Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

NBA Draft 2012: Három denveri választás

2012.07.02. 16:22 - Filip89

Az elmúlt héten lezajlott az idei draft az NBA-ben, és a New jersey-i játékosválogatón a Denver Nuggets csapata az előzetes várakozásoknak megfelelően három kiszemelt tehetséggel gazdagodott, noha nem feltétlen a kívánt posztokra erősítettünk.

















A legelső választásunkra az első kör, 20. pozíciójában került sor a saját első fordulós lehetőségünkből, és egy előzetesen is sokat emlegetett tehetséget húztunk belőle a francia Evan Fournier személyében. A mindössze 19 esztendős dobóhátvéd rendkívül meggyőzően muzsikált a draft előtti megmérettetéseken a Pepsi Center-ben, már akkor felhívta magára a coloradói vezérkar figyelmét a remek dobásaival és szervezőképességével. Az elmúlt szezont hazája első osztályú bajnokságában töltötte, a Union Poitiers Basket 86 csapatában 14.1 pontot, 3.2 lepattanót, 2.3 asszisztot és 1.5 labdaszerzést harcolt ki meccsenkénti átlagban 26 perceket játszva, nála jóval idősebb játékosok ellen. Ujiri szerint "Evan egy kiváló offenzív játékos, a stílusa tökéletesen illik a Nuggets által képviselt rendszerbe, ezért esett rá a választásunk." Egyelőre nem tisztázódott, hogy Fournier marad-e a következő szezonra is Európában, nem titkolt célunk, hogy minél előbb szeretnénk áthozni őt az Egyesült Államokba, hogy figyelemmel kísérjük a fejlődését. Komoly tehetség hírében áll, de sokat kell még tanulnia ahhoz, hogy a francia liga után előbb-utóbb az NBA-ben is megállja a helyét, reményeink szerint egy igazán gyors, ötletes, küzdős játékossal gazdagodtunk a kiválasztásával.

Ezután a második forduló első felében álltunk fel legközelebb a porondra, amikor a tavalyi Anthony-féle cserében kapott 38. választási lehetőséggel éltünk. Bár a draft előtt leginkább az irányítókat és a magasakat térképeztük fel, ebből a pick-ből lehetőségünk nyílt kiválasztani egy olyan tehetséget, akit egyszerűen vétek lett volna bent hagyni, és a szakértőink által közkedvelt hármast, Quincy Miller-t jelöltük meg. Annak idején az ország egyik legjobb középiskolai játékosának tartották, balszerencséjére néhány meccsel a szezon vége előtt térdszalag-szakadást szenvedett, azonban a 2011/12-es szezonban bemutatkozhatott az NCAA-ben, és a Baylor színeiben az év újonc játékosa lett a Big12 konferenciában. Miller 37 meccsből 35-ször kezdő volt, 10.6 pontos és 4.9 lepattanós átlagteljesítményt szorgoskodott össze, elképesztően atletikus és ponterős játéka mellett a mezőnyben is hasznos produkcióra képes. Elmondása szerint a sérülése már a múlté, tavaly még nem érezte mindig százszázalékosnak magát, immár készen áll arra, hogy a Nuggets-ben is megcsillogtassa nem éppen hétköznapi képességeit. A denveri gyakorlások alkalmával különösen jó kapcsolatba került Lawson-nal, aki a hírek szerint kampányolt is a csapatnál Q kiválasztása mellett.

Végezetül az 50. helyen azért kiválasztottunk egy centert, méghozzá a kevésbé ismert törtök Izzet Turkyilmaz-t, aki 22 éves korára már bemutatkozhatott hazája válogatottjában, és Európában komoly játékerőt képvisel, azonban korántsem biztos, hogy az NBA-ben valaha is hasznát fogjuk venni. Egyértelműen hosszútávú befektetés, ami egyszer vagy be fog jönni, vagy nem.

Irányítóválasztás nélkül maradtunk, az első körben lehetőségünk lett volna megszerezni Teague-t, és a másodikban is akár kihúzhattuk volna Taylor-t, helyettük azonban inkább úgy döntöttünk, hogy komolyabb potenciállal bíró tehetségeket draftolunk, még ha nem is feltétlen hiányposztokra érkeztek. Sőt, két ilyen pick után a kettes-hármas poszton kifejezetten telített lett a névsor a Nuggets keretében.

A csereirányító kérdését azóta lezártuk, ugyanis a vasárnapi napon a klub megállapodást kötött a szabadügynök Andre Miller-rel. A 36 esztendős harcos további három évvel hosszabbította meg a nyáron lejáró szerződését, így a következő időszakban továbbra is Lawson elsődleges váltótársa lehet, ám számolni kell vele, hogy a helyi közönség kedvenc folyamatosan öregszik, és az egyébként is hullámzó játékában várhatóan egyre többször fognak felszínre jönni a hibák.

Eközben a többi lejáró szerződésű játékos közül Rudy Fernandez-zel nem is tárgyalunk, a távozása most már szinte teljesen biztosra vehető, a center JaVale McGee csoportjával viszont folyamatosan végzünk egyeztetéseket, belátható időn belül sor kerülhet az új üzlet tető alá hozására.

A jelenlegi keret kissé aránytalanul fest, egyértelmű túlsúlyban vannak a dobóhátvédek és a kiscsatárok a magas emberekkel szemben, még akkor is ha a két frissen draftolt fiatallal csak végső tartalékként számolunk. A nyár hátralévő részében mindenképpen csereüzletekre lehet számítani, négyes poszton Faried mellé Harrington egyedül soványnak tűnik, ezzel szemben az Afflalo-Brewer-Gallinari-Chandler-Hamilton tengely luxus lehet úgy, hogy Fournier és Q. Miller is ott toporog már a sor végén.

A draft tehát lezajlott, következik a nyári szünet, de az idei holtszezon biztosan nem lesz annyira csendes, mint a tavalyi volt a lockout miatt. Egy ilyen fiatal csapat számára, mint a Nuggets, sokat jelent, hogy lehet érdemi edzéseket végezni az offszezonban, és lehetőségünk van a javulásra, a fejlődésre a 2012/13-as rajt előtt, miközben amint említettem, még könnyen trade-ekre is lehet számítani, és a piacon is elképzelhető némi mozgolódás.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr164624241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foppa21 2012.07.02. 16:38:36

miller szerződése te jó ég...
szerintem a draftból jól jöttünk, kíváncsian vagyok kit fogunk elcserélni és kivel erősítünk PFben:-)

melo15 2012.07.03. 18:00:28

jó az összefoglalás!
én is cserékre számítok, ti mit lépnétek? gondolom filip gallot nyomná el elsőnek :D

Tomi_Tanguay 2012.07.04. 20:45:33

ez faszság. szerintem simán megállapodunk vele. a PO kiesés után mondta azt hogy otthonra talált denverben.

Foresz 2012.07.04. 23:01:39

Fúúú,az első képen a török gyerek nem semmi!Mint aki teleszívta magát,totálra.Öcsém,hihetetlen hogy néz ki...Ez biztos az emberi faj egyik példánya,vagy a két draftoltunk mögött az állatkert a háttér?!

Foresz 2012.07.04. 23:03:51

McGee-nek maradnia kell.Miller-nek kicsit sem tudok örülni.megmondtam szezon közben is:AMÍG MILLER ÉS HERING A CSAPATNÁL VAN?ADDIG KOMOLY EREDMÉNYRE NE SZÁMÍTSUNK!!!Komoly eredmény minimum a PO második köre...

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.07.05. 03:11:46

Nash megy a mákersz-be, ott a helye, utáltam mindig is. Buzinari-t is oda kéne küldeni valahogy. :P

Tomi_Tanguay 2012.07.05. 06:06:25

@Filip89: azt hittem deront akarják.

Black_Adder 2012.07.05. 12:45:47

Most adj erőt Istenem, kedvenc játékosom a 3. legutáltabb csapatba igazolt...

Tomi_Tanguay 2012.07.05. 12:49:29

lol buzi lakers:D

The draft picks probably don't mean too much to the Lakers, who have traded away their first-round picks the past three seasons. They haven't drafted a regular starter since 2005.

melo15 2012.07.10. 12:31:37

megvan a summer league keret:

Solomon Alabi, C, Florida St.
Josh Carter, G, Texas A & M
Kenneth Faried, F, Morehead St.
Evan Fournier, G, France
Jorge Gutierrez, G, California
Jordan Hamilton, F, Texas
Demonte Harper, F, Morehead St.
Derwin Kitchen, F, Florida St.
Gani Lawal, F, Georgia Tech
Chu Chu Maduabum, F, Nigeria
Quincy Miller, F, Baylor
Julyan Stone, G, UTEP
Izzet Turkyilmaz, C, Turkey

a program is:

July 14 vs. Golden State, 4 p.m. at COX Pavilion
July 15 vs. Dallas, 4 p.m. at COX Pavilion
July 17 vs. New York, 2 p.m. at COX Pavilion
July 19 vs. Charlotte, 8:30 p.m. at Thomas & Mack Center
July 20 vs. Portland, 4 p.m. at COX Pavilion

Tomi_Tanguay 2012.07.11. 20:14:28

fournier aláírta a profi szerződést.

Tomi_Tanguay 2012.07.11. 20:42:47

@melo15: jaja hétvégétől indul a liga, írok majd valamit előtte:)

foppa21 2012.07.14. 10:09:02

állítólag 5 év 50 milliót ajánlottunk Mcgeenek!


süti beállítások módosítása