Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Rapids: Van még lejjebb?

2012.07.18. 15:37 - Filip89

- Tóth Milán írása -

Az Észak-amerikai profi labdarúgóligában (MLS) szereplő Colorado Rapids csapata legutóbb hazai pályán kapott ki az FC Dallastól. A múlt szombati találkozó előtt a coloradóiak 7-10-1, míg a vendégek 3-9-7-es mérleggel álltak, joggal reménykedhettünk tehát abban, hogy végre győzhetünk.



A sorozatos gyenge teljesítmény ellenére Oscar Pareja vezetőedző nem nagyon variálja a kezdőt, folyamatosan a Pickens – Freeman, Moor, Wynne, Zapata – Mullan, Larentowicz, Rivero, Castrillon – Casey, Cummings 11 kap lehetőséget, ha valamelyikük éppen nem sérült.

A Rapids nem igazán tudott nyomást gyakorolni a szintén gyenge szezon futó Dallasra, ráadásul az első említésre méltó helyzet a vendégek előtt adódott a 35. minutumban. Szép támadást vezetett Schellas Hyndman legénysége, de a 22 éves Brek Shea a kapu torkából jócskán fölé vágta a labdát, hatalmas helyzet volt.

Öt perccel később bal oldali védőnk, Zapata unta meg a támadók „totojázását”. A kolumbiai a pálya bal széléről elindult befele, Casey-vel kényszerítőzött, és a visszakapott labdával már egy az egyben állt a kapussal szemben, ám a veterán Hartman hárított. Végre, ilyen egyéni megmozdulásokra lenne szüksége a csapatnak, különben nem jutunk egyről a kettőre...

Az első játékrész végül 0-0-val zárult, de a második félidő elején a Rapids megszerezte a vezetést. Casey lépett vissza a labdáért, majd középről a tizenhatos jobb sarkánál érkező Omar Cummingshoz passzolt. A jamaicairól teljesen elfeledkeztek a vendégek, egyedül vezethette rá a játékszert a kapura, és nagyon okosan, a portás mozgásával ellentétes irányba lőtt, megszerezve az ötödik gólját az idényben, 1-0.

Az öröm nagyon sokáig nem tartott, a 60. percben ismét döntetlent mutatott az eredményjelző. Egy dallasi szögletet követően nem szabadult fel Pickens kapuja a nyomás alól, és a visszaívelt labdát a csereként beállt Rodríguez váltotta azonnal gólra, 1-1.

Tíz perccel később Cummings megint a bal alsót vette célba, ám ezúttal ballal lőtt, és a kapufa tövét találta telibe. Ez is szép támadás volt, a két csereember, Smith és Cascio alakította ki a helyzetet az első gól szerzőjének.

A Pareja-csapat becsülettel támadott, ám az ellenfél térfelén egy eladott labdából a 82. percben a Dallas beállította a végeredményt Castillo révén, 1-2.

Videóösszefoglaló a mérkőzésről:



Az MLS Nyugati Főcsoportjának állása (W-L-T):

1. San Jose Earthquakes 12-4-4, 40 pont (20 meccs)
2. Real Salt Lake 11-7-3, 36 pont (21 meccs)
3. Seattle Sounders FC 8-5-7, 31 pont (20 meccs)
4. Vancouver Whitecaps 8-6-6, 30 pont (20 meccs)
5. Los Angeles Galaxy 8-10-2, 26 pont (20 meccs)
6. Colorado Rapids 7-11-1, 22 pont (19 meccs)
7. Chivas USA 5-7-5, 20 pont (17 meccs)
8. FC Dallas 4-9-7, 19 pont (20 meccs)
9. Portland Timbers 5-9-4, 19 pont (18 meccs)


Legutóbbi kilenc meccséből csak kettőt tudott megnyerni a Rapids, hetet pedig elveszített. Következő ellenfelünk a Toronto FC lesz idegenben, magyar idő szerint szerdáról csütörtökre virradóra, hajnali 01:00-től. A ligautolsó kanadaiak kezdenek magukra találni, egy héten belül elverték a Vancouver Whitecaps (otthon) és a New England (idegenben) együttesét is. A Colorado elleni meccset követően majd egy edzőmeccset játszanak, melyen ellenfelük az ötszörös Bajnokok Ligája-győztes Liverpool FC lesz.

Olyan sztárok erősítik a Torontót, mint a holland Danny Koevermans vagy a 72-szeres német válogatott Torsten Frings – előbbi sérülés miatt biztosan nem lép pályára, míg utóbbi már a csapatkapitányi karszalagot is megkapta. Eddig összesen tíz alkalommal találkozott a két gárda, hat torontói és egy coloradói siker született. Tavaly szeptemberben 2-1-es vereséget szenvedtünk Kanadában – Koevermans duplázott, Sanna Nyassi csak szépíteni tudott. A fogadási tippek alapján torontói siker várható, már a döntetlen is meglepetésnek számítana a bukmékerek szerint.

A Rapids 30-as keretében jelenleg 25 aktív játékos található, Pablo Mastroeni a közelmúltban végleges sérült listára került, az agyrázkódással bajlódó csapatkapitány már biztosan nem léphet pályára a 2012-es esztendőben. Ezen kívül a lehetséges hétből mindössze öt nemzetközi helyet foglalunk el, mivel a közelmúltban a japán Kosuke Kimura-t a Timbers-hez cseréltük, a brazil Henao-t pedig elbocsátottuk. A közelgő deadline előtt mindenképpen erősítésekre, változásokra lehet majd számítani, hátha sikerül egy kicsit felkavarni az állóvizet, és javulásba kezd a két évvel ezelőtti bajnokcsapat.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr484664475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foppa21 2012.07.18. 18:03:32

lehet én vagyok túl naív de ma is bízni fogok abban hogy nyerhetünk!

Tomi_Tanguay 2012.07.19. 03:45:04

megint 2-1re vesztettünk.. bakker 2 év alatt jól lecsúszott a csapat.

foppa21 2012.07.19. 07:59:15

most is aktuális a kérdés a címben

milan10kb 2012.07.19. 13:04:51

akkor a következő írásnak is lehetne ez a címe, csak éppen kérdőjel nélkül....


süti beállítások módosítása