DT-k szintén, ahogy az egyetlen valamire való S is. Kicsit féltem, hogy túl drágán hozunk egy WR-t, de szerencsére nem ez történt, hanem felmérve, hogy akik a draft boardunkon elöl vannak, azokat hátrébb is húzhatjuk, eladtuk az 1/25-öt a Patsnek, az 1/31ükért és a 4/126-ért. Bent hagyva Hightowert, Worthy-t és Stillt. Hightower jó árérték arányú választás lett volna, de a Maysnek adott szerződés alapján, szerintem egyáltalán nem is terveztünk MLB-t hozni, ő meg ráadásul hiába nagyon sok oldalú játékos, nekem kisebb kétségeim voltak afelől, hogy 4-3-ban is annyira jó lenne. Most már nem tudjuk meg. Ha a pickek értékét nézzük, nem biztos, hogy mi jártunk jobban, de más szemszögből nézve, gyakorlatilag kaptunk egy ingyen picket, és kevesebb pénzt kell majd adni a szerencsés választottunknak, szóval elégedettek lehettünk a döntéssel.

Elérkezett az 1/31 anélkül, hogy bárki kiment volna, akit valaha szóba hoztak velünk, szóval az újabb letrade jó döntésnek tűnt, hát újra bevetettük a taktikát. Még öt hellyel hátrébb araszolva, a percekkel korábban kapott 4/126-ból 4/101-et varázsoltunk. A pickek értékét nézve biztos, hogy nem mi jártunk jól, de az ingyen picket kicsit megerősítettük, és még mindig bent voltak, akik a mockokban hozzánk kerültek, szóval annak ellenére elégedettek lehettünk, hogy nem is választottunk senkit.

2. nap:


2/36: Derek Wolfe DT, Cincinnati

Kiderült, hogy miért tradeeltünk hátra annyira bátran. Hiába volt bent Worthy, Still és Reyes, mi a náluk általában alacsonyabban értékelt Wolfe-t választottuk. Egyesek talán reachnek mondanák, de valójában ember legyen a talpán, aki meg tudja mondani, hogy négyük közül ki futja be a legszebb NFL-karriert. Nem biztos, hogy Wolfe, de ha EFX-nek ő tetszett legjobban, akkor legyen. Jöhetett volna később is DT, hisz' még 4 közel hasonló képességű játékos volt bent, de eddig is mindent megtettünk, hogy ne fizessük túl, ennyi sikerült.

Wolfe 3 technic játékos, nálunk 4-3 under tackle lesz. Kétségkívül az egyik legnagyobb hiányposztra érkezett, így mindenképp jó választás. Tehetsége és tudása alapján 3down játékos, azaz fent lehet futás és passz ellen is mind a három downnál. Sokkal több mint egy ostoba "zsírdisznó".

Előnyei:

  • 3 down játékos
  • Minden playnél odateszi magát, mindig a labda körül van
  • Összenyomja a zsebet
  • 1 ember nehezen fogja őt meg

Hátrányai:

  • Nem fog 2-gapet játszani, (persze ez jó jel is lehet. Ha JDR annyira ragaszkodna a 2 gaphez nem Wolfe-t választották volna)
  • Nem egy nagy atléta, és a karjai is rövidek
  • Ha elkezdik kettőzni, akkor bajban lehet

Összességében: Semmi esetre se volt BPA, de egy jó játékos need posztra. Elégedettek lehetünk.

2/57: Brock Osweiler QB Arizona State

Jött a fekete leves. Sokan írták hozzánk Osweilert, de nem a 2. körben. 18 milliót fizetünk évente Manningnek, kérdéses hogy hány éve lesz, amikor MVP-formában játszik, akkor minél gyorsabban egy olyan csapatot kell kialakítani köré, akik fegyverei lehetnek. Ha nem válik be, akkor Osweiler se tudja betörni ezt a vadlovat, első évében semmi esetre se. A pick egyrészt mindenképp reach, másrészt impact játékosokról volt szó, és az is kellett volna, harmadrészt még rengeteg emberben ott a tüske Tebow miatt.

Nos, Osweilert semmivel sem érzem nála jobbnak. Ugyanúgy spreadből jött, ugyanúgy rossz a dobómozdulata és a lábmunkája. Nyilvánvalóan látnak benne fantáziát, és sosem hülyeség project QB-t húzni, akár még az első körben se, de mi ráértünk volna a 3. körben. Ha mégse maradt volna addig bent, akkor majd jövőre, minden évben vannak QB-k a drafton.

Előnyei:

  • Erős kar (Tebownak is az volt)
  • Döntéshozatal (Na ez viszont óriási gyengéje volt TTnek)
  • Nagyon magas, de mégse esetlen
  • Mobilis (de nem annyira mint TT)

Hátrányai:

  • Dobómozdulat
  • Lábmunka
  • Tapasztalatlan
  • Nyomás alatt gyengébben teljesít
  • Spreadből jön

Összességében: Kifejezetten rossz választásnak tartom. Annyira nem volt need poszt, hogy 2. kört költsünk rá, és óriási reach is mellette.

3/67: Ronnie Hillman RB, San Diego State


Alig ocsúdtunk fel az előző választás okozta sokkból, kedvenc csapatunk újabb váratlan húzással ajándékozott meg minket. Az eredeti 87. pick mellé odaadtuk a 120. is, hogy megkapjuk a Brownstól a 3/67-et. Sok jó játékos volt még bent, akik csúsztak, így annyira nem volt meglepő amit tettünk, a választás viszont annál inkább. RB-re szükség volt, sőt várható is volt hogy húzunk, de egyértelműen Lamar Miller volt a legmagasabban jegyzett játékos. Mi ennek ellenére tradeeltünk fel, és húztuk Hillmant, akit mellesleg sehol se láttam top100 prospect között...

Ami Hillmant illeti, leginkább Sproleshoz tudnám hasonlítani. Jól jöhet 3rd downoknál, játszhat ST-ben is és képes lehet nagy játékokra.

Előnyei:

  • Nagyon jól mozog, nehéz kibillenteni az egyensúlyából, és nagyon jól vált irányt
  • Jó routokat fut
  • Jól lát a pályán

Hátrányai:

  • Kicsi és gyenge
  • Előbbiből következik, hogy nem tud passprotectiont nyújtani
  • És nem hoz yardokat, miután egyszer elkapták

Összességében: Ez a két pick így egymás után kicsit JMD-t idézte, felesleges feltrade-del, adott posztra nem a legjobb bent lévő játékost, vagy ha igen, akkor is óriási reach-csel, ráadásul nem a legnagyobb needed posztokra. Nehéz megmagyarázni. Ettől függetlenül Hillman mindenképp a csapat hasznára lehet majd, de ugyanúgy a csapat hasznára lehetett volna Lamar Miller is, vagy ha 20 pickkel később választjuk.

A második nap tehát érkezett egy ember a védelembe, egy a támadókhoz és egy a padra. A koncepció érthető, mégse lehettünk maradéktalanul elégedettek.

3. nap:

4/101: Omar Bolden CB, Arizona State

A harmadik nap se kellett sokáig várni az első választásunkra, 6-ként jöhettünk, s az Arizona State cornerjét választottuk. Ez a poszt a második legnagyobb needünk volt. Jött ugyan Porter, de ment Goodman, és nem sikerült megszerezni Asante Samuelt. Sokan azt reméltük, hogy az első két nap valamelyikén orvosoljuk ezt a problémát, azonban úgy tűnik a csapat számra a csere QB és a 3rd down back fontosabb volt...

Bolden az egész 2011-es évet kihagyta ACL sérülés miatt, ami egy komoly kockázat faktor lehet, a jó hív viszont számunkra, hogy ha az nem lett volna, akkor stabil 2. körös prospect lehetett volna. Ha egészséges marad, még nagyot nyerhetünk vele. Igazából sajnos rengeteg olyan játékosunk van minden sportban, aki HA egészséges lesz akkor milyen jó lesz, csak sosem az. Reméljük Bolden nem követi őket a sorban.

Előnyei:

  • A mérete. Képes levédekezni a TE-ket is, ami 3rd downnál nagyon fontos lehet
  • Bevethető returnöknél is, bár én egy ACL után ezt nem tenném...
  • Erős.
  • Akár játszhat S-t is.
  • Run support

Hátrányai:

  • Porcelán
  • Sok misstackle

Összességében: Jó pick. 4. körben lehet kockáztatni, és többet nyerhetünk vele, mint amennyit veszthetünk, ráadásul need posztra jött.

4/108: Philip Blake C, Baylor

Aki megfeledkezett róla, hogy mikor kezdődik a draft harmadik napja, hamar két pickről is lemaradhatott, hiszen két választásunk ideje is hamar eljött. A posztról, ahogy az év végi elemzésben már megjegyeztem, az OL-ünk nagyon gyenge hiába a sok futott yard, Walton pedig az egyik legrosszabb center volt mind közül a ligában a PFF szerint. Én titkon már az első körben is reménykedtem Reiffben vagy DeCastroban, de pont előttünk kimentek, Blake ugyan nem egy kategória velük, nem jelenthet azonnali javulást a falban, de mindenképp szükség van rá. Egyrészt semmi, SEMMI depth nem volt a kezdő 5-ös mögött, másrészt Walton még kb semmit, SEMMIT nem fejlődött a rookie éve óta. Ha valami, akkor ez motiváló erővel bír rá, ha pedig nem, akkor szevasz. 1-2 év és Blake akár kezdő is lehet. Ez nem jelenti azt, hogy az is lesz, Waltonban is 2 évig bíztunk úgy néz ki hiába, de ha harmadik évében se szolgál rá bizalmunkra, legalább lesz kire áthelyezni.

Blake a maga 6-3-ával és 315 fontjával igazi szörnyeteg. S a termete mellé még mozogni is tud.

Előnyei:

  • Jó passprotectionben
  • Nagyon erős
  • Jó mozgás a méreteihez képest
  • Akár OG-t is tud játszani

Hátrányai:

  • Nem nagyon illik ZBS-be
  • Már 26 éves
  • Van még mit fejlődnie

Összességében: Jó választás. Kell az erősítés az OL-be, 4. körben már nem gond, ha nem immediate impact, itt még Osweilert vagy Hillmant is szívesen láttam volna.

5/137: Malik Jackson DT/DE, Tennessee

Most már biztos. Választásaink előtt tornasorba állítottuk a prospecteket és valamelyik végéről választottunk, mert csak törpék és óriások jöttek :). Annyi baj legyen, ha Malik Jackon lesz a következő Doom.

A Tennessee védő falembere 3 és 5 technicet egyaránt tud játszani. Passz szituációknál képes lehet középről is nyomást generálni, jelentősen megkönnyítve ezzel Von Miller és Dumervil dolgát, akik majd egymással versenyezhetnek, hogy ki ér előbb oda.

Előnyei:

  • Atletikus és agilis
  • 3 és 5 technicet is tud játszani
  • Elég gyors, meg tudja állítani a scramble-t

Hátrányai:

  • A három down és 3rd down között nagyobb különbség van, mint írásban. Csak egyértelmű passz szituációknál számíthatunk rá
  • Kicsi
  • Gyenge futás ellen

Összességében: Tetszik ez a pick is. Úgy érzem, mindenképp szóhoz juthat a csapatban, akár már idén is. Lehet Doom és Ayers cseréje, játszhat középen. Passz szituációknál szerintem látni fogjuk őt a pályán. És az árérték arányra se panaszkodhatunk.

6/188: Danny Trevathan LB, Kentucky

Utolsó választásunk szintén a védelembe erősített. Ilyen hátul depthet lehet mélyíteni és ST-be lehet húzni játékosokat. Pontosan ezt tettük. Mondjuk BPA-nak ezt a választást se mondanám, ellenben megint a tornasor alacsony végéről.

Ha Trevathan rosterre kerül, akkor ST-ben játszhat és DJ cseréje lehet WLB pozícióban.

Előnyei:

  • Gyors
  • Tud embert fogni (coverage)

Hátrányai:

  • Kicsi
  • Gyenge

Összességében: A 6. körben már szinte mindegy kit választ az ember. Az elsősorban a szerencse kérdése, hogy Terrell Davis lesz belőle vagy TC body, így erről nehéz bármi okosat mondani.

Az utolsó nap tehát kevesebb eseménnyel zajlott, szépen a seggünkön maradtunk és megnéztük ki elérhető, amikor választunk, és így hoztunk döntést, és szerintem ez kifizetődőbb taktika volt, mint a 2. nap. Továbbra se BPA-ztunk, ami számomra meglepő, de tavaly szerintem bebizonyította az FO, hogy ért a játékosok képességeinek felméréséhez.

Hogy az egész draftról is essen szó összességében, három teljesen eltérő napot zártunk. Csütörtökön kétszer is hátra tradeeltünk, hogy pickeket gyűjtsünk, olyannyira hogy ki is szálltunk az első körből. Ellenben pénteken JMD stílusban mindenáron választottunk bizonyos játékosokat, ezért jó drágán szereztük meg őket. Reméljük a játékosok legalább jobban megszolgálják a bizalmat, mint az a GONOSZ idején volt. Szombaton pedig egy trade-et se bonyolítottunk le, és jó árértékarányú játékosokat szereztünk. Sajnos ennek a napnak van a legkisebb jelentősége, így mindent egybe véve, kénytelen vagyok azt mondani rosszabb draft volt ez, mint a tavalyi. Persze, jóval nehezebb helyzetben voltunk, de az adott szituációhoz nézve is, kevesebbet hoztunk ki ebből, mint amit vártam.

Szerencsére ez nem jelenti azt, hogy igazam is van. Tavaly pl. Rahim Moore jó választásnak tűnt, mégsem nyújtotta azt, amit elvártunk tőle, ellenben többen inkább a Dareus, Unfairly kettősből választottunk volna valakit, és Von Miller DRoY lett. Kíváncsi vagyok Wolfe teljesítményére összevetve Reyes-szel, Worthy-vel és Still-lel, kíváncsi vagyok mire lesz képes Hillman, és mit tud majd Lamar Miller, aki végül a 4. körig csúszott. Ha a játék a mi döntésünket igazolja, akkor olyan mindegy lesz, hogy egy-két hellyel később is választhattuk volna őket, ha viszont fordítva sül el a dolog, akkor nem lehet magára büszke az FO. Szeptembertől választ kapunk rá.

Mindenesetre, ahogy most látom:

  • Legjobb választás: Derek Wolfe
  • Leginkább megkérdőjelezhető választás: Brock Osweiler
  • Legkockázatosabb válalsztás: Omar Bolden
  • Lehetséges meglepetés ember: Omar Bolden

Végezetül álljon itt az 1. kör választottjainak listája, és a Broncos újoncai:

Pick # NFL team Player Pos. College
1 Indianapolis Colts Andrew Luck QB Stanford
2 Washington Redskins Robert Griffin III QB Baylor
3 Cleveland Browns Trent Richardson RB Alabama
4 Minnesota Vikings Matt Kalil OT USC
5 Jacksonville Jaguars Justin Blackmon WR Oklahoma State
6 Dallas Cowboys Morris Claiborne CB LSU
7 Tampa Bay Buccaneers Mark Barron S Alabama
8 Miami Dolphins Ryan Tannehill QB Texas A&M
9 Carolina Panthers Luke Kuechly LB Boston College
10 Buffalo Bills Stephon Gilmore CB South Carolina
11 Kansas City Chiefs Dontari Poe DT Memphis
12 Philadelphia Eagles Fletcher Cox DT Mississippi State
13 Arizona Cardinals Michael Floyd WR Notre Dame
14 St. Louis Rams Michael Brockers DT LSU
15 Seattle Seahawks Bruce Irvin DE West Virginia
16 New York Jets Quinton Coples DE North Carolina
17 Cincinnati Bengals Dre Kirkpatrick CB Alabama
18 San Diego Chargers Melvin Ingram OLB South Carolina
19 Chicago Bears Shea McClellin DE Boise State
20 Tennessee Titans Kendall Wright WR Baylor
21 New England Patriots Chandler Jones DE Syracuse
22 Cleveland Browns Brandon Weeden QB Oklahoma State
23 Detroit Lions Riley Reiff OT Iowa
24 Pittsburgh Steelers David DeCastro G Stanford
25 New England Patriots Dont'a Hightower LB Alabama
26 Houston Texans Whitney Mercilus DE Illinois
27 Cincinnati Bengals Kevin Zeitler G Wisconsin
28 Green Bay Packers Nick Perry LB USC
29 Minnesota Vikings Harrison Smith S Notre Dame
30 San Francisco 49ers A. J. Jenkins WR Illinois
31 Tampa Bay Buccaneers Doug Martin RB Boise State
32 New York Giants David Wilson RB Virginia Tech

 

Rnd. Pick # NFL team Player Pos. College
2 36 Denver Broncos Derek Wolfe DT Cincinnati
2 57 Denver Broncos Brock Osweiler QB Arizona State
3 67 Denver Broncos Ronnie Hillman RB San Diego State
4 101 Denver Broncos Omar Bolden CB Arizona State
4 108 Denver Broncos Philip Blake C Baylor
5 137 Denver Broncos Malik Jackson DL Tennessee
6 188 Denver Broncos Danny Trevathan LB Kentucky


Ennyi volt tehát a 2012-es NFL draft. Bár nagyon nagy jelentősége van, az idei szezonunk mégis elsősorban Manning teljesítményétől függ majd, úgyhogy ezúttal talán nem kell neki akkora figyelmet szentelni, mint tavaly. Ettől függetlenül remélem, hogy sokan követtétek az eseményeket, és szeretnék mindenkit arra buzdítani, hogy a kommentek között fejtse ki a saját véleményét a választottainkról! (Ne csak én égjek majd be :)).

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr624479446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

milo_hedgie#23 2012.04.30. 13:33:23

boldennél nem írtad hogy nagyon jó returner. fontos lehet hogy nem WRt vagy RBt kell erre áldozni hanem egy depth CBt.
malik johnson is jó választás lehet de nem hiszem hogy sok lehetőséghez jut az újonc szezonban

foppa21 2012.04.30. 15:13:59

engem is osweiler aggaszt a legjobban. nem értem minek kellett a második körben. nah mindegy majd kiderül mi lesz belőle. ő lesz a csere irányitó idén vagy még hanie?

Foresz 2012.04.30. 19:49:38

Nagyon klassz összefoglaló,öröm volt olvasni!

Tomi_Tanguay 2012.05.01. 00:24:56

látom már a drafton is a narancs mezt osztogatják:)

Black_Adder 2012.05.01. 00:35:48

@milo_hedgie#23:
Előnyei:

A mérete. Képes levédekezni a TE-ket is, ami 3rd downnál nagyon fontos lehet
Bevethető returnöknél is, bár én egy ACL után ezt nem tenném...
Erős.
Akár játszhat S-t is.
Run support
Tehát: Bevethető returnöknél is, bár én egy ACL után ezt nem tenném...

:P

milo_hedgie#23 2012.05.01. 17:03:03

@Black_Adder: elnézést. akkor ezt benéztem,pedig elolvastam az egészet:)

melo15 2012.05.02. 11:30:40

nekem is tetszett az írás :)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.05.10. 22:59:51

The Broncos have agreed to terms with free agent CB Drayton Florence.

Black_Adder 2012.05.11. 23:29:38

jeremy jarmon cut.
Tavaly Gaffneyt adtuk érte, akkor se csinált rostert, így már idén se fog. Szenzációs csere volt...

milo_hedgie#23 2012.05.17. 20:16:23

rod smith megy a broncos ring of famebe

Black_Adder 2012.06.08. 22:16:47

DJ kitweetelte a playbookunkat:
imagerz.com/QEAVWUtvAwMHAlIeFQVR

Ami látszik belőle, h marad a 4-3 under, és ami kevésbé volt egyértelmű, h marad az 1 gap rendszer is.

Ami a baj, h ez most mindenki számára egyértelmű. Megbocsájthatatlan hülyeség. Ennyire egy színesbőrű játékos se lehet hülye...
Hihetetlen, nincsenek rá szavak...

Coach Sacco 2012.06.25. 21:51:53

Találtam egy jó kis videót Tebow tavalyi szezonjáról, gondolom már láttátok, de hangulatos nagyon.
www.youtube.com/watch?v=Lwg8uER2SNI

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.06.27. 22:28:09

@Coach Sacco: Az ilyenek láttán egyre inkább kezdek biztos lenni abban, hogy nem fogok szurkolni a Manning-féle Broncos-nak. Nem mondom, hogy ellenük fogok szurkolni, de értük se lennék elég őszinte. Lehet utálkozni, ez van.


süti beállítások módosítása