Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Rapids: Győzelem az év utolsó bajnokiján

2012.11.02. 16:43 - Filip89

- Tóth Milán írása -

Már szeptemberben eldőlt, hogy a Colorado Rapids nem lesz érdekelt az Észak-amerikai profi labdarúgóliga (MLS) 2012-es rájátszásában, mivel pocsék teljesítménye miatt nem tudott kellő mennyiségű pontot összekaparni, hogy a Nyugati konferencia első öt helyének valamelyikén végezzen.



A két évvel ezelőtti bajnok csapat az idei utolsó bajnoki meccsét a múlt hétvégén játszotta, az ellenfél pedig a rájátszásba jutott Houston Dynamo volt. Oscar Pareja sérülés miatt több kulcsemberére sem számíthatott, ennek most nem volt igazán nagy jelentősége, így a fiatal Chris Klute is bemutatkozhatott. A kezdő így nézett ki: Ceus – Freeman, Wynne, Moor, Klute – Rivero, Larentowicz, Thomas, Castrillon – Cummings, Hill.

A vezető találatot már a 9. percben megszerezte a hazai csapat, Kamani Hillnek köszönhetően. A 26 esztendős csatár zavartalanul vezethette a labdát, senki nem támadta meg, majd jó 20 méterről, remekül lőtt ballal a kapu jobb oldalába, 1-0. Ez volt a támadó szezonbeli ötödik gólja 19. mérkőzésén.

Támadásban maradt a Rapids, bár Ceusnak azért egy fejesnél résen kellett lennie. Fél óra telt el a mérkőzésből, amikor Rivero Klute-tal játszott össze a bal oldalon, és a védő hiába tálalt Castrillon elé, a csapat házi gólkirálya nem tudta szezonbeli 9. találatát megszerezni, mert egy méterről a kapu fölé lőtt. A második félidő elején ismét a kolumbiai előtt adódott lehetőség, ám miután megcsinálta a nehezét, a kapusba lőtte a labdát. Már csak negyedóra volt hátra a találkozóból, amikor egy érdekes gólt szerzett a Rapids. Klute ismét remekül ment el a bal szélen, tökéletesen tekert középre, ahol az üresen álló Riverót találta meg labdája. Az argentin mellel vette le a labdát, majd egy életerős löketet küldött a kapura, de a vendégek kapusa bravúrral tudott hárítani. Balszerencséjére a labdát egyenesen Andre Akpan fejére ütötte, aki 11 méterről nem hibázott, 2-0.

Az eredmény a továbbiakban már nem változott, így legutóbbi két meccsén hat pontot gyűjtött a csapat, és győzelmekkel búcsúzott a nagyon gyengére sikeredett 2012-es idénytől.

Videóösszefoglaló a mérkőzésről:




A házi gólkirály tehát Jaime Castrillón lett, aki nyolc gólja mellett négy asszisztott is kiosztott társainak – találataival három meccset nyert meg csapatának, ráadásul kétszer is győztes gólpasszt adott, tehát a szezonban öt meccsen abszolút nyerőembernek bizonyult.

A szurkolók leginkább Casey-től és Cummingstól várhatták a gólokat, vagy talán még Larentowicztól, aki egy  évvel házi gólkirály lett. Maga Castrillon sem gondolta, hogy ő fogja kiérdemelni a Golden Bootot. A kolumbiai játékos elmondta, hogy bár szeret gólt szerezni, mivel támadó középpályás, ezért inkább az lenne az első számú feladata, hogy kiszolgálja társait. Hozzátette, reményei szerint a Rapids csatárai jövőre sokkal több alkalommal lesznek eredményesek.

Castrillon a szezon kezdete előtt érkezett Coloradóba Hunter Freemannel, Luis Zapatával, Hill-lel és Riveróval, így sokan bizakodóak voltak, annak ellenére, hogy Sanna Nyassi és Macoumba Kandji távozott. Gary Smith helyére jött Pareja, akinek az irányítása alatt jól kezdett a csapat, de miután a csapatkapitány Mastroeni ismét lesérült, mintha a játékosok is elfelejtettek volna játszani.

A Nyugati Főcsoport végeredménye (W-L-T):

1. San Jose Earthquakes 19-6-9, 66 pont
2. Real Salt Lake 17-11-6, 57 pont
3. Seattle Sounders FC 15-8-11, 56 pont
4. Los Angeles Galaxy 16-12-6, 54 pont
5. Vancouver Whitecaps 11-13-10, 43 pont
---------------------------------------------------------------
6. FC Dallas 9-13-12, 39 pont
7. Colorado Rapids 11-19-4, 37 pont
8. Portland Timbers 8-16-10, 34 pont
9. Chivas USA 7-18-9, 30 pont

A Keleti Főcsoport végeredménye (W-L-T):

1. Sporting Kansas City 18-7-9, 63 pont
2. D.C. United 17-10-7, 58 pont
3. New York Red Bulls 16-9-9, 57 pont
4. Chicago Fire 17-11-6, 57 pont
5. Houston Dynamo 14-9-11, 53 pont
----------------------------------------------------------------
6. Columbus Crew 15-12-7, 52 pont
7. Montreal Impact 12-16-6, 42 pont
8. Philadelphia Union 10-18-6, 36 pont
9. New Englad Revolution 9-17-8, 35 pont
10. Toronto FC 5-21-8, 23 pont

Az MLS rájátszása a napokban már kezdetét is vette. A Houston 2-1-re verte a Chicagót, így bejutott a Keleti konferencia elődöntőjébe, míg Nyugaton a címvédő Los Angeles Galaxy a Vancouver Whitecaps ellen diadalmaskodott hasonló arányban.

A Keleti konferencia menetrendje: Sporting Kansas City – Houston Dynamo, D.C. United – New York Red Bulls

A Nyugati konferencia menetrendje: San Jose Earthquakes – Los Angeles Galaxy, Real Salt Lake – Seattle Sounders FC

Bár a San Jose nagyon magabiztosan menetelt az alapszakaszban, a rájátszásban ez már nem sokat számít, ilyenkor nem meglepő, ha egy eddig vergődő csapat két vállra tudja fektetni papíron jóval erősebb riválisát. A fogadás szorzóit is figyelembe véve valóban nehéz megjósolni a végső győztest, de az amerikai labdarúgás szakértői szerint a San Jose, Kansas, Red Bulls, Galaxy négyesből kerülhet ki a 2012-es MLS-győztes.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr854885725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.11.02. 16:53:10

A hatodik helyen választhatunk majd az első körben, rég voltunk ilyen magasan.

MLS SUPERDRAFT

Round 1: 6th overall
Round 2: 25th overall
Round 2: Chicago Fire’s natural selection (TBD)

MLS SUPPLEMENTAL DRAFT:

Round 1: 6th overall
Round 2: 25th overall
Round 2: Houston Dynamo’s natural selection (TBD)
Round 3: 44th overall
Round 4: 63rd overall

foppa21 2012.11.02. 18:36:27

pickens pedig a team mvp lett

foppa21 2012.11.02. 19:17:09

egyébként köszi hogy egész évben készítették idén is az összefoglalókat! sajnos az eredmények nem voltak olyanok, mint szerettünk volna, de erről nem ti tehettek:-)
remélem jövőre újra összejönnek a dolgok a csapatnak


süti beállítások módosítása