Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Avalanche: Változások

2012.07.08. 11:14 - Tomi_Tanguay

Július 1től megnyílt az átigazolási piac az NHLben és az elmúlt egy hétben a Colorado Avalanche csapata körül szép számmal történtek új szerződések, ill. a meglévő játékosok közül többel hosszabbítottunk, többen pedig búcsút intettek a denveri egyesületnek.



Mindenek előtt nézzük a hosszabbításokat! Június utolsó napjaiban állapodtunk meg az RFA hátvéd Ryan Wilson új szerződéséről, amely három évre szól és eddigi fizetésének közel a dupláját fogja kapni 2.25 milliós cap hittel. A 25 esztendős bekk tavaly megbízható tagja volt a védelemnek, 59 mérkőzésen 21 pontot regisztrált, abból húszat assziszt formájában és a csapat harmadik legeredményesebb védője volt, várható volt, hogy számítunk rá a jövőben is, de engem meglepett a hosszú szerződés.

Hozzá hasonlóan hosszabbítottunk Shane O'Briennel is, kisebb meglepetés volt. A rutinos védő korlátozatlan szabadügynök lett volna júliustól és nem úgy tűnt, hogy marasztalni fogjuk a fiatalok miatt, de nagyon hasznos volt tavaly, mégis úgy gondoltuk, hogy meg kell tartani a rutinos játékost. A 28 éves bekk 76 mérkőzésen lépett pályára az elmúlt szezonban, ezalatt 20 pontot és 105 perc büntetést szorgoskodott össze. Hozzáállása és az elhivatottsága miatt helye van a csapatban, három éves szerződéssel dobtuk meg, 2015ig évi átlagban két millát kereshet.

Maradva a hátvédeknél Erik Johnsont is sikerült a csapathoz kötni, az RFA hátvédet 4 évre írattuk alá 15 millióért ($3.75M cap hit), miután a 2011/12es évadban a csapat legeredményesebb védője volt 26 ponttal és közben 155 kapura lövéssel, meccsenkénti 20:50 perces jégidővel is házi listavezető volt a bekkek közt. EJ a 2006os draft 1/1es választása volt, azóta talán nem igazolta maradéktalanul a tehetségét, de az első teljes denveri szezonja jól sikerült és mindenképpen rászolgált a maradásra, sikeres folytatást remélünk tőle, hiszen neki kellene az Avs kék vonalát vezetnie.

A korlátozott szabadügynök Steve Downieval is egyezséget kötöttünk, a legutóbbi deadlinekor megszerzett támadó 20 meccsen 13 pontot szedett össze a csapat színeiben, most pedig újabb két évre írt alá hozzánk. A fenegyerek az első négy meccsén 7 pontot szórt, utána kicsit visszaesett a formája és sérült is volt, de összességében hasznos igazolás volt, nem volt meglepő, hogy marasztaltunk. Harcos játékának a 2-3. sor szélsőjeként sok hasznát tudjuk venni.

Két RFA játékos nem kapott előzetes ajánlatot a csapattól, Peter Mueller és Kevin Porter mindketten UFAk lettek, utóbbi már alá is írt azóta a Buffalohoz és PM távozása is biztosra vehető.

Múlt vasárnap megnyílt az UFA piac és az Avs hamar belevetette magát az igazolásokba. A hírek szerint a két legnagyobb név, Parise és Suter iránt is érdeklődtünk, ők végül nem jöttek össze, de hasznos játékosokkal erősítettünk. Például leigazoltuk P.A. Parenteaut a New York Islandersből, négy éves 16 milliós szerződést kötöttünk vele, éppúgy mint pár héttel ezelőtt Jones esetében. A 29 esztendős szélső tavaly nagyszerű évet futott az Islesben, 80 meccsen 67 pontot (18+49) termelt, Tavares sorában kifejezetten veszélyes volt, karrierje legeredményesebb idényén van túl, ezért próbálhatta ki magát a piacon. Kiváló képességekkel rendelkező, dinamikus szélső hírében áll, a tervek szerint Duchene oldalán játszhat, akinek a tavalyi gyengébb idényt követően nagy szüksége van egy eredményes szélső segítségére. Bízunk benne, hogy ketten jól meg fogják érteni egymást és kiválóan működhetnek együtt.

Ugyanúgy az első napon a csatársorba is érkezett egy erősítés John Mitchell leigazolásával. A 27 éves játékos néhány éve a Toronto meghatározó alsó soros játékosa volt, tavaly 65 meccsen lépett pályára a Rangersben és 16 pontot szerzett. Első sorban nem a pontszerzés a feladata, a 4. sorban a fizikai erejének kamatoztatását várjuk tőle, valószínűleg a távozó McClement helyét veheti át a csapatnál, centert és szélsőt is képes játszani. Mitchell két éves szerződést írt alá összesen 2.2 millióért, baráti áron.

Ezen kívül újdonság még a veterán Greg Zanon leigazolása, aki a védelem mélyítése érdekében került a csapathoz. A 32 éves defenzív hátvéd tavaly a Minnesotat és a Bostont erősítette, hozzánk valószínűleg az utolsó párba férhet be. Rutinos játékos, a fiatalos védelemnek tartást adhat a sok tapasztalatával, de kicsit kétkedve fogadtam a leigazolását és hogy minden lejáró szerződésű bekket megtartottunk, mert így Elliott, Barrie, Gaunce tovább várhat a kerettagságra.

A csapattal kapcsolatos információ, hogy a Lake Erie Monsters két rutinos harcosa, Patrick Bordeleau és David van der Gulik újra szerződést kötött a clevalandi farm csapattal, míg a piacról a hátvéd Thomas Pock és a támadó Bill Thomas érkezett a Szörnyekhez, mindketten az AHLben rutinosnak számítanak.

A fentebb említetteken kívül biztosan távozott az UFA Jay McClement, aki a piacról a Torontohoz kötelezte el magát, illetve Ryan Stoat szerződtette a Washington farmcsapata.

Az első csapatból már csak két RFA játékos maradt szerződés nélkül, bizonyára Ryan O'Reilly és Jamie McGinn aláírására is lehet számítani a következő hetekben, elképzelhetetlen, hogy ne velük közösen képzeljük el a jövőt.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr604635686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomi_Tanguay 2012.07.08. 11:22:12

kiszla nem tudom mit keres még denverben, mind a négy csapatról csak baromságokat tud terjeszteni.
itt a legújabb:
www.denverpost.com/kiszla/ci_21028706/dealing-duchene-smart-idea

milo_hedgie#23 2012.07.08. 12:00:11

parenteaut agyon dicsérik mindenhol,de nem tudom. engem eddig nem győzött meg,majd a pályán meglátjuk mire képes

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.07.08. 20:46:21

Nem tudom ki ez a poroltó, de nagy csodát ne is várjatok tőle. :P

Tomi_Tanguay 2012.07.08. 22:49:39

poroltó, ezen besírok:D

foppa21 2012.07.08. 23:14:46

jó lett az összegzés. nem tudom mi várható még a nyáron, nagy igazolásokra már nem számítok. még a két rfa írjon alá és kész is lehetünk. de a cserét nem zárom ki, remélem azért duchenet nem gondoljuk komolyan

Tomi_Tanguay 2012.07.10. 22:41:58

többen szóba hozták doant a csapattal, de kb 15 másikkal is. nem hiszem hogy bármi realitása lenne.

Tomi_Tanguay 2012.07.14. 11:25:08

mcginnt is szerződtettük, 2yr $3.5M teljesen korrekt. már csak o'reilly van hátra.

milo_hedgie#23 2012.07.14. 16:00:07

mueller a floridában folytatja. jut eszembe,wolski tovább állt a capshez

Tomi_Tanguay 2012.08.05. 17:17:52

most olvastam hogy a denver cutthroats az avs CHLes farmcsapata lesz.

Tomi_Tanguay 2012.08.05. 17:22:09

The Avalanche announced Thursday it will play its annual Burgundy-White game at 6:30 p.m. on Monday, Sept. 24 at the Air Force Academy in Colorado Springs.

foppa21 2012.09.07. 05:30:11

landeskog lett az új kapitány! az nhl történetének legfiatalabb C betűse:-)

Tomi_Tanguay 2012.09.07. 17:31:04

kicsit lehet elhamarkodott döntés és egy-két évvel későbbre vártam volna. de szerintem nem hibáztunk ezzel semmit.


süti beállítások módosítása