Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Broncos season 2012 week 1: vs Steelers beharangozó

2012.09.09. 21:05 - Black_Adder

Eljött az idő, végre kezdetét veszi Amerikában a profi football liga. Az első héten máris rangadóval kezdünk, hiszen a Denver Broncos ellenfele a Pittsburgh Steelers lesz az első fordulóban, akiket tavaly a rájátszásban egy felejthetetlen meccsen végül hosszabbításban sikerült felülmúlni. Azóta azonban rengeteg dolog változott, s új szezon új meccs, lássuk mit várhatunk tőle.




















Nehéz helyzetben vagyok ezzel a beharangozóval, hisz' az ellenfelet már minden hűséges olvasó ismeri, mint a rossz pénzt, aktualitásokról pedig nehéz úgy beszélni, hogy még nem láthattuk élesben játszani egyik csapatot se. Mindenképp érdemes felidézni az előző meccsünket, hisz számunkra alighanem a közelmúlt egyik emlékezetes sporteseménye volt.

Január 8-án a Wild Card körben találkozott egymással a két csapat a Sports Authority Fielden, a mérkőzés esélyese egyértelműen a Steelers volt, sokan már előre leírták a Broncost, és a Tebow magic kipukkadását jósolták. Mégsem így történt, bár a vendégek szereztek vezetést, a 20-0-s második negyedben ellentmondást nem tűrően játszottunk, és Tebow tökéletes passzainak (!) segítségével gőzerővel haladtunk a győzelem felé. A félidőben a sárga-feketék mégis összeszedték magukat, és a meccs második felére sokkal motiváltabban jöttek ki, és szinte a sírból visszahozva a mérkőzést, egyenlítettek ki 23-23-ra a negyedik negyed végeztére. A hosszabbítást a mieink kezdhették támadással, és a touchback-et követően a saját 20-asunkról rögtön az első play győzelmet ért, miután Tebow labdája tökéletesen találta meg a középen teljesen üresen hagyott Bay-Bayt, aki - az új hosszabbítás szabályról mit sem sejtve - robogott be egészen az end zone, így túlórában diadalmaskodtunk 29-23-ra, és sokkoltuk az egész NFL-t egy újabb parádés skalp begyűjtésével.

Nagyjából ez történt tavaly. Azonban ahogy a felvezetőben már megemlítettem, azóta rengeteg dolog változott. Komoly elemzésbe úgy, hogy a csapatot élesben még nem láttam menni, ezúttal nem mennék bele, inkább a megérzésekre alapozok. A Steelers idén is bármelyik csapatot képes megverni, papírforma szerint ott lehetnek a rájátszásban, azonban szép lassan eljár az idő felettük. Nem kerülték el őket a sérülések és a holdoutok se. Ha a támadókat nézzük, mindenképp Big Bent kell először megemlíteni. Tavaly vesztett állásból sikerült némi bírói támogatással egyenlítenie, úgy hogy egyik lába gyakorlatilag használhatatlan volt. A rookie évében handoff guynak csúfolt középhátvéd mára a ligaelithez nőtte ki magát, aki passzai mellett a földön is komoly veszélyt jelenthet bármelyik csapat védelmére, noha a számtalan agyrázkódás és egyéb sérülés nem múlt el nyomtalanul. Ha már itt tartunk azok a bizonyos sérülések se véletlenül érték őt. Egyrészt talán a játékstílusa is magában hordhatja, másrészt a pittsburghi támadó fal se tudja őt megóvni minden igyekezete ellenére. Évek óta próbálják toldozni-foltozni, s hazudnék ha azt mondanám, hogy eredménytelenül, de az eredmény mértékéről már lehetne vitatkozni. Lehet hogy idén rám cáfolnak, de én komoly terrort várok VonDoomtól és reményeim szerint Wolfe is bemutatkozik a ligának. Ha a fal mögé tekintünk azt látjuk, hogy talán némi meglepetésre mindössze 4 célpontot hagyott neki rosteren a csapatvezetés, ellenben 6 futó játékos is ott áll a sorban. Nem nagy merészség arra tippelni, hogy elsősorban földön próbálják majd megverni az ellenfeleiket. Hogy ez nekünk jó-e, vagy rossz, azt a szezon előtt nehéz megmondani, mivel lecserélődött a két kezdő DT, jött új CB is, és új a DC. Így "látatlanban" én úgy gondolom, hogy annak ellenére, hogy a passz védelmünk erősödött jobban az offseason alatt, a futás elleni védelmünk nem lesz lemaradva tőle. DJ-vel magabiztosabban állítanám ezt, de én nem féltem a mögötte lévőket.

Ha megfordítjuk a labdát és úgy nézzük a matchupot, akkor a Broncos oldalán egy hatalmas kérdőjelet írnék legszívesebben. Manning a PS-meccsek végére egyre jobban kezdett mozogni, és egészen biztos, hogy új stílust, új ritmust ad a csapatnak. Elsőre mindenki úgy gondolhatja, hogy komoly erőpróba lesz számára a steelcurtain, és nem is tévednek vele sokat. Azonban második közelítésre komoly repedéseket lehet felfedezni a vasfüggönyön. A legjobb játékosuk Harrison egyrészt sérülésekkel bajlódik, másrészt a liga az elmúlt években számtalan új szabályt vezetett be a játékosok egészségének megőrzése érdekében, amik elsősorban az ő stílusát sújtották. Ennek ellenére a ligaelithez tartozik, de fénykorától már messzebb van, Ryan Clark pedig továbbra se játszhat egészségi állapota miatt ilyen magas tengerszint feletti magasságon. Polamalu még mindig az egyik legnagyobb név a szakmában, azonban a secondary vele együtt se tűnik túl erősnek. Hogy Ike Taylor mennyire szar vagy nem, arról a Steelersnation véleménye különbözik az enyémtől, viszont amikor én láttam őt játszani, még mindig szar volt, és ma este is úgy tervezem, hogy nézni fogom a meccset :). Tavaly Decker sérülése után Demaryius Thomas egyedül bohócot csinált belőle, ezen nincs mit szépíteni, s rajta kívül csak gyengébbek vannak/voltak. És akkor most cseréljük ki a képletben Tebowt, akit mi ugyan nagyon szerettünk, de azért nem elsősorban azért, mert rendszeresen 300 yardokat passzolna 2-3 TD társaságában, arra a Manningre, akivel azért fordult már elő hasonló. Kétségtelen, hogy ezúttal a Steelers nem tart majd 9 embert a boxban, egészen biztosan tartogatnak számunkra néhány meglepetést, de semmi esetre se mondanám, hogy esélytelenek leszünk.

Egy biztos, hatalmas csatára számíthatunk. A Steelerst fűti a bosszúvágy a tavalyi váratlan fiaskó után, mi pedig azért is küzdünk, hogy Manning győzelemmel mutatkozhasson be. Nagyon kemény nagyon szoros és élvezetes meccsen denveri győzelmet várok, aki teheti nézze meg és szurkoljon a vadlovaknak hétfőre virradóra 02:20-tól: Hajrá Broncos!

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr144765088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foppa21 2012.09.09. 21:57:16

otthon egy ilyen fontos meccset hozni kéne, de biztos nehéz lesz. bízom a csapatban!:-)
megyek is pihenni hogy tudjam nézni a meccset

VonMiller58® 2012.09.09. 22:22:50

A statokat elnézve JMD jó futójátékot rakott össze a Peccben de ez a ridley nevű RB honnan a francból került oda?

Black_Adder 2012.09.10. 00:10:22

@VonMiller58®: 3. körös RB tavalyról. RB-knél is gyakran van, h 1-2 év után jönnek bele igazán. Tavaly ott volt előtte Green Elis meg Woodhead, meg főleg bradypasszra volt hegyezve a csapat, ezért kapott kevesebb lehetőséget, de nem rossz futó, de benne van a fumble a játékában...
A jó futójátékkal még várnék...

foppa21 2012.09.10. 02:57:57

hát a futás kevésbé működik, manning jól dobál de keveset haldunk előre. viszont a védelem nagyon egyben van, az rögtön látszik:-)

foppa21 2012.09.10. 03:03:59

0-0 lett az első negyed

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.09.10. 03:10:15

Manning hígfos narancssárga masnival. Néha bejön egy passz, de ennyi, többet van földön, mint talpon, nagyanyám is állhatna ott ezzel az erővel. :D

foppa21 2012.09.10. 03:35:09

nah végre ott a TD, moreno bevitte!

foppa21 2012.09.10. 03:53:51

megcsinálták a végén a TDt és 7-10 a szünetben

foppa21 2012.09.10. 05:13:41

22-19re vezetünk, manning adott még egy TD passt és utána sikeres volt a két pontos. jó kis meccs lett a második félidőre

foppa21 2012.09.10. 06:03:00

31-19re nyertünk! porter return TDvel minden eldőlt. szép volt:-)

Tomi_Tanguay 2012.09.10. 11:04:42

@Filip89: és hogy fikázta még manninget, beszarás:D

milo_hedgie#23 2012.09.10. 11:49:20

győzelmet vártam és meg lett. ha tavaly sikerült,akkor most is muszáj volt. az első félidő tényleg laposabb volt,de a másodikra beindultunk. viszont egy jobban passzoló csapat és qb ellen szerintem gondjaink lesznek,ahogy tavaly is voltak

milo_hedgie#23 2012.09.10. 15:17:21

ja és megvolt manning 4000. td passza. a harmadik irányító valaha az nflben

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.09.10. 15:46:27

Ahhoz meg végképp semmi közünk, mert nálunk csak kettőt szerzett.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.09.10. 17:33:29

44.2% of Denver watched the Broncos-Steelers game last night

melo15 2012.09.10. 18:09:49

sajnos csak összefoglalót láttam de jó volt végre látni a broncost. nyerő lesz idén az orange mez meglássátok :P

milo_hedgie#23 2012.09.10. 22:03:23

warrennek kiujult a tavalyi sérülése és idén se játszik már többet:(

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.09.11. 04:22:10

Még nagyobb, hogy Hanie visszakerült a keretbe.

Foresz 2012.09.11. 09:13:12

Sikerült végre megnéznem a meccset,és nagyon örülök a győzelmünknek.Nagyon tetszett Manning játéka,sokat számított hogy biztosan passzolt és ráadásul gyorsan is.Nagyon lát a pályán az öreg,és egyáltalán nem tűnik arcosnak.A védelemből Porter tetszett leginkább,megérdemelte a végén a touchdown-t az egész meccsen nyújtott játékáért.
Az ellenfélnél Röfimester-t jól védte a fala,volt ideje passzolni.A védelmünk gyengéje szerintem a passzjáték elleni védekezés volt,talán abban kellene javulnunk a következő meccsre.
Tutira letöltöm és megnézem a következő meccsünket is,már alig várom hogy játszunk!

tHoMaS 2012.09.11. 20:06:11

lenne még miben fejlődni, de az összkép és az eredmény jó volt. gratulálok a csapatnak!

tHoMaS 2012.09.11. 20:06:11

lenne még miben fejlődni, de az összkép és az eredmény jó volt. gratulálok a csapatnak!

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.09.11. 21:05:12

Beindultak a tranzakciók:

DT Ty Warren placed on IR, OL C.J. Davis waived, C Dan Koppen signed, QB Caleb Hanie signed, OL Wayne Tribue dropped from practice squad.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.09.11. 22:22:00

The Broncos have signed DE Jamie Blatnick, who competed in training camp with the team, to the practice squad.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.09.12. 16:23:43

Porter jelölve az AFC defensive player of the week díjra:

blog.denverbroncos.com/denverbroncos/porter-named-afc-defensive-player-of-the-week/

Nem tudom, hogy csak én érzem-e túlzásnak, de három negyeden keresztül szopatták rendesen, a végén tényleg jó volt, de nem tudom, hogy ennyire. Mindenesetre az önbizalmának biztos jót tesz az elismerés. :)

Foresz 2012.09.12. 17:47:56

Szerintem nem őt egyszemélyben szopatták,hanem az egész védelmünket.Neki az utolsó negyeden kívül is voltak szép megmozdulásai a meccsen.

Black_Adder 2012.09.12. 17:53:09

Nem jelölve lett, hanem megnyerte :D
PFF pozitív grade-et adott neki, de azért van ebben némi jóindulat :)
www.profootballfocus.com/blog/2012/09/11/steelers-broncos-week-1/


süti beállítások módosítása