Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Nuggets: Búcsú a Birdman-től

2012.07.20. 16:18 - Filip89

Javában zajlik a Summer League Las Vegas-ban, ahol a Denver Nuggets fiataljai napi rendszerességgel vívják az izgalmasabbnál izgalmasabb meccseket, de a most következő írásomban ettől elvonatkoztatnék, és a klub háza táján történt legfrissebb fejleményekről számolnék be.






















A denveri kosárcsapat 2012/13-as kerete egyre közelebb van a végleges formájához, mivel a napokban hosszabbítottunk a lejáró szerződésű JaVale McGee-vel, illetve szerződtettük a piacról Anthony Randolph-ot, tovább mélyítve a magasember állományt.

A tavaly március óta a csapatot erősítő McGee új kontraktusa négy évre szól, és összesen 44 millió dollárt garantál a keménykötésű center bankszámlájára. A Nené-ért cserébe megszerzett játékos az elmúlt szezonban a Nuggets és a Wizards színeiben együttesen 61 mérkőzésen lépett pályára, 45-ször kezdőként, ezek alatt 11.3 pontot, 7.8 lepattanót szerzett, megspékelve a liga szinten is kiemelkedő, 2.16-os blokkátlaggal. A fiatal kosaras már a csapat PO-búcsúja után határozottan állította, hogy Denverben képzeli el a jövőt, de nem mehettünk biztosra, mivel a hírek szerint több csapat is fontolgatta a megszerzését, ám végül maradt a mieinknél.

Randolph teljesen új szerzemény, 23 éves korára négy szezont húzott le az NBA-ben. Megfordult a Warriors-ban és a Knicks-ben, tavaly pedig a közvetlen rivális Timberwolves színeiben láthattuk, ahol jobbára a cserepadról beszállva, 34 mérkőzésen 15 perceket töltött a parketten és 7.4 pontot szerzett átlagban. A 2008-as draft 14. kiválasztottja volt, vagyis négy pick-kel előzte meg McGee-t, ennek ellenére mindössze hat milliót kell áldoznunk rá az elkövetkezendő három esztendőben. Baráti szerződést kötöttünk vele, előreláthatólag csak csereember lesz, szélesíti a felhozatalt, Faried, Koufos és Mozgov után újabb fiatal négyes-ötössel gazdagodtunk.

A fizetési sapka és a keret korlátozott létszáma miatt azonban valakitől meg kellett válnunk, aki nem meglepetésre, de az igazi szurkolók annál nagyobb bánatára, Chris Andersen lett. A 33 esztendős center a következő évben 4.5, az azt követőben 4.8 millió helyet foglalt el a cap-ben, ami megengedhetetlen luxus lett volna a csapat számára, ezért rá használtuk el az úgy nevezett "amnesty cut" adta lehetőséget. A veterán harcos az elmúlt években sorozatosan sérülésekkel bajlódott, a térdei igencsak használhatatlanok voltak, ráadásul a fiatal tehetségek feltűnésével az elmúlt szezon második felében teljesen eltűnt a süllyesztőben. S mi több, a nyáron felmerült körülötte egy bizonyos gyermekpornó ügy, amely miatt még bírósági eljárás vár rá, és valószínűleg el is lesz tiltva a játéktól.

A klub döntése abszolút jogos és érthető, ugyanakkor személy szerint vérzik a szívem, hogy így ért véget a közönség kedvenc 'Birdman' pályafutása Denverben. Jól emlékezhetünk rá, hogy a 2008/09-es szezonban a főcsoport-döntőig jutó csapat motorja volt, csupaszív játékával oroszlánrészt vállalt a nem akármilyen menetelésből, és hatalmas egyéniségről tett tanúbizonyságot.

Bizonyára most sokan köpködnek rá, mert elítélendő a cselekedete, és egyébként is már haszontalan játékos volt, de a magam részéről úgy vagyok vele, hogy csak a szépre szabad emlékezni róla, mert a 2008/09-es Birdman egy denveri sportolótól valaha látott egyik legkomolyabb benyomást tette rám:



A keret egyre inkább tisztulni látszik, bár tagadhatatlan, hogy néhány poszton egyre nagyobb a tülekedés, elkerülhetetlennek tűnik, hogy ne hajtsunk végre néhány játékoscserét a következő évad elejéig.

A Denver Nuggets jelenlegi kerete:

Irányítók: Ty Lawson, Andre Miller, Julyan Stone
Dobóhátvédek: Arron Afflalo, Corey Brewer, Evan Fournier
Kiscsatárok: Danilo Gallinari, Wilson Chandler, Jordan Hamilton
Erőcsatárok: Kenneth Faried, Al Harrington, Anthony Randolph
Centerek: JaVale McGee, Timofey Mozgov, Kosta Koufos

A közeljövőben jelentkezni fogunk a Summer League mérkőzéseinek részletes összefoglalójával, és természetesen a nyár további részében is folyamatosan nyomon követjük majd a Nuggets-t érintő legfontosabb történéseket.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr814668683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomi_Tanguay 2012.07.20. 20:25:41

király!:)
hétvégére írok a summer league meccseiről

foppa21 2012.07.20. 20:53:06

jó lett a cikk, én is hasonlóan gondolkodok andersenről. remélem máshol még lehetnek sikerei

melo15 2012.07.20. 21:54:03

filip jövőre nem is fogod nézni a csapatot?

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.07.21. 15:45:21

Majd meglátjuk, tavaly se nagyon néztem az NBA-t, bőven elég a statisztikákból okoskodni, és beoltani a divatcsapatokat. Az NBA nézhetetlen, és amíg az olasz primadonna a Nuggets-ben bassza a rezet, addig a csapat is az.

Black_Adder 2012.07.21. 18:45:00

@Filip89: ugyan már. szálka megy a kezébe és kihagy 2 hónapot. addig nyugodtan lehet nézni a csapatot :)

Foresz 2012.07.24. 22:37:34

Andersen fontos része volt a pár évvel ezelőtti konferancia-döntős csapatnak,élmény volt nézni a játékát.De azóta sokat is volt sérült a fizetéséhez képest meg pláne,illetve van vagy három ember előtte a rotációban.Teljesen indokolt és jó döntés volt,bár kicsit az én szívem is vérzik miatta.


süti beállítások módosítása