Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Rams football: Minden kezdet nehéz

2012.09.27. 11:40 - Filip89

A néhány napja bemutatott Buffs-hoz hasonlóan az új életet kezdő Colorado State Rams futballcsapata számára sem indult egyszerűen az élet a 2012-es egyetemi bajnokságban. Jim McElwain csapata az első fordulós győzelmet követően sorozatban háromszor veszített, és a Kosok konferencia-mérkőzései még csak most hétvégén veszik kezdetüket.





















Az új idényt a csapat hagyományos módon a Colorado elleni földi rangadóval indította, melyre a megszokott helyszínen, a denveri stadionban került sor. Előzetesen természetesen a Buffs-t tartották esélyesebbnek, de hamar nyilvánvalóvá vált, hogy az új alapokra helyezett CSU kifejezetten felszívta magát a legnagyobb rivális elleni csörtére. A kiélezett első negyedben egyetlen pont született, melyet a mieink szereztek a másodéves rúgó, Jared Roberts remekül kivitelezett mezőnygóljával 47 yardról. A CU további próbálkozásait sikerrel vertük vissza, az első negyedórát követően 3-0-s előnyben voltak a Kosok. A második játékrészben folytatta a rámenős akciókat a boulderi gárda, és a zöld-fehérek védelme egyre kevésbé tudta feltartóztatni őket, Webb-ék rövid időn belül két TD-t is végre hajtottak, melyekkel megfordították a meccset. Egyre inkább elhalványodott a CSU offense, önerőből nem is tudtak érvényesülni, kis segítséggel viszont a félidő előtti utolsó percben már igen. Történt hogy a Buffs egy punt return közben elvesztette a labdát a saját térfelén, Grayson pedig rögtön egy 20 yardos TD-passzal hozta helyzetbe a végzős elkapó Dominique Vinson-t, így 14-9-re sikerült visszakapaszkodni a hosszú szünet idejére. A második félidőben tovább fokozódott a harc a mezőnyben, mindkét oldal kőkeményen védekezett, és kevés lehetőség adódott a támadók előtt, majd a harmadik negyed derekánál ismét eljött a Rams ideje, Grayson 32 yardos passzt intézett a frissen debütáló Joe Hansley felé, aki végig vitte az átadást, és az újabb TD-vel megfordítottuk a mérkőzést. A záró játékrésznek két pont előnyből mehettünk neki, ezt a Bölények sem hagyták annyiban, hamarosan egy sikeres FG-vel ők kerültek 17-16-os lépéselőnybe. Legközelebb ahogy labdát kaptunk, egy hosszú támadást sikerült pontokkal befejezni, s Roberts újabb távoli góljával fordított a Rams. Az ellenfél oldalán gyors 3rd&out következett, majd az újabb CSU támadást megint mezőnygóllal zártuk, mellyel már 22-17 volt az eredmény a javunkra. Három perccel a lefújás előtt került vissza a labda a Buffs-hoz, de a drive a Rams 39-esén véget ért, innen pedig már lepörgettük az órát, így 22-17 arányban nem mindennapi sikerrel kezdtük az évet, ezáltal McElwain mester csattanós győzelemmel kezdte edzői karrierjét a csapat élén. A másodéves Garrett Grayson mindössze negyedik alkalommal volt kezdő a karrierje alatt, nagyon érett játéka végén 14/21-es hatékonysággal 173 yardot és 2 TD-t osztott ki. Emellett a földön 125 yardot haladtunk, némi meglepetésre a freshman Donnell Alexander eredményesebb volt, mint a gárda eddigi első számú cipelője, Chris Nwoke. Mindent egybe vetve a helyi csapatok rangadóján a CSU jobban megérdemelte a győzelmet, szimpatikus küzdése árán felemelő sikerrel rajtolt a Fort collins-i gárda.






















Egy csapásra felerősödtek a csapat körül a Bowl-szereplést szövögető álmok, a nem mindennapi skalpot követően a második héten papíron valamivel könnyebb mérkőzés következett, és a North Dakota State elleni hazai összecsapáson mindenki győzelmet várt a gárdától. Jól is kezdtük az esti találkozót a Hughes Stadium-ben, és mintegy másfél perc után megszereztük a vezetést, Grayson passzából a rutinos tightend, Crockett Gillmore futott végig a pályán egy 69 yardos play-t végrehajtva. Újabb 90 szekundom elteltével a Bison máris egyenlített, és az első negyed további részében csináltak egy újabb TD-t, illetve a freshman RB Morris ellen egy safety-vel is eredményesek tudtak lenni, ezzel 7-16-os hátrányban váltottunk először térfelet. A második negyed alatt jobbára mindkét csapat csak erőlködött, mígnem a félidő előtti utolsó pillanatokban a vendégek egy közeli field goal-lal tovább erősítették a vezetésüket. 12 pont hátrányból vártuk a folytatást, de a kezdetbeli lelkesedés hamar alább hagyott, a Rams támadásai rendre valamilyen formában negatív véget értek, és a harmadik felvonás végeztével már 22-7 volt nem a javunkra, ami sajnos már később sem változott. Meglepően sima vereséget szenvedtünk a nyitó fordulóban elért bravúrt követően, ennél mindenképpen többet vártunk a hazai bemutatkozó meccstől a McElwain-érában. Grayson-t 171 yardon tartották, ráadásul a futójáték is sokkal szerényebben működött, mint az előző héten, így a korai hátrányba kerülést követően már képtelenek voltunk feljebb kapaszkodni, elszenvedtük a szezon első vereségét.

Szeptember 15-én a San Jose State-hez látogattunk vendégségbe, a jó erőkből álló csapat ellen idegenben nem mi voltunk a favoritok, de azért nem voltak alaptalanok a coloradói remények, hogy jó játék esetén megszorongathatjuk a házigazdákat. Eleinte egyértelműen a Spartans-nak jött ki jobban a lépés, az első negyedben két TD-t szereztek, miközben válaszul csak két punt-ot tudtunk felmutatni. A folytatásra némileg összekaptuk magunkat, és ha már a passzjáték akadozott, Grayson gondolt egy merészet és a mobilis QB 15 yard-ról maga robogott be az end zone-ba a szépítés érdekében. A SJSU következő támadását sikeresen átvészeltük, majd újabb tetszetős akciót vezettünk, végül a sophomore TE Kivon Cartwright kapott egy 28 yardos átadást, de a kihagyott jutalompont miatt, még mindig 14-13-as hátrányban voltunk. A szünet előtt a vendéglátók bevágtak egy mezőnygólt, a harmadik negyed alatt egy TD-vel tovább tudták növelni az előnyüket, és 13-24 után már vajmi kevés esélyünk volt a felzárkózásra. A záró negyed első perceiben a Spartans elhelyezett egy újabb sikeres mezőnygólt, melyre még volt egy válaszunk, Charles Lovett élete első TD-elkapása egy 38 yardos összjátékot követően született, és bő tíz perccel a mérkőzés befejezése előtt újra hét pontra kapaszkodtunk fel. Sajnos, ez volt az utolsó alkalom, hogy még egyszer meg tudtuk szorongatni a vetélytársat, a továbbiakban két villámgyors TD-vel a Spartans minden kérdést eldöntött, és a végére 40-20-as, sima zakót szabtak ránk. Voltak periódusok, amikor talán szorosabb is lehetett volna a mérkőzés, de mindent egybevetve, a hazaiak egyértelműen fölénk nőttek, és teljesen megérdemelten diadalmaskodtak. Garrett Grayson idei legjobb meccsén majd' 300 yardig jutott 24 sikeres átadással, de a két TD-je mellett egy pick-et is hintett, plusz 40 futott yard-dal a csapat legjobbja volt, de a nagy erőfeszítéseivel sem jutottunk sokkal előrébb.

Legutoljára egy újabb WAC-résztvevő együttessel találkoztunk, amikor múlt szombaton a Utah State együttesét láttuk vendégül. Az Aggies nálunk kétségkívül erősebb csapat, akik az utóbbi időben előszeretettel késztetik szoros harcra akár az ország legjobb programjait is, de gyengébb napjaikon cseppet sem verhetetlenek. Nem volt szerencsénk velük, az USU hamar elkapta a legjobb formáját, és már az első negyedben tíz megválaszolatlan pontot szereztek, amíg nálunk legfeljebb a punter Kontodiakos javítgatta a statisztikáit. A fordulást követően az első támadását újabb TD-vel fejezte be az Aggies, és egyre kevesebb keresnivalónk lehetett, a félidő idején 0-17-re álltunk. A harmadik játékrész idején Jared Roberts 28 és 31 yardos rúgásaival adtunk némi életjelet magunkról, de ahogy elkezdtünk volna bízni a felzárkózásban, a negyed utolsó percén belül beszedtünk egy újabb TD-t, mellyel végképp megpecsételődött a sorsunk. Aztán a befejező menet során Garrett Grayson kiosztott két remek TD-passzt, a meccs végére újra elérte a 224 yardot, Vinson és Law voltak a célpontok, de egyszer még az Aggies is bejutott az endzone-unkba, így a találkozó 31-19-es vereséggel zárult. Grayson ismét szépen odatette magát, a hajrában két TD-átadással kozmetikázta a 22/40-es dobószázalékat. Némi meglepetésre a legjobb futónk a freshman Tommey Morris volt, aki a földön megtett yardjaink három negyedét szállította. Volt egy komoly egyéni teljesítmény a védelemben is, a junior cornerback Shaquill Bell egy-egy megszerzett és kikényszerített fumble mellett még interception-t is lopott, ami több mint két éve nem fordult elő egy meccs alatt az iskolában.

A Mountain West konferencia állása (conf W-L, overall W-L):
 
1. UNLV Rebels 1-0 (1-3)
2. Nevada Wolf Pack 1-0 (3-1)
3. Boise State Broncos 0-0 (2-1)
4. Fresno State Bulldogs 0-0 (2-2)
5. New Mexico Lobos 0-0 (2-2)
6. San Diego State Aztecs 0-0 (2-2)
7. Colorado State Rams 0-0 (1-3)
8. Wyoming Cowboys 0-0 (1-3)
9. Air Force Falcons 0-1 (1-2)
10. Hawaii Warriors 0-1 (1-2)

A nyitómeccs ígéretes győzelme után kicsit megrekedt a gárda, és három jó, de nem verhetetlen csapat ellen kaptunk ki egytől egyig relatíve sima küzdelemben. Hétvégétől kezdődnek a konferencián belüli csatározások, a Mountain West-ben kőkemény meccsekre számíthatunk, de remélhetőleg szép lassan a McElwain-vezette csapat is összeérik annyira, hogy a továbbiakban legalább néhány szép sikert arathassunk.

A Rams hátralévő menetrendje:

Szeptember 29., szombat, 20:00 Air Force Falcons - Colorado State Rams*
Október 7., vasárnap, 01:00 Colorado State Rams - Fresno State Bulldogs*
Október 14., vasárnap, 01:00 San Diego State Aztecs - Colorado State Rams*
Október 28., vasárnap, 01:00 Colorado State Rams - Hawaii Warriors*
November 3., szombat, 22:30 Wyoming Cowboys - Colorado State Rams*
November 11., vasárnap, 01:00 Colorado State Rams - UNLV Rebels*
November 17., szombat, 21:30 Boise State Broncos - Colorado State Rams*
November 25., vasárnap, 01:00 Colorado State Rams - New Mexico Lobos*


A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr774805107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Coach Sacco 2012.09.30. 19:49:52

Sima volt a tegnapi meccs amennyit láttam belőle, azt hittem a Mountain Westben nem sok sikere lesz a csapatnak. Ráadásul a #1 iránytó is megsérült.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.10.01. 20:11:31

QB Garrett Grayson having surgery today, CB Momo Thomas scheduled for surgery Wed.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.10.01. 20:17:18

DL Zach Tiedgen expected to be out 2-3 weeks with injury suffered in game at Air Force

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.10.01. 20:46:55

Túl hosszú volt a sajtótájékoztató, de talán több sérülést már nem jelentenek be. :)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.10.07. 05:02:01

28-7-re vesztettünk a Fresno State ellen, csak az utolsó percben szereztünk TD-t.


süti beállítások módosítása