Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Outlaws: Nagyszerű menetelés

2012.07.25. 03:10 - Filip89

Az elmúlt két fordulóban egyaránt egy-egy remek győzelmet aratott a Denver Outlaws csapata az MLL-ben, és három fordulóval az alapszakasz vége előtt változatlanul a legjobbak között foglalunk helyet - bizakodva várhatjuk a végjátékot!























A július 14-i, szombati játéknapon az újonc Charlotte Hounds ellen játszottuk az évad legutolsó hazai mérkőzését, és a csapat igyekezett maximálisan kiszolgálni a denveri közönséget. Az első percekben rögtön nekiestünk a vendégeknek, azonnal elkezdtük számolatlanul lőni a gólokat, különösen az ifjú Mark Matthews volt elemében, aki alig tíz perc alatt elérte a mesterhármast. Az Outlaws összesen tíz találatot süllyesztett el a charlotte-i ketrecben már az első negyed alatt, majd kicsit visszavettünk, de a félidőben így is 13-3-as fölény díszelgett a táblán. A hátralévő időben nem kellett különösebben megerőltetnünk magunkat, hogy megtartsuk a sima előnyt, jól láthatóan visszavettünk, mégis jócskán megszórtuk a Hounds-t. Jeremy Sieverts az utolsó negyedben két gólt vágott és hárommal zárta a meccset, végül minden idők egyik legsimább MLL-eredménye született meg. A mieink 21-7 arányban ütötték ki az ellenfelet. Matthews volt a meccs embere, az újonc tehetség négy találatot és két gólpasszt vállalt, továbbá a már említett Sieverts mellett Brendan Mundorf és Chris Bocklet is mesterhármast regisztráltak. Jesse Schwartzman több mint 48 perc alatt mindössze négyszer kapitulált 13 lövésből, oroszlánrészt vállalt abból, hogy beállítsuk a klubrekordot jelentő egy meccs alatti legkevesebb kapott gólt.

Ezt követően múlt csütörtökön léptünk pályára a legnagyobb riválisunknak számító Boston Cannons otthonában. A bajnoki címvédő csapat nem volt kifejezetten jó formában az egymás elleni rangadó előtt, a találkozó esélyesei azonban sokkal inkább ők voltak az elmúlt időszak eredményei miatt, például májusban Denverben is hét góllal legyőztek bennünket. Rámenősen kezdtük a meccset, de az első negyedben hiába vezettünk kétszer is, Bocklet és Mundorf góljai után mindkétszer egy percen belül kiegyenlítettek a házigazdák. A második negyedben rövid ideig jobban állt a Cannons, majd Sieverts előbb belőtt egy emberelőnyös gólt, kisvártatva pedig egy két pontos bombával volt eredményes, mellyel megalapozta a coloradói előnyt. Magabiztosan játszottunk, és a szünet előtt két perccel McBride is bevágott két találatot, 30 perc játékot követően 8-5-ös vezetést tudhattunk magunkénak. A harmadik negyed alatt Boyle és Rabil közbenjárásával minden követ megmozgatott a Boston az egyenlítés érdekében, hiába igyekeztek, és voltak eredményesek többször, apró találatokkal a mieink mindig meg tudtuk akasztani a felzárkózási kísérletüket, és folyamatosan tartottuk a lépéselőnyt. Ebben a játékrészben tíz találat esett, a csapatok egyenlő arányban osztoztak rajta, s a befejező játékrészt megelőzően még mindig hárommal jobban álltunk. A negyedik negyedben se tudott mit kezdeni velünk a Cannons, Matthews két találata jelentette a siker kulcsát, melyeknek köszönhetően 17-13-ra nyertünk egy óriási meccsen. Végig vezetve, parádés győzelmet arattunk a legnagyobb ellenlábás otthonában, mondanom sem kell, óriási skalpot sikerült begyűjtenünk. A csapat legeredményesebb játékosa Brendan Mundorf volt hét egységgel (3+4), végre egy igazi rangadón is meg tudta csillogtatni klasszisát. Továbbá az újonc Jordan McBride (3+2) és Drew Snider (3+1) is hat-trick-et postázott, Sieverts, Matthews és Poillon pedig a két gólosok táborát erősítették. A ketrec előtt Jesse Schwartzman 17 védést számlált a 13 gól ellenében, így a meccs MVP-jének járó díj büszke tulajdonosa lehetett.

Az MLL jelenlegi állása (W-L):

1. Chesapeake Bayhawks 9-2
2. Denver Outlaws 8-3
3. Long Island Lizards 7-4
4. Boston Cannons 6-5
5. Rochester Rattlers 6-5
6. Hamilton Nationals 3-8
7. Charlotte Hounds 3-8
8. Ohio Machine 2-9

Az alapszakasz hátralévő meccsei:

Július 29., vasárnap, 01:00 Hamilton Nationals - Denver Outlaws
Augusztus 5., vasárnap, 01:00 Rochester Rattlers - Denver Outlaws
Augusztus 12., vasárnap, 01:00 Chesapeake Bayhawks - Denver Outlaws

Az már biztos, hogy a csapat fennállásának hetedik évében immár hetedik alkalommal fog pozitív W-L statisztikával végezni, nagy eséllyel mindez újra PO-szereplést fog jelenteni. Egyre szorosabb viszont a helyzet mögöttünk, a középmezőnyből három csapat is reális eséllyel pályázik az utolsó két rájátszás-helyre, még a bajnok Cannons-nak is izgulnia kell. Nekünk már csak három idegenbeli meccsünk van hátra, ráadásul kettő egyértelműen verhető ellenfelekkel szemben, nem szabad megtorpannunk a finisben sem, igyekeznünk kell a lehető legjobb formában zárni az alapszakaszt!

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr424675603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

milo_hedgie#23 2012.07.29. 04:16:07

21-12re kiütöttük a hamiltont,nagyon megyünk az alapszakasz második felében:)

milo_hedgie#23 2012.07.30. 17:52:56

megvan az esély idén is. talán végre tanulunk a saját korábbi hibáinkból

milo_hedgie#23 2012.08.01. 17:24:35

@foppa21: csak az edzőtáborról egy kis bemutató,persze azért érdekes:)

milo_hedgie#23 2012.08.01. 17:31:38

és jó látni hogy másokat is egyre jobban érdekel a csapat. remélem hogy most nem kell csalódni bennük

Tomi_Tanguay 2012.08.01. 20:25:09

nehéz elhinni hogy idén miért nyerhetnénk, amikor mindig elbasszuk a végén.

foppa21 2012.08.01. 21:02:56

@Tomi_Tanguay: pedig nincs más lehetőség

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.08.01. 21:05:42

Stagnitta: “Overall, I couldn’t be happier with our team chemistry. Everyone has a role and embraces that role on the team.”


süti beállítások módosítása