Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Falcons basketball: Hibátlan rajt

2012.11.24. 15:07 - Filip89

Nagyszerű formában kezdte a 2012/13-as egyetemi évadot az Air Force Falcons kosárlabdacsapata, ugyanis Lyons-ék az új szezon első öt mérkőzését kivétel nélkül megnyerték és már egy rangos tornát is besöpörtek rivális intézményekkel szemben.















A november 10-11-i hétvégén a Sólymok immár hagyományos módon, részt vettek az All-Military Classic elnevezésű négy csapatos tornán Charleston-ban. A hadászati intézmények számára kiírt kupa címvédőjeként az elődöntőben az Army-val találkoztunk, akik ellen mindig szoros meccseket szoktunk játszani. Az első félidőben a Black Knights végig magabiztosan vezetett, féltávnál például hét ponttal álltak jobban, és eleinte a második játszmában is előttünk haladtak, és 12 perccel a vége előtt 50-37-re is mentek már, azonban a végzős Michael Lyons 19 pontjának vezérletével folyamatosan szűkítettük a különbséget és a finisben meg is fordítottuk az eredményt. Az AFA végül 76-65 arányban diadalmaskodott fantasztikus hajrával, és az egyik legfőbb rivális akadémia legyőzésével kezdtük a szezont. Lyons kimagasló teljesítménye mellett további két senior alkott még maradandót, a hátvéd Todd Fletcher 16 pontnál nem adta lejjebb, míg a center Taylor Broekhuis 14 pontot szerzett.

A másnapi fináléban a VMI-t legyőző Citadel gárdája volt az ellenfelünk, s immár a címvédésért szállhattunk harcba. Megint kicsit lassabban és pontatlanabbul kezdtük a mérkőzést, ennek eredményeként az első játékrész alatt jobbára néhány pontos hátrányban voltunk, de nem voltunk okunk kétségbeesni a félidei 28-30-as eredmény kapcsán. A szünet után viszont lassan, de biztosan beindult a Falcons-henger, megfordítottuk a mérkőzést és a hajrában már nekünk állt a zászló, 77-70-es győzelmünkkel pedig sorozatban második alkalommal nyertük meg a tornát. Michael Lyons ismét kitett magáért, a tavalyi tornához hasonlóan ismét MVP lett, miután karriercsúcsot jelentő 33 pontot szórt a Bulldogs ellen, 11/16-os hatékonysággal tüzelt a mezőnyből, 7/12-vel a hárompontos vonalon túlról, egészen ihletett formában kezdte egyetemi pályafutása utolsó évét. Ráadásul 2000. február 18-a óta nem fordult elő, hogy egy AFA-játékos egy mérkőzés alatt ennyi pontot szerezzen, utoljára a mostani assistant coach Tyron Wright dobott 46 pontot az SMU ellen. Lyons mögött az irányító Kyle Green 18 ponttal jeleskedett, az ugyancsak egyéni csúcsot döntő végzős játékos négy triplát hintett, és még a sophomore Max Yon is összekapart 10 egységet a padról, tökéletesen sikerült tehát a nyitó hétvége a csapat számára.

Pár nappal később került sor az évad első hazai mérkőzésére, melyen a Western State College ellen egyértelmű favoritok lehettünk. Az alacsonyabb osztályú helyi csapat ellen kötelező volt a győzelem begyűjtése, ennek megfelelően a mieink végig vezetve, nagyon simán diadalmaskodtak. Az első félidőben a vendégek még egész jól tartották magukat, csak 10-zel vezettünk a szünetben, a második félidőben viszont sikerült végképp padlóra küldeni a szerény képességű vetélytársat. Ráadásul a Falcons még a 100 pontot is elérte, amelyre 1999 óta nem volt példa a szakág történetében, az eredmény ugyanis 102-68 lett. Taylor Broekhuis 21 perc alatt 23 pontot szorgoskodott össze, amellyel karrierje legjobb meccsét produkálta. Michael Lyons önmaga legjobb formájához képest kicsit visszavett, de 15 ponttal vétette észre magát, míg a cserepadról játékra jelentkező freshman Cameron Michael 18 pontot szórt, valamennyit a második félidőben. Az AFA öt darab labdavesztés ellenében 26 asszisztot jegyzett, amely az 1997-es iskolarekord óta a valaha volt legjobb teljesítmény a csapattól.

Az elmúlt hétvégén egy újabb kis csapat elleni hazai meccs szerepelt a programban, és a papírformának megfelelően a Regis gárdájával is simán kellett elbánnunk. Nem is történt különösebb meglepetés, mindkét félidőben az ellenfélnél jóval több pontot szerezve diadalmaskodtunk 83-43 arányban a Clune Arénában. Michael Lyons a 15 pontja mellé 9 lepattanót gyűjtött össze, de 15 kísérletéből mindössze hét volt sikeres. Az újonc Cameron Michael ismét 15 egységet szórt csereként, míg Broekhuis és Coggins egyaránt 13-13 pontot regisztrált az évadbeli negyedik győzelem alkalmával. A 40 pontos diadal közel hat éve a legnagyobb különbségű siker volt a Falcons háza táján.

Utoljára a szerdai napon léptünk fel és a Montana State ellen hazai környezetben megint csak esélyesnek tűntünk. A csapat lassan lendült játékba és az első félidőben a vendégek mindvégig szívósan tartották magukat, hiába szereztünk sok pontot, a szelős védekezésünk miatt nem tudtunk jelentősen elszakadni tőlük. Aztán a második félidő elején volt egy remek periódusunk, amikor tovább folytattuk a hatalmas bombázást, és átmenetileg hátul is feljavultunk, így rövid idő alatt padlóra küldtük az ellenfelet és 86-72-re győztünk. Az AFA tíz triplát bedobott, Michael Lyons négy kísérletből hármat vállalt, emellett 11/15-tel tüzelt a mezőnyből és nem adta alább 29 pontnál. Broekhuis 13, Fletcher 10, Fitzgerald 7, Green pedig öt egységet regisztrált még a kezdők közül.

A rajt mindenképpen ígéretes volt, reménykedjünk a minél jobb folytatásban, bár az erősebb ellenfelekkel szemben kétségtelenül több vereség is be fog csúszni a gépezetbe.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr874924604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.11.26. 09:14:39

A #23 CU szakította meg az AFA veretlenségét. Bővebben a parádés helyi rangadóról:

www.coloradoavalanche.gportal.hu/gindex.php?pg=29139641&postid=957945


süti beállítások módosítása