Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Rockies - Astros 4:0 W

2012.06.01. 12:22 - Tomi_Tanguay

Hétfőtől csütörtökig négyből négy meccset nyert meg a Colorado Rockies, végre meghoztuk az igazi áttörést és az évben először értünk el söprést a szerény képességű Houston Astros ellen.
























1. meccs, hétfő: Rockies-Astros 9-7

Az amerikai háborús emléknap alkalmából hétfőn két meccset játszottak le, a délutáni órákban Nicasio volt a kezdő dobó, az infielden Helton, LeMahieu, Tulo, Pacheco kezdtek az elkapó Rosarioval együtt, kívül CarGo, Fowler, Cuddy álltak. Nicasio rögtön beszedett egy leadoff triplet, Altuve groundoutból küldte haza a társát, Lowrie hazafutásával újabb pontot szereztek, végül egy double után jött össze a három kiejtés. Nem hagyták magukat a támadók, az errorral pályára kerülő Fowlert Pacheco küldte haza egy triplával, utána CarGo doublelal egyenlített, Tulo RBI doubleból a vezetést is átvettük, aztán Rosario egy 2run HRal takarított és 5-2re megléptünk. A második játékrészben egyedül a mieink voltak képesek két single ütésre, a harmadikban két ütés után egy wild pitch által a kettes-hármasra engedtük a futókat, akik Lowrie groundout és Lee single révén pontot is szereztek. Válaszként 2outnál Rosario lőtt egy singlet, az első meccsén játszó LeMahieu RBI doublelal volt eredményes. Aztán Nicasio csak egy sétát engedett, három denveri búcsúját követően az ötödik tetején két out után hagytunk két singlet, Johnson ütésével mindkét futó hazaért, így kiegyenlítettek a vendégek. A folytatásban az első ütő Tulo hazafutásával rögtön visszavettük az előnyt, a következő három ember kiesett, mint ahogy Nicasio is hibátlanul tartotta vissza a houstoni triót a hatodik dobórészben. Ezt követően egyedül Fowler járt bázison egy single után, majd az első csere dobó Ottavino három ütést engedett, azok közt a másodikból Altuve kiegyenlített és 7-7re módosult az állás. Részünkről csak Tulo jegyzett egy singlet, a nyolcadik tetején Belisle egyetlen HBPt vétett, több nem történt. A következő akcióban Giambi harcolt ki sétát, Fowler singlet jegyzett és egy errorból mindkét futó pontszerző helyre jutott, ahonnan Pacheco 2run singlelel értek haza, vagyis a nyolcadik alján a legjobbkor szereztük vissza az előnyt. 9-7nél már csak Betancourt feladata volt hátra, aki magabiztosan hozta a savet.
- Szinte végig nálunk volt az előny, párszor kiegyenlített az Astros, de a legjobbkor mindig vissza tudtuk venni a vezetést és a végén is így történt, kettővel több ütésünk volt, szám szerint 14. Ebből Tulowitzki egyedül hármat vállalt, a nyolcadik hazafutását tűzte és két ponttal gazdagodott. Főszerepet játszott két fiatal játékos: Pacheco két ütésből három pontot kaszírozott, beleértve a győzelmet érő 2run singlet a nyolcadikban, Rosario a hetedik HRből a 16. és a 17. RBIt érte el a szezonban. Nicasio hat inning alatt hat futást kapott kilenc ütésből, nem mindig volt a helyzet magaslatán, de szerencsére most ez is belefért. Ottavino kapott még egy runt, ellenben Belisle és Betancourt sebezhetetlen volt.




















2. meccs, hétfő: Rockies-Astros 7-6 walk-off extra inningben

Két órával az előző befejezése után kezdődött a második meccs, pár változással az összeállításban: Nieves volt az elkapó, Scutaro kezdett a kettes bázison, Cuddy helyett Colvin volt a right fielder, a soron következő dobónk White lehetett. Az első játszmában két kiejtés után vittek be két singlet, de pontot nem engedtünk, majd a leadoff hitter Fowler vezette fel a meccset egy hazafutással, utána CarGo és Tulo is a pontszerző területeken járt, ám Helton és Pacheco fent hagyták őket. A második menetben egyik oldalt se történt semmi, a harmadik felső részében egy singlet követően Bogusevic 2run HRal fordított az Astros és csak egy újabb double után tudtunk véget vetni a támadásnak. Ezt követően Fowler a single utáni errorral azonnal a hármas bázisra került és CarGo groundout közben értünk el futást. A negyedikben Snyder solo HRal vette vissza az előnyt a vendég csapat, plusz egy ütés után Schafer volt eredményes RBI singleből, közben kieső nélkül sikerült feltölteni a bázisokat, az első helyzetnél kiejtették a home platen a futót, a másodiknál White SOt kapott, loaded 2outnál először Fowler bases loaded walkot regisztrált, majd Scutaro mindenkit beküldött egy doublelal három pontért, mellyel 6-4re fordítottunk. Az ötödik tetején két ütés nélküli pályára kerülést követően Snyder RBI singleből zárkózott vissza a Houston, amíg nálunk hárman kiestek. Sőt a hatodikban Maxwell solo HRal egyenlítettek, az inninget már Outman fejezte be, mialatt Nieves és Fowler jegyzett singlet, de a szélső bázisoknál tovább nem jutottak. A hetedikben Ottavino hibátlan volt, nálunk CarGo és Tulo hozott egy-egy singlet, nem tudtunk pontot szerezni, egy fielder's choice játékkal megelőzték előbbit a home platenél, maradt a 6-6. Belisle egy single ellenére hozta a következő részt, Nieves és Giambi lendült akcióba, Fowler sac bunt playel a kettes-hármasra küldte a futókat, azonban egy újabb out at homeot hajtottak végre, CarGot szándékos sétával felengedték, Tulo ellen hárítottak. A kilencedik játék alatt Betancourt egyetlen singlet kapott, míg hazai részről mindenki kiesett, extra inningekre került sor. A folytatásban Roenicke ellen két single esett, de jókor jött egy dupla játék, tőlünk Cuddyer vállalt egy singlet, utána Fowler beütötte a győzelmet jelentő RBI triplet, mellyel 7-6ra behúztuk a második meccset.
- Újra sok ütéses, fordulatos meccset játszott a két csapat, 2-4ről 6-4re fordítottunk a négy pontos negyedik játékkal, utána kiegyenlítettek és csak az extra játékban született döntés. Fowler óriási játékkal állt elő, ezen a meccsen megkoronázta a hetek óta tartó bomba formáját, 4/4el ütött három pontot szerzett és három futást szállított, ütött egy HRt és a walk-off triplet. Scutaro napi egyetlen találata egy 3run double volt, továbbra is .250 alatt átlagol, de igazi clutch ütést hozott. White öt játékban hat pontot kapott tíz ütéssel együtt, három HRt vittek be ellene. A bullpen viszont egyetlen pontot se engedett, öt különböző játékos hozta az öt inninget, közülük a végén Roenicke regisztrálta az első győzelmét a szezonban.
























3. meccs, szerda: Rockies-Astros 13-5

Egy nap szünet után folytatódott a párharc és a harmadik mérkőzésre bekerült az összeállításba az elkapó Rosario és a RF Cuddyer, miközben a dobó az újonc Friedrich volt. Az első menetben a leadoff singlet követően három embert kiszórtunk, majd két sétával és egy singlelel feltöltöttük a bázisokat, loaded 2outnál az első labdából Cuddy kilőtte a grand slamet a jobb szélre és 4-0ra elléptünk. Aztán beszedtünk két singlet, a harmadikból a dobó Harrell szállította az első houstoni futást, ami után SOval lezártuk az inninget, részünkről Fowler ért el egy doublet, Scut single ütésével hoztuk a következő runt. A harmadik játékban Friedrich nagyot bizonytalankodott és teli bázist engedett, amelyből Maxwell RBI singlelel és Johnson sac flyal volt eredményes, aztán Snyder 2run doublelal pedig ki is egyenlítettek. A következő akcióban csak Tulo hozott egy duplát, az Astros is egy doublet ért el három out közben, a negyedikben mi is csupán egyetlen sétát vittünk véghez. Az ötödik dobórészben két singlet hagytunk, de két strikeouttal sikerült befejezni, aztán az első ember CarGo solo HRal vettük vissza a vezetést, később Helton singlet követően Cuddy ellen double playel végeztek. Ezután Rosario nyitott egy doublelal, Pacheco RBI singleből csaptunk le, majd a csere ütő EYJR is ütést vitt véghez, éppen a szélső bázison álltak a futók, amikor Fowler küldött ki egy 3run HRt. Még mindig nem volt vége az emlékezetes akciónak, rövidesen Scut kötött ki az egyes bázison, CarGo hazafutásával újabb két pontot kasszíroztunk, a hat futásos játék végeztével 12-5re módosítottuk az eredményt. A nagy előny birtokában jöhettek a bullpen emberei, Ottavino két kieső után két embert felengedett következmények nélkül, mialatt három SOt szenvedtünk el. Az utolsó előtti játékban Rogers is két singlet engedett, majd CarGo a napi harmadik homerunt is végrehajtotta, végül Roenicke fejezte be a mérkőzést két pályára engedés ellenére, melyet 13-5re nyertünk meg.
- Nem volt egyszerű mérkőzés, mert sok ütést kaptunk, 15-14el az Astros jegyzett több találatot, de a hatodik inningben hozott hat ponttal megnyertük a meccset. Gonzalez életében először lőtt egy meccsen három HRt, öt beállás alatt négy ütéssel zárt, 13 HR és 41 RBI az éves mérlege. Cuddyer már a második GSt ütötte az évben a napi egyetlen ütésével, jelenleg 32 pontnál tart. Fowler folytatta a szárnyalást, belőtt egy újabb HRt, négy meccsen belül a harmadikat és az évben a nyolcadikat. Hozzá hasonlóan Scutaro is két ütéssel végzett, mindketten hasznosak voltak a sor tetején. Friedrich nem volt kifejezetten meggyőző, hat inning alatt 11 ütésből öt futást kapott, de a harmadik győzelmet elérte az ütők remeklése révén.





















4. meccs, csütörtök: Rockies-Astros 11-5

A series utolsó meccse előtt sajnos Tulot DLre kellett tenni, Scutaro állt át SSnak és LeMahieu töltötte be a 2B posztot, a többi helyen a szokásos nevek tűntek fel, míg a dobó Guthrie lehetett. Az első játékban csak két kieső után engedtünk két singlet, majd máris megindult a denveri offenzíva, az első két ember bázisra lépett CarGo pedig egy 3run HRal köszönt be. Tovább nyomultunk és Cuddy single után Helton doubleból szereztük a következő pontot, kisvártatva Pacheco ground-rule doubleból volt eredményes, így 5-0ra húztunk el. A másodikban Martinez solo hazafutásával szépített az Astros, de újra lecsaptunk rájuk, két sétával kezdtünk, hogy aztán Cuddy mindkét társát hazarepítse egy duplával, utána Rosario RBI singlelel talált be és elrabolta a kettes bázist, Pacheco single találatával pedig már 9-1 volt az állás. Ezt követően követően Guthrie csak egy doublet engedett, mi nem jártunk pályán. A negyedik tetején támadt először bizonytalansága a denveri dobónak és feljebb zárkózhatott az Astros, egy single után Castro RBI triplelel kezdtek, Maxwell duplából ő is haza ért, végül Altuve volt eredményes egy singlelel. Nem kellett aggódni, mert CarGo újabb ütése után Cuddy RBI singlelel csapott le és stabilizálta a vezetést 10-4re. Az ötödik játék eseménytelenül pörgött le, a hatodikban az első ütő Scutaro vágott be egy hazafutást, mely után csak egy sétát hoztunk még. A hetedik játszmában sorban három singlet ütöttek Guthrie ellen kieső nélkül, a Lee elleni double play közben pedig hazaért az első futó, de egy ponttal megúsztuk a szorult helyzetet. A következő akcióban két single dacára eredménytelenek voltunk, majd Reynolds három SOval tartotta fel a vendégeket. A végén több ütés ellenére nem történt változás az eredményben, 11-5re győztünk és söpörtük a seriest.
- Az ütések számában csak 15-14re végeztünk, nagyon jól hárítottuk az Astros pontszerzési lehetőségeit, mi pedig több helyzetet értékesítettük. Gonzalez folytatta a szerdai szárnyalást, 3/4es napja közben újabb HRt és abból három pontot pakolt be, már .330 felett jár. Cuddyer ugyancsak három ütéssel és három pontszerzéssel végzett, már a 17. doublet szerezte az évben. Pacheco három ütése közt kettő futót terelt haza és szép csendben .300 fölé jutott. Scutaro az évi második hazafutását lőtte és kilencedik alkalommal volt eredményes. Guthrie a tucatnyi ütés ellenére megúszta öt futással az első hét játékot így meglett a győzelem, a negyedik játékot leszámítva jól dolgozott és szerencséje is volt párszor.

A NL West állása:

1. Los Angeles Dodgers 32-19 (51 meccs)
2. San Francisco Giants 27-24 (51 meccs, 5.0 GB)
3. Arizona Diamondbacks 23-28 (51 meccs, 9.0 GB)
4. Colorado Rockies 21-29 (50 meccs, 10.5 GB)
5. San Diego Padres 17-35 (52 meccs, 15.5 GB)

Ezzel a söpréssel sokat tudtunk hozni a riválisokon, mivel például a Dodgers 0-4re elbukta a Brewers elleni hazai seriest, így közelebb zárkóztunk rájuk, közben a SF-ARZ párharcot a hazaiak nyerték két győzelemmel, míg a SD szintúgy nyeretlenül zárta az elmúlt napokat a Cubs ellen. A hétvégén SD-ARZ divízió rangadó következik, a Giants a Cubs ellen folytatja hazai környezetben.

És lesz még egy komoly rangadó, hiszen a mieink a Los Angeles Dodgers ellen próbálhatnak szerencsét a soron következő három napban a következő menetrend szerint: szombat 02:40, szombat 22:10, vasárnap 21:10. Most elválhat, hogy egy igazi ellenfél ellen mennyire tudunk sziporkázni, nagyon fontos lenne, hogy tudjuk folytatni a felzárkózást, ha akarunk még valamit elérni, akkor tovább kell faragni a hátrányt az éllovason. GO ROCKIES!!!

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr574552579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomi_Tanguay 2012.06.01. 15:39:52

Upcoming Pitching Matchups
Friday: Dodgers’ Chris Capuano (7-1, 2.14 ERA) at Rockies’ Josh Outman (0-1, 9.64), 6:40 p.m., ROOT
Saturday: Dodgers’ Aaron Harang (3-3, 4.14) at Rockies’ Juan Nicasio (2-2, 5.11), 2:10 p.m., ROOT Sunday: Dodgers’ Nathan Eovaldi (0-1, 2.57) at Rockies’ Alex White (1-3, 6.28), 1:10 p.m., ROOT Monday: Rockies’ Christian Friedrich (3-1, 5.59) at Diamondbacks’ Joe Saunders (3-3, 3.61), 7:40 p.m., ROOT

Tomi_Tanguay 2012.06.02. 02:43:20

Rockies vs. Dodgers, 6/1, 6:40pm: Fowler8, Scutaro6, Gonzalez7, Cuddyer9, Helton3, Pacheco5, Rosario2, LeMahieu4, Outman1

Tomi_Tanguay 2012.06.02. 04:05:29

az elsőben outman ellen két single, lemahieu-scut-helton DP
nálunk cargo single de a kettesre tartva kiesett

a másodikban csak egy walk
cuddy reached error, rosario walk és SB közben throwing errorból két run

a harmadikban outman hármat kiejtett
nálunk scut walk
2-0

Tomi_Tanguay 2012.06.02. 04:31:36

a negyedikben outman egy out. torres ellen double, castellanos RBI triple, walk és SB
cuddy walk, helton single, pacheco DP közben run

az ötödikben csak egy walk
két out után fowler single, scut single, cargo RBI single
4-1

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.06.02. 04:50:01

Wilin Rosario hits his 8th homer of the season, a two-run shot in the 6th inning. Wilin leads all MLB rookies with his 8 homers.

foppa21 2012.06.02. 05:08:42

kezdjük jól állva hagyni őket! 8-2 a hatodik után

Tomi_Tanguay 2012.06.02. 05:16:43

a hatodikban torres ellen walk, single, castellanos sac fly 1outig. ottavino két SO.
helton double, rosario 2run HR, lemahieu walk és WP és SB, fowler ellen throwing error közben run, scut RBI single
8-2

foppa21 2012.06.02. 06:13:54

13-3 a vége! nagyon megcsaptuk a köcsögöket!:-D

Tomi_Tanguay 2012.06.02. 07:03:04

a hetedikben ottavino ellen single, doubleplay, double
cuddy single, helton walk, pacheco single, loaded 0outnál rosario fielder's choiceout közben out, lemahieu RBI single, fowler RBI single

a nyolcadikban belisle ellen double, single, treanor RBI forceout
nálunk nelson solo HR, cuddy solo HR

a kilencedikben rogers ellen egy double esett
13-3 a vége!:)

foppa21 2012.06.02. 13:23:02

ezeket szépen megszórtuk!

Tomi_Tanguay 2012.06.02. 18:54:59

Rockies vs. Dodgers, 6/2, 2:10pm: Fowler8, Scutaro6, Gonzalez7, Cuddyer3, Colvin9, Nelson5, Nieves2, LeMahieu4, Nicasio1.

Tomi_Tanguay 2012.06.02. 19:05:44

brothers felkerült, torres lement.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.06.02. 22:34:57

Triple by Dexter Fowler puts him tied for 2nd on Rockies all-time list with Larry Walker

Tomi_Tanguay 2012.06.02. 23:15:49

az elsőben nicasio ellen lemahieu error, walk, ethier RBI single
fowler triple, cuddy RBI double

a másodikban két single, fielder's choice out at home, e. herrera 2run RBI single 2outig. nicasiot sérülés miatt levittük, roenicke fejezte be a játékot.
nelson walk és három out
1-3

Tomi_Tanguay 2012.06.03. 00:08:57

a harmadikban roenicke kapott egy singlet
csak cargo single

a negyedikben walk, double, walk, loaded 2outnál ethier walk és aztán befejeztük
1-4

Tomi_Tanguay 2012.06.03. 00:42:42

az ötödikben reynolds ellen double
tőlünk lemahieu single, fowler walk, scut walk, loaded 1outnál két kieső

a hatodikban két out után abreu HR, double, kennedy RBI single
háromból három out
1-6

Tomi_Tanguay 2012.06.03. 01:23:41

a hetedikben brothers három kiejtés
lemahieu single, rosario RBI double, fowler walk, forceout 1outig. cargo ellen GIDP

a nyolcadikban brothers megint kiszórt hármat
megint hárman kiestünk
2-6

Tomi_Tanguay 2012.06.03. 01:42:30

a kilencedikben rogers három out
újabb három denveri kieséssel vége a meccsnek
2-6ra vesztettünk.

Tomi_Tanguay 2012.06.03. 10:40:23

During the Rockies' five-game winning streak, they mashed out 53 runs on 71 hits, including 13 home runs. They were 7-for-15 with runners in scoring in their 13-3 victory Friday night.

Tomi_Tanguay 2012.06.03. 18:18:33

Rockies vs. Dodgers, 6/3, 1:10pm: Fowler8, Scutaro6, Gonzalez7, Cuddyer9, Helton3, Pacheco5, Rosario2, LeMahieu4, White1.

Tomi_Tanguay 2012.06.03. 18:58:11

nicasio 15 napos DL, moscoso jött fel.

Tomi_Tanguay 2012.06.03. 19:36:26

moyert hivatalosan is elbocsátottuk, bárhova igazolhat.

Tomi_Tanguay 2012.06.03. 22:03:10

az elsőben white három groundout
fowler single, sb, pb, scut RBI groundout

a másodikban is hármat kiejtettünk
helton walk, pacheco GIDP

a harmadikban white két walk, de megúsztuk
hárman kiestünk
1-0

Tomi_Tanguay 2012.06.03. 22:43:36

a negyedikben két kieső után hoztak egy singlet
cuddy walk, helton walk

az ötödikben megint három outot adtunk
rosario single és egy SO+CS play
1-0

Tomi_Tanguay 2012.06.03. 23:40:22

a hatodikban walk és sb
fowler walk, cargo single, helton RBI single, pacheco RBI double

a hetedikben white ellen walk, a. ellis 2run HR, még egy walk 2outig. brothers ellen single és vége.
nálunk három kieső
3-2

Tomi_Tanguay 2012.06.04. 00:11:02

a nyolcadikban belisle kiszórt hármat
scut single, cuddy intent walk

a kilencedikben betancourt három out
3-2 WIN! megnyertük a seriest:)


süti beállítások módosítása