Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Rams basketball: Hatból hat győzelem

2012.12.03. 16:38 - Filip89

Fantasztikusan kezdődött a 2012/13-as tanév a Colorado State Rams kosárcsapatának, az egy évvel ezelőtti Madness-résztvevő csapat ugyanis első hat mérkőzését kivétel nélkül megnyerte az új vezetőedző, Larry Eustachy irányításával.



Az évad nyitómérkőzését november 9-én rendezték a Moby Arenában a Big Sky címvédője, a Montana Grizzlies ellen. Bár egyértelmű esélyesként léptünk pályára, mégis lassan és pontatlanul kezdtünk, azonban az első félidőben összeszedett hét pontos hátrányt a második játékrészben maximálisan feledtettük, és a meccs végére magabiztos győzelmet arattunk 72-65 arányban. A CSU kissé idény eleji formában játszott, mindössze 37.7 %-ban értékesítettük a dobásainkat a mezőnyből, de amikor igazán kellett, akkor egyértelműen a vendégek fölé tudtunk nőni, és a második félidőben semmi sem veszélyeztethette a sikerünket. Nagyszerűen sikerült a bemutatkozása Colton Iverson-nak a csapatnál, a transzfer által utolsó évére megszerzett center 18 ponttal és 8 lepattanóval volt a csapat legeredményesebb játékosa. A többi kezdő közül Smith (11), Green (11), Eikmeier (10) egyaránt két számjegyű tartományban zártak a pontok terén, Hornung pedig egymaga 16 lepattanót csípett el. A győzelem egyúttal azt jelentette, hogy a program 1980 óta zsinórban a 32. hazai nyitómeccset nyerte meg, egyúttal sorozatban 14-szer diadalmaskodtunk a saját pályánkon.

Hat nappal később újabb hazai fellépés várt a mieinkre, és a másodosztályú Chadron State ellen kötelező lett volna fölényesen győzni. Nem is történt meglepetés, a Kosok már az első félidő alatt padlóra küldték a szerény képességű vendégeket, 20 perc alatt 43-13-ra húztunk el, a második félidőben már különösebben nem is kellett megerőltetnünk magunkat az előny megtartása érdekében. A végeredmény 93-50-es, fölényes diadalmenet lett a javunkra, Colton Iverson ismét 18 egységgel vitte a prímet, mely mellé 9 lepattanót gyűjtött össze. Hozzá hasonlóan a másik magas ember, az ugyancsak senior Pierce Hornung is egyetlen pattanóra volt a dupladuplától, 11 pontja mellé ráadásul hat alkalommal könyvelt el labdaszerzést. Az egyetlen komoly negatívum Green harcképtelensége volt, az irányító a Montana elleni találkozó hajrájában szenvedett agyrázkódást, megpróbált pályára lépni és letudta egymást követő 98. startját, de pár perc után kénytelenek voltunk lecserélni őt. A meghatározó nevek mellett két keveset használt tartalék is kitett magáért, a sophomore Jon Octeus 13, a junior Gerson Santo pedig 12 pontot szorgoskodott össze a fölényes siker alkalmával.

Ezt követően került sor a Denver elleni állami rangadóra a DU kampuszán november 21-én, szerda este. A két helyi intézmény közt izgalmas csörtére számíthattunk, melynek favoritja természetesen a Rams volt, de a Pioneers-t igenis komolyan kellett venni a saját környezetében. A zöld-fehérek már a találkozó elején nyomatékosították, hogy a győzelem reményében látogattak a tagállam székhelyére, és az első félidő alatt 28-20 arányban léptek meg a vendégek. A második játékrész kifejezetten izgalmas csatát hozott, a DU látványosan feljavult és nagyon igyekeztek, de hiába szorongatták a CSU-t, a favorit gárda nem engedte ki a kezei közül a vezetést és 60-53 arányban sikerült behúzni az újabb győzelmet. Dorian Green nagyszerű teljesítménnyel tért vissza a pályára, a végzős irányító 16 pontot szórt, csak úgy mint a bomba formában lévő center Colton Iverson, aki 13 lepattanójának köszönhetően végre a dupladuplát is elérte. Az újabban dobóhátvédként szereplő Wes Eikmeier keze is végre rendesen sült, évadbeli legjobb meccsén három triplának köszönhetően 13 pontig jutott.

A pár nappal később esedékes soron következő idegenbeli meccsen komolyabb ellenállásra számíthattunk a Pac-12 legjobbjai tartozó Washington ellen, azonban a sokat gyengült Huskies képtelen volt feltartóztatni a parádézó csapatunkat. Eleinte még szorosan alakult a mérkőzés, kissé pontatlanul játszottunk az első félidőben, így féltávnál 30-28-ra vezethettek is a házigazdák, a szünet után viszont teljesen padlóra küldtük a seattle-ieket. A második félidő elején a CSU egy 20-4-es futást produkált, így a finis abszolút sima lett és 73-55-tel gáláztunk az újabb sikerért. A végzős támadó Greg Smith 15 ponttal volt a legeredményesebb játékosunk, szorosan követte őt az irányító Dorian Green (14 pont, 7 assziszt), Colton Iverson számlájára ezúttal 13 pontot és 12 lepattanót jegyezhettünk fel, Pierce Hornung pedig hét megszerzett pontja mellé egy tucat lepattanót regisztrált, abból nyolcat a támadó palánk alatt kapart össze. A húzóemberek mellett a padról a másodéves Daniel Bejarano három triplával és 13 ponttal járult hozzá az értékes győzelemhez, amely két meccs alatt a második volt házon kívül ahhoz képest, hogy egy évvel ezelőtt mindössze 3-9-es mérleget jegyeztünk idegenben.

Az ötödik mérkőzésen egy újabb coloradói vetélytárs sodródott a csapat elé, a Northern Colorado-t azonban kötelező volt Fort Collins-ban magabiztosan két vállra fektetni. Szokás szerint a kezdés kicsit nyögve nyelősen sikerült a Kosok számára, így a lendületesen játszó UNC az első félidőben többször vezethetett is, de a fordulás idején már a házigazdák voltak 41-35-ös előnyben. Később pedig szép lassan csak tovább nyílt az olló a két csapat közt, és a második játékrész alatt már kétség sem férhetett a CSU újabb biztos sikeréhez, végül 85-69-re diadalmaskodtunk. Hornung agyrázkódás miatt nem léphetett pályára, viszont a szokásos másik négy kezdő valamennyi tagja átlépte a tíz pontos határt. Dorian Green 19 egységig és 7 gólpasszig jutott, Colton Iverson újabb parádés dupalduplát postázott (18 pont és 13 lepattanó), Wes Eikmeier 17 pontot szorgoskodott össze, Greg Smith pedig 14-et tett hozzá, így semmi nem veszélyeztethette a program idei ötödik győzelmét.

Legutóbb a hétvégén az Evansville gárdájával találkoztunk hazai környezetben, akik ellen sima győzelemre számítottunk, és bár a vendégek sokáig meglepően jól tartották magukat, a második menetben sikerült letaszítani őket, a vezetés pedig a végsőkig kitartott és 79-72-es eredménnyel zárult az összecsapás. Hornung távollétében Colton Iverson zsinórban a negyedik meccsén regisztrált DD-t, ezúttal 16 pont és 12 lepattanó szükségeltetett hozzá. Az alkalmi erőcsatár Greg Smith 19 ponttal állt a csapat élére, míg Green és Eikmeier mindketten egyaránt 16-16 pontot süllyesztettek el a Purple Aces gyűrűjében. Az újabb diadal immár zsinórban a 17. veretlenül megvívott hazai mérkőzésünk volt, ezzel a Moby Arena 1966-os átadása óta toronymagasan a leghosszabb honi győzelmi szériát tudhatjuk magunkénak.

A CSU rajtja tökéletesre sikeredett, a szakág történetében korábban mindössze kétszer fordult elő, hogy 6-0-val sikerült volna kezdeni a szezont, még egy újabb győzelemmel az 1970-es és a 2005-ös rekordot is átadhatnánk a múltnak, szerdán azonban a Colorado vendégeként óriási szuper rangadóra lesz kilátás. Ezt leszámítva a közeljövőben is többségében verhető csapatokkal fogunk találkozni, érdemes lesz külön figyelni december végén a Continental Tire Classic torna mérkőzéseire, ahol remélhetőleg tovább folytatódhat Green-ék féktelen száguldása.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr784945106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

melo15 2012.12.03. 21:51:25

kíváncsian várom a szerdai egymás elleni meccset. go buffs! :P


süti beállítások módosítása