Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Week 12 Broncos @ Chiefs: hullámvölgyecske, épp jókor

2012.12.02. 19:05 - StormST

A 2012-es NFL szezon 12. játékhetében a Denver Broncos (7-3) a Kansas City Chiefs (1-9) csapatához látogatott az Arrowhead Stadium-ba. Az 5 meccs óta és a csoportjában is eddig veretlen (3-0) Broncos számított mindenképpen a meccs esélyesének, de az NFL-ben soha nem lehet biztosra menni senki ellen, az Arrowhead-ben meg pláne nem. A Chiefs a meccse előtti héten elvesztette legalább erre a hétre a kezdő irányítóját, a Broncos-nál korábban a Josh McDaniels éra elején saját hibáján kívül nagy vihart okozó Matt Cassel-t, a helyettesítésére a tavaly még Denver-ben játszó Brady Quinn-t jelölte ki Romeo Crennel head coach.




















A Broncos is elvesztett egy időre egy kezdőt a tizenegyedik fordulóban, Willis McGahee sérültlistára került azzal az idén bevezetett megjelöléssel, hogy még számít a csapat a visszatérésére, így ha rendbe jön a térde, akkor 6 hét múlva edzésbe állhat és 8 hét múlva pályára léphet, így a rájátszásban akár még láthatjuk is játszani a kiváló futót. Az ő helyét ezúttal az eddig szinte minden meccsen mellőzött Knowshon Moreno vette át a kezdőben, akinek kimondva-kimondatlanul is ez az utolsó esélye, hogy maradandót alkosson és megragadjon a csapatnál, bár még 2013-ra van szerződése. Szerencséjére karrierje mindkét eddigi jó meccsét a Chiefs ellen játszotta, így volt rá esély, hogy ezúttal is tud majd villantani valamit.

További két, immár pozitív irányú változás volt még a denveri oldalon ezen a héten, egyrészt teljes edzésmunkát végzett és így visszakerült a kezdőbe a csapatkapitány RG Chris Kuper, másrészt szintén elutazott a csapattal, bár a 45-ös keretbe még nem került be Tracy Porter, akinek a visszatérése egyre valószínűbbnek tűnik. Rajta kívül kimaradt még Caleb Hanie, Manny Ramirez, Andre Caldwell, Julius Thomas és Sealver Siliga, McGahee helyét pedig még nem töltötte be a csapat a roster-ben.

A meccs eleji pénzfeldobást a hazaiak nyerték és mivel a kezdés lehetőségét választották, így ismét, ahogy már hosszú hetek óta, a Broncos oldalán a védők léphettek először a pályára egy 31 yard-os Shaun Draughn visszahordás után, ami a -2-ről a 29-ig tartott:

DE: Elvis „Doom” Dumervil, Derek Wolfe
DT: Justin Bannan, Kevin Vickerson
OLB: Von Miller, Wesley Woodyard
MLB: Keith Brooking
S: Mike Adams, Rahim Moore
CB: Champ Bailey, Chris Harris

Jamaal Charles futásával kezdte első támadását a Chiefs és a kiváló RB szerzett is egyből 6 yard-ot, majd le is kocogott a pályáról egy kisebb sérüléssel, ám hamarosan vissza is tért. 2&4-nél az ex-Bronco Payton Hillis jött be futni és indult el a bal oldalon, 2 yard-ot tudott szerezni. Draughn jött be futni 3&2-re és szerzett 7 yard-ot középen, így meglett az első 1st down. 1&10-nél passz jött, Dexter McCluster kapta el középen és szerzett 7 yard-ot. 3&3-nál visszajött Charles és futott egyet a bal oldalon, 4 yard-ot és 1st down-t szerzett. 1&10-nél Hillis futott középen, belefutott a bolyba több védő közé és miközben ment le a földre Adams kicsavarta a kezéből a labdát, amire utána rá is vetődött. Az idei évtől minden turnover-t visszanéznek challenge nélkül, ez történt ezúttal is és (jogosan) el is vették a fumble-t, a futó térde tisztán láthatóan lent volt. 2&7-el folytatódott a drive, McCluster kapta a labdát egy futásra, a WR át is jutott a védők első vonalán a jobb oldalon és csak 19 yard után tudta Jim Leonhard levinni a földre a Broncos 23-as vonalán. 1&10-nél Charler szerzett 1 yard-ot, majd Draugnh 6-ot 2&9-nél, így 3&3 jött. Trükkös play-t akartak csinálni a Chiefs játékosai, a snap Quinn helyett Hillis kezébe ment, a QB balra, a RB jobbra indult, majd Hillis Quinn-nek próbált passzolni, de nagyon rövid lett az átadása, így nem jött össze a trükk. Ryan Succop jött be egy 34 yard-os FG-ra a hazai szurkolók fújjolása közepette, akik a rossz playhívás miatt méltatlankodtak és megszerezte csapata első pontjait -> 0-3.

Jöhettek tehát 9:20-nél először a pályára a denveri támadók, a 20-ról kezdhettek támadni egy touchback után:

QB: Peyton „PM” Manning
RB: Knowshon Moreno
WR: Demaryius „Bay-Bay” Thomas, Eric Decker, Brandon Stokley
TE: Jacob Tamme
LT: Ryan Clady
LG: Zane Beadles
C: Dan Koppen
RG: Chris Kuper
RT: Orlando Franklin

Moreno kapta a labdát az első play-ben és szerzett futva 2 yard-ot, 2&8-nál pedig egy rövid passz szállt feléje, de jobban járt volna a csapat, ha nem tudja elkapni, mivel 4 yard veszteség lett  a play-ből egy korán odaérő védőnek hála. 3&12-nél középen szállt egy hosszú passz, Stokley el középen két védő között, majd amikor a földre ment az egyik védő jött fel a földről a labdával a kezében. A bírók elsőre interception-t ítéltek, majd amikor ezt a turnover-t is visszanézték ez az ítélet is meg lett változtatva incomplete passzra. 4&12 jött tehát és pályára lépett a Colquitt testvérek közül a fiatalabbik, Britton és valamiért tőle szokatlanul egy rövid punt-ot rúgott, a labda csak 39 yard-ot szállt, ráadásul még egy 20 yard-os Javier Arenas visszahordás is jött utána, így a Broncos 37-es vonaláról indulhatott a hazai drive. Quinn passzal akarta kezdeni a támadást, sokáig ki is várt, majd elindított egy hosszú passzot Jamar Newsome-nak az endzone-ba, de Adams nagyon szépen levédekezte az átadást. 2&10-nél futás jött, Charles indult meg jobbra, majd vissza középre, végül 6 yard-ot szerzett. 3&4-nél egy védelmi hiba miatt a TE Tony Moeaki üresen maradt a jobb oldalon és Quinn passzából 12 yard-ot szerzett a 19-ig jutva. 1&10 jött újra, McCluster futott a bal oldalon és szerzett 4 yard-ot, majd Charles szerzett még 1-et futva, így 3&5 következett. Terrance Copper kapott egy rövid passzot a bal oldalon, de Champ egyből a földre is vitte, így csak 3 yard-ot tudott szerezni, azaz újra FG-al kellett megelégedni a Chiefs-nek, Succop be is vágta a 22 yard-os kísérletet, 6-ra növelve a különbséget -> 0-6.



Trindon Holliday a -3-on kapta el Succop kickoff-ját és ezúttal meg is indult vele előre, átcikázott jó sok ellenfél között és végül csak 47-en tudták kilökni a pályáról. Nagyon jó helyről kezdhettek tehát támadni PM-ék, de ez a helyzet 1&10-nél romlott egy adagot, mivel Manning nem tudott elég gyorsan célpontot találni és így beszedett egy -8 yard-os sack-et. 2&18-nál Stokley kapott egy rövid passzot és szerzett 5 yard-ot. 3&13-nál jó védelmet kapott PM, volt ideje, meg is találta Decker-t középen egy passzal, 29 yard-os elkapás és 1st down lett belőle. 1&10 jött, újra Stokley volt a célpont, meg is lett az elkapás, 8 yard-os lett. 2&2-nél Moreno futott és szerzett 7 yard-ot, de ez végül nem számított, mivel Beadles-nél holding-ot láttak a bírók és 10 yard-os büntetéssel súlytották a Broncos-t. 2&12 jött és egy erős pass rush majdnem el is érték Manning-et, így inkább kidobta a pályáról a labdát. 3&12-nél Bay-Bay felé szállt egy passz a jobb oldalon, kicsit pontatlan lett az átadás, jól is védekeztek rajta, nem lett meg az elkapás. Érkezett Matt Prater egy 47 yard-os FG-ra, de tőle szokatlan módon rosszul találta el a labdát és az egy jobbcsavart véve elkerülte a póznákat. 1:18 maradt még az első negyedből, saját 38-áról indulhatott a Chiefs, vagyis csak a 33-ról egy false start miatt. 1&15-nél Charles futott 3 yard-os, 2&12-nél pedig McCluster csinált egy 7 yard-os elkapást és ezzel le is zárult az első negyed, ami után az eredmény tehát: 0-6.

3&5-el indult a második negyed, Quinn passzolni akart, de célpont híján inkább menekülésbe kezdett, de nem jutott messzire, Von-nak került be végül egy -1 yard-os sack a neve mellé. Jött Dustin Colquitt az első punt-jára ezen az estén és berúgta az endzone-ba. Moreno futásával kezdett a Broncos a 20-ról, volt is egy lyuk előtte, de megbotlott Joel Dreesen lábában és csak 4 yard-ot szerzett. 2&6-nál javította a hibáját, egy rövid passzot elkapva szerzett 9 yard-ot és 1st down-t. 1&10 jött, Tamme kapott egy passzot, az elkapással pedig 7 yard-ot szerzett. 2&3-nál újra Moreno volt egy passz célpontja, ezúttal is megcsinálta az elkapást, ami ezúttal 5 yard-os lett és ismét 1st down-t ért. 1&10-nél ismét passz jött, hosszan szállt a labda a 3 ember által őrzött Decker felé, de egyrészt pontatlan is lett, másrészt nem is volt üresen az elkapó, interception lett a vége, Brandon Flowers kapta el a 12-n, majd még tovább is adta Abram Elam-nek, aki a 20-ig jutott vele. Dwayne Bowe első elkapása indította a hazaik támadását, Moore-on átjutva 11 yard-ot és 1st down-t szerzett. Jött egy futás, Charles szerzett 4 yard-ot, majd 2&6 helyett azonban csak 2&11 jött, újabb false start történt ugyanis. Quinn-t majdnem sikerült Von-nak elkapnia, de a QB végül ki tudta dobni a labdát a pályáról, így 3&11 jött egy hazai időkérés után. Quinn ezúttal Moeaki-nak passzolt, aki elszabadult az emberétől, majd az elkapás után a kisebb kavarodást kihasználva szerzett még pár yard-ot, így végül 21 yard-os lett a play. 1&10 jött tehát ismét, Charles próbált meg futni, de nem tudott yard-okat szerezni. 2&10-nél McCluster kapott egy passzot középen és szerzett 6 yard-ot. 3&4-nél Quinn kimenekült a zsebből és úgy tűnt, hogy meg is lett neki futva a 1st down, de egy holding miatt nem számított a play és 3&14 jött helyette. Bowe kapott egy passzot Champ őrizetében, de a rutinos CB még pont időben le tudta vinni, így csak 13 yard lett a play-ből. 4&1-nek neki akartak menni a hazaiak egy időkérés után, de végül nem kellett semmit se tenniük, mivel Vickerson korán indult és így 5 ajándék yard-ot és 1st down-t adott a Chiefs-nek. 1&10 jött, Charles futott, de csak 1 yard-ot tudott szerezni, majd ugyanennyi lett McCluster elkapásából is, hála Harris-nek. 3&8-nál összeomlott hamar a zseb, Quinn próbált menekülni, de esélye se volt, Woody elkapta egy -9 yard-os sack-re. Jött Dustin Colquitt és egy jó punt-tal a 6 yard-os vonalra űzte vissza a Broncos-t.

5:15 maradt még a félidőből, PM Bay-Bay-nek passzolt, aki a rövid elkapásból csinált hosszút ez védőt lerázva, végül 15 yard lett a play-ből. Újra 1&10 jött, Moreno kapta a labdát, majdnem megállt a labdával a kezében, majd amikor kialakult a lyuk átment rajta és 10 yard-ot szerzett. Ismét 1&10, ezúttal passz jött, Stokley kapta, egy tackle-ből kibújt és így 31 yard-ot szerzett a Chiefs 38-áig jutva. Újabb 1&10, most futással, Moreno szerzett 8 yard-ot a bal oldalon. 2&2-nél is Moreno kapta a labdát, de ezúttal csak 1 yard-ot tudott szerezni, így 3&1 következett. Dreesen kapott egy rövid passzot a bal oldalon és egyből a földre is vitték, de szerencsére pont meglett a 1st down így is. Jött a 2-minute warning, majd 1&10-nél egy passz helyett egy -4 yard-os sack, pedig volt ideje PM-nek. 2&14 jött, ezúttal Tamme kapott egy passzot középen, teljesen üresen csinálta meg az elkapást és 22 yyrd-ot szerzett végül a 10-ig jutva. 0:39-nél Moreno futott 1 yard-ot, majd egy időkérés után Decker csinált egy 2 yard-os elkapást. Újra időt kért a Broncos 0:23-nál, majd újra Jacob Tamme volt egy passz célpontja középen, meg is csinálta az elkapást a 3 környékén, majd magával húzva az emberét bevetődött az endzone-ba megszerezve a TD-t. Érkezett Prater az extra point-ra és megszerezte a vezetést a Broncos-nak 0:18-nál. Ez után már csak egy touchback kickoff és egy Quinn térdelés maradt a félidőből, ami után az eredmény tehát: 7-6.



A Broncos kezdte a második félidőt, méghozzá elég jó helyről, hála Holliday 42 yard-os visszahordásának, amit a 0 yard-ról hajtott végre. Passzal indult a második félidő első drive-ja, a régi jó barát Stokley kapta el Manning passzát egy szép mozdulattal, 18 yard-os lett a catch. 1&10-nél Moreno futott és szerzett 3 yard-ot, pedig pár pillanatig úgy tűnt, hogy mínuszos lesz a play. 2&7-nél passz jött újra, ezúttal Decker volt a célpont és az elkapó, picit kilépett, így „csak” 16 yard-ot hozott az elkapás. 1&10-ből Moreno csinált 2&6-ot egy futással, majd Dreesen csinált egy 2 yard-os elkapást, 3&4 jött a KC 15-ös vonaláról. PM Bay-Bay felé passzolt, vetődött a WR de nem tudta elérni a pontatlan passzot, ami így a földre esett. Jött Prater egy 33 yard-os FG-ra, túlkompenzálta a korábbi jobbra tévesztését és eltalálta a bal oldali póznát, amiről kifelé pattant a labda, sikertelen FG-t eredményezve. Saját 23-járól indulhatott a Chiefs, Charles szerzett előbb 5, majd 11 yard-ot futva, utóbbi már 1st down-t ért. 1&10-et 1&10 követett, hála egy éppen 10 yard-os Newsome-Quinn összjátéknak. Következett még egy 1st down-t érő play, ezúttal egy 11 yard-os Charles futás formájában, így az újabb 1&10 már a Broncos 40-es vonaláról jött. Charles futott kétszer egymás után, összesen 3 yard értékben (2+1), 3&7-nél pedig Bowe felé szállt egy passz, de a WR ezúttal is 1 yard-al maradt el a 1st down marker-től. Ezúttal nem mentek neki a hazaiak a 4&1-nek, inkább beküldték Succop-ot egy 49 yard-os FG-ra és a rúgó nem is hibázott, ismét átvette tehát a vezetést a hazai alakulat -> 7-9. Succop kickoff-ja ezúttl a -7-ig szállt, így nem lett belőle visszahordás, a 20-ról indult a Broncos támadása. Tamme felé szállt egy hosszú passz a bal oldalon 1&10-nél, de szépen levédekezte az őrzője, majd Moreno indított egy futással, türelmesen meg is várta, hogy legyen helye, 15 yard-ot tudott szerezni végül, amihez a bírók még 5 yard-ot hozzáadtak szabálytalan kézhasználatért. A 40-ről jött az 1&10, Ronnie Hillman futott, először ezen a meccsen, 10 yard-ot és újabb 1st down-t szerzett. A félpályáról jött már az 1&10, PM nem talált célpontot, pedig sokáig kivárt, fel is lépett a zsebben, végül ez lett a veszte, mert a földre vitték, igaz nem sack lett a play-ből, hanem egy 1 yard-os futást írtak be neki, mert átjutott a line of scrimmage-en. Moreno jött újra egy futással és szépen dolgozva szerzett 7 yard-ot, 3&2-t kiharcolva ezzel. Manning Tamme-t vette célba, ezúttal pontosan, a TE még szerzett is pár yard-ot, majd egy védőn átvetődve ért földet, igaz a labda ekkor kipattant a kezéből, de már lent volt előtte, így a fumble nem, csak a 12 yard-os elkapás került be a neve mellé. A Chiefs 30-as vonaláról jött az 1&10 4:46-nál, hosszan szállt a labda Demaryius 'Bay-Bay' Thomas felé a bal oldalon, pont jó hosszúsággal és ütemben érte el a WR-t, aki elkapva beszaladt vele az endzone-be, így Prater sikeres XP-ja 5 pontos előnyt jelentett a vezetést újra átvevő Broncos-nak -> 14-9.

Draughn a -1-ről próbált meg egy visszahordást és a 21-ig jutott vele, így innen kezdhettek támadni Quinn-ék. Charles futott 2 yard-ot, 2&8-nál oedig Quinn-t kergették ki a védők a zsebből, de ő mégis tudott adni egy pontos passzot Bowe-nak, aki 11 yard-ot szerzett az elkapással, mielőtt Champ kilökte a pályáról, ám közben repült egy zászló, 1&10 helyett 2&12 jött, clipping-et láttak egy Chiefs-es falembernél, ami 15 yard-os büntetést jelentett a play végétől. Passz jött, Copper kapta és szerzett 11 yard-ot, időt kért a Chiefs, de 3&1 helyett csak 3&6 jött egy újabb false start miatt. Charles kapott egy rövid passzot a jobb oldalon, de nem tudta elkapni, viszont azonnal kapott is egy kemény ütést Woodyard-tól, amit viszont a bírók túlzottan keménynek láttak és 15 yard-os büntetést adtak érte, így 1&10-el jöhetett a Kansas City. Charles futott 5 yard-ot, majd Copper még 1-et, 3&4-nél pedig Quinn kis menekülés után kidobta a pályáról a labdát, így a holding-ért megítélt büntetést már nem is kérte a Broncos. Dustin Colquitt érkezett egy punt-ra és berúgta az endzone-ba. 1:11 volt még ekkor az órán, Moreno kapta a labdát, de jó blokkokat nem kapott, Eric Berry átjutott és -2 yard-on megállította a futást. 2&12-nél Moreno kapott egy passzot egy passzot középen, majdnem levitték, de végül a lendület továbbvitte és szó szerint átbotladozott a 1st down marker-en, 16 yard-ot és 1st down-t szerezve. Ezzel le is pörgött az óra a harmadik negyed végére, ami után az eredmény: 14-9.



A negyedik negyedet egy screen passz nyitotta volna, Decker lett volna az elkapó, de kiesett a kezei közül a labda, pedig már épültek ki a blokkok előtte. 2&10-nél PM valamiért a földre dobta a labdát, vagy kicsúszott a kezéből, vagy csak nem talált célpontot. 3&10-nél már összejött a Manning-Decker összjáték, ezúttal 17 yard-os elkapás és 1st down lett belőle. A KC 49-es vonaláról jött az 1&10, Hillman próbált futni, de 2 yard-ot veszített. 2&12-nél Bay-Bay felé szállt egy hosszú passz, de túl hosszú lett és átszállt a WR kezei fölött. 3&12-nél jött egy komoly blitz, Manning fellépett a zsebben, majd Tamme irányába indított el egy passzot, de a TE-nek esélye se volt elkapni azt, megbotlott és a földre esett. Érkezett az ezen az estén továbbira is meglepően gyenge formában rúgó Britton Colquitt, ezúttal is csak 30 yard-os lett a punt-ja, a 21-ről támadhatott a Chiefs. Charles futott 2 yard-ot, majd 2&8-nál is ő kapta a labdát, ezúttal jobban is sikerült a carry, balra elfutott a fal mellett, kilépett Moore tackle-jéből és mire Woodyard kilökte a pályáról már 15 yard-ot és 1st down-t szerzett. 1&10-nél ismét Charles futott, de ezúttal Mitch Unrein 0 yard-on tartotta. 2&10-nél Bowe felé szállt egy átadás a bal oldalon, de Champ-et nem tudta lerázni magáról és így nem is tudta megcsinálni az elkapást. 3&10-nél is passz jött, ezúttal Newsome felé, de rajta Tony Clark védekezett jól és így a labda kiment a pályáról. Dustin Colquitt jött punt-olni, a rúgása után Holliday a 12-n csinált fair catch-et. PM passzal indította volna a támadást, Stokley felé ment a rövid átadás, de szépen levédekezte Arenas. 2&10-nél Moreno futott a jobb oldalon, de csak 2 yard-ot tudott szerezni. 3&8 jött, Manning Tamme-nak dobta a labdát, de ezúttal Berry villantott egy szép play-t, elütötte a TE elől labdát. Jött Britton, a punt-ja ezúttal 49 yard után pattant ki a pályáról a Chiefs 37-es vonalánál.

Charles futása nyitotta a következő hazai drive-ot, talált egy kis helyet a bal oldalon és szerzett 9 yard-ot. 2&1-nél is az elsőszámú RB kapta a labdát, jól takarított előtte a dal, 12 yard-ot szerzett és a Broncos 46-jáig jutott. 1&10-nél Bowe volt Quinn célpontja, Champ szépen védekezett, kipattant a WR kezei közül a labda, amit Moore majdnem el is tudott kapni, de végül a játékszer a földön pattant. 2&10-nél Charles akart futni, de ezt a védelem nem hagyta, Woodyard -3-on kapta el a futót. 3&13 jött, egy screen passzot hívtak a hazaiak, de Doom pont a QB és a célpontja között állt meg, így Quinn inkább a földre dobta a labdát. Dustin Colqiutt jött be ismét és ezúttal egy kiváló és szerencsés punt-ot rúgótt, a labda az 5 környékén pattant fel és a 2-n fogta meg egy Chiefs játékos. Szorult helyzetből indult a Broncos, egy screen passzal indítottak volna, de Bay-Bay, talán szerencsére, nem tudta megfogni az átadást. 2&10-nél Dreesen kapott volna egy passzot, de a TE nem tudta megfogni a könnyű passzot. 3&10 jött, Stokley felé ment egy hosszabb passz középen, de ez nem lett elég pontos és nem lett meg az elkapás. Saját endzone-jából kellett punt-olnia Britton-nak, 51 yard-ot szállt a labda a KC 47-es vonaláig, onnan pont a félpályáig jutott vele Arenas. Passz jött 1&10-nél, Bowe-t vette célba Quinn, de Brooking jól védekezett az elkapón, így nem lett meg a catch. Charles futott 2&10-nél, majdnem meg is lett neki a 1st down, de 9 yard után a két S, Adams és Moore együttes erővel a földre vitte és még a labdát is elvesztette, de az hazai kézbe került, így folytathatták a támadást. 3&1-ből ismét 3&6-ot sikerült csinálni korai indulással, Quinn Bowe felé dobta a labdát, akinek összeakadt a lába Champ-el, így zászló csak a backfield-en érkezett egy holding-ért, amit nem is kért a Broncos. Kikérte második idejét a Chiefs, majd beküldték a punt csapatot, a labda a 16-ig szállt, ahol Leonhard kapta el fair catch-el, bár egy pillanatra kiperdült a kezéből a labda, de végül meg tudta tartani.

6:24 maradt az órán, Moreno 5 yard-os futásával indult neki a támadásnak a Broncos. Az egyből látszott, hogy Manning-ék az órát minden play előtt a lehető legtovább fogják lepörgetni, a 2&5 is csak 5 másodperccel a támadóidő lejárta előtt indult el, Moreno talált egy lyukat a falban és szerzett 17 yard-ot. 1&10 jött újra, Moreno kapta ismét a labdát, ezúttal 1 yard-ot tudott szerezni, majd még hozzátett ehhez 6-ot 2&9-nél. 3&3 következett a 45-ről, ezúttal passz jött, Bay-Bay kapta a labdát PM-től, 10 yard és 1st down lett a play eredménye. 2:50-nél jött az 1&10, ismét futással, Moreno szerzett 2 yard-ot, majd leballagott a pályáról, mert lejött a lábáról a cipő. Még egy snap jött a 2-minute warning előtt, Hillman kapta a labdát és szerzett 1 yard-ot futva. A pihenő után 3&7-el folytatódott a játék, Manning passzolt, ismét Bay-Bay volt a célpont, aki eléggé üresen maradt két ember között a bal oldalon, 27 yard-os lett az elkapás, de az óra megállt, mivel kilökték a pályáról. 1:54 maradt az órán, Moreno futott 3 yard-ot és a Chiefs kikérte utolsó idejét 1:48-nál. 2&7-ből 3&10 lett, jól dolgozott a védőfal és hamar elkapták Moreno-t. 1:04-nél is Moreno futott, ez is csak -1 yard-os lett, de az óra így is lepörgött 0:18-ig, ekkor állította meg a Broncos egy időkéréssel. Érkezett Matt Prater és ezúttal nem hibázott 34 yard-ról, így a különbség már 8-ra nőtt -> 17-9. Egy rövid kickoff jött, ami Chiefs 19-es vonaláig pattogott és onnan csak a 23-ig jött belőle visszahordás, így 0:11-nél innen kezdődött volna a drive, ha Von nem ugrik be korán és nem ad 5 ajándék yard-ot a hazaiaknak. Jon Baldwin felé szállt egy passz, de Woodyard-nak jobb lett volna, mint az elkapónak, de a LB-nek nem lett meg az elkapás. 0:06 maradt az órán, Quinn Bowe-nek passzolt, aki nem tudta megfogni a labdát, mivel Champ egyből ütközött vele, amikor odaért a labda. 0:01 volt ekkor az órán, így egy play-t még elindíthatott a Kansas City, Quinn hosszan dobta a labdát Bowe felé, de a főleg ST-ben használt David Bruton kapta el végül, megszerezve az INT-t és lezárva ezzel a meccset, aminek a végeredménye: 17-9.























A legfontosabb denveri egyéni statisztikák a mérkőzésről:


Manning: 22/37 sikeres/összes passz, 285 passzolt yard, 2 passzolt TD, 1 interception
Moreno: 20 próbálkozás, 85 futott yard, 4 elkapás, 26 elkapott yard
D. Thomas: 4 elkapás, 82 elkapott yard, 1 elkapott TD
Decker: 4 elkapás, 64 elkapott yard
Stokley: 4 elkapás, 62 elkapott yard
Tamme: 4 elkapás, 48 elkapott yard, 1 elkapott TD
Holliday: 2 kick return, 46 visszahordott yard AVG
Prater: 1/3 FG, 2/2 XP (34 yard)
Colquitt: 4 punt, 42.3 yard AVG
Woodyard: 8+1 tackle, 1 sack
Adams: 8 tackle
Bailey: 6 tackle
Bannan: 4 tackle
Miller: 2 tackle, 1 sack
Bruton: 1 interception

Nyögvenyelős győzelem lett a papírforma meccsből tehát, ismét igazolódott a mondás, „a kötelező győzelem a legnehezebb”. Nem lett igazán jó szájíze a legtöbb Broncos drukkernek ettől a meccstől, de legalább a W meglett.

A támadók oldalán Moreno volt az igazi MVP, többheti mellőzés után nagyon jól játszva tért vissza, élt a felkínált lehetőséggel, futásokból és elkapásokból összesen 111 yard-ot szerzett. Bay-Bay volt még értékelhető, a többiek nem fogják a dicsőségtáblára tenni ezt a meccset.

A védőknél már több volt a jó teljesítmény, de azért is se lehettünk teljesen elégedettek, 148 beszedett yard futásokból nem éppen hízelgő mutató. Amiben jó volt ismét a védelem, az a 3rd down-ok levédekezése volt, 14-ből csak 3-szor tudta ilyen helyzetben megszerezni a 1st down-t a Chiefs. Woodyard az, aki továbbra is stabilan jó teljesítményt nyújt és Von neve mellé is bekerült egy sack, szóval voltak azért pozitívumok is. Itt említeném még meg Holliday-t is, aki két nagyon jó visszahordást mutatott be ismét.

Az AFC West divízió állása a 12. játékhét után:

1. Denver Broncos 8-3
2. San Diego Chargers 4-7
3. Oakland Raiders 3-8
4. Kansas City Chiefs 1-10

Ezen a héten is növelni tudtuk az előnyünket a csoport élén, mivel a Raiders simán kikapott 34-10-re Cincinnati-ben, a Chargers-t pedig a Ravens győzte le hosszabbítás végeztével 16-13-ra. A következő fordulóban a SD próbálkozik a Bengals ellen, a Chiefs a Panthers ellen léphet pályára, az OAK pedig a Cleveland-et bírhatja jobb belátásra, miközben a mieink ellenfele a Bucs lesz hazai környezetben.

Következik egy kemény próbatétel hazai pályán, a Tampa Bay Buccaneers (6-5) látogat a Sports Authority Field @Mile High Stadium-ba, ők pedig mind futásban, mind a védelmüket tekintve a liga jobbik csapatai között vannak jelenleg, a mérlegük így egy kicsit csalóka lehet sokak számára. Amennyiben mi nyerünk, vagy a San Diego Chargers (4-7) veszít a Cincinnati Bengals (6-5) ellen, akkor a Denver Broncos (8-3) már a 13. játékhéten megnyerheti az AFC West-et, de mindenképpen a győzelem lenne az elsődleges, hogy ne törjön meg a sorozat és hogy biztosabbak lehessünk a csapat erejében. A lényeg ezúttal is:

Nyerni kell, nincs mese…


A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr974943368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foppa21 2012.12.02. 22:14:28

jó összefoglaló lett megint, nem játszottunk igazán jól, de ennyi pont elég volt ellenük

foppa21 2012.12.02. 22:15:11

és olvastam azóta még nagyobb a "káosz" szerencsétlen KCnél...:-S


süti beállítások módosítása