Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Coloradói tehetségek az NHL Drafton

2012.06.28. 16:56 - Filip89

Az elmúlt hétvégén lebonyolított 2012-es NHL Drafttal kapcsolatban TomiTanguay tollából már olvashattatok némi áttekintést a denveri profi csapat szempontjából, - sokkal inkább - érdemes azonban azzal is képben lennetek, hogy a coloradói egyetemi csapatoknak milyen érdekeltségei voltak az idei börzén, amelyen három választás érintette földünk két legerősebb hokiprogramját.



Összesen hat leendő vagy jelenlegi Pioneers-, és Tigers-játékos várta izgatottan a június 22-23-án esedékes NHL Draftot, valamennyi érdekeltségünk kiválasztását a második napra prognosztizáltuk, idén nem voltak akkora kiugró tehetségeink, mint az elmúlt években, akiket például az első körre tagsáltak volna. Meglepetés nem történt, valóban csak a mezőny második felében kerültek sorra néhányan a jelenlévő coloradói tehetségek közül.

Fiaink sorából legelsőnek a negyedik kör végén, az összetettbeli 120. pozícióban Jaccob Slavin kelt el a Carolina Hurricans választása nyomán. A 18 esztendős helyi származású hátvéd a Colorado Thunderbirds utánpótlásprogram nevelése, az elmúlt két szezonban az USHL-es Chicago Steels gárdáját erősítette, tavaly 60 mérkőzésen védő létére 30 pontot szórt. Ősztől még egy évre visszatér hozzájuk, s a 2013/14-es évadtól kezdheti meg az egyetemi karrierjét a Tigers színeiben, akik nagyon büszkék rá, hogy Slavin a főiskola csapatában folytathatja a fejlődését. "Úgy érzem, hogy vannak lehetőségeim a Carolina-val, de egyelőre még sokat kell tanulnom, hogy komolyan számoljanak velem. Igyekezni fogok tovább javítani a játékomon, mostantól pedig természetesen Hurricans-szurkoló is lett belőlem" - értékelt Slavin a kiválasztását követően.

Alig néhány választással később ismét örömmel szisszenhettek fel a coloradói jégkorongbarátok, ugyanis az Edmonton Oilers 123. szelekciója a DU-hátvéd Joey LaLeggia-ra esett. A tehetséges bekk tavaly töltötte a csapatnál élete első egyetemi szezonját, mely alatt 38 ponttal azonnal az ország legeredményesebb freshman hátvédje lett 11 góljának és 27 asszisztjának köszönhetően. A támadó szellemű védő emellett a konferenciában az év újonca volt, s az All-WCHA First Team tagság mellett természetesen beválasztották az All-WCHA Rookie csapatba is. Az említett pontszámok mellett +13-as plusz/mínusz mutatót, három emberelőnyös gólt, egy emberhátrányos találatot és egy győztes gólt regisztrált. LaLeggia nagy reményekkel kezdheti meg jövőre a második szezonját az egyetem falai mögött, s a négy év végig járása után az Oilers ranglétráján is reális esélyekkel kezdhet el felfelé lépkedni.

Végezetül a hatodik forduló hajrájában újra egy leendő CC-tehetség talált gazdára, amikor a 178. választásból a Phoenix Coyotes Samuel Fejes draftolása mellett tette le a voksát. Az alaszkai születésű támadó az elmúlt négy évet egy minnesotai középiskolában húzta le, ahol a Shattuck-St. Mary's csapatának legeredményesebb játékosa volt 78 ponttal és 38 találattal, mindössze 55 mérkőzés leforgása alatt, 2012 őszétől pedig már a Tigrisek soraiban kergetheti a pakkot. Érdekes lesz számára az óriási klíma változás, ha esetleg idővel végképp bekerül a Coyotes vérkeringésébe, mert akkor adott esetben az alaszkai legénynek az arizonai sivatagban kéne játszania. "Természetesen alkalmazkodnék a klímához, nagyon izgatott vagyok a draftolásom miatt, mostantól kettőzött erővel fogok hajtani minden meccsen" - tette hozzá a remek fizikai adottságokkal rendelkező támadó.

Hármójukkal ellentétben néhány helyi játékos kiválasztás nélkül maradt: a sophomore szezonja előtt álló Ty Loney számára ez lett volna az utolsó esély a draftolásra, de a Pioneers tehetséges támadója nem talált gazdára. Az óriási hokicsaládból származó Quentin Shore-t sem húzták ki, ősztől az egyetemi bajnokságban kell felhívnia magára a profi csapatok figyelmét, csakúgy mint az ugyancsak friss belépő Dakota Mermis-nek, ők ketten még a 2013-as börzén is nyugodt szívvel vehetnek részt.

A következő tanév kezdetekor a Colorado College-ben négy, a Denver-ben hét NHL-es csapat által kiválasztott tehetség fog szerepelni - mindkét iskolánál a szám csökkent 2011/12-hez képest, mivel az elmúlt szezont követően többen profi szerződést kötöttek az NHL-es egyesületükkel. Ettől függetlenül továbbra is tehetségekben gazdag mindkét alakulatunk, és egész biztosak lehetünk benne, hogy ősztől újra nagy csatákat fogunk vívni az ország legjobb iskoláival.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr594617611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomi_Tanguay 2012.06.28. 18:05:51

megtisztelő hogy még linkelted is az írásomat:D

milo_hedgie#23 2012.06.30. 10:47:33

több választásra számítottam de így se volt ez rossz. hiba lett volna ha laleggiat idén se viszi el senki. jó írás lett mester:)


süti beállítások módosítása