Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Avalanche: Újabb hosszabbítások

2012.06.20. 10:58 - Tomi_Tanguay

Az elmúlt két hétben tovább tisztult a kép a Colorado Avalanche nyári szabadügynök keringőjében, néhány játékost aláírattunk, egyesekről pedig kiderült hogy biztosan távozni fognak, egyre kevesebb hokis sorsa bizonytalan. Mindemellett új segédedzőt köszönthetünk, nyakunkon az NHL awards és hétvégén következik a draft.




















A lejáró szerződésű David Jones június 7én további négy évvel hosszabbított a csapatnál, a 2015-16os szezon végéig állapodott meg a denveri egyesülettel. A 27 éves szélső markát a négy esztendő alatt 16 millió dollár fogja ütni. Jones az elmúlt két évben elérte a húsz gólos határt, tavaly 20 találat és 17 előkészítés révén 37 ponttal zárt 72 meccset követően és öt győztes góljával a csapat legjobbja volt holtversenyben, még két OT winnert is szerzett. A legutóbbi két év előtt többször súlyos sérülésekkel bajlódott, de megmutatta, hogy ezek se vették el a kedvét a játéktól, a tavalyi 20 gólos teljesítmény előtt 2010-11ben 27et vágott. Hosszabbítása érthető, mert még mindig a csapat legmegbízhatóbb szélsője, Hejduk kiöregedésével egyre nagyobb szerep hárul rá és első számú gólvágó lehet, hacsak nem igazolunk a nyáron top szélsőt.

Ennél nagyobb meglepetésnek számított, amikor az UFA piacot kikerülve Matt Hunwick 2 évre 3.2 millióért aláírt a csapathoz. A sokak által (jogosan) bírált hátvéd az elmúlt szezonban sokat javult és 33 mérkőzésen hat pontot (3+3) gyűjtött össze, a csapat utolsó 21 meccsén pályára lépett és a hat pontból ötöt ekkoriban szerzett. Nem tudtuk biztosra, hogy Hunwickkal vagy nélküle képzeljük el a jövőt, most már tuti hogy marad és vele is számolnunk kell jövőre a védelemben.

Ezzel szemben biztossá vált, hogy a defenzív center Jay McClement kipróbálja magát a piacon, július 1ig nem fog hosszabbítani a csapattal. A hírek szerint a játékos négy éves szerződésben gondolkozott, a csapat "csak" 3 éves kontraktust biztosított volna számára 7.5 millió körül, ami nem nyerte el a tetszését, így kenyértörésre került sor. Szegényebbek lettünk egy megbízható alsó soros centerrel, erre a posztra erősítésre lesz szükség, de elképzelhető hogy ősztől valamelyik fiatalt, Hishont vagy Olvert próbáljuk meg beépíteni a csapatba.

Egyetlen UFA maradt Shane O'Brien, a veterán hátvéd hasznos tagja volt a csapatnak, vezéregyénisége vitathatatlan, viszont könnyen elképzelhető, hogy át kell adnia a helyét a fiataloknak, de egy évre még simán el tudnám képzelni a maradását.

Az RFAkkal még egyáltalán nem foglalkoztunk, Erik Johnson, Ryan Wilson, Matt Duchene, Ryan O'Reilly, Peter Mueller, Kevin Porter, Mark Olver, Steve Downie és Jamie McGinn szerződése ugyancsak lejárt a 2011-12es szezon végeztével.

Korábban kiderült, hogy a két tavalyi asszisztens edző közül Sylvain Lefebvre AHLes vezetőedzőként folytatja, Adam Deadmarshnak pedig a jövőben egészségügyi okokból irodai munkát szánnak a csapatnál. Az egyik helyre az eddigi video coach Tim Army fog előre lépni, a másik AC a Monsters eddigi vezetőedzője David Quinn lesz. A 45 éves tréner három éve irányítja az AHL csapatunkat, egyszer bejutott velük a POba és 54.4 %os győzelem-vereség mutatót hozott ki a gárdából. A farm csapat élén végzett munkája elismeréseként kapja meg az NHLben az állást, reméljük továbbra is legalább ennyire eredményes lesz.

Június 20án tartják a hagyományos évi NHLes díjátadó gálát, ahol az Avalanchenek egyetlen érdekeltsége lesz, az év újonca kiírásban harcba szálló Gabriel Landeskog a Calder-trófea favoritjának számít Nugent-Hopkins és Henrique előtt. Meglátjuk ma éjjel, hogy győz-e az igazság vagy a média máshogy rendelkezik, de szerintem mindannyian egyetértünk abban, hogy a svéd kölyöknek kell nyernie az elismerést.

Aztán pénteken és szombaton jön az idei NHL Draft, ahol nem lesz első körös pickünk, de egyéb más érdekes választásokat biztosan végre fogunk hajtani. A börze előtti napon igyekszem majd még egy kis felvezetést készíteni, ebben az évben be kell érnetek az én szerény írásommal, a kormányzó továbbra se ismeri el a jégkorong és a denveri csapat létezését. :P

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr764600041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomi_Tanguay 2012.06.20. 11:01:55

itt egy kis aktuális írás, remélem holnap landeskog győzelméről is beszámolhatok:)

p@lee22 2012.06.20. 11:26:46

Helló!

Sylvain Lefebvre nem junior csapathoz ment, hanem a mi AHL-es Hamiltonunk vezetőedzője lett.

Tomi_Tanguay 2012.06.20. 12:25:50

köszi a kiigazítást:)

Coach Sacco 2012.06.20. 14:36:41

Jó az írás, egyetértek Landeskoggal kapcsolatban, neki kell győznie.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.06.20. 16:31:40

Nem hiszem, hogy denverinek odaadnának ilyen díjat, pedig gondolom megérdemelné, bár soha nem láttam játszani.

foppa21 2012.06.20. 16:59:05

@Filip89: akkor nem zavarna az se hogy ha nyerne?:-D

foppa21 2012.06.20. 17:01:13

o'brient még meglehetne tartani. az RFA emberek gondolom majd ezután következnek, velük egész nyáron lehet egyezkedni


süti beállítások módosítása