Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Rapids: Két meccs között

2012.06.20. 14:57 - Filip89

- Tóth Milán írása -

Hiába játszott múlt hétvégén félórát emberelőnyben a Colorado Rapids a Vancouver Whitecaps ellen idegenben, így sem bírt ellenfelével, és 1-0-s vereséget szenvedett. A denveri labdarúgók teljesítményét a három hetes bajnoki szünet sem befolyásolta pozitívan, így változatlanul a nyugati középmezőnyben vesztegelünk.


















A kanadaiak elleni találkozón Oscar Pareja vezetőedző a Pickens – Moor, Kimura, Moor, Palguta, Freeman – Larentowicz, Castrillon, Rivero – Mullan, Edu, Cascio kezdőnek szavazott bizalmat. Vagyis a számtalan meglévő sérült közül egyedül a helyi származású szélső, Brian Mullan térhetett vissza a kezdőbe.

A mérkőzést ugyan jól kezdtük, két veszélyes támadásunk is volt, de a hazaiak kapusa, Cannon mindkét alkalommal résen volt. Az első félidő csendesen telt el, szinte minden más említésre méltó esemény a második játékrészben történt.

Ekkor portásunknak, Pickensnek kellett észnél lennie, mert egy igen tetszetős hazai támadás után Young-Pyo Lee került helyzetbe. Az 59. percben Mattocks kapott egy remek indítást a bal összekötő helyéről indulva, és bár szépen becsapta védőjét a 16-oson belül, ő inkább akart elesni, mint kapura lőni. A bíró nem ette meg a műesést, sárgát adott a jamaicainak, akit ráadásul még a labda is keményen fejbe kapott. Talán emiatt is, de a Whitecaps támadója teljesen elveszítette fejét, és alig egy perccel később csúnyán odalépett Moornak – jutalma ismételten egy sárga, illetve az ezzel járó piros lap volt.

A pályán azonban nem úgy tűnt, mintha a coloradóiak lennének emberelőnyben, éppen ellenkezőleg. Le Toux került helyzetbe nem sokkal a kiállítást követően, és megpattant lövését Pickens hatalmas bravúrral tolta a felső kapufára, majd sikerült felszabadítani is. A mindig életveszélyes Le Toux aztán a 80. percben is helyzetbe került, és a francia ekkor már nem hibázott. Egy kiváló keresztlabdát kapott Chiumientótól, és kapásból, kilenc méterről pontosan lőtt a kapu jobb oldalába, 1-0.

Sajnos, későn kaptak észbe a Rapids játékosai, hiszen a második félidőben csak a hazaiak gólja után kezdtek el támadni. Ekkor azonban már Fortuna sem állt a játékosok mellé – előbb Rivero forgácsolta szét a keresztlécet, majd Freeman találta telibe a bal oldali kapufát. Az eredmény nem változott, a Colorado Rapids 1-0-s vereséget szenvedett a Vancouver Whitecaps otthonában, és 19 pontjával maradt a Nyugati-konferencia 5. helyén, egyre inkább lemaradva az első négy csapatról.

Videóösszefoglaló a mérkőzésről:



Az MLS Nyugati Főcsoportjának állása (W-L-T):

1. Real Salt Lake 10-3-2, 32 pont (15 meccs)
2. San Jose Earthquakes 8-3-3, 27 pont (14 meccs)
3. Vancouver Whitecaps 7-3-4, 25 pont (14 meccs)
4. Seattle Sounders FC 7-4-3, 24 pont (14 meccs)
5. Colorado Rapids 6-7-1, 19 pont (14 meccs)
6. Chivas USA 4-7-3, 15 pont (14 meccs)
7. Los Angeles Galaxy 4-8-2, 14 pont (14 meccs)
8. Portland Timbers 3-6-4, 13 pont (13 meccs)
9. FC Dallas 3-9-4, 13 pont (16 meccs)


A javítási lehetőség már itt is van, ám nagyon nehéz mérkőzés vár Pareja együttesére, hiszen a nyugaton jelenleg második San Jose Earthquakes lesz az ellenfél a következő mérkőzésen, magyar idő szerint csütörtökre virradóra, hajnali 03:30-tól.

„Nézed a tabellát, és le akarod győzni azokat az együtteseket, melyek előtted állnak” – idézi Jeff Larentowiczot az MLSsoccer.com. „Szeretnéd megmutatni nekik a képességedet, hiszen jó esélyük van arra, hogy a playoffba is bekerüljenek. Ráadásul mi idén nem játszunk a Keleti-főcsoport rájátszásában.”

Marvell Wynne a liga hivatalos oldalán elmondta, hogy már 85-90 %-osnak érzi magát, így ő és Omar Cummings is nagy valószínűséggel bevethető lesz a szerdai összecsapáson. A középpályás, Jamie Smith is már egyre közelebb a visszatéréshez – ő még tavaly októberben szenvedett súlyos térdsérülést. Conor Casey és Brian Mullan már jól vannak, mindketten játszottak a Vancouver ellen.

Friss hír, hogy profi szerződést kapott a 18 éves Shane O’Neill, aki a Rapids U-18-as csapatában tíz gólt szerzett. A boulderi, de ír felmenőkkel is rendelkező középpályás a Rapids akadémiáján pallérozódott.

A sportfogadás piacan fellelhető szorzók alapján a San Jose a találkozó esélyese, és ha Pareja mester nem talál ki valamit, sajnos valóban nem sok esélyünk lesz a győzelemre, és ezáltal a felzárkózásra sem – ami a coloradói labdarúgás hívei számára igen elszomorító lenne.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr974600670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.06.20. 17:38:33

A csütörtök hajnali coloradói sportmenetrend:
- 01:05 Philadelphia Phillies - Colorado Rockies (MLB)
- 03:30 Colorado Rapids - San Jose Earthquakes (MLS)

www.coloradoavalanche.gportal.hu/gindex.php?pg=29139641&postid=884589

foppa21 2012.06.20. 17:55:14

nem voltunk igazán meggyőzőek a vancouver ellen. ma a legjobb játékunk kell ha nyerni akarunk!

Tomi_Tanguay 2012.06.21. 05:47:35

úgy látom kikaptunk 2-1re, mondjuk a meccset nem néztem.

foppa21 2012.06.21. 07:41:09

hát ez kurva kevés volt megint:-(

milo_hedgie#23 2012.06.21. 14:05:22

látom csak a szokásos "szerencsénk" volt

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.06.21. 21:04:10

Rapids GK Matt Pickens leads MLS w 63 saves; 3rd in wins & shutouts; has twice made MLS high 8 saves in game.


süti beállítások módosítása