Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Week 1 Broncos vs Steelers: szezonkezdés, ami talán egy éra kezdete is

2012.09.14. 07:39 - StormST

Az NFL 2012-es szezonját a Denver Broncos hazai pályán kezdhette egy 2-2-es eredménnyel zárt preseason után múlt vasárnap este. Nagy volt az érdeklődés, hiszen több szempontból is fontos és érdekes meccsnek néztek elébe a csapatok, mivel egyrészt ez volt Peyton Manning első tétmeccse a Broncos színeiben, másrészt a vendég Pittsburgh Steelers az előző szezon playoff-jában elszenvedett vereségért szeretett volna visszavágni. Ezeken túl pedig még egy kicsit kevésbé fontos apropója is volt a találkozónak: ez volt az első meccs a Sports Authority Field @ Mile High Stadium-ban, melyen már mint első számú mezt viselték a Broncos játékosai a narancssárga felszerelést, hiszen a csapat még a stadion 2001-es átadása előtt váltott át a sötétkék felsőkre és a narancssárga csak szezononként 1-2 alkalommal volt látható hagyományőrzésből.
























Míg a Broncos-nál eddig szerencsésnek mondhatták magukat John Fox HC-ék, már ami a sérüléseket illeti, hiszen az 53-as keretből csak a kezét a training camp alatt eltörő Chris Kuper nem tudott pályára lépni. A vendégeknél már kevésbé volt jó a helyzet, hiszen egyrészt nem öltözhetett be társaival a kiváló S Ryan Clark, akinek a vérlemezkéi betegsége miatt a nagy tengerszint feletti magasság és a megerőltetés együtt akár halálos is lehet, másrészt hiányzott a védősorból a DE James Harrison, aki a liga legjobbjai közé tartozik a posztján évek óta és szintén csak utcai ruhában követhette a meccset a kezdő RB Rashard Mendenhall.

Végül a Broncos-nál Kuper mellett nem fért be a 45-ös szűkebb keretbe Andre Caldwell, Ronnie Hillman, Steven Johnson, Malik Jackson, Philip Blake és Sealver Siliga, utóbbi csak a hét végén került fel a keretbe a practice squad-ból, amikor a csapat anyagi okokból (elvileg csak rövid időre) megvált Caleb Hanie QB-tól.

A pénzfeldobáshoz a héten a játékosok által megválasztott kapitányok, Peyton Manning, Willis McGahee (ő Kuper-t pótolja ebben a minőségében átmenetileg), Champ Bailey, Elvis Dumervil, Matt Prater és Wesley Woodyard mellett a londoni olimpián 4 aranyat és 1 bronzot szerző úszó Missy Franklin állt fel és a feldobást a Broncos meg is nyerte, tehát először a PM vezette támadók léphettek pályára a hazai közönség előtt és ezt az alábbi felállásban tették:

QB: Peyton Manning
RB: Willis McGahee
WR: Demaryius „Bay-Bay” Thomas, Erik Decker
TE: Joel Dreesen, Jacob Tamme
LT: Ryan Clady
LG: Zane Beadles
C: J.D. Walton
RG: Manny Ramirez
RT: Orlando Franklin

Jött a denverben már-már szokásosnak is mondható touchback után a 20-ról az első play és ez egy 5 yard-os McGahee futás lett. 2&5-nél jött az első passz, pontos is lett a magát ügyesen üresre játszó Decker-nek és 13 yard-ot ért, jöhetett is egy 1&10. McGahee futott 3 yard-ot, majd Dreesen felé szállt a labda, de a szoros védekezés miatt nem lett jó az átadás. 3&7-et kellett tehát megoldani és sikerült is, PM régi barátja, Brandon Stokley futott üresbe és szerzett 9 yard-ot  és 1st down-t a QB passzával. Bejött Knowshon Moreno futni, Troy Polamalu, a vendégek Hall of Fame-be tartó S-je egy vetődéssel majdnem korán megfogta a futást, de vérül sikerült visszajutni a line of scrimmage-ig, nem lett mínuszos a futás. Bay-Bay felé szállt egy passz, leütötte előle a védője, de egyébként se számított volna, mivel rosszul álltak fel a támadók, így viszont a vendégek nem is kérték a büntetést. 3&10 jött, Moreno-nak kellett volna blokkolnia a blitz-en érkező Larry Foote-ot, de elvétette a blokkot, így a DE oda tudott érni PM-hez és a földre tudta vinni egy -5 yard-os sack-el. Így jönnie kellett az első punt-jára ezen a meccsen Britton Colquitt és 44 yard-ot szálló rúgása után a 11-ről támadhattak először a vendégek a Broncos kezdő védői ellen:

DE: Elvis Dumervil, Derek Wolfe
DT: Justin Bannan, Ty Warren
OLB: Von Miller, Wesley Woodyard
MLB: Joe Mays
CB: Champ Bailey, Tracy Porter
S: Rahim Moore, Mike Adams




















A Ben Roethlisberger által vezetett vendégek is egy futással kezdték az első támadásukat, ez 3 yard-osra sikerült Isaac Redman-től. Másodikra is futás jött, újra 3 yard-os, de mivel a Steelers kiváló TE-je Heath Miller csak szabálytalanul tudta feltartóztatni Von-t, ezért 10 yard-os holding büntetést osztottak ki a bírók. 2&15 jött, újra Redman futhatott, de nem tudott yard-okat szerezni, hála a rookie Wolfe-nak. Jött az első BB passz a csapathoz egy kevés durci után csak későn csatlakozott Mike Wallace-nek és a WR majdnem meg is szerezte a 1st down-t, de mivel pár inch végül hiányzott neki, így következhetett a vendégek első punt-ja, ami az újonc punter-ük, Drew Butler karrierjének is az első NFL punt-ja volt. A punt-ot végül Jim Leonhard a 28-on kapta el és a 40-ig jutott a visszahordással.

A Broncos drive-ját egy 4 yard-os McGahee futás nyitotta, ezt egy 5 yard-os Bay-Bay elkapás követte, jöhetett tehát egy 3&1, amit McGahee-nek kellett volna megoldania, de ez egyrészt nem sikerült, mivel -1 yard-on megfogták a védők, másrészt ráadásul még a labdát is kiejtette a kiváló futó és a játékszer pont egy védő elé pattant a 44-en. Nagy jó helyről jöhettek tehát a vendégek és egy 3 yard-os Redman futással nyitották a drive-ot. Bejött Chris Rainey futni, de Woodyard -2 yard-on elkapta. BB-nek passzolnia kellett 3&9-nél és meg is oldott egy 13 yard-os passzal, Emmanuel Sanders volt az elkapó. Jött egy újabb futás, Von nagyon szépen megverte az ellenfelét és le tudta lassítani a futót, akit végül Porter vitt le a földre -6 yard-nál. Redman szerzett 3 yard-ot 2&16-nál, következett így egy 3&13, ami Wolfe első NFL-es sack-jét hozta, ami -9 yard-os lett, nagyon szépen kapta egy BB lábát. Időt kértünk a punt előtt, de ez nem hozott szerencsét, mivel Butler punt-ját az 1 yard-on tudta elkapni a Steelers egyik játékosa. 2:58 maradt még a negyedből, amikor egy 2 yard-os McGahee futással elkezdte drive-ját a hazai támadósor. A második play is pont ugyanennyire lett sikeres, 3&6-ot eredményezve. Manning passza jött, Stokley volt a célpont és a kis WR a 13-on kapta el a labdát, lerázott magáról egy védőt és végül a 22-nél lökték ki a pályáról. Passz jött volna 1&10-nél, de PM rosszul osztotta el a blokkolóit, két védő jutott Moreno-ra, aki így az egyiket akaratlanul is átengedte és ez -8 yard-os sack-et eredményezett. Moreno futott 1 yard-ot 2&18-ná és bár már csak kevés volt az órán PM elindított a negyed vége előtt a play-t, ami végül egy sikertelen Bay-Bay felé szálló passzal végződött, de hamar kiderült, hogy azért volt a sietség, mivel a védők sokan voltak a pályán, azonban hiába sikerült elindítani a snap-et akkor, amikor még 12-en voltak fent, a bírók ezt nem vették észre. 0:05 maradt a negyedből, jött Colquitt egy punt-ra, ami a Steelers 39-es vonaláig szállt és onnan Antonio Brown egészen a Broncos 38-as vonaláig jutott a visszahordással. Ezzel le is zárult az első negyed, ami után az eredmény tehát: 0-0.

Ismét jó helyről kezdhettek támadni a vendégek és Brown futása után már 4 yard-al közelebb jártak. Jonathan Dwyer érkezett futni, szerzett is volna 11 yard-ot, de a támadóknál Wallace-t látták a bírók szabálytalannak, ami 10 yard-os büntetést ért. A Broncos szempontjából ez egy negatív értelemben emlékezetes play lett, mivel ebben a szezonban és talán karrierje során is ez volt Ty Warren utolsó play-e, mivel ismét elszakadt az a tricepsze, amely miatt az egész előző szezont kihagyta. 2&5-öt kellett megoldani végül, mivel a büntetés a szabálytalanság helyétől számított és a FB Will Johnson 12 yard-os elkapásával sikerült megszerezni a 1st down-t a Pittsburgh-nek. Miller kapta a következő passzot, de csak 2 yard-ot tudott szerezni, de ez végül nem számított, mivel Von kicsit korán indult, amiért 5 yard-os büntetés yárt. Két rövid Dwyer futás következett, de mivel csak 3 yard-ot értek, így 3&2 jött egy Steelers időkérés után és mivel Brown elkapása 5 yard-ot ért, így sikerült megszerezni a 1st down-t  a 8 yard-os vonalon. Miller kapott újra egy passzot 1&goal-nál, Mays csúszott le róla és így a TE 6 yard-ot szerzett, de mivel ezúttal Kevin Vickerson állt fel rossz helyen, ezért 1&goal jött a 3-ról. BB először próbált meg Champ-re dobni, de a kiváló CB elütötte az őrzésére bízott WR elől a labdát. Miller volt a QB következő célpontja, de a kétséges körülmények között keretbe került Keith Brooking szép védekezéssel hatástalanította play-t, kilökte a pályáról a TE-t. 3&goal-nál lejárt az óra play elindítása előtt, BB időkérést mutatott, amikor az óra már régen 0-n állt, de a pót-bírók mégse büntették meg a vendégeket. Miller-nek akart újra passzolni az időkérés után BigBen, üresen is volt a TE, de Porter bele tudott nyúlni a passzba és így a labda a földre esett. 4&goal lett a drive vége tehát, jött Shaun Suisham egy 21 yard-os FG-ra és magabiztosan be is vágta -> 0-3.



Dreesen első Broncos-os elkapásával indult a hazai drive, 6 yard-ot ért a catch. Átállt a Broncos a PM-től régóta ismert no huddle  támadóstílusra, az elkapást hamar egy 3 yard-os McGahee futás követte, majd Bay-Bay csinált egy 6 yard-os elkapást, ami így 1st down-t ért. Újabb paszz, újabb Bay-Bay elkapás, de ezúttal egy 20 yard-ot következett, újra jöhetett egy 1&10. Tamme kapott egy rövid, 4 yard-os passzot, majd Manning menekült ki a jobb oldalra és szerzett 1st down-t egy 7 yard-os futással. Jött egy nagy adag nyomás, PM-et majdnem földre is vitték, de végül el tudta dobni a labdát McGahee felé, de a RB nem tudta megfogni a suta passzot. Decker csinált egy szép 9 yard-os elkapást 2&10-nél, majd McGahee 5 yard-os futása szolgáltatta az újabb 1&10-et, ezúttal már a vendégek 20-as vonaláról. Tamme kapott egy 9 yard-os passzot, majd McGahee futott még 4-et, így 1&goal jöhetett a 7-ről. Bejött újra Knowshon Moreno futni, meg is kapta a labdát, jobbra indult, majd még időben visszafordult balra és el is tudott futni a fal széle mellett és meg se állt az endzone-ig, TD-t tudott tehát szerezni a tavalyi szezon nagy részét kihagyó RB, ehhez pedig Prater szolgáltatta a szokásos extra point-ot, átvette a vezetést a Broncos -> 7-3.

5:11 maradt a félidőből egy kickoff return után, ami a -6-ról a 21-ig tartott. Redman futott egy 2 yard-osat, majd ő kapott egy screen passzot Roethlisberger-től és mivel le tudott rázni magáról egy védőt, így 5 yard-ot tudott szerezni. 3&3-nál újra Redman volt a főszereplő, ezúttal egy 6 yard-os futást mutatott be, amivel meg is lett a 1st down. A vendégek QB-ját elég jól sikerült megkergetni, de lecsúszott róla az összes sack kísérlet és végül ki tudta dobni a pályáról a labdát, igaz közben az egyik falembere megsérült. Bejött futni Baron Batch, de -1 yard-on elkapta Von és így az illegal formation büntetést Fox nem is kérte. 3&11-nél újra rávette magát BB, hogy Champ felé passzoljon, Brown egy biztonsági route-ot futott és meg is kapta a labdát, 23 yard-ot és 1st down-t szerezve. Újra Brown volt a célpont 1&10-nél, de egy illegal formation miatt végül meg se nézték, hogy még a pályán belül sikerült-e megcsinálnia az elkapást. 1&15 jött még 2 másodperccel a two-minute warning előtt és 4 yard-ot még szereztek is a vendégek a pihenő előtt. Jött a nyomás BB-re 2&6-nál, majdnem el is kapták, de ki tudott még szabadulni és Chris Harris fegyelmezetlensége miatt üresen is találta Brown-t, ki 27 yard-ot szerezve a Broncos 18-as vonaláig jutott a labdával, mielőtt a pályáról kilépve meg nem állította az órát 1:44-nél. Dwyer futott 2 yard-ot, majd egy false start miatt 2&13 jött és ekkor Dwyer felé egy passz szállt, de pontatlan lett az dobás és így 3&13 jött. Újra hosszabb ideig tudott menekülni BigBen és végül megint el tudta indítani a passzot, amit ezúttal Sanders tudott elkapni a Broncos 4-es vonalán, igaz ehhez meg Porter fegyelmezetlensége kellett. BB megállította az órát egy spike-olással, majd Wallace felé passzol kicsit hosszan, így 3&goal következett a 4-ről. Mays-nek kellett volna fognia Miller-t és mivel lecsúszott az emberéről, így ő zavartalanul meg is tudta csinálni a TD-t Roethlisberger passzával és Suisham XP-ja 3 pontos előnyhöz juttatta a vendégeket 0:32-nél és mivel a Broncos már csak egy térdelést csinált így a félidő végeredményét is ez a rúgás állította be: 7-10.

A vendégek kezdhették a második félidőt, egy blitz-el nyitott a Broncos és BB inkább Dwyer lábához dobta a labdát, mint hogy benyeljen egy sack-et. 2&10-nél Dwyer futott és szerzett 3 yard-ot, de 3&7 helyett 3&12 következett egy korán mozduló falember miatt. Nem sikerült ilyen hamar megállítani a drive-ot azonban, mivel BigBen sanders-nek dobott egy hosszú, 15 yard-os passzot, aki Mays-t verte meg egy testcsellel. 1&10-nél Dwyer futott 5 yard-ot, majd Miller-t sikerült eléggé üresen hagyni középen és így ő könnyen tudott 15 yard-ot szerezni egy elkapással. 1&10 jött újra, Robert Ayers majdnem elkapta BB-t, de a QB végül el tudta dobni a labdát, bár Dwyer elkapásával így se szereztek yard-okat. 2&10 előtt Vickerson állt fel túl közel és adott ezzel 5 ajándék yard-ot a Steelers-nek. Egy rövid passz szállt Redman-nek, ami 2 yard-ot ért, így 3&3 következett. BB nem talált célpontot, nagy nehezen kikerülte a pass rush-t és elindult előre, egy vetődéssel majd pattanással át is jutott a 1st down marker-en, de az utóbbit nem adták meg neki, így 4&inches jött egy mérés után. Mivel már a Broncos 38-as vonalán jártak, így úgy döntöttek a vendégeknél, hogy nekimennek és Bigben próbált meg átvetődni. A bírók megadták neki a 1st down-t, pedig a videón tisztán látszott, hogy nem jutott el a labda a 1st down marker-ig, de valamiért John Fox nem dobta be a challenge-et jelentő vörös zászlót. Folytatódott a drive egy 1&15-el egy false start után, majd 2&12 jött Redman futása után. Chris Harris csinált egy hatalmas sack-et Roethlisberger-en, de ezt érvénytelenítette egy újabb false start, tehát 3&21 helyett 2&17 jött. 8:08-on állt az óra ekkor és egy passzal folytatódott a drive, Wallace volt az elkapó és szerzett 13 yard-ot. 3&4-nél újra a BigBen-Wallace jött és mivel 7 yard-ot tudtak szerezni, így ismét 1st down jöhetett, ezúttal már a Broncos 23-as vonaláról. Egyből TD-t akartak szerezni, Brown volt a célpont az endzone elejében, de Adams az utolsó pillanatban közbe tudott nyúlni és ki tudta ütni a WR kezéből a labdát. Dwyer futott egy 7 yard-ost a 16-ig, de ezúttal végre nem engedte a hazai védelem a 3rd down conversion-t, Von és Doom kapta el BB-t, aki végül el tudta hajítani üres területre a labdát, hogy ne legyen sack. A majdnem 9 perces drive-ot így egy 35 yard-os Suisham FG zárta végül, ami 6 pontra növelte a Steelers előnyét -> 7-13.

A második negyed 5:16-os óraállása óta először léphetett pályára a PM vezette Broncos támadósor és jól is indították a drive-ot egy 9 yard-os Decker elkapással. Folytatódott a no huddle, gyorsan felálltak a denveri támadók, jött egy gyors passz, ezúttal Demaryius Thomasnak, aki előtt nagyon szépen blokkoltak a társak és meg tudott iramodni az endzone felé, majdnem ugyanúgy, ahogy még januárban tette a playoff-ban szintén a Steelers ellen a hosszabbításban. Ezúttal se tudták utolérni és így akadálytalanul robogott be TD-t érő területre. Történelmi pillanatnak lehettek ezzel szemtanúi e helyszínen megjelentek és a tv nézők, mivel ez volt PM 400. TD passza a karrierje során és erre előtte csak Dan Marino és Brett Favre voltak képesek, ám mindketten idősebben érték el ezt a mérföldkövet. Még egy érdekes adat ezzel a TD-vel kapcsolatban: Peyton 616 nap után szerzett újra TD-t. Érkezett Prater és az XP-ja a vezetés Broncos-hoz kerülését jelentett -> 14-13.

Mikor a Pittsburgh támadói újra a pályára léptek a game clock 5:29-et mutatott, amikor utoljára fent voltak pedig még 6:09-et mutatott, tehát 40 másodperc alatt elvesztették a vezetést, amit több, mint 14 játékperc alatt megszereztek. 3 passzkísérlet jött egymás után, egyik se lett sikeres, sőt az első két esetben akár interception is lehetett volna, ha kicsit jobban figyel Moore vagy Porter. A harmadik is sikertelen lett, Sanders nem tudta ezúttal megfogni a labdát, majd ahogy ment le a lendülettől a földre ütközött Moore-ra, akit a bírók helmet-to-helmet szabálytalanságért 15 yard-ra büntettek és így a drive folytatódhatott tovább. (a videók alapján kérdéses, hogy mit tehetett volna Moore, nem volt helye kikerülni Sanders-t és tűnt igazán szándékosnak se az ütközés). 1&10-nél BB-nek gyorsan kellett szabadulnia a labdától és végül Redman-nek tudott passzolni egy -1 yard-ost, de 2&11-nél már nem jött ez össze neki, Mays és Harris együttes erővel vitte földre a QB-t -7 yard-on. 3&18 jött, ami általában megoldhatatlan, de ezúttal más volt a helyzet, mivel Woodyard lemaradt Miller-ről és Roethlisberger egy 23 yard-os passzot dobott a TE-nek. Az újabb 1&10-nél Dwyer futott 3 yard-ot, de közben Doom megráncigálta a sisakrácsát és ezért újabb 15 yard-os büntetést kapott a Broncos. A Broncos 33-as vonaláról jött a 1st down, majd a 22-ről a következő, mivel Dwyer egy rövid passzból csinált egy kicsit hosszabbat. Jericho Cotchery felé szállt egy elég reménytelen passzkísérlet 1&10-nél, ezt pedig egy 3 yard-os Redman futás követte. Újabb 3rd down jött tehát, ezúttal egy 3&7, de ezt is sikerült megoldani a vendégeknek, újra Miller kapott egy passzot és 11 yard-ot szerzett vele, ami után 1&10 jött a 11-ről. Dwyer indult meg a jobb oldalon a fal mellett és kibújva Adams szerelési kísérletéből bevetődött a labdával az endzone-ba, így úgy tűnt, hogy még a harmadik negyed vége előtt átveszi újra a vezetést a Steelers, de a futó térde már korábban, a 2 yard-on, leért és ezt a videós visszanézés után a bírók is igazolták. Maradt tehát a vezetés a Broncos-nál még a harmadik negyed végén: 14-13.

Redman próbált volna futva TD-t szerezni a negyedik negyed első play-ében, de Von egyből elkapta és -1 yard-on tartotta a futást. 3&2 következett, de a TD-t ezúttal nem sikerült már megúszni, Wallace kapott egy passzot Porter őrizetében az endzone-ban. Mivel a megszerzett 6 ponttal 5 lett a vendégek előnye, így az 1 pontot érő XP helyett egy 2 pontos kísérletnek mentek neki, de BB passza nem lett jó Pope felé, pedig a védelem elég üresen hagyta a TE-t -> 14-19.




















McGahee futásai indították a denveri drive-ot, melyekkel jöhetett egy újabb 1st down. Passz következett, Bay-Bay kapta el, egy védőn átjutott, majd Troy Polamalu végül levitte a földre, de csak 8 yard megszerzése után. Moreno jött futni és csinált a 2&2-ből 1&10-et 2 yard-ot futva. Decker kapott egy 6 yard-os passzot, majd Matt Willis is bemutatkozott egy 14 yard-os elkapással, ami után már a vendégek 29-éről jöhetett az 1&10. Decker felé szállt egy labda, de kicsit magas lett, így 2&10 jött. Tamme kapott el egy passzot vetődve az oldalvonal mellett és mivel még nem ért hozzá védő, felpattant és megszerezte a 1st down-t a 18-on. Decker-nek passzolt PM és a WR egészen az 1 yard-os vonalig jutott, ahol végül földre vitték és a labda kiesve a kezéből bepattogott az endzone-ba, de a bírók nem ítéltek fumble-t. A Broncos elindította a gyorsan a következő play-t, de a vendég HC bedobta a piros zászlót (igaz közben a play már lement és nem lett belőle TD), mivel ha fumble lett volna, akkor az touchback-nek számított volna a Steelers jöhetett volna a 20-ról. A bírók, jogosan, úgy ítélték meg, hogy Decker térde már leért, mielőtt elejtette a labdát, ami így egy időkéréstől megfosztotta a Steelers-t, viszont a Broncos újra 1&goal-al jöhetett. A védők felálltak, amíg az edzőjük még vitatkozott a bírókkal és ez pont elég volt Manning-nek, hogy másik play-t hívjon és futás helyett passzot választott, majd a bal oldalon Jacob Tamme-nek passzolt, aki beért a labdával az endzone-ba. Ahogy korábban a Steelers, most a Broncos is nekiment a kétpontos kísérletnek, (hogy 1 helyett 3 legyen az előny) de sikeresebben, mivel Willis McGahee elkapta PM passzát az endzone elején -> 22-19

Rainey 7 yard-os futásával kezdtek a pittsburghiek, majd BB egy hosszú passzot indított el Wallace felé, de Porter az utolsó pillanatban elütötte az elkapó elől a labdát. 3&3-nál is passz jött és ismét Porter ütötte le a labdát, kis híján meg is szerezte, de ha nem lett volna a nagyon erős pass rush, akkor valószínűleg BigBen észrevette volna a védelmi hiba miatt üresen maradt Wallace-t, így viszont hamar visszaadták a Broncos-nak a labdát.

Leonhard 10 yard-os punt return-je után a 37-ről kezdhetett támadni a denveri támadósor, McGahee futott elsőre 5 yard-ot, majd újra ő 3-at, míg a 1st down-t a cipőjét közben elvesztő Moreno szerezte meg egy szintén 3 yard-os run-nal. A ruházati gond miatt pályára lépett Lance Ball és egyből 11 yard-ot futva szerzett egy 1st down-t. Másodikra már kevésbé volt sikeres, csak 3 yard jött össze neki, de a támadás ettől se lassult le, mivel Tamme kapott újra egy passzot a vonal mellett és csak 18 yard megszerzése után tudta Polamalu kilökni a pályáról a Steelers 20-as vonalán. 5:25-nél McGahee 0 yard-os futása jött 1&10-nél, majd másodikra már sikeresebb volt 8 yard-ot szerezve. A védők elég tisztán elárulták, hogy blitz jönne, ezért PM inkább időt kért 3:55-nél. Nem sikerült az időkérés után időben felállni (vajon mikor indult el az óra?), így 3&2 helyett 3&7-et kellett megoldani és ezt PM egy Decker-nek dobott passzal akarta megoldani, őt viszont a védője nem hagyta a labdához visszafordulni és ezt a bírók is látták, a defensive pass interference 9 yard-ot és 1st down-t ért a 8 yard-on. McGahee nem tudott yard-okat szerezni, majd PM dobta alaposan túl Stokley-t, így 3&goal jött. Ezúttal is Decker volt a célpont, ismét kicsit erőszakos volt a védője, amikor az endzone-ban felment a labdáért, de ezúttal nem jött a zászló. Jött viszont Matt Prater egy 26 yard-os FG-ra és elég magabiztosan értékesítette is -> 25-19.

Kereken 3 perc maradt még a meccsből a kickoff-nál, a Steelers visszahordója a -9,9 yard-ról akarta visszahordani a labdát, de (szerencséjére) nem jutott ki az endzone-ból, mivel a bírók visszafújták a return-t, mert kilépett a pályáról. 1&10-nél jött a pass rush, de Roethlisberger kilépett előre a zsebből és Brow-nak passzolt egy 19 yard-ost, akit Champ és Harris vitt le a földre, utóbbi lent maradt egy kicsit megszédülve, de aztán csak 1 play-t hagyott ki. Jött egy rontott passz BigBen-től, kicsit túldobta az emberét, 2&10-nél pedig Sanders-nek akart passzolni, de Tracy Porter nagyon szépen észrevette, hogy mi fog következni, a 43-nál elkapta a labdát a WR előtt és egészen az endzone-ig szaladt vissza vele, így a CB, aki pár éve pont Peyton Super Bowl győzelmét hiúsította meg egy pick-six-el, most az első azonos csapatban játszott meccsükön hajtott végre egy ugyanolyan bravúrt. A bírók (hibásan), hagyták lemenni a two-minute warning-ot az újabb 2-point conversion előtt, ami ezúttal a Broncos-nak is sikertelen lett, McGahee nem tudott befutni az endzone-ba -> 31-19. 1:58 maradt még a negyedik negyedből, jönni kellett a passzoknak a vendégektől és így jönnie kellett a pass rush-nak is a hazai oldalon és már az első play-nél az utóbbi nyert, Von kapta el BB-t egy -5 yard-os sack-re. Másodikra a támadók nyertek, de Sanders 10 yard-os elkapása csak egy 3&5-re volt elég és ekkor újra a védők nyertek, újra Von volt a sack elkövetője, majd a -10 yard-os play után csinált egy TeBow-t. Időt kért a Steelers, de a védők annyira bepörögtek, hogy már nem volt ellenszer, ezúttal a coverage volt kiváló, Roethlisberger nem talált célpontot, így Woodyard végül oda tudott érni hozzá és a -5 yard-os sack-el a Broncos visszaszerezte a labdát. Ezután már két térdelés elég volt, hogy a maradék 0:42 lepörögjön az óráról. A meccs végeredménye tehát: 31-19.

Videóösszefoglaló a mérkőzésről:



A legfontosabb denveri egyéni statisztikák a mérkőzésről:

Manning: 19/26 sikeres/összes passz, 253 passzolt yard, 2 passzolt TD
McGahee: 16 próbálkozás, 64 futott yard, 1 elvesztett fumble
Moreno: 5 próbálkozás, 13 futott yard, 1 futott TD
D. Thomas: 5 elkapás, 110 elkapott yard, 1 elkapott TD
Tamme: 5 elkapás, 43 elkapott yard, 1 elkapott TD
Decker: 5 elkapás, 54 elkapott yard
Leonhard: 2 punt return, 11 visszahordott yard AVG
Prater: 1/1 FG, 2/2 XP (22 yard)
Colquitt: 2 punt, 45.0 yard AVG
Woodyard: 12 tackle, 1 sack
Porter 8 tackle, 1 interception, 1 visszahordott TD
Miller: 4 tackle, 2 sack
Adams: 4 tackle

Meglett a Manning-éra első győzelme már az első alapszakasz meccsen. A veterán QB is elhallgattatta egy időre a kétkedőket, hiszen a liga egyik legjobb védelme ellen (amelyben, igaz, volt pár hiányzó, de még így is kemény ellenfelek voltak), 129,2-es passer rating-et ért el, 253 yard-al. Bár ezúttal, főleg a tavalyihoz képest, de egyébként is, kevesebb volt a futás a Broncos részéről, de 3,5 yard-os átlaggal így is jól működött a running game, nem lehetett panasz. Az már látszik, hogy PM jól megérti magát az elkapóival és a fala, melyben sokan kételkedtek, elsőre elég jól állta a sarat.

A védelem nem volt tökéletes, de amennyit nyújtottak, az pont elég volt. Javítani kell a 3rd down-oknál és a TE elleni védekezésen, valamint a fegyelmezettségen, de ha a támadósor továbbra is jól működik, akkor talán ennyi is elég lehet a csapatok nagy része ellen.

Neveket nem akarok kiemelni PM-en kívül egyik oldalon se, főleg mert negatív irányban nem tudnék senkit, pozitív irányban meg kevés lenne a hely.

Az AFC West divízió állása az 1. játékhét után:

1. San Diego Chargers 1-0
2. Denver Broncos 1-0
3. Kansas City Chiefs 0-1
4. Oakland Raiders 0-1

A csoporton belüli rangadót a papírformának megfelelően a Chargers nyerte 22-14 arányban a Raiders ellen házon kívül, így ők kezdték a legnagyobb skalppal a szezont. A mieink győzelme mellett pedig a Chiefs némileg meglepő vereséget szenvedett hazai környezetben a Falcons ellen. A második héten a KC Buffalo-ba vonul, az Oakland Miami-ban léphet fel, míg a Chargers második ellenfele a Titans lesz.

Következik egy Monday Night Football meccs az Atlanta Falcons (1-0) vendégeként, magyar idő szerint kedd hajnali 2:30-kor a Georgia Dome-ban. A Falcons neve a Broncos szempontjából szép emlékeket idéz fel sokakban, hiszen az akkor még John Elway és Terrell Davis által vezetett denveri csapat őket gázolta le a Super Bowl XXXIII-ban 34-19-re. Most a Kansas City Chiefs elleni meggyőző idegenbeli győzelem (40-24) után várják a Broncos-t és egyáltalán nem ígérkeznek könnyű ellenfélnek, de azért legyőzhetetlennek se tűnnek, ha sikerül megfelelő taktikát kidolgozni és azt (szinte) hibátlanul végrehajtani. Így tehát ezúttal is a lényeg:

Nyerni kell, nincs mese…


A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr884776020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foppa21 2012.09.14. 07:57:46

hangulatos az összefoglaló:-)
alig várom már a következő meccset hétfőn

milo_hedgie#23 2012.09.14. 14:33:07

emlékezetes meccs volt,kezdésnek megteszi:)) nem számitottam rá hogy manningből egyből ilyen formában lesz,szerintem már most közel van a legjobb szintjéhez. a falcons ellen idegenben is lehet esélyünk,de ugyanilyen fegyelmezett játék kell

VonMiller58® 2012.09.14. 21:48:32

Manningtől nem vártam hogy ilyen jó lesz azonnal az első meccsen.A védelem pedig szerintem pont annyit hozott amennyit kellett.A Falcons ellen ennél több fog kelleni de első meccsnek jó volt és remélem ez a meccs nagy önbizalmat ad a csapatnak és megnyerjük a csoportot onnan meg bármi lehet.:)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.09.15. 04:05:34

Harris game-time decision lesz hétfőn.
Goodwint pedig kitettük IR-ről.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.09.15. 20:22:16

Broncos injury report: G C. Kuper out, CB C.Harris questionable, WR D. Thomas probable, G M. Ramirez probable, G/C P Blake questionable.

foppa21 2012.09.15. 20:51:26

@Filip89: akkor harris az egyetlen kérdőjel, azért jó lenne ha játszana mert ugy tudom az atlanta is passz orientált csapat. persze ha porter hozza a def player of the week formáját:-D

Coach Sacco 2012.09.15. 21:45:54

Jól visszaadta az összefoglaló a meccset, nagyot játszottunk. Így tovább, már csak 15 győzelem hiányzik! :)


süti beállítások módosítása