Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Rapids: Kétgólos vereség a Galaxytól

2012.09.21. 17:13 - Filip89

- Tóth Milán írása -

Nem sikerült pontot/pontokat szereznie a Los Angeles Galaxy otthonában, így a Colorado Rapids továbbra is nyolcpontos hátrányban van az utolsó, még playoffot jelentő helyezéstől, és öt meccsel az alapszakasz vége előtt közel teljesen kilátástalan a helyzetünk. Az MLS 29. fordulójában Oscar Pareja legénysége bízott a bravúrban, de Robbie Keane és Christian Wilhelmsson góljával a Galaxy könnyedén szerezte meg a három pontot a The Home Depot Centerben.



















A Rapids egy 4-3-3-as felállással próbálkozott, amit idén többnyire is szokott alkalmazni. Pickens – Moor, Marshall, Wynne, Zapata – Thomas, Rivero, Larentowicz – Castrillon, Akpan, Cascio volt a kezdő, némi meglepetésre Casey és Cummings csak a padon kapott helyet.

Már a mérkőzés kezdetétől beszorította a hazai csapat a vendég gárdát, és az első negyedóra végén Keane meg is szerezte a vezetést a Galaxynak. Szép passzokkal került egyre közelebb a Rapids kapujához az LA, majd Marshallról könnyedén vált le az ír csatár, és gurította a labdát a kapuba Pickens mellett, 1-0.

Cummings már az első félidőben beállt a megsérült Cascio helyére, a második félidő elején pedig egy kaput eltaláló lövéssel észre is vétette magát. Sok öröme azonban nem lehetett a jamaicainak, hiszen az 58. percben Wilhelmsson megduplázta a hazaiak előnyét. A 23 Bajnokok Ligája-meccset is végigjátszó svéd könnyedén rázta le Zapatát, és Wynne sem tudta őt szerelni. Lövése középre, gyengén ment, de Pickensnek sikerült bevédenie, így első MLS-meccsén rögtön gólt szerzett Wilhelmsson, beállítva a 2-0-s végeredményt.

Videóösszefoglaló a mérkőzésről:



A legnagyobb coloradói lehetőség a csereként beállt Casey előtt adódott, de hiába fektette el a kapust is a klub valaha volt legeredményesebb csatára, egy visszaérő védő óriási bravúrral mentett becsúszva. A meccs legjobb Rapids játékosa Hendry Thomas volt, a hondurasi középpályás több alkalommal is időben tudott szerelni, sok hazai támadást akasztott meg már a pálya belső harmadában.

Visszatérve Conor Caseyre, a kopasz támadó legutóbbi két meccsén csak csere volt, de ezúttal nem sérülései, hanem Pareja döntése miatt maradt ki a kezdőből. Ez számára elég frusztráló, és a helyi kötődésű játékos nem szeretné a padról nézni, ahogy csapata szenved. Statisztikái alapján nincs is minek örülnie, hiszen az eddigi 29 meccsből 16-on lépett pályára, 11-szer kezdőként, és csak két gólt szerzett ezidáig.

„Határozottan ez a szezon a legfrusztrálóbb a számomra” – mondta a liga hivatalos oldalának a korábbi USA-válogatott. „Ebben elég sok minden közrejátszik, de leginkább a sérülések.”

Casey azért nem volt kezdő az LA ellen, mert Pareja a Vancouver Whitecaps elleni, hétvégi találkozón szán neki nagyobb szerepet – a tréner szerint azon a meccsen több keresnivalója van a coloradói csapatnak.

„Megpróbálok még néhány gólt szerezni” – folytatta a Borussia Dortmundot és a Mainz 05-t is megjárt játékos. „Még nem igazán voltam eredményes idén, szóval jó lenne azért néhány alkalommal betalálni.”

Az MLS Nyugati Főcsoportjának állása (W-L-T):

1. San Jose Earthquakes 17-6-6, 57 pont (29 meccs)
2. Seattle Sounders FC 13-6-9, 48 pont (28 meccs)
3. Los Angeles Galaxy 14-11-4, 46 pont (29 meccs)
4. Real Salt Lake 14-11-4, 46 pont (29 meccs)

5. Vancouver Whitecaps 10-12-7, 37 pont (29 meccs)
6. FC Dallas 9-12-9, 36 pont (30 meccs)
7. Colorado Rapids 9-18-2, 29 pont (29 meccs)
8. Chivas USA 7-14-8, 29 pont (29 meccs)
9. Portland Timbers 7-14-7, 28 pont (28 meccs)


Matematikai esélye még mindig van a Rapidsnek arra, hogy elérje a playoff-helyek valamelyikét, ugyanakkor a jelenlegi forma alapján már réges régen lemondhattunk erről. Következő ellenfelünk éppen az utolsó PO-pozíciót elfoglaló Vancouver Whitecaps gárdája lesz magyar idő szerint hétfőre virradóra, 01:30-tól a BC Place-en, ahol könnyen végleg megpecsételődhet a sorsunk, mert nem mi leszünk az esélyesek házon kívül.

A héten a USA női válogatottja a Dick’s Sporting Goods Parkban fogadta Ausztrália legjobbjait, és nyert 6-2-re egy szenzációs gálameccsen, így a helyi labdarúgás hívei legalább a nemzet sikerének tudtak örülni...

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr984793678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomi_Tanguay 2012.09.21. 18:49:40

sima volt, szerintem le lehet mondani mindenről

foppa21 2012.09.21. 20:35:22

vasárnap @vancouver nagyon kemény meccs lesz. csak győzelemmel maradhatunk életben, de kétlem hogy sikerül az eddigiek alapján

milo_hedgie#23 2012.09.22. 18:40:18

csak a legutolsó utolsó utáni szalmaszál lesz

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.09.22. 20:46:29

Larentowicz: Sunday's match at Vancouver 'a Cup Final'

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.09.24. 00:45:14

Rapids starting XI against @WhitecapsFC: Pickens, Moor, Wynne, Marshall, Zapata, Rivero, Larentowicz, Thomas, Castrillon, Casey, Cummings.

Available subs tonight: Ceus, Freeman, Wahl, Nane, Smith, Hill, Akpan.

milo_hedgie#23 2012.09.24. 09:43:27

2-2es döntetlennel nem sokra mentünk, de legalább nem kaptunk ki


süti beállítások módosítása