Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Falcons football season preview 2012

2012.08.26. 14:41 - Filip89

A jövő hétvégén kezdődő egyetemi futballszezont felvezető sorozatunk második részében az elmúlt évek legsikeresebb coloradói csapatával, az Air Force Falcons 2012-es esélyeivel foglalkozunk.





















Mióta 2007-ben Troy Calhoun-t kinevezték a program vezetőedzőjének, azóta a Sólymok minden évben pozitív mutatóval végeztek, azaz mindannyiszor kiharcolták a Bowl-szereplést. S mi több, általában a Mountain West konferencia élmezőnyébe sikerült odaférkőznünk, némi meglepetésre éppen tavaly muzsikáltunk a leggyengébben az elmúlt öt évet tekintve, amikor 7-6-tal épphogy kiharcoltuk a Bowl-képes mérleget, illetve csak az ötödik helyen végeztünk a konferencián belül három győzelemmel és négy vereséggel. A zsinórban lejátszott ötödik Bowl-mérkőzés pedig heroikus küzdelemben ért véget, sajnos emlékezetes körülmények között húztuk a rövidebbet 42-41 arányban a Toledo Rockets-szal szemben a tavalyi Military Bowl-on.

A Falcons egyáltalán nincsen irigylésre méltó helyzetben, rengeteg seniortól el kellett búcsúznunk az elmúlt tanév év végén, ennek ellenére ismét komoly célokat tűztünk ki magunk elé, bár a támadósorból és a védelemből is mindössze három-három starter maradt hírmondónak a tavalyi egységekből. Joggal bízhatunk benne, hogy a mindig fanatikusan maximalista Calhoun mester képes lesz legjobb tudása szerint motiválni a csapatot, és az előttünk álló szezonban is versenyben lehetünk a Bowl-szereplésért.

Az offense-t érő legnagyobb veszteség természetesen az akadémia történetének valaha volt legeredményesebb irányítója, Tim Jefferson búcsúja volt. Alapjában véve szinte lehetetlen helyettesíteni egy ilyen meghatározó embert, aki ennyit jelentett a program számára, idén ez a feladat az ötödéves senior, Connor Dietz vállaira fog nehezedni. Tavaly már Jr mellett időnként kapott lehetőséget, de kevés passzkísérletre vállalkozott (kis túlzással kevesebb dobása volt, mint ahány TD-passzt Jefferson jegyzett), ugyanakkor kiváló futónak számít, így a triple option-t alkalmazó offense-ben ő is hatékony lehet. Abban biztosak lehetünk, hogy 2012-ben is erősek leszünk a földön, tavalyról a két legeredményesebb futónk visszatér még egy-egy évére, így újra szurkolhatunk a fullback Mike DeWitt és a running back Wes Cobb sikereiért, akik már egy évvel ezelőtt is kiválóan feledtették a tékozló fiú Clark-ot. Az egyébként sem sokat használt passzjátékunk vélhetően még a szokásosnál is nehezebben fog működni - egyrészt az irányító sem bánik a legjobban a labdával, másrészt az elmúlt évek legjobb célpontjai közül nincs már az elkapó Warzeka és a TE Kauth sem a csapatnál, és egyelőre nehéz elképzelni, hogy bárki is át tudná venni a helyüket. Az offensive line megbízható munkájára remélhetőleg újra számíthatunk, évek óta kiválóan építettük fel a futásra hangolt falat, a mostani egység is abszolút több lábon áll, telis tele junior és senior játékosokkal, akik pontosan tudják mi a dolguk, noha a RG Wallerstein személyében egy hatalmas egyéniségtől köszöntünk el. Természetesen biztosak lehetünk benne, hogy az AFA 2012-ben is az ország leghatékonyabb futócsapatai közé fog tartozni.

A védelemben Waiwaiole távozása lehet érzékeny veszteség, aki egy évvel ezelőtt egymaga 96 szerelést hajtott végre, s nem számíthatunk a tackle-lista második helyezettjére, Amack-ra sem. Velük ellentétben legalább a két másik legjobb linebacker-ünk, Alex Means (77 tackle és 6 sack tavaly), illetve Jamil Cooks (50 és 2.5) visszatérnek a programhoz, kettejük rátermettségére nagy szüksége lesz a csapatnak, ha a két vezérbikát eredményesen szeretnénk pótolni. Eközben a DL Payne és Gardner távozását nyögi. Egy évvel ezelőtt 100-on kívül voltunk a futás elleni védekezés terén az országos listán, meccsenkénti átlagban több mint 200 yardot tettek meg ellenünk a földön, de passz ellen a legjobbak közé tartoztunk, köszönhetően az ellenfelek általános run heavy játékának. Nem valószínű, hogy 2012-ben újra ilyen markáns különbség lesz a két védekező egység között, mivel a secondary gyengüllésével (Davis és Wright távozott) párhuzamosan valószínűleg az eddiginél több passzra és kevesebb futásra fognak vállalkozni az ellenfelek.

A nagy jövés-menés miatt nem lesz egyszerű dolgunk, de én személy szerint bízom Calhoun munkájában és motivációs képességében, hogy újra eredményesen tudja majd egyengetni a csapatot. Az MWC összetétele némileg átalakult erre a szezonra, először is tízről 12-re emelkedett a létszám, mivel a TCU távozott a Big12-be, közben a Hawaii, a Nevada és a Fresno State csatlakozott a konferenciához. Ennek ellenére a Falcons-nak mindenképpen illene a csoport első felében végeznie, mellyel komoly esélyünk lehet elérni a Bowl-hoz szükséges minium hat győzelmet. Nehéz jóslatokba bocsátkozni, a papírforma öt-hét diadalt ígér, vagyis vélhetően egész évben a Bowl-mérleg határon fogunk táncolni. Attól tartok, 2012-ben túl merész céljaink nem lehetnek, s az elmúlt évekkel ellentétben most annak is örülhetnénk, ha egy Bowl-ra sikerülne eljutni ezzel a csapattal (na, meg azért a riválisok elleni elismeréseket jó lenne begyűjteni, mint a Ram-Falcon, és a Commander-in-Chief trófea), de remélhetőleg ez csak egy átmeneti időszak lesz, és pár éven belül visszatérhetünk a megszokott eredményességhez.

A Falcons 2012-es teljes menetrendje:

Szeptember 1., szombat, 20:00 Air Force Falcons - Idaho State Bengals
Szeptember 8., szombat, 21:30 Michigan Wolverines - Air Force Falcons
Szeptember 23., vasárnap, 04:00 UNLV Rebels - Air Force Falcons*
Szeptember 29., szombat, 20:00 Air Force Falcons - Colorado State Rams*
Október 6., szombat, 17:30 Air Force Falcons - Navy Midshipmen
Október 14., vasárnap, 01:00 Wyoming Cowboys - Air Force Falcons*
Október 21., vasárnap, 01:00 Air Force Falcons - New Mexico Lobos*
Október 27., szombat, 02:00 Air Force Falcons - Nevada Wolf Pack*
November 3., szombat, 18:00 Army Black Knights - Air Force Falcons
November 10., szombat, 21:30 San Diego State Aztecs - Air Force Falcons*
November 17., szombat, 03:30 Hawaii Warriors - Air Force Falcons*
November 24., szombat, 21:30 Fresno State Bulldogs - Air Force Falcons*

*-gal jelölve a konferencia-mérkőzések!

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr384732178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

milo_hedgie#23 2012.08.26. 15:23:53

szerintem azért a bowlnak meg kell lennie. ebből a scheduleból must win: idaho st, unlv, csu, unm, nevada. plusz az army, navy, wyoming ellen is simán esélyesek leszünk. nem hiszem hogy annyival gyengébb lesz a csapat jeff nélkül

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.08.26. 17:26:24

A tavalyi állapotokhoz képest az AFA gyengült, a CSU erősödött, szerintem az szoros meccs lesz. Az Army és a Navy ellen mindig lutri, a Wyoming pedig tavaly is erősebb volt, a Nevadát én személy szerint egyáltalán nem ismerem igazán, így is max négy kötelező, amihez még min kettő kéne.

foppa21 2012.08.28. 20:44:03

azért szerintem idén is a falcons lesz a legerősebb csapatunk akik a legtovább juthatnak

foppa21 2012.09.01. 20:20:42

az első támadásában mindkét csapat kihagyta a FGt

foppa21 2012.09.01. 20:24:29

nah megy a stream, szerintem érdemes nézni. tudom hogy nem ez az év legnagyobb meccse de végre futball:-)

foppa21 2012.09.01. 20:46:23

7-0 az első negyed cody getz futott TDvel

foppa21 2012.09.01. 20:50:11

getz futott még egyet 63 yardért 14-0 jó lesz ez!:-)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.09.01. 21:28:54

28-0-ra vezetünk a félidőben. Getz három, Lee egy TD-t futott. Sima meccs nagyon. Imponálóan játszunk, de gyenge az ellenfél, mindenesetre szerintem biztató, amit látunk, és bízom benne, hogy erősebb csapatok ellen is eredményesek leszünk.
Dietz fejlődött passzolásban, arra leszek majd kíváncsi, hogy egy jobb védelem ellen és/vagy clutch szitukban mire lesz képes. Getz iszonyat jól megy, és MacArthur-nak se jelent gondot, hogy a kevés passzok mind felé mennek.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.09.01. 23:05:52

49-21-re győztünk. Gezt három TD-je mellett Dietz, Lee, DeWitt és Huntsman ért még el egyet-egyet. A második félidőt kicsit lazábbra vettük, de sima volt így is. Ja, és az idei első coloradói győzelem. :)

milo_hedgie#23 2012.09.02. 12:17:19

@Filip89: macarthur sérüléséről lehet valamit tudni? csúnyán fej a fejjel találkoztak egy védővel:S

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.09.02. 17:45:36

Azt mondta Calhoun, hogy valószínűleg nincs agyrázkódása, de biztosat majd csak a következő napokban tudnak mondani róla.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.09.08. 16:26:49

A szombat esti-vasárnap hajnali coloradói sportprogram:
- Szombat, 21:00 Colorado Buffaloes - Sacramento State Hornets (college football)
- Szombat, 21:30 Michigan Wolverines - Air Force Falcons (college football)
- Szombat, 21:35 Northern Colorado Bears - Colorado Mesa Mavericks (college football)
- Vasárnap, 01:00 Colorado State Rams - North Dakota State Bison (college football)
- Vasárnap, 01:05 Philadelphia Phillies - Colorado Rockies (MLB)
- Vasárnap, 03:00 Egyesült Államok - Kanada (lacrosse, Duel In Denver)

www.coloradoavalanche.gportal.hu/gindex.php?pg=29139641&postid=928269

milo_hedgie#23 2012.09.08. 22:24:54

7-3 az első negyed után

milo_hedgie#23 2012.09.08. 22:51:37

getz futott egy TDt és tartjuk magunkat. csak 14-10 oda:)

milo_hedgie#23 2012.09.09. 00:12:57

getz megint három TD! 25-28 az utolsó negyedben

milo_hedgie#23 2012.09.09. 00:59:29

31-25re kaptunk ki,szerintem büszkék lehetünk a csapatra!:)

Tomi_Tanguay 2012.09.09. 03:58:09

@Filip89: ehhez képest a ramst is jól elverik sajna:(

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.09.09. 18:00:36

Hát, akkor már inkább azt az összefoglalót nézzük meg, amiben minket is mutatnak. :P

www.youtube.com/watch?v=_O6IUP6Cmyc&feature=youtu.be&a

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.09.22. 14:04:28

A szombat esti-vasárnap hajnali coloradói sportmenetrend:
- Szombat, 22:00 Washington State Cougars - Colorado Buffaloes (college football)
- Szombat, 22:05 Montana State Bobcats - Northern Colorado Bears (college football)
- Vasárnap, 01:00 Colorado State Rams - Utah State Aggies (college football)
- Vasárnap, 02:10 Colorado Rockies - Arizona Diamondbacks (MLB)
- Vasárnap, 04:00 UNLV Rebels - Air Force Falcons (college football)

www.coloradoavalanche.gportal.hu/gindex.php?pg=29139641&postid=934102

milo_hedgie#23 2012.09.22. 15:07:53

@Filip89: maximum az air forcetól várhatunk győzelmet

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.09.29. 16:25:29

A szombat esti-vasárnap hajnali coloradói sportprogram:
- Szombat, 20:00 Air Force Falcons - Colorado State Rams (college football)
- Vasárnap, 00:00 Colorado Buffaloes - UCLA Bruins (college football)
- Vasárnap, 03:10 Los Angeles Dodgers - Colorado Rockies (MLB)

www.coloradoavalanche.gportal.hu/gindex.php?pg=29139641&postid=936737

milo_hedgie#23 2012.09.29. 18:09:21

izgalmasnak ígérkezik a mai rangadó,az air forcenak mindenképp javitani kell,a rams felszabadultabban játszhat

foppa21 2012.09.29. 20:23:52

öt perc alatt két TDvel vezet az air force

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.09.29. 21:51:30

35-14 a félidő, meggyőzően játszik a Falcons, nem szabad, hogy ebből gond legyen.
Dietz osztogatja a TD-passzokat, mint a búcsúban. Getz 150 yard felett, de egyetlen TD-je sincs még.

foppa21 2012.09.29. 23:31:07

42-21re győzött az air force, sima meccs volt végül is


süti beállítások módosítása