Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Rapids: Pontosztozkodás Vancouverben

2012.09.28. 20:34 - Filip89

- Tóth Milán írása -

Az Észak-amerikai profi labdarúgóligában (MLS) szerpelő Colorado Rapids izgalmas mérkőzésen, 2-2-es döntetlent játszott legutóbb a Vancouver Whitecaps otthonában. Az összecsapás előtt a hazaiak zsinórban öt találkozón szenvedtek vereséget, míg Oscar Pareja legénysége legutóbbi 13 meccséből csupán kettőt tudott megnyerni, így nyugodtan ki lehetett jelenti: pocsék formában lévő együttesek találkoztak egymással.



A Rapids ezúttal 4-4-2-es hadrendben állt fel, elöl újra Omar Cummingsszal és Conor Casey-vel a soraiban. A kezdő a következőképpen nézett ki: Pickens – Moor, Marshall, Wynne, Zapata – Rivero, Larentowicz, Thomas, Castrillon – Cummings, Casey. A felállást figyelembe véve – és kiindulva a korábbi nyilatkozatokból – a coloradóiak célja a három pont megszerzése volt a Whitecaps otthonában.

Az első kaput eltaláló lövésre nem kellett sokat várni, a hazaiak játékosa a 16-oson kívülről kínálta meg Pickenst, aki csak kitenyerelni tudta a labdát a veszélyes zónából. A 27. percben ismét a vancouveriek támadtak, és bár Marshall közbelépett, addig ügyetlenkedett, míg egy sarkazással kiváló ütemben indította a hazaiak támadóját, akinek lapos lövését Pickens második szándékból kaparintotta meg.

A 34. minutum végén azonban – szinte a semmiből – a Rapids megszerezte a vezetést. Rivero kapott egy labdát, és senkitől sem zavartatva 18 méterről lőni tudott. Bár a játékszer a jobb kapufa tövéről kipattant, szerencsére Omar Cummings elé került, aki éles szögből bravúrosan lőtt a félig-meddig üres kapuba, 0-1. Meg kell dicsérni Wynne-t is, akinek hosszú passzával az argentin megindulhatott még a lövése előtt.

A félidő utolsó perceiben még volt egy Castrillon-helyzet, de a kolumbiai fejesét a hazaiak kapusa nagy bravúrral védte.

A második játékrészben természetesen a Vancouver mindent megtett azért, hogy előbb egyenlítsen, majd a vezetést is megszerezze. Nos, ez a 64. és a 68. percben össze is jött a hazaiaknak.

Előbb Gershon Koffie passzából egyenlített Alain Rochat, majd a csereként beállt skót Kenny Miller váltotta gólra honfitársa, Barry Robson pazar indítását, így négy perc alatt 2-1-re módosult az állás.

Itt azonban még nem volt vége, és a vancouveri védők bizonytalanságát Jamie Smith – ő is skót – használta ki, és állította be a 2-2-es végeredményt. Nagy szerencséje volt a középpályásnak, hiszen össze-vissza pattogott a labda a lábak között, de szerencsére elé került, majd egy csel után szépen lőtt a kapu jobb oldalába.

A Rapids feltehette volna azt a bizonyos pontot az i-re, de a végjátékban Cummings lövését a Whitecaps kapusa szépen fogta. Nagy lehetőség volt ez a jamaicai számára, hogy mindhárom bajnoki pontot megszerezze csapata számára, de kénytelen voltunk beérni egyetlen egységgel.

Ez az eredmény igazán egyik csapatnak sem jó, bár a Coloradónak kétségkívül nagyobb szüksége lett volna a plusz két pontra. A Vancouver 38 pontjával az ötödik, míg a Rapids a hetedik 30 megszerzett ponttal.

Videóösszefoglaló a mérkőzésről:



Az MLS Nyugati Főcsoportjának állása (W-L-T):

1. San Jose Earthquakes 18-6-6, 60 pont (30 meccs)
2. Los Angeles Galaxy 15-11-4, 49 pont (30 meccs)
3. Real Salt Lake 15-11-4, 49 pont (30 meccs)

4. Seattle Sounders FC 13-7-9, 48 pont (289 meccs)

5. Vancouver Whitecaps 10-12-8, 38 pont (30 meccs)
6. FC Dallas 9-12-9, 36 pont (30 meccs)
7. Colorado Rapids 9-18-3, 30 pont (30 meccs)
8. Chivas USA 7-15-8, 29 pont (30 meccs)
9. Portland Timbers 7-15-7, 28 pont (29 meccs)

Most hétvégén a Los Angeles Galaxy látogat Commerce Citybe, magyar idő szerint hétfőre virradóra, hajnali 01:00-es kezdettel. Két fordulóval ezelőtt Larentowiczék 2-0-ra kikaptak Robbie Keane-éktől, most itt a lehetőség a visszavágásra. Rossz hír a számunkra, hogy az LA kilenc meccs óta veretlen (hét győzelem, két döntetlen), és a legutóbbi három meccsét sérülés miatt kihagyni kényszerülő David Beckham is újra edzésbe állt. Az angol labdarúgás egykori kiemelkedő alakja bombaformában van, akárcsak csapata.

Elképzelhető, hogy Pareja a Galaxy ellen a kezdőbe teszi a Vancouverben egyenlítő gólt szerző Smith-t, hiszen a szakember szerint nagyon jól teljesít a skót az edzéseken, és a legutóbbi meccsen is bizonyított. A középpályásoknál Brian Mullan és Tony Cascio is ismét edzésbe állt, így végre van kik közül válogatni.

A fogadási tippek alapján kijelenthető, nem mi számítunk a mérkőzés esélyeseinek, ráadásul az LA ellen hazai pályán utoljára 2008-ban nyertünk (4-0). Azon a találkozón Terry Cooke, Christian Gomez, Cummings és Colin Clark volt eredményes.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr904809021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foppa21 2012.09.28. 21:12:00

nyerhettünk volna de elég szerencsétlen meccs volt, ennyit a rájátszásról

milo_hedgie#23 2012.09.29. 18:13:54

ez SEM a mi meccsünk volt

foppa21 2012.10.01. 01:36:10

sajnos már fáradt vagyok ehhez pedig izgalmas meccs lehet. negyedóra alatt 1-1 castrilon szerezte a miénket

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.10.01. 04:52:09

1-1 lett a végeredmény, igazából önmagában ez egy szép eredmény, amit ebben a gyötrelmes szezonban igenis értékelni kell.


süti beállítások módosítása