Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Broncos season 2012: @Ravens beharangozó

2012.12.16. 16:05 - Black_Adder

A divízió győzelemmel a zsebben most már a minél jobb kiemelés lehet a cél a Denver Broncos előtt. A 8 meccses winning streaknek köszönhetően jelenleg a 3. helyet foglaljuk el a konferenciában, 1 meccsel lemaradva a Texanstól, azonos mérleggel a Pats-cel és egy meccses előnyben a Ravens-szel szemben. A Texans-szal és a Patriots-cal már játszottunk a szezon elején, és sima vereséget szenvedtünk mindkét alkalommal, most a Ravens ellen megmutathatjuk mennyit fejlődtünk azóta, nem mellesleg egy győzelemmel biztosítanánk a 3rd seedet, és a többi meccs kedvező alakulása esetén akár egyet előre is léphetnénk a tabellán.



De ne szaladjunk ennyire előre, először lássuk kik is azok a hollók. Miután a liga egyik sikeres franchise-át, a Baltimore Colts-ot a saját tulaja kilopta a városból, Baltimore football szerető közönsége csapat nélkül maradt. 1984-ben 35 év amerikai foci egyszerűen megszűnt a városban, s hiába minden erőfeszítés, ez 1996-ig nem is változott, amikor is egy másik csapat tulajdonosa is úgy döntött, hogy elhagyja városát, s viszi magával csapatát. Az úriember Art Modell, csapat pedig a Cleveland Browns. Minthogy 4 évvel később felélesztették a barnákat, így a hollókat nem tekintjük utódcsapatnak, történelmük 1996 óta íródik. Ha már nem örököltek semmit, igyekeztek maguknak minél hamarabb megteremteni a legendájukat, megadni a városnak azt, amit Johnny Unitas-szel megszokhattak.

Mondhatni első évükben meg is találták Ray Lewis, a liga egyik legjobb védője személyében, aki azóta is az NFL éveken át egyik legerősebb védelmének az arca, és a lelke. Egy fecske holló azonban nem csinál nyarat, első éveikben több meghatározó játékost sikerült összegyűjteniük, akik később a sikerek alappillérei lettek. Jonathan Ogden a 11× Pro Bowler 4× All Pro left tackle, Peter Boulware, Rod Woodston, Jamal Lewis, Brandon Stokley és bizony Shannon Sharpe-ra is lecsaptak. Az eredmény meg is lett, a 2000-es szezon után Super Bowl győzelemnek ünnepelhettek, az útból ráadásul minket is eltávolítva a wildcard hétvégén, de hasonló magabiztossággal söpörték félre a Titanst és a Raiderst is, sőt a végén a döntőben a New York Giants se tudott veszélyes lenni végső győzelmükre. A hollók hamar vezetést szereztek Brandon Stokley 38 yardos elkapásával, a védelem pedig előbb az első félidőben lenullázta a Kerry Collins vezette óriásokat, majd a 3. negyedben Starks interception utáni visszahordásának köszönhetően már 17-0 volt. A new yorki special teamnek ugyan sikerült az, ami a támadóknak egész este nem, és a kickoffot visszahordták TD-re, azonban a Ravens kickoff return TD-re kickoff return TD-vel válaszolt és a meccs el is dőlt. A végeredmény Jamal Lewis TD-je és Stover FG-je után alakult ki, 34-7. A Baltimore-i védelem, mely a szezon során 4 shutoutot, jegyzett és további 3 meccsen csak 3 pontot engedett, a döntőben összesen 4-szer szerezte meg Collins labdáját, és ugyanennyiszer sackelték az óriások irányítóját. A liga valaha volt egyik legjobb védelme az alapszakasz során mindössze 165 pontot engedett (legkevesebb), mellé viszont 49 labdát szerzett (legtöbb).

A Ravens védelem hírneve pedig még sokáig fennmaradt, azonban hiába kvalifikálták magukat további 7 PO szereplésre a győzelem azóta várat magára. Lewis mellett Ed Reed és Ngata neve a mai napig elég ahhoz, hogy mindenki tisztelettel beszéljen róluk, és elegek voltak ahhoz, hogy 2008 óta rendszeres résztvevői legyenek az utószezonnak, sőt annak esélyesei között emlegessék a hollókat. A kor azonban lassan utol éri Lewist, s idén a sérülések is alaposan megtizedelték az alakulatot, így a 9-4-es mutató ellenére nyomába se ér ez a D#, annak amit megszoktunk tőlük. A támadók pedig ritkán nőttek fel a védők mellé, és ez idén sincs máshogy. Joe Flacco nem több egy game manager QB-nál, a védelem által megnyert meccseket nem rontja el, de amikor szükség lenne az ő kiemelkedő játékára, akkor nem lehet számítani rá. Ellenben túl sok labdát kap, elvéve ezzel Ray Rice elől a lehetőséget, aki a liga legjobb futójátékosai közé tartozik. A problémát felismerve épp most eltávolították az OC-t. Általában nem szoktam szeretni, ha egy ilyen lényeges váltás pont az előtt történik, hogy mi játszanánk a csapattal, és ez most sincs másképp. Úgy vélem, az elmúlt hetek Ravens-e ellen mi lettünk volna az esélyesek, most viszont valami változás lesz. Lehet hogy rövid távon még kevésbé lesz tényező a Ravens O, de kitudja, ha most áthelyezik a hangsúly Rice-ra, változtatnak a felfogáson, és jól sül el, akár mi lehetünk ennek az első áldozatai.

Nagyon fontos mérkőzés lesz ez a mai. Ha kikapunk, akkor visszaesünk a 4. helyre, és mindhárom divízió elsőtől kikapunk, ami nagyon rossz előjel a jövőre nézve. Ha viszont nyerünk, akkor a 3. helynél rosszabb már nem várhat ránk, tovább növelhetjük az önbizalmunkat, és megmarad az esély, a bye weekre, megmarad az esély a pályaelőnyre a New Englanddel szemben, ami a Super Bowl szempontjából nagyon fontos, talán nélkülözhetetlen is. Hogy valójában mivel mennyire járunk jól, arról csak találgatni lehet, viszont minden meccsre úgy kell kimenni, hogy a győzelem a cél, ez most se lehet máshogy. A hátra lévő sorsolásunk legnehezebb összecsapása következik, szurkoljunk vasárnap este 7-től is a csapatunknak, Hajrá Broncos!


A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr34968020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foppa21 2012.12.16. 19:13:26

egyetértek a meccs fontosságában, nagy lökés lenne a PO előtt ha őket is legyőznénk

foppa21 2012.12.16. 19:41:22

prater FGvel mi vezetünk

foppa21 2012.12.16. 19:57:32

nah hester első TDjével már 10-0 most elég jól kezdtünk!:_D

Tomi_Tanguay 2012.12.16. 20:35:47

Chris Harris 98 Yard Interception Return
anyád:D

Tomi_Tanguay 2012.12.16. 20:36:37

nem így szoktunk kezdeni, reméljük most nem a másodikban esünk vissza.

foppa21 2012.12.16. 20:53:20

@Tomi_Tanguay: nem úgy néz ki mintha le akarnánk ereszteni:-)

foppa21 2012.12.16. 21:00:55

31-3 moreno TDjével, aki átlépte a 100 yardot. nagyon lemossuk őket a saját pályájukon, nah erre tényleg nem számítottam

foppa21 2012.12.16. 21:45:20

kíváncsi vagyok filip belátja-e hogy SB esélyes a csapat ezek után...

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.12.16. 21:53:10

@foppa21: A szezon előtt is tökéletesen beláttam. Csak nekem egyáltalán nem szimpatikus, hogy pénzért veszünk egy SB-t, és fapofával húzzuk be a győzelmeket, magától érthető módon, egy gépies irányítóval, ezért nincs értelme szurkolni. Aki fúj a Lakers-re, a Heat-re, mert összevásárolt csapatok, annak nem értem ehhez a Manning-féle brancshoz hogy van gyomra... Tartom, amit év elején mondtam, hogy nem tudnék örülni a bajnoki címnek sem.

foppa21 2012.12.16. 22:12:24

jól van 34-17 a végeredmény, magáért beszél

milo_hedgie#23 2012.12.16. 22:51:07

@Filip89: hát kicsit furcsán látod a dolgokat... igazi csapat vagyunk,ma sem manning volt az első számú ember. tartást ad a csapatnak,és a legjobb formájában játszik,de inkább kiegyensúlyozottak vagyunk.

Black_Adder 2012.12.16. 23:21:12

@Filip89: és akkor champ bailey, brian dawkins, mcgahee, stokley? miattuk nem utáltad a csapatot?
Tudtad h Elway is trade keretében érkezett, merth a Colts draftolta őt 1/1-be, csak mondta h nem megy baltimore-ba, ha nem tradeelik el, akkor baseballozni fog (Yankees draftolta 2. körben)
Ed McCaffreyt se mi draftoltuk, és sorolhatnám, a kedvenceinket, akik "pénzért" jöttek annak idején...

Nincs olyan h egy csapat csak a saját maga által draftolt játékosokból épít fel egy esélyes csapatot. És Manning egyébként nem egy nagyképű seggfej, akit zsigerből utálni kell, aki miatt elkezdesz az ellen a csapat ellen szurkolni, akinek az előtt szurkoltál, aki miatt nem örülsz a többi 52 ember sikerének se...

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.12.17. 03:03:25

@Black_Adder: Jó, de ők nem egy Tebow-féle karakter helyett jöttek.
Egyébként nem azt mondtam, hogy utálom a csapatot és ellenük szurkolok, csak nem tudok értük szorítani úgy, mint azelőtt.

melo15 2012.12.17. 09:19:43

úgy láttam megint a védők voltak jobbak, a támadósor kicsit leeresztett mióta megvan a PO és csak villanások vannak (most ez is elég).

a NE kikapott, szóval elvileg ha nyerjük az utolsó két meccset, akkor megvan a 1-2 kiemelt hely egyike és a szabadnap :)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.12.19. 16:32:38

Broncos RB Knowshon Moreno has been named the AFC Offensive Player of the Week.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.12.19. 21:26:11

Kuper/Gronkowski DNP; Vickerson/Adams limited; Moreno, Decker, Koppen, Leonhard, Willis, Woodyard & Holliday full; Bailey DNP (non-injury).


süti beállítások módosítása