Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Padres - Rockies 2:1 L

2012.05.10. 09:11 - Tomi_Tanguay

Tovább tart a Colorado Rockies gyengélkedése és a hét első napjaiban újabb seriest vesztettünk el. Pozitívum lehet, hogy sorban öt vereséget követően az utolsó fellépést már megnyertük, de még mindig nagyon nehéz helyzetben vagyunk.


1. meccs, hétfő: Padres-Rockies 3-2
Az első találkozón az újonc Pomeranz volt a kezdő dobó, akinek az elkapója szokás szerint Hernandez lehetett. Mellette az infielden Helton, Scutaro, Tulo, Pacheco kezdett, kívül a CarGo-Fowler-Cuddy trió várta a bevetést. Scutaro single nyitotta a meccset, a folytatásban Pacheco ellen DPt mutattak be, majd az első hazai akcióban double és walk történt, Alonso singlelel pontot és szereztek és egy SO révén sikerült elhárítani a szorult helyzetet. A másodikban hiába mutattunk fel két sétát, mindkét futót leszedték a kettes bázishoz érve, közben egy singlet követően Volquez line drive lábon találta a Pomeranzt, aki megcsinálta az outot és folytatta a meccset, de egy WPvel újabb pontot engedett az ellenfélnek. A dobónk folytatta és a harmadik tetején kiállt ütni, ráadásul Pomeranz bebombázott egy hatalmas solo HRt a szépítésért. Ezután a hazaiak két sétát harcoltak ki, Alonso pedig újra pontot tudott szerezni egy RBI single jóvoltából. A negyedik ütőrészben nem jutottunk előre, ráadásul sérülés miatt dobót kellett cserélni, Roenicke folytatta nagy lendülettel. Ezt követően háromból három strikeoutot szenvedtünk el,  aztán nehéz pillanataink voltak védekezésben, de két singlet és egy sétát is megúsztunk futás nélkül, maradt az 1-3. A hatodik akciót Scut leadoff single indította, egy kieső után CarGo küldte őt haza egy RBI singlelel, de Tulo séta után két SOval befejezték, egy pontra felzárkóztunk. Roenicke újabb játékot abszolvált, de mi is eredménytelenek voltunk támadásban, ám Belislet se kellett félteni. Az utolsó másfél inningben már egyetlen pályára kerülés se történt, sajnos nem lehetett esély az egyenlítésre, be kellett érnünk a zakóval a nyitómeccsen.
- Öt találatot kapartunk össze, Gonzalez és Scutaro 2/4el céloztak, előbbi már a 26. RBIt postázta az idényben. Az ötödik ütést a dobó Pomeranz jegyezte, aki élete első hazafutását lőtte a big leagueben egy hatalmas ütés révén. Sajnos sérülés miatt korán kiszállt és csak három inninget teljesített, mindegyikben kapott egy-egy runt, de ebbe a sérülése is belejátszott, a második veresége volt. Roenicke két-két ütés és séta ellenére három hibátlan inninget produkált és Belisle se kapott runt négy out közben. Ezen kívül még Fowler látványos elkapását érdemes megemlíteni.

2. meccs, kedd: Padres-Rockies 3-1
A kezdőcsapatban az egyetlen változás Fowler pihenője volt, akit Colvin helyettesített CF poszton, a soros kezdő dobó az idei első fellépésére készülő White volt. Az első akcióban Pacheco doublet, CarGo sétát regisztrált, majd 2outnál Helton helyezett el egy RBI singlet az előny megszerzéséért. Rögtön válaszoltak a házigazdák és a leadoff triplet követően Alonso RBI single jelentette az egyenlítést, végül egy újabb single után sikerült befejezni a játékot. A második menetben egyik oldal se lépett bázisra, a harmadik egésze alatt csak Tulo termelt egy singlet. Ezt követően mindkét fél egy-egy singlet ért el a három-három out közt, s az ötödik tetején is eredménytelenek voltunk, ezzel szemben a Padres egy walkot követően Venable duplával került lépéselőnybe White ellen. A hatodik akcióban Tulo hiába sétált, Helton lineout double playbe szaladt bele, utána még ketten felkerültek, ám Colvin ellen SOval végződött a nyomulás. White a hatodik dobórészt három groundouttal abszolválta, a hetedik tetején nem jártunk bázison, közben a két SDi futót felengedtünk egy kiesővel, az első csere dobó Reynolds dobás utáni kiejtést ért el, majd a második RP Rogers először feltöltötte a bázisokat egy sétával, de egy strikekout révén hárítottuk a loadedot. A nyolcadik támadásban két ember hiába került pályára, aztán Rogers kárára egy sétát követően Hudson triplelel növelte előnyét a hazai gárda, az inninget Ottavino zárta le. Az utolsó menetben Colvin és Scut singlelel nyomult, de balszerencsénk volt, mert Pacheco ütése éppen az egyesen lévő futót találta el, később CarGo ellen SOval fejeződött be az összecsapás.
- A második találkozón 9-7 arányban ütöttünk többet, de csak 2/8al értékesítettük a pontszerző lehetőségeket. Az egyetlen pontunkat Helton regisztrálta az idei 21. RBI által. Pacheco, Tulowitzki, Colvin fejenként két ütést ért el, de se pontot, se futást nem tudtak kiharcolni. White a biztató játék ellenére vereséget szenvedett az idei első meccsén, 6.1 inning alatt hat ütésből két pontot kapott. A cserék közül Rogers bizonytalankodott, ellene futás is született, két out erejéig három sétát engedélyezett a pontot érő triple mellett.




















3. meccs, szerda: Padres-Rockies 2-6

A szerda délutáni meccset Tulo kisebb sérülés miatt volt kénytelen kihagyni, pihent még Helton és Hernandez is mellette. A belső négyes a Giambi-Herrera-Scut-Nelson formációban tevődött össze, illetve Fowler is visszakapta a helyét. Az aktuális dobó Friedrich volt élete első MLB meccsén és az első inning három outja után két pályára engedést követően sajnos pontot is kapott Guzmantól. A második játék alatt egyedül Giambi volt képes single ütésre, a harmadik tetején Scut jegyzett egy 2out singlet. Ezt követően ugyancsak ő vétett hibát a mezőnyben, illetve kaptunk egy singlet, Alonso double után hazaküldte az egyik társát, a másikat viszont a home plate előtt megelőztük, csak 2-0s előnyhöz jutottak. A negyedik támadásnak CarGo és Cuddy ütéseivel lendültünk neki, Giambi double után az első futó haza jutott, a másodikat viszont kidobták a pontszerzés előtt, legalább egy futást összehoztunk. A folytatásban eseménytelenül telt néhány akció, a hatodik játékrészben látványos akciózásba kezdtünk. Mindenek előtt Herrera egy mezőnyhibát kihasználva jutott bázisra, CarGo doublet helyezett el és kettő futó a pontszerző helyekre került, ekkor Cuddy volt eredményes egy sac flyból. Giambit szándékosan sétáltatták, azonban nem úszta meg a SD ennyivel, Rosario mindkét embert haza szállította egy doublelal, majd Nelson egy RBI singlelel volt eredményes, így 5-2re fordítottunk. Friedrich újabb hibátlan inninget abszolvált, aztán a hetedik tetején nem jutottunk semmire, míg Brothers sétáját és ütés engedélyezését Belisle két groundouttal kompenzálta. A folytatásban Cuddy singlet rántott és elrabolta a kettes bázist, ahonnan Nelson újabb single ütésével szerzett pontot. Ez idő alatt Belisle két single ellenére nem került gondba, míg a kilencedikben két ütéssel zártunk. A hazaiak az utolsó támadásban könnyen kudarcot vallottak Betancourt ellen, megszereztük a szépítést jelentő sikert.
- Végre összekaptuk magunkat, a dobók és az ütők teljesítménye egyaránt javult. Nelson a hetedik helyről 2/4es hatékonysággal két RBIt szállított és egy szép vetődést mutatott be a 3B poszton, mellette Rosario szerzett két pontot egy ütésből. Két veterán harcos Giambi és Cuddyer mindketten két ütést és egy RBIt könyveltek el. Friedrich az első MLB meccsén fantasztikusan játszott, hat játszma alatt csupán két futást szereztek ellene és hét SOt szórt. A cseréi közül különösen Belisle volt nagy formában, öt kiejtést abszolvált a hetedik-nyolcadik menetben.

A NL West állása:

1. Los Angeles Dodgers 20-11 (31 meccs)
2. San Francisco Giants 15-16 (31 meccs, 5.0 GB)
3. Arizona Diamondbacks 14-18 (33 meccs, 6.5 GB)
4. Colorado Rockies 13-17 (30 meccs, 6.5 GB)
5. San Diego Padres 11-21 (32 meccs, 9.5 GB)


A Dodgers a Giants elleni győzelmekkel erősítette meg a vezető helyét, mialatt a D'backst saját otthonában söpörte ki a Cards, mi pedig az újabb vereségekkel a sereghajtóhoz is közelebb kerültünk. A hétvégén rendeznek egy ARZ-SF párharcot, a SD pedig Philadelphiaba látogat.

Számunkra folytatódik az idegenbeli túra a csoport riválisok ellen, a csütörtöki szabadnap után a Los Angeles Dodgers ellen lépünk pályára háromszor a következő időpontokban: szombat 04:10, vasárnap 03:10, vasárnap 22:10. A párharc választ adhat arra a kérdésre, hogy közelebb tudunk-e zárkózni a divízió elejéhez, vagy még lejjebb szakadva tovább süllyedünk. Reménykedjünk az eredményes folytatásban, hogy a szerdai diadal meghozza végre a szerencsénket! GO ROCKIES!!!

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr144498456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foppa21 2012.05.10. 18:46:31

tetszett friedrich játéka. első meccsnek tökéletes volt. szerintetek marad még az ötösben?

Tomi_Tanguay 2012.05.10. 20:53:22

persze, a jelenlegi helyzetben simán ott a helye. mint ahogy pomernak is

Tomi_Tanguay 2012.05.10. 20:55:54

eyjr csak jövő szerdán tér vissza a csapathoz, meghalt a nagyapja.

Tomi_Tanguay 2012.05.10. 20:57:31

még néhány apróság:
Drew Pomeranz threw a bullpen session and said his right quadriceps felt "golden." He expects to start Sunday in Los Angeles. ... Chris Nelson snapped an 0-for-22 streak on the road to start the season with two hits and two RBIs. ... The Rockies are 14-7 at Petco Park since 2010.

Tomi_Tanguay 2012.05.10. 22:30:09

a mai rehab meccsen guthrie négy inning négy SO és csak két ütés no run. elvileg jövő kedden startolhat a rockiesban.

Tomi_Tanguay 2012.05.12. 04:15:44

Rockies at #Dodgers, 5/11, 8:10pm: Scutaro4, Pacheco5, Gonzalez7, Tulowitzki6, Helton3, Cuddyer9, Hernandez2, Fowler8, Moyer1.

Tomi_Tanguay 2012.05.12. 04:22:15

pomer átmenetileg kikerült a keretből, hogy az aktivált outman beférjen a bullpenbe.

Rockies scheduled rotation: 5/12 at LAD-RHP Nicasio; 5/13 at LAD-RHP White; 5/14 at SF-LHP Friedrich; 5/15 at SF-RHP Guthrie.

Tomi_Tanguay 2012.05.12. 05:06:33

az elsőben két kieső után cargo double
ellis solo HR

a másodikban csak egy helton single
moyer kiejtett hármat

a harmadikban három-három out
0-1

Tomi_Tanguay 2012.05.12. 05:46:09

a negyedikben nálunk semmi
moyer ellen double, abreu RBI single

az ötödikben háromból három kieső
náluk két single, m. ellis 2run RBI double, intent walk, ethier RBI single
0-5

Tomi_Tanguay 2012.05.12. 06:21:29

a hatodikban scut single
torres ellen egy walk és single

a hetedikben 2outnál cuddy solo HR
torres ellen walk, flyout DP, ethier solo HR
1-6

Tomi_Tanguay 2012.05.12. 07:04:39

a nyolcadikban scut walk, cargo single
rogers ellen uribe solo HR, single

a kilencedikben tulo single, helton single, cuddy sac fly RBI, fowler RBI triple
3-7 lett

Tomi_Tanguay 2012.05.13. 03:05:34

Rockies at #Dodgers, 5/12. 7:10pm: Scutaro4, Herrera5, Gonzalez7, Tulowitzki6, Helton3, Cuddyer9, Colvin8, Rosario2, Nicasio1.

Tomi_Tanguay 2012.05.13. 04:02:54

az elsőben háromból három kieső
náluk single, herrera-scut-helton DP

a másodikban helton walk és három out
nicasio három strikeout

a harmadikban rosario double, scut ellen fielder's choice rosario out at home, herrera double, cargo intent walk, loaded 2outnál tulo flyout
náluk három kieső
0-0

Tomi_Tanguay 2012.05.13. 04:32:39

a negyedikben három-három out mindkét oldalon

az ötödikben rosario hbp és cs
náluk double, uribe RBI single
0-1

Tomi_Tanguay 2012.05.13. 05:13:04

a hatodikban kiestünk hárman
nicasio ellen egy single és három out

a hetedikben helton single, cuddy GIDP, colvin solo HR
nicasio ellen single
1-1

Tomi_Tanguay 2012.05.13. 05:43:11

a nyolcadikban kiestünk hárman
outman ellen single 0out. belisle ellen gwynn RBI single és három out

a kilencedikben három out
1-2 lett a vége:(

Tomi_Tanguay 2012.05.13. 21:10:04

Rockies lineup: Scutaro4, Colvin3, Gonzalez7, Cuddyer9, Tulowitzki6, Hernandez2, Nelson5, Fowler8, White1

Tomi_Tanguay 2012.05.13. 21:42:22

eddig giambi startjain az utolsó pár inningben állt be 1Bnek most ott kezd, nincs benne nagy változás.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.05.13. 22:28:14

Három pontot szereztünk az első inningben, azok után, hogy a series első két meccsén összesen négyet.

Tomi_Tanguay 2012.05.13. 22:57:22

az elsőben scut single, colvin single, cargo RBI single, cuddy RBI single, hernandez RBI groundout
white ellen double, kemp RBI groundout

a másodikban három out közt white double
white ellen double, a. ellis RBI single
3-2

Tomi_Tanguay 2012.05.13. 23:41:36

a harmadikban cuddy walk és sb
náluk is három ut

a negyedikben fowler walk, white fielder's choice és error, scut RBI single, colvin GIDP
white ellen egy walk
4-2

Tomi_Tanguay 2012.05.14. 02:18:40

az ötödikben három out
ott egy single, két walk, loaded 1outnál abreu 3run RBI double. reynolds ellen walk, a. ellis 3run HR, double, intent walk

a hatodikban kiestünk hárman
brothers háromból három out

a hetedikben scut walk, colvin single, cargo RBI groundout
roenicke ellen walk és sb, kennedy sac bunt RBI
5-9

Tomi_Tanguay 2012.05.14. 02:30:16

a nyolcadikban három groundout
rogers ellen három walk, loaded 1outnál van slyke 2run double

a kilencedikben három out
5-11 a vége. újabb sweep.


süti beállítások módosítása