Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Rapids: Felemás eredmények a Portland ellen

2012.09.08. 10:27 - Filip89

- Tóth Milán írása -

Változó eredményeket ért el Colorado Rapids a legutóbbi két MLS mérkőzésén múlt pénteken és most szerdán. Oscar Pareja legénysége ugyanis a Portland Timbers ellen vívott alsóházi rangadókat, és az első, idegenben elszenvedett vereség után hazai pályán már lehengerelte ellenfelét.




















A legutóbbi hétvégén Oregonban a Pickens – Moor, Wynne, Marshall, Wahl – Thomas, Larentowicz – Mullan, Rivero, Cascio – Casey kezdő lépett pályára. Az angol Premier League-ből frissen szerződtetett hondurasi középpályás, Hendry Thomas első meccsét játszhatta a Rapids szerelésében.

Talán nem én vagyok az egyetlen, aki nem érti, hogy a sikertelenségek ellenére Pareja miért nem próbál ki új embereket, a védelemben és a támadó szekcióban egyaránt. Nos, a szeptember 1-jei mérkőzésen a két belső védő (Wynne és Marshall) ismét bemutatta, hogyan kell pocsékul helyezkedni. Bár egy szépen felépített támadásnak köszönhetően a Rapids előtt adódott az első nagy lehetőség, az első játékrész legvégén mégis a hazai szurkolók örülhettek a gólnak. Egy ellentámadás végén a hazaiak támadója, Bright Dike szépen vált le védőjéről, és pár méterről könnyedén helyezett a kapuba, 1-0. Wahlt sem illeti nagy dicséret, a bal oldali védő az asszisztot jegyző szélsőt meg sem próbálta szerelni (Zapata ezúttal a keretben sem volt nevezve). A félidő hosszabbításában aztán egy hosszú passzt nem tudtak lefülelni a coloradói védők, de fortuna ekkor velük volt, Nagbe tíz méterről a kapu mellé emelt.

Cummings, Akpan és Castrillon is pályára lépett a második félidőben, de nagy változás elmaradt, egyedül Akpannak volt egy helyzete a találkozó végén, de egyenlíteni képtelenek voltunk, maradt az 1-0-s végeredmény.



Magyar idő szerint csütörtök hajnalban rendezték a Rapids – Timbers mérkőzést, és kedvenceink ekkor már szerencsére hozták a kötelezőt. A kezdő 11 három helyen is változott: Wahl helyén Zapata, Mullan helyén Castrillon, míg Casey helyén Akpan kezdett. A fiatal amerikai támadó már a 6. percben meglőtte idei első gólját, de ne rohanjunk ennyire előre. Az első percben Cascio a kapufát is megzörgette, miután az általam sokat kritizált Marshalltól egy fantasztikus indítást kapott. Andre Akpan igazi lesipuskás gólt szerzett pár perccel később, hiszen Moor beadásával Casciót kereste, de a labda a 24 éves csatár elé pattant, aki hat méterről nem hibázott, 1-0.

Szerencsére támadásban maradtak a hazaiak, Tony Cascio pedig a 26. percben valahogy begyömöszölte a játékszert a vendégek kapujába, megduplázva a Rapids előnyét, 2-0. A második félidőben a Portlandnek kellett volna támadnia többet, de a nagy rohamok elmaradtak, valamint egy Pickens is ott állt a Colorado kapujában. A portásról eddig nem is ejtettünk egy szót sem, pedig az előző meccsen is bemutatott két hatalmas bravúrt.

Az i-re a pontot a hajrában Jaime Castrillon tette fel, aki szezonbeli hetedik gólját szerezte. A 29-szeres kolumbiai válogatott középpályás a vendégek bizonytalanságát használta ki, és mindenkinél magasabbra ugorva bólintott a kapuba, kialakítva ezzel a 3-0-s végeredményt.

A 19 éves Shane O’Neill is kapott pár percet az este, az ír származású, de már az amerikai labdarúgás hírét öregbítő tehetség harmadik alkalommal volt MLS-meccsre nevezve, de még csak most debütált a profi ligában.

Az MLS Nyugati Főcsoportjának állása (W-L-T):


1. San Jose Earthquakes 16-6-5, 53 pont (27 meccs)
2. Real Salt Lake 14-11-4, 46 pont (29 meccs)
3. Seattle Sounders FC 12-6-8, 44 pont (26 meccs)
4. Los Angeles Galaxy 13-11-4, 43 pont (28 meccs)

5. Vancouver Whitecaps 10-11-7, 37 pont (28 meccs)
6. FC Dallas 8-12-9, 33 pont (29 meccs)
7. Colorado Rapids 9-17-2, 29 pont (28 meccs)
8. Chivas USA 7-11-7, 28 pont (25 meccs)
9. Portland Timbers 7-14-6, 27 pont (27 meccs)

Nem sikerült tehát oda-vissza megverni a Portlandet, de legalább győzelemmel vonulhatott a Rapids a szünetre, hiszen a válogatott meccsek miatt most nem lesz forduló. Legközelebb majd 15-én, a Los Angeles Galaxy ellen játszunk, és a sportfogadás világában nem minket tartanak a találkozó esélyeseinek.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr174762662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomi_Tanguay 2012.09.08. 15:54:02

máris a hetedik helyen és az első öt jut be?

foppa21 2012.09.08. 17:41:18

@Tomi_Tanguay: igen az első öt megy a POba

milo_hedgie#23 2012.09.10. 19:06:23

@Filip89: cascio tudatos gólpasszát is lehet jelölni valami díjra:))

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.09.11. 04:41:06

Thompsont elcseréltük a Chicago-hoz egy conditional pick-ért. Óriási szívű játékos, egy igazi sportember, akiért él-hal a csapatért, de egyszerűen idén már nem férhetett be a kezdőbe és a padra is egyre kevesebbszer.

foppa21 2012.09.11. 21:39:38

@Filip89: sajnálom hogy mennie kellett, de már tényleg jutott neki hely a csapatban


süti beállítások módosítása