Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Week 5 Broncos @ Patriots: három negyed átaludva, esélyek elszalasztva

2012.10.13. 09:38 - StormST

A Denver Broncos (2-2) újabb nehéz meccsnek nézhetett elébe az NFL ötödik játékhetében, mivel a New England Patriots (2-2) gárdájánál volt jelenésük a Gillette Stadium-ban, Bostonban. Ez volt az utóbbi másfél évtized talán két legjobb irányítójának, a  Peyton Manning – Tom Brady párosnak a tizenharmadik találkozója, mely előtt Brady vezetett 8-4-re.





















A Broncos-nál a héten ketten is visszatértek a keretben eltiltás után, a LB Joe Mays egy meccset volt kénytelen kihagyni egy kemény ütközés miatt, a TE Virgil Green pedig az első négyet doppingolás miatt. A szezon során először öltözött be társaival Chris Kuper, ám a kartörésből visszatérő kiváló G csak a ST egységgel lépett pályára ezúttal, mert még nincs 100%-os formában. Sérülés miatt ezúttal nem hiányzott senki (igaz a héten került sérültlistára J.D. Walton, tehát teljesen mégse volt pozitív a hét a sérülések kapcsán), végül a 45-ös keretbe Caleb Hanie, Knowshon Moreno, Duke Ihenacho, Steven Johnson, C.J. Davis, Julius Thomas és Sealver Siliga nem fért be.

Több érdekessége is volt még a meccsnek, például az, hogy a Broncos-nál játszó Chris Gronkowski először léphetett bátyjával, Dan Gronkowski-val először egy meccsen pályára. Mindenképpen meg kell említeni azt is, hogy a Patriots oldalán idén újra offensive coordinator-ként dolgozik a denveri franchise-t évekre káoszba lökő Josh McDaniels, neki talán soha nem fogják a Mile High City-ben elfelejteni a „jótetteit”. Ezek mellett nem szabad még elfelejteni a tavalyi két alapos verést, amit a Patriots az előző szezon alapszakaszában és rájátszásában mért a Broncos-ra.

A pénzfeldobást a Broncos nyerte, így ismét, ahogy a szezon során eddig minden alkalommal, ők kezdhették támadással a meccset, mégpedig ebben a felállásban:

QB: Peyton „PM” Manning
WR: Demaryius „Bay-Bay” Thomas, Eric Decker, Brandon Stokley
TE: Joel Dreesen, Jacob Tamme
LT: Ryan Clady
LG: Zane Beadles
C: Dan Koppen
RG: Manny Ramirez
RT: Orlando Franklin

Omar Bolden egy 18 yard-os kickoff return-el nyitotta a meccset, de mivel a -2-ről indult, így csak a 16-ról kezdhetett támadni a denveri csapat. Futó nélkül álltak fel PM-ék, Tamme felé szállt egy pontatlan passz, majd egy pontos, utóbbival 11 yard-os és 1st down-t sikerült szerezni. Bay-Bay kapott egy screen passzot, de csak 1 yard-ot tudott szerezni, majd Dreesen csinált egy 4 yard-os elkapást, azaz 3&5 jött. Nem volt célpontja PM-nek, kimozgott jobbra a zsebből, majd mivel nem látott maga előtt védőt, így tőle kissé szokatlanul egy futásra vállalkozott, szerzett is 10 yard-ot, azaz meglett a 1st down. Újra passz jött, Tamme kapta a labdát középen és szerzett 5 yard-ot. Jött egy blitz, Manning menekült egy kicsit, majd inkább kidobta a pályáról. 3&5-nél PM észrevette, hogy nem jól állnak fel igazán a védők, Bay-Bay-nek dobott egy hosszú passzot, a WR meg is csinálta az elkapást és már a 15-nél járt, amikor hátulról kiütötték a kezéből a labdát, amit a védők tudtak megszerezni és a 17-ig jutott vissza vele a fumble-t kierőszakoló Sterling Moore. Így tehát második meccsén egymás után sikerült szinte biztos TD-t érő elkapás után elejtenie Bay-Bay-nek a labdát, igaz ezúttal legalább nem a saját hibájából.

Érkezhettek tehát a védők egy rossznak nem nevezhető mezőnypozícióba, viszont nem épp jó szájízzel:

DE: Elvis „Doom” Dumervil, Derek Wolfe
DT: Mitch Unrein
OLB: Von Miller, Wesley Woodyard
MLB: Joe Mays
S: Mike Adams, Rahim Moore
CB: Champ Bailey, Tracy Porter, Chris Harris

Passz ellen állt fel egyből a Vadlovak védelme, jött is a passz, de így se sikerült megakadályozni az átadást, a kiváló és tavaly is a Broncos-nak (meg mindenki másnak) sok gondot okozó TE Dan Gronkowski csinált egy 12 yard-os elkapást, pedig Porter-nek lett volna esélye hamarabb megállítani, de elrontotta a tackle-t. 1&10-nél jött egy futás, Danny Woodhead futott 5 yard-ot. Wes Welker első elkapását hozta a 2&5, de Rahim Moore kiváló védekezéssel -3  yard-on tartotta a screen passzot. 3&5-nél Unrein majdnem elkapta Brady-t, a QB még az utolsó pillanatban el tudta engedni a passzot a Harris által őrzött Welker felé, de hosszú lett a passz így 3&out-al kezdtek a hazaiak. A magyar származású Meskó Zoltán első punt-ja jött, a punter-t Danny Trevathan a földre lökte szabálytalanul a rúgás után, de mivel a büntetéssel együtt se lett volna 1st down és viszonylag jó lett a punt (a 27-ről jöhetett a Broncos), így inkább nem kérte Bill Belichick a penalty-t. Willis McGahee első futásával kezdte a drive-ot a Broncos, de elég rosszul sikerült, -4 yard lett belőle. Másodikra picit javított McGahee, egy elkapással szerzett 4 yard-ot, de így is csak 3&10 jött. PM áthívta az eredeti play-t és egy jó passzot dobott Bay-Bay-nek, aki 15 yard-os elkapást csinálva 1st down-t szerzett. McGahee futott 1&10-nél és szerzett 1 yard-ot, majd Tamme kapott egy 4 yard-os passzot, így 3&5 jött újra, de ezúttal nem sikerült megoldani, Lance Ball nem tudta blokkolni Jerod Mayo-t és így a LB el tudta kapni Manning-et egy -7 yard-os sack-re. Jött tehát ezen az estén először (vagyis inkább 2 hét után először) Britton Colquitt, 49 yard-os punt-ja után Welker csinált egy 5 yard-os return-t, így a 16-ról támadhattak Brady-ék.

Welker kapott egy passzot középen, Von épp levitte volna, de Mays rosszul érkezett és leütötte a társát a WR-ről, aki így 15 yard-ot szerzett végül, ráadásul Mays lent is maradt az ütközés után. Bejött Trevathan a MLB posztra és bent is volt a következő tackle-ben, Woodyard-al együtt állították meg 7 yard után Stevan Ridley futását. Ridley kapta a labdát 2&3-nál és 5 yard-ot szerezve 1st down-t ért el. Harmadszor egymás után is Ridley futhatott 1&10-nél és szerzett 3 yard-ot, majd Welker szakadt el Adams-től és egy elkapással 9 yard-ot 1st down-t szerzett. Gyorsan jött a következő play, Ridley futott 15 yard-ot, azaz újra 1&10 jött. Ridley futott 3 yard-ot az újabb play-nél, ezt pedig egy 8 yard-os Welker elkapás követte, ami újra 1st down-t ért, Harris nem tudta tartani a lépést  a kis slot WR-el. Brandon Bolden jött be futni és szerzett 5 yard-ot, majd újra ő futott, de ezt Von -3 yard-on megfogta. 3&8 jött és ezúttal Brady passza a tavaly még a Broncos-ban játszó Brandon Lloyd felé szállt és hiába őrizte szorosan Champ, ő mégis meg tudta csinálni a 9 yard-os elkapást, ami után 1&goal jött a 8-ról. Welker felé ment egy újabb passz, Harris megint lemaradt és így a könnyen megcsinált elkapás után könnyű TD lett a Patriots jutalma. Steven Gostkowski szolgáltatta az extra point-ot -> 0-7. A 20-ról indult a Broncos következő drive-ja 3:08-nál, mégpedig egy 4 yard-os McGahee futással. 2&6-ból 3&3-at is McGahee futása csinált, abból pedig 1&10-et is a futó csinált egy 9 yard-os elkapással. 1&10-nél egy hosszú passz jött, Bay-Bay pedig egy gyönyörű egykezes elkapást csinált a bal oldalon és így 30 yard-ot tudott szerezni. Bejött először a meccsen Ronnie Hillman futni és szerzett előbb 7 majd 2 yard-ot, így 3&1 jött egy Broncos időkérés után. McGahee futott a bal oldalon, majd a labdát a 1st down marker felé nyújtotta és a bírók úgy látták, hogy meg is lett neki a 1st down és ezt Belichick challenge-e után is megerősítették. Ezzel véget ért az első negyed, ami után az eredmény tehát: 0-7.

A 24-ről folytathatta a támadást a Broncos, Bay-Bay-t célozta Manning egy passzal, de ezúttal nem lett sikeres az átadás, mivel belenyúlt egy védő. McGahee 4 yard-os futásával osont kicsit közelebb a denveri támadósor, majd 2&6-nál ezen a meccsen először szállt passz Decker irányába, de mivel az endzone-ban a védője szabálytalankodott ellene (defensive pass interfence, nem nézett a labda felé és így ütközött a WR-el), így a bírók büntetésként 1&goal-t ítéltek a Broncos javára az 1 yard-os vonalon. Jött egy passz újra az endzone-ba, ezúttal Joel Dreessen volt a célpont és a TE el is tudott szakadni emberétől, így könnyen meg tudta csinálni a TD elkapást, ami után Prater XP-jával kiegyenlített a Broncos ->7-7.




















Gronkowski felé szállt a Patriots drive-jának első két passza, az elsőből 0 yard-os elkapás, a másodikból incomplete passz lett. 3&10-nél Brady újra elővette az ezen az estén jolly jokerré előlépett Welker-t, akit Harris újfent nem tudott megfogni, 14 yard-os elkapás és 1st down lett a play-ből. Woodhead futását 0 yard-on tartotta a védelem, 2&10-nél Welker csinált középen egy elkapást, ami után ketten is lecsúsztak róla (Mays és Harris), így 7 yard-ot tudott szerezni. Woodhead jött egy futással 3&3-nál, 7 yard-ot és 1st down-t szerzett. Ridlfuthatott kétszer egymás után, összesen 12 yard-ot és így 1st down-t szerzett ezekből. Futot még 3 yard-ot, majd ez után egy passz jött, Lloyd második elkapásával, ami 15 yard-ot és 1st down-t ért, Champ most egy kicsit lemaradt. 1&15 jött egy false start után, majd 2&2 egy Gronkowski elkapás után. Ridley kapta a labdát és 3 yard-ot futott középen a 11-ig. 1&10 jött, újra Lloyd kapott egy passzot középen és csak alig 1 yard-al az endzone előtt sikerült levinni. Jött egy 1&goal az 1-ről, a labdát a FB Shane Vereen kapta és a leginkább csak a fejét kapkodó védelemnek esélye se volt, hogy megakadályozza a TD-t, amihez Gostkowski szolgáltatta a szokásos XP-t ->7-14.

Bolden ezúttal a -1-ről indult el a kickoff return-re, ezúttal jobban sikerült neki, mint a meccse elején, a 32-ig jutott a labdával. McGahee futásával kezdtek a támadók, 8 yard-ot szerzett középen. 2&2re passz jött, Stokley első elkapásával, 5 yard-ot és 1st down-t szerzett, közben Franklin lent maradt, de szerencsére csak egy play-t hagyott ki végül. McGahee két futása jött, elsőre 9, másodikra 2 yard-ot szerzett, így újra 1&10 következett, a New England 44-es vonaláról. Decker jelentkezett be egy 5 yard-os elkapással 1&10-nél, de sajnos a drive csak eddig jutott ezúttal, előbb PM dobott egy rossz passzot az üresbe futó Tamme-nak, majd Stokley kezéből ütötték ki a labdát 3&5-nél. Denver-ben ezt az 57 yard-os FG-t simán megpróbálták volna, de most inkább Colquitt jött Prater helyett és ha már jött akkor egy kiváló punt-ot rúgott, amit a 2 yard-os vonalnál fogtak meg a Broncos játékosai. Nem nagyon zavarta meg Brady-t a rossz mezőnypozíció vagy az érkező pass rush, Welker-nek passzolt, aki egy 7 yard-os elkapást csinált, majd 2&3-nál is ő volt a célpont középen és ezúttal egy 6 yard-os elkapás lett a play-ből, azaz jött egy 1&10. Kevin Vickerson tett róla, hogy ne legyen jó Bolden futása, -4 yard-on a földre teremtette a futót. Jött egy passz egy újabb ex-Bronco, a TE Daniel Fells felé, de ő nem tudta megfogni a labdát, pedig a passz pontos volt. 3&14-et kellett megoldani a hazaiaknak, Brady-t kikergették a zsebből, de mivel Woodhead könnyedén el tudott szakadni Mays-től így lett üres célpont, a RB pedig 25 yard-ot szerzett a play-ből és így újra meglett a 1st down. Woodhead futott ez után 6 yard-ot, majd Brolden 3-at, így 3&1 jött, újra Bolden kapta a labdát, nagy lyukat csináltak előtte a jobb oldalon és csak 24 yard után tudta elkapni a Broncos védelme, így a 31 yard-ról jött az 1&10 a two-minute warning után. Ridley futott 2 yard-ot, 2&8-nál pedig Gronkowski volt újra a soros, ezúttal 10 yard-ot szerzett elkapással. A 19-ről jött egy 1&10, Ridley futhatott újra, szerzett is 5 yard-ot, majd ugyanannyit szerzett 2&5-nél is, 1&goal jöhetett a 9 yard-ról. Ridley kapta ismét a labdát és szerzett 7 yard-ot, így a Patriots időkérése után a 2-ről jött a 2&goal 0:25-nél. Bolden majdnem bejutott az endzone-ba, de hiányzott egy kevés, 3&goal-nál pedig Von nagyon szépen átjutott a falon és elkapta Bolden bokáját -4 yard-nál, így legalább a TD-t sikerült elkerülni. Gostkowski érkezett egy 23 yard-os FG-ra és könnyedén bevágta és ezzel lényegében vége lett az első félidőnek (egy rövid kickoff és egy térdelés volt még), ami után az eredmény tehát: 7-17.

A hazai csapat kezdte a második félidőt a 19-ről egy 23 yard-os kickoff return után ami a -4-ről indult. Ridley futott 3 yard-ot, 2&7-nél pedig passz jött Welker felé, de ezúttal pontatlan lett az átadás. 3&7-nél csak 3 emberes pass rush jött, így viszont minden elkapót sikerült megfogni elég sokáig, végül Von el tudta kapni Brady-t egy -3 yard-os sack-re. Jött újra Meskó punt-olni, Jim Leonhard a 31-en csinált fair catch-t a rúgás után. Jól indult a Broncos drive-ja, egy 11 yard-os McGahee futással. Decker 2 yard-os elkapásával folytatódott a támadás, ezt pedig egy 4 yard-os McGahee futás követte. 3&4-nél Manning és az offensive coordinator Mike McCoy rossz play-t választott, Lance Ball futott volna középen, de csak 1 yard-ot tudott szerezni, így Colquitt-nak kellett jönnie punt-olni, ezúttal a labda rosszabbul pattant és az endzone-ba ment, a 20-ról indulhatott tehát a Patriots drive-ja. Fells felé szállt a drive passza, ami kicsit hosszú lett, de a drive-ot ez nem lassította, Ridley kapta a labdát 2&10-nál és futva szerzett 19 yard-ot és 1st down-t. Mays kapta el Brady-t a következő passzjátéknál, de ez nem számított, mivel több védő is későn ért le a pályáról, ami 5 yard-os büntetést ért. Bolden két futása jött 1&5 után, összesen 6 yard-ot szerzett, meglett tehát a 1st down. Újra jött a nyomás Brady-re, nem talált célpontot elég gyorsan, így inkább a földre dobta a labdát. 2&10-nél Ridley futott 3 yard-ot, 3&7-nél pedig Gronkowski csinált egy 10 yard-os elkapást, ami végül egy holding büntetés miatt nem számított, így 3&17 következett. Nem sikerült azonban a Broncos védelmének kihasználni ezt a büntetést, passzra készültek, Woodhead futása jött, a döbbent védők pedig csak 19 yard után tudták megállítani, meglett tehát a 1st down. (az NFL-ben 3&17-nél futással 1st down-t engedni elég nagy szégyen) Jött még két Woodhead futás gyorsan, 7 és 3 yard lett belőlük, azaz 1&10 következett újra, ezúttal már a Broncos 31-éről. Jött egy passz Welker-nek, ő pedig 11 yard-ot és újabb 1st down-t szerzett az elkapással. Lloyd felé szállt egy passz 1&10-nél, de ezúttal ott volt rajta Champ és nem lehetett jó az elkapás. Ridley futott -1 yard-ot, de mivel Bannan korán indult, így 2&11 helyett 2&5 jött. Ridley futott 4 yard-ot , majd újra ő 2-t, 1&goal jött a 6-ról. Ridley futott újra és egészen az 1 yard-ig jutott. 2&goal-nál egy sikertelen passz következett, de hiába volt a jó védekezés, Doom kicsit korán mozdult, így megfelezték a távolságot az endzone-ig és újra 2&goal jött. Ridley nem jutott be az endzone-ba, de megtette ezt Brady 3&goal-nál, a QB benyújtotta az endzone-ba a labdát, majd biztos ami biztos alapon be is vetődött. Meglett tehát a TD a hazai csapatnak, amivel (és Gostkowski XP-jával) 17-re nőtt a különbség -> 7-24.

5:00 maradt még a negyedből, a 20-ról kezdhetett támadni a Broncos, de csak 1 play-es lett a drive, Manning nem vette észre a pass rush-t, elkapta Rock Ninkovich egy sack-re és kiütötte a kezéből a labdát, a játékszerre pedig Vince Wilfork vetődött rá. A 14-ről kezdhettek támadni Brady-ék, Vereen-n Mays védekezett, ezúttal ő akadályozta úgy az elkapást, hogy nem is nézte a labdát, meg is büntették defensive pass interference-ért. 1&goal jött volna a 3-ról, de eheleyett 1&goal jött a 8-ról egy false start miatt, de ez se volt gond a New England-nek, Ridley futott a bal oldalon és elég simán bejutott az endzone-ba, az extra point-al így tehát 24-re nőtt a hátrány ->  7-31. Újra egy gyenge visszahordás miatt támadhatott rossz helyről a Broncos, Bolden a 0-ról csak a 10-ig jutott. Ezúttal ez nem zavarta meg PM-et, Tamme-nak passzolt a bal oldalon, aki 10 yard-ot és 1st down-t szerzett. Tamme kapott még egy passzot, amivel ezúttal 3 yard-ot szerzett. Manning-et majdnem elkapta a pass rush, így a Tamme felé szálló újabb passz sikertelen lett, de a 3&7-et sikerült megoldani egy passzal Bay-Bay-nek, aki még szerzett az elkapás után pár yard-ot, összesen 20 lett a play-ből. Decker felé szállt egy pontatlan átadás, majd Dreesen csinált egy 7 yard-os elkapást, 3&3-nál pedig újra Bay-Bay volt a célpont két védő között és ő meg is csinálta a 38 yard-os elkapást a hazaiak 12 yard-ján. McGahee kapott egy passzot középen 1&10-nél és szerzett 11 yard-ot, jöhetett tehát egy 1&goal az 1-ről. Futással próbálkozott a Broncos, sikertelenül, -1 yard lett McGahee próbálkozásából. Passz szállt Eric Decker felé, ő pedig hátrafelé esve csinálta meg nagyon szépen az elkapást és szerzett vele TD-t, így tehát Prater XP-ja 17-re csökkentette a hátrányt 1:08-al a negyed vége előtt -> 14-31. Ridley kapott egy screen passzot, de ezt Mays 0 yard-on tartotta, majd Gronkowski felé szállt egy sikertelen passz, ami után a támadót még büntették is a bírók egy offensive pass interferenc-el, 2&20 jött. A harmadik negyedet egy screen passz zárta, Welker kapta el és szerzett 8 yard-ot. A harmadik negyed után az eredmény tehát: 14-31.

3&12-vel folytatódott a meccs és ezúttal se sikerült korán megállítani a drive-ot a védőknek, Deion Branch maradt üresen (Porter maradt le) és szerzett 25 yard-ot és 1st down-t. Bolden futhatott a bal oldalon 1&10-nél és szerzett még egy 1st down-t, 11 yard-ot tudott szerezni, mielőtt kilépett a pályáról. Az újabb 1&10-nél is ő futhatott, de Von nagyon szépen átjutott és -3 yard-on tartotta a futást. Passz jött volna, jött a 4 emberes rush, ami ezúttal elérte Brady-t, Wolfe szerezte meg karrierje második sack-jét, ami -3 yard-os lett. 3&16-nál is érkezett a nyomás, Von tudott elszakadni az emberétől és elkapta a QB-t a mai második sack-jére, egy -4 yard-osra. Meskó jött punt-olni, a 19-ig pattogott a punt, de a 29-ről kezdhetett támadni a Broncos egy holding miatt. 13 perc volt hátra a negyedik negyedből, PM Dreesen-nek passzolt a támadás első play-ében  és a TE 9 yard-ot szerzett az elkapással. McGhaee jött 2&1-nél és 6 yard-ot futva szerzett 1st down-t. 1&10-nél is McGahee kapta a labdát csak ezúttal passzként, 5 yard-ot szerzett végül. Ronnie Hillman jött be, ő egy screen passzal szerzett 4 yard-ot, 3&1 jött tehát. Megint nem sikerült jó play-t választani, Hillman előtt nem tudtak lyukat csinálni a jobb oldalon és 0 yard lett a futásból. Neki kellett menni a 4&1-nek, ezúttal megvolt a jó play, McGahee kapott egy jó passzot a jobb oldalon, de túl korán kezdett azzal foglalkozni, hogy mit fog csinálni az elkapás után és elfordította a fejét a labdától, amit így nem sikerült elkapnia, kipattant a kezéből a játékszer.

Jó helyről saját 47-es vonaláról kezdhetett tehát támadni a New England és Ridley 3 yard-os futásával nyitottak, majd az ő újabb futása után jött 3&4. Passz jött, Welker felé, meg is lett az elkapás és mivel 5 yard-os lett, így a 1st down is. Ridley futott 5 yard-ot, majd újra ő következett, de ezt a futást Porter 0 yard-on tartotta. Időt kért a Broncos, ami után Lloyd felé szállt volna egy passz, Von jó helyen állt, hogy megszerezze, de kipattant a kezéből az interception, szerencsére Lloyd se tudta megfogni. Mivel FG-hoz messze voltak, punt-hoz meg közel, valamint eddig általában meg tudták oldani a rövid play-eket, így úgy döntöttek a Patriots-nál, hogy nekimennek a 4&5-nek, de Woodyard-ra nem figyeltek, ő elkapta Brady-t, közben Doom is odaért és a labdát ki tudta ütni, a játékszer pedig a Patriots 43 yard-jáig pattogott és bár ott egy hazai játékos vetődött rá, a labda így is a Broncos-é lett. Hosszú passzal gyors TD-t akart Manning, de nem tudta pontosan odadobni Decker-nek, így 2&10 jött, újra egy hosszú passzal Decker felé, ezúttal már pontosabb volt a passz, de egy jó védekezés miatt nem lett meg. 3&10-nél már biztosabb játék jött, Decker volt újra a célpont, meg is lett az elkapás, egy 12 yard-os, így 1&10 jött. Bay-Bay kapott egy rövid passzot, 2&6-nál pedig McGahee volt a célpont, ő lerázott egy védőt és 22 yard-ot szerezve az 5 yard-ig jutott. Egyből TD-ra ment PM, Brandon Stokley volt a célpont az endzone-ban, üresre is tudta játszani magát, majd szépen meg is csinálta az elkapást. Prater jött be az XP-ra és be is vágta, 10-re csökkentve a különbséget -> 21-31.




















6:43 maradt még a negyedből, egy onside kick-et próbált a Broncos, de ez nem lett túl jó Gronkowski kapta el a 39-en és nem is indult vele előre. Ridley futott 4 yard-ot a jobb oldalon, majd ugyanaz a play jött újra, ezúttal sokkal jobban kivitelezve, végül csak 20 yard után tudta Adams kilökni a pályáról a futót a Broncos 37-es vonalánál. 1&10-nél is Ridley futott, ezúttal a bal oldalon, Von 2 yard után elkapta, ráadásul ki is tudta ütni a kezéből a labdát, amire Adams rá tudott vetődni, így 5:19-nél labdát szerzett ismét a denveri csapat. Tamme kapott egy labdát a jobb oldalon keresztbe futva és 17 yard-ot tudott szerezni, majd kilépett a pályáról. PM-re jött a nyomás 1&10-nél és inkább kidobta a pályáról a labdát, majd Tamme-t célozta Manning, a TE a földre esett és nem tudta megcsinálni az elkapást, de nem jött zászló. Manning-et majdnem elkapták 3&10-nél, végül még oda tudta dobni Bay-Bay-nek, aki 9 yard-ot szerzett az elkapással. 4&1-nek neki kellett menni, de futás helyett ezúttal is passz jött, méghozzá hosszú passz Bay-Bay-nek, aki Patriots 14-es vonalán csinálta meg a 28 yard-os elkapást. Decker felé szállt egy elég rossz passz, majd 2&10-nél McGahee kapta a labdát egy futásra és ezzel a play-el lett ő az este tragikus hőse, mivel elvesztett a labdát a futás közben és ezt a hazai védők tudták megszerezni a 11-en. 3:42 maradt még az órán, futott 1 yard-ot Ridley, időt kért a Broncos, majd az utolsó denveri időkérés Bolden 6 yard-os futása után jött 3:27-nél. Jött a talán utolsó kulcs play, 3&3-nál Welker kapott egy passzot középen, 9 yard-ot és ezzel 1st down-t szerzett. Bolden futott még egy 1st down-t a two-minute warning előtt, onnan pedig már elég volt három térdelés Brady-től, hogy leperegjen az óra és véget érjen a mérkőzés. A végeredmény tehát: 21-31.

A legfontosabb denveri egyéni statisztikák a mérkőzésről:

Manning: 31/44 sikeres/összes passz, 345 passzolt yard, 3 passzolt TD, 1 elvesztett fumble
McGahee: 14 próbálkozás, 51 futott yard, 1 elvesztett fumble, 5 elkapás, 51 elkapott yard
D. Thomas: 9 elkapás, 188 elkapott yard, 1 elvesztett fumble
Tamme: 6 elkapás, 50 elkapott yard
Dreessen: 4 elkapás, 21 elkapott yard, 1 elkapott TD
Decker: 4 elkapás, 21 elkapott yard, 1 elkapott TD
Stokley: 2 elkapás, 10 elkapott yard, 1 elkapott TD
Bolden: 3 kick return, 20.3 visszahordott yard AVG
Prater: 0/0 FG, 3/3 XP
Colquitt: 3 punt, 45.7 yard AVG
Miller: 7+1 tackle, 2 sack
Moore: 6+6 tackle
Adams: 6+6 tackle
Woodyard: 5+6 tackle, 0.5 sack
Dumervil: 7 tackle, 0.5 sack
Wolfe: 2+2 tackle, 1 sack

















Elszenvedte tehát harmadik vereségét a Denver Broncos (2-3) a 2012-es szezonban, ráadásul a harmadik olyan vereség volt ez, ahol rossz/gyenge/halvány kezdés után lett volna esély a végén visszajönni, de nem sikerült. 3 átaludt negyed, 3 eladott labda és egy elrontott 4th down nagyon sok, főleg egy ilyen jó ellenfél ellen, mint ez a Patriots. Hiába a sok passzolt yard és a szép elkapások, amíg ennyi a hiba. Manning jól játszott, ez most nem rajta múlott, sajnos a tavali hős McGahee lett ezúttal az antihős, de nem lehet az egészet csak rá tenni, az első 3 gyenge negyedről nem csak ő tehetett.

A védelem oldalán, ahogy attól előre félni lehetett, nem sikerült se Welker, se Gronkowski semlegesítésére nem sikerült kitalálni semmit, de még a lassításukra se nagyon. Chris Harris túl lassú volt Welker-hez, Mays pedig Gronkowski-hoz, az pedig elég volt ahhoz, hogy a Patriots nyugodtan játszhassa a saját játékát, ráadásul a futások ellen is kevésbé tudtunk csak figyelni, amire szintén ráfaragtunk. Egyedül Von játszott jól a védelemben, rá egy ici-pici panasz se lehetett.

Az AFC West divízió állása a 5. játékhét után:

1. San Diego Chargers 3-2
2. Denver Broncos 2-3
3. Oakland Raiders 1-3
4. Kansas City Chiefs 1-4

A másik két pályára lépő csoport ellenfelünk is veszített, a Chargers 31-24 arányban maradt alul a Saints-szel, a Chiefs pedig 9-6-ra veszített a Baltimore ellen, mialatt a Raiders a szabadnapos hetét töltötte. A következő körben Atlanta-Oakland és Tampa Bay-Kansas City meccseket rendeznek, miközben a divízió két favoritja egymás ellen fog megmérkőzni.

Következik tehát egy újabb nagyon fontos meccs, a San Diego Chargers (3-2) elleni idegenbeli csoportrangadó a Qualcomm Stadium-ban, ami ráadásul hétfő esti rangadó is lesz, magyar idő szerint keddre virradóra, 02:30-tól kezdődik. Nagyon jó és fontos lenne megnyerni, mert azzal a későbbi csoportelsőség felé is nagy lépést tennénk, ráadásul jó szájízzel mehetnénk a BYE weekre utána. Sajnos jelen pillanatban egy hamstring sérülés miatt Clady játéka nem tűnik biztosnak, ami hatalmas érvágás lenne a csapatnak, de még talán felépül addig. Most nagyon kelleni fog a csapatnak a bíztatás, mert az idei schedule-lel egy 2-4-ből már nem lenne annyira egyszerű playoffba kerülni, így tehát a lényeg ismét:

Nyerni kell, nincs mese...

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr284845823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

milo_hedgie#23 2012.10.13. 14:13:24

ha nem csak a 4ben kezdenénk el értelmesen játszani a jobb csapatok ellen,akkor talán egyszer győzhetnénk is. a chargers ellen több kell

Tomi_Tanguay 2012.10.13. 15:48:46

ennél tényleg többet vártunk, mondjuk meglepődtem volna ha pont bradyt legyőzzük.

melo15 2012.10.13. 21:09:27

hétfőn nyerni kell nincs mese :)

foppa21 2012.10.14. 10:54:33

izgalmas lesz a hétfői meccs, sajnos a chargers jó formában van, az eddigi játékunk lehet hogy kevés lesz ellenük is

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.10.14. 11:23:50

Tegnap a CSU simán kikapott a Qualcomm-ban, holnap a Broncos-nak össze kell kapnia magát. Manning is leadhatna ebből a kényelmes, öreguras tempóból az első három negyedben. :P

Tomi_Tanguay 2012.10.14. 17:23:26

fasza hogy manning miatt mindig mennyit játszunk fő műsoridőben:D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.10.14. 17:59:52

És milyen jó, hogy hétről hétre nagyközönség előtt égeti be a csapatot.

foppa21 2012.10.15. 17:33:30

hát kiváncsi leszek a mai meccsre! az eddigi tendencia alapján vereségre számítok, de hátha változtatunk


süti beállítások módosítása