Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Nuggets: Vereségekkel zárult a felkészülés

2012.10.29. 10:56 - Tomi_Tanguay

Három győzelem után egymást követő négy mérkőzés elvesztésével fejezte be az előidényt a múlt héten a Denver Nuggets együttese. Ha nem sikerül a főpróba, jó lesz az előadás, mégsem várhatjuk a legjobb előjelekkel a szerdai rajtot, kicsit rapszodikusnak tűnik eddig a csapat.

Az első öt meccs után két fővel szűkítettük a keretünket és mindkét campre meghívott játékostól megváltunk, sem a veterán Anthony Carter, sem a másik tartalék PG Ben Uzoh nem tudott helyet kiharcolni magának a szezon kezdő rosterben.

Múlt csütörtökön játszottuk a második és egyben utosó hazai meccsünket az előidényben, melyen az ellenfél a Los Angeles Clippers gárdája volt. A preseason legelején Las Vegasban le tudtuk győzni a Clipperst, bár akkor a legjobbjaik nem léptek pályára, most sokkal nehezebb ütközetre volt kilátás a Pepsi Centerben, a piros-fehéreknél ugyanis visszatért Paul, Butler, Griffin is a parkettre. Ennek megfelelően a Clippers már az első negyedben uralta a játékot és folyamatosan előttünk jártak néhány ponttal, a második játékrészben többször tíz pont körüli is volt a differencia. A szünet előtti percekben a csere emberek, Brewer és McGee kosaraival sikerült némi felzárkózást produkálni, de a vendégek vezetését már nem veszélyeztettük, két negyed után 55-61re álltunk. A folytatásban CP3 és BG vezérletével teljesen leszakítottak bennünket, nem tudtuk felvenni a LAC által diktált tempót és a harmadik játékrész végére már 18 pont volt a hátrány. A hajrára a vendégek látványosan lelassítottak, ezért némileg közelebb tudtunk zárkózni, de a vereséget természetesen nem kerültük el, 106-94 arányban maradtunk alul. Brewer csere létére is 15 ponttal a csapat legeredményesebb játékosa volt, a szintén padról beszálló McGee is eredményesen játszott, 13 pontot és 8 lepattanót gyűjtött össze. A kezdők jól teljesítettek egyénileg , Koufos a dupladuplát is elérte (12 pont, 10 lepattanó) és négyen dobtak legalább 10 pontot, de képtelenek voltak feltartóztatni a Clippers legjobbjait. Stone, Q. Miller, Randolph, Chandler nem kaptak lehetőséget a trénertől.

Másnap került sor az előidény legutolsó mérkőzésére a Phoenix Suns otthonában és a sérülések elkerülése, valamint a pihentetés jegyében több húzóember nem játszott már, mint például Gallinari, Iguodala, Mozgov. Az arizonaiak sokkal jobban kezdték az összecsapást és az első percektől fogva előttünk jártak néhány lépéssel, csupán arra voltunk képesek, hogy néhány pont lemaradásból kövessük őket, így az első negyed után három, a második után öt ponttal voltunk lemaradva. A félidei állás 51-46 volt a házigazdák javára, ám sajnos később se tudtunk közelebb zárkózni, ráadásul a második félidőben még egyértelműbb volt Scolaék fölénye. A csapat fásultan mozgott és pontatlanul céloztunk, Beasley a végére például 29 ponttal terhelte meg a denveri gyűrűt, a Suns pedig 88-72re győzött le bennünket. A csapat legeredményesebbje a padról Hamilton volt 15 ponttal és 10 lepattanóval, a kezdőből Faried 12 pontos volt és ezzel véget is ért a kiemelhető embereink rövid sora. Brewer hiába játszott 32 percet kezdő kettesként, most korántsem ment olyan jól neki, mindössze 6 ponton tartották és Chandler se igazán villogott, míg Q. Miller és Stone ismét kiszorult a játszók közül.

Nem túl jó ritmusban fejeztük be az előidény, zsinórban négy vereséggel 3-4es lett a mérlegünk a végére, ami a 3-0s kezdés után mindenképpen csalódás. Nyilván nem kell lemondanunk a sikeres szezonról, de a preseason befejezése azért bőven okod az óvatosságra. Karl mester a napokban az 50 győzelmet tűzte ki a csapat elé, amelyet az elmúlt három szezonban elértünk és idén is elérhetőnek tűnik, bár a hőn áhított top4 seedhez vélhetően kevés lesz, de valóban úgy fest, hogy hiába fejlődik a fiatal csapat folyamatosan, a legjobb nyugati csapatoktól még mindig le vagyunk maradva.

Most már tényleg csak napok választanak el minket a rajttól, szerdán a Philadelphia 76ers ellen veheti kezdetét az új idény.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr604876453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

milo_hedgie#23 2012.10.29. 14:20:00

remélem az igazi szezonban jobban fog menni,mint itt az utolsó pár meccsen

melo15 2012.10.29. 15:49:48

hát kicsit engem is lelombozott ez a sok zakó a végén... valószínű h ebben az évben is ugyanaz fog történni mint mostanában mindig, első körös kiesés a POban

foppa21 2012.10.29. 17:14:09

jó szezonunk lesz, a gallinari-iguodala párossal mindenképp erősebbek lettünk a nyáron

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.10.30. 19:09:27

Buzanari a szokásos módon kezdi a szezont, kérdéses a játéka a nyitómeccsre bokasérülés miatt. Az ilyen törékeny, puhatestű, európai köcsög menjen inkább csocsózni, baszd meg.

Tomi_Tanguay 2012.10.30. 21:14:38

hát ez tényleg csicska

melo15 2012.10.30. 22:36:48

@Filip89: nem a legjobb előjelek így a szezon előtt. remélem nem lesz még egyszer olyan fos szezonja mint tavaly. az a gáz hogy chandler is eléggé formán kívül volt eddig, talán brewert kéne a kezdőbe tenni ha gallo nem játszik holnap

Tomi_Tanguay 2012.10.31. 06:36:17

megvan lawson új szerződése! 4 évre 48 millió, kicsit több mint vártuk, de szükség volt rá. reméljük nem fog annyira látványosan elkurvulni a nagy gázsi után mint gallinari.


süti beállítások módosítása