Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Nuggets: Felvettük a ritmust

2012.11.13. 09:17 - Tomi_Tanguay

A várakozáson aluli 0-3as rajtot követően egyre jobban kezd magára találni a Denver Nuggets együttese, legutóbbi bejelentkezésünk óta ötből négy meccset nyertünk meg.


















Múlt kedden került sor a hazai bemutatkozó mérkőzésre a Detroit Pistons ellen, akikkel szemben nem számítottunk könnyű diadalmenetre, de a Pepsi Centerben gyakorlatilag kutya kötelességünk volt megszerezni a győzelmet. Az első félidő végig szorosan alakult, általában mi voltunk előnyben, de a Detroit nem szeretett volna leszakadni rólunk és folyamatosan ragadtak ránk, a meccs derekánál így csak 58-51re tudtunk vezetni, köszönhetően néhány közvetlenül a második negyed vége előtt esett kosárnak. A pihenő után megint percek alatt elolvadt a vezetés és fej-fej mellett haladtak a csapatok, ám ismét jól sikerült a negyed végi hajrá és a befejező felvonás előtt 9 ponttal számláltunk többet a vendégeknél. Aztán a negyedik negyed már nem hozott különösebb izgalmakat, tartottuk a 10 pont körüli különbséget végig tartottuk és 109-97 arányban megszereztük az idei első győzelmet. Nem voltunk hibátlanok, sokszor akadozott a játék, pontjaink nagy részét lerohánásból szereztük, felállt védelem ellen ötlettelenek voltunk, fontos pillanatokban az ellenfél fölé tudtunk emelkedni. Iguodala az eddigi legjobb denveri meccsén 17 ponttal és 10 lepattanóval szállított dupladuplát. A padról McGee dinamikus játéka 16 pontot eredményezett, Lawson és Faried 15-15 pontig jutottak, Gallot viszont megint 8 ponton tudták tartani.

Másnap a Houston Rockets otthonában léptünk pályára és a nagyszerű rajtoló texasiak ellen nem voltunk esélyesek az addig mutatott formában. Lendületes játékkal kezdtük a meccset, ezzel szemben a Rockets sokat hibázott, így az első negyed alatt 7 pontos előnyt kovácsoltunk össze. A folytatásban egy perc alatt két triplával visszajöttek a hazaiak és túlnyomórészt megint egál közeli volt az eredmény, de a negyed második felében Lawson vezetésével állva hagytuk a Rocketst és 56-41re húztunk el. Sajnos a szünet után látványosan visszaestünk és a harmadik negyed pontatlan játéka közben a hazaiak egyre feljebb tudtak zárkózni, az utolsó negyedre már csak 5 pont maradt a vezetésből. Sőt, még közelebb jött a Rockets, joggal félhettünk, hogy a 17 pontos előny teljesen el fog olvadni, de szerencsére az utolsó öt percben kicsit megráztuk magunkat és néhány nagyon fontos kosárral visszavertük a houstoni comeback kísérletet. Így az utolsó minutumok már újra simábbak voltak és kibekkeltük a 93-87es győzelmet. Lawson 21 ponttal volt a csapat legjobbja, sokat vállalkozott betörésekre, emellett a triplákat is kiválóan értékesítette. Faried vadállat formában játszott, 16-16 ponttal és lepattanóval száguldott, 9 labdát szerzett meg a támadó palánk alatt. Gallinari is elérte a DDt, 13 pontot megint pocsék hatékonysággal kapart össze. A padról megint Brewer és McGee tudták hozzátenni a legtöbbet a csapat játékához.

Péntek késő este a Utah Jazz elleni hazai meccsel folytattuk, a csoport leggyengébb csapata ellen megint létkérdés volt a győzelem Denverben, de tudjuk, hogy ellenük soha nem lehetünk kellően biztosak a dolgunkban. Nem kezdtünk valami meggyőzően és az első negyedben hatalmas kapkodásban zajlott a játék, felváltva estek a kosarak mindkét palánk alatt, az adok-kapokban általában mi futottunk az eredmény után és az első negyed végén is 1el a Utah állt jobban. Eleinte a második játékrészben is szoros volt az eredmény, de később végre ki tudtunk védekezni néhány támadást, miközben pontokat szereztünk Lawson és Faried közbenjárásával. A Jazz a félidő előtti utolsó három és fél percben egyáltalán nem talált a gyűrűbe, így 53-38as előnybe kerültünk. Teljesen átvettük a meccs irányítását, a Utah nagyon kedvetlenül és pontatlanul játszott, különösebb megerőltetés nélkül is növelni tudtuk a vezetésünket és hamar 20 pont feletti volt a differencia. A záró negyedben már elég volt a cserejátékosokat pályára küldeni, így is magabiztosan őriztük a markáns különbséget, köszönhetően Brewer fantasztikusan sülő kezének, aki több triplát is be dobott pár perc alatt, a végére 104-84re könnyedén vertük a szomszédos állam csapatát. Brewer öt hárompontost elsüllyesztve jutott el 20 pontig. Faried 18 ponttal és 10 lepattanóval szállította a menetrendszerinti dupladuplát. Koufos és Iguodala egyaránt 15 pontot jegyzett, a görög center ugyancsak elérte a DDt. Lawson mindössze 9 pontot kapart össze, de hét előkészítéssel jeleskedett, illetve először játszott a szezonban Mozgov, valamint több tartalék is végre lehetőséghez jutott, mint Hamilton, Fournier, Randolph.

Újra back-to-back meccseket játszottunk, mert 24 órával később már Oaklandben volt jelenésünk és a Golden State Warriors ellen is bíztunk a sikerben. A hatalmas kapkodásban a mieink kezdték jobban a mérkőzést és köszönhetően a hazaiak pontatlanabb játékának, 11 ponttal szereztünk többet náluk az első 12 percben. Később épp ellenkezőleg történt minden, fordult a kocka és Curryék feljavultak, egyre többször beakadtak a kinti dobásaik és a palánk alatt se tudtuk megfékezni őket, a mi kezünkben pedig akadozott a játékszer. Így aztán nem volt nehéz dolguk feljönni a meccsbe és csak 40-39re vezettünk a szünetben. A folytatásban néhány pont révén újra mi voltunk lépéselőnyben, folyamatosan elöl haladtunk és például a harmadik menet végén három egységgel álltunk jobban. A GSW hamar eltűntette a különbséget és a negyedik negyed jelentős részében egál közeli eredménnyel haladtak a csapatok, nem igazán tudott egyik se elszakadni a másiktól és mivel az utolsó fél percben nem esett kosár, 86-86 lett a rendes játékidő eredménye. Az első hosszabbításban általában mi jártunk elöl két ponttal, de a házigazdák mindig egyenlítettek, majd 94-92re már ők vezettek, az utolsó másodpercekben Gallinarinak kellett közelről egyenlítenie, hogy tovább folytatódjon a mérkőzés. A második OT elején öt ponttal elhúzott a Warriors, ám az utolsó percben Iggy és Gallo is elsüllyesztett egy-egy hármast, mellyel fordítottunk és onnantól kezdve sínen volt a mérkőzés, utána már hiába kapaszkodtak, a 107-101es előnyt megtartottuk a végsőkig. Gallinari 21 ponttal végzett, szokás szerint a meccs nagy részében agyatlanul dobált (8/22 FG), de a végén fontos kosarakkal szinte nyerőember volt. Iguodala káprázatos formában játszott, 19 pont és 12 lepattanó mellé 8 asszisztot hozott, két gólpasszra volt a tripladuplától. Faried is ellenállhatatlan volt a táblák alatt, 18 pont és 17 lepattanó került a neve mellé. A cserejátékosaink sorából Miller 15 pontot regisztrált, McGee 12 lepattanót.


















A hétfői játéknapon a Phoenix Suns vendégeként reménykedtünk a sikerszéria folytatásában, ellenük is szoros csatára volt kilátás. Az első félidőben jobbára a mieink jártak az élen, a múlt hét legjobb nyugati játékosának választott Faried vezetésével szereztük a pontjaink nagy részét, de a Suns nem akart leszakadni, általában 5nél nagyobb különbséget nem tudtunk kialakítani. A szünet alatt 57-54 volt az állás a javunkra és eleinte a harmadik negyedben is tartottuk a minimális különbséget, később viszont Dragicék egyre jobban belelendültek és a harmadik szünet előtt pár ponttal fordítani tudtak. Hiába igyekeztünk, nem tudtunk már később se visszajönni a meccsbe, innentől kezdve bottal üthettük az arizonaiak nyomát, magabiztosan tartották a pár pontos előnyt és a végén növelték is azt. Az eredmény 110-100 lett a Sunsnak, négy győzelem után először kaptunk ki és 4-4re módosult a mérlegünk. Faried ezúttal 14 ponttal és 11 pattanóval hozott dupladuplát. Iguodala 17 ponttal a volt a legjobbunk, mindössze két dobást hibázott el az egész meccsen és három triplát is bevert. McGee a padról 24 perc alatt 16 pontot gyűjtött össze. Gallinari is igyekezett hasznos lenni, 15 ponttal és 9 lepattanóval a hullámzó játéka ellenére általában segítség volt. Lawson 12 pontot kapart össze 8 előkészítés mellett.

Az Észak-nyugati divízió állása:

1. Oklahoma City Thunder 6-2 (8 meccs)
2. Minnesota Timberwolves 5-2 (7 meccs)
3. Denver Nuggets 4-4 (8 meccs)

4. Utah Jazz 4-4 (8 meccs)
5. Portland Trail Blazers 2-5 (7 meccs)


A közeljövő programja:

November 16., péntek, 04:30 Denver Nuggets - Miami Heat
November 18., vasárnap, 02:30 San Antonio Spurs - Denver Nuggets

November 20., kedd, 02:00 Memphis Grizzlies - Denver Nuggets
November 22., csütörtök, 02:00 Minnesota Timberwolves - Denver Nuggets
November 24., szombat, 03:00 Denver Nuggets - Golden State Warriors

A pocsék kezdés után megtaláltuk a győzelmeket és egész jól elkaptuk a fonalat mostanában, de a következő meccseken megint komoly ellenfelekkel fogunk találkozni. Először visszavághatunk a Heatnek hazai pályán, aztán három rivális nyugati csapatnál fogunk vendégszerepelni.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr414904645

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomi_Tanguay 2012.11.13. 09:46:04

tessék itt az összefoglaló!:)
csütörtökig pihenünk aztán kemény meccsek lesznek.

foppa21 2012.11.13. 18:46:31

kár hogy a suns ellen vesztettünk de jó formában vagyunk. sajnos most nehéz meccsek jönnek de remélem megtartjuk a .500at

melo15 2012.11.14. 21:22:26

holnap végre újra játszunk! nagyon kíváncsi leszek hogy a heatnek vissza tudunk vágni a múltkoriért

Tomi_Tanguay 2012.11.16. 01:00:25

ma fél5től megbasszuk a heatet:D

Tomi_Tanguay 2012.11.16. 05:58:14

42-54 az állás a félidőben sajnos..

foppa21 2012.11.16. 07:25:08

és elvesztettük 98-93ra:-(

melo15 2012.11.16. 14:54:15

kár hogy csak a végén játszottunk igazán jól, így nem sok esély volt ellenük

Tomi_Tanguay 2012.11.17. 02:07:13

nincs egyszerű dolgunk mert most tényleg nehéz meccsek jönnek. nem kéne most összeesni.

foppa21 2012.11.18. 08:15:19

sajnos megint simán kikaptunk. három vereség zsinórban és egyre jobban aggaszt hogy a nyugati po riválisok ellen általában esélyünk sincs:-(

Tomi_Tanguay 2012.11.18. 16:34:33

kinéz most pár zakó, a grizzlies a liga legjobb formában lévő csapatainak egyike.

melo15 2012.11.19. 09:26:36

megint nagyon összeestünk sajnos, így nem leszünk a rájátszás közelébe se :(

grizzlies előzetes
www.denverpost.com/nuggets/ci_22024409/denver-nuggets-at-memphis-grizzlies-preview

Tomi_Tanguay 2012.11.19. 20:39:37

tartok tőle hogy memphisben is ki leszünk pucolva

Tomi_Tanguay 2012.11.20. 02:38:50

27-26ra mi vezetünk az első negyed végén.

Tomi_Tanguay 2012.11.20. 02:49:31

jól megyünk velük folyamatosan, sőt áltaában még mi vezetünk:)

Tomi_Tanguay 2012.11.20. 03:06:48

na 52-49 ide a félidőben. gallinari egyszercsak elkezdett jól játszani, 15ponttal ő a legjobb eddig.

foppa21 2012.11.20. 04:56:40

97-92re győztünk ez nagyon kellett!

foppa21 2012.11.20. 13:43:20

szép volt! talán most újra győzelmek jönnek:-)

melo15 2012.11.20. 21:23:45

erre én se számítottam! jó hogy gallonak időnként eszébe jut hogy így is lehet játszani :P

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.11.21. 20:19:27

Faried ranks 6th in the NBA in rebounding, Lawson is 6th in steals 2.09 and McGee is 6th in FG%.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.11.21. 20:27:19

Gallinari is averaging 18 points and 6 rebounds over the past 5 games. He also has raised is FG% from .279 to .356

Volt miből javítania...

Tomi_Tanguay 2012.11.22. 04:06:02

jól jövünk fel a második félidőben és nagyon szoros lesz a végjáték

Tomi_Tanguay 2012.11.22. 04:22:30

101-94re megnyertük! nagyszerű comeback volt a második félidőben:)

melo15 2012.11.22. 19:57:21

szép volt! ez a második félidő most nagyon tetszett :)

Foresz 2012.11.22. 20:19:38

Azért az első félidőt nem tehetjük ki az ablakba.Amikor 17 pont volt a különbség oda,egy lyukas garast nem adtam volna még egy szoros vereségért sem.


süti beállítások módosítása