Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Rockies: Téli változások

2012.12.25. 20:36 - Tomi_Tanguay

Az új edzői stáb novemberi kinevezését követően az elmúlt hetekben a Colorado Rockies játékoskeretében is megkezdődött a tisztogatás, néhány régi játékostól elköszöntünk és újakkal erősítettünk, de a keringő természetesen még korántsem ért véget.























A legégetőbb kérdés az idei offseasonre a dobó szekció megerősítése volt, ennek megfelelően a vezetőség ide próbált elsőnek játékosokat hozni. Mind kezdő, mind csere dobó posztra történtek már új igazolások.

A bal kezes Jeff Francis újabb egy évvel hosszabbított a csapatnál. Azok után, hogy 2004től 2010ig a Rockiest erősítette, 2011ben a KC játékosa volt, a tavalyi szezont a Triple-Aben kezdte, de júniusban visszahoztuk őt és 24 mérkőzésen kezdett. Francis ezalatt 6 győzelmet, 7 vereséget, 5.58as ERAt regisztrált, messze van már élete legjobb formájától, de 31 éves korában is képes a csapat hasznára lenni és a jelenlegi helyzetben a rotáció 4-5. helyére bármikor odaérhet. Az új szerződés 1.5 millió dollárt garantál számára és különböző bónusz juttatásokat is tartalmaz a megállapodás.

Egy másik tavalyi SPről már lemondtunk a bullpen megerősítése érdekében, Alex Whiteot ugyanis cserében használtuk fel. A 24 éves dobó tavaly nem tudott magának gyökeret verni az első csapatban, többször a farmba kellett küldeni, inkább csak fellángolásai voltak, tovább nem voltunk hajlandóak vesződni a kissé szertelen dobóval. A pár héttel ezelőtt megkötött üzletben a reliever Wilton Lopezt szereztük meg a Houston Astrostól, aki az évek alatt megbízható teljesítményt nyújtott a liga leggyengébb csapatában. A 29 esztendős sportoló az elmúlt három szezon alatt 64 mérkőzésen tűnt fel, 6-3as W-L statisztika mellett 2.17es ERAt és 10 savet postázott 205 inninget végig dolgozva. A meccsek végjátékában rendszerint kiegyensúlyozott teljesítményre képes, adott esetben akár closer is lehet, a mieink várhatóan setupmanként fogják használni Belisle és Brothers tehermentesítése érdekében.

A Rockies ezen kívül minor szerződést írt alá két rutinos dobóval. A 30 éves Logan Kensing 2004-09ig a Marlinst szolgálta, az elmúlt két szezont viszont a Triple-Aben töltötte, miután a 2010es szezont váll sérülés miatt kihagyni kényszerült. A 28. életévébe lépő Mike McClendon talán nagyobb név a sportágban, az utolsó három szezon alatt 5-0s győzelem-vereség mutató mellett 3.88as ERAt ért el a Brewersben, tavaly kilenc meccsen lépett színre az MLBben és 33 találkozón a Triple-Aben. Mindkettőnek kevés esélye van jövőre a Rockies keretébe kerülni, de egy próbát megérnek, ha más nem, akkor a Sky Soxban számolhatunk velük.

A közelmúltban lebonyolított Rule 5 Drafton is a csapat egyetlen kiválasztott játékosa természetesen dobó volt. A Rockies választása a Natstől távozó Daniel Rosenbaumra esett. A 25 esztendős lefty az elmúlt szezonban 26 Double-A meccsen volt kezdő, 8-10es győzelem vereség statisztikát és 4.00 alatti ERAt produkált. Náluk esetleg egy long reliever posztra lehet esélye, de valószínűbb, hogy egyelőre a farmcsapatokban fog feltűnni és további fejlődés esetén léphet a major keret közelébe.

Azt pedig már korábban is biztosra vehettük, hogy a csapat tervezi néhány jó képességű ütőjátékos elcserélését a pitching staff erősítése érdekében. Nos, azóta is hallani, hogy például Dexter Fowlert és Michael Cuddyert áruljuk, de mindkettőnek komolyan meg akarjuk kérni az árát, így nem várható egyszerű megállapodás és tényleg csak megfelelő ajánlat esetén vagyunk hajlandók lemondani róluk.

Messze van még az április eleje, addig rengeteg érdekesség fog történni, hosszú téli hónapok állnak még a Rockeis előtt, időről időre továbbra is be fogunk számolni a legfontosabb akciókról.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr104981617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomi_Tanguay 2012.12.26. 21:05:00

pont 100 nap van az opening dayig

Coach Sacco 2012.12.27. 10:12:41

Francis megtartása pozitívum. Hogy nézhet ki jövőre az ötös? Gondolom Chacin és De La Rosa (ha felépül) mindenképp benne lesz, de a többi kérdőjel.

Tomi_Tanguay 2012.12.28. 13:43:17

sok esélyes van spnek: chacin, dlr, francis, nicasio, outman, pomeranz, friedrich pl. és várható hogy valakit hozni is fogunk még ide.

Tomi_Tanguay 2013.01.09. 05:51:56

What's Jason Giambi up to these days?

Giambi had surgery on his leg for sports hernia type issue following the season. The idea was to keep options open in case he didn't wind up as the Rockies' manager or hitting instructor. Neither happened, though I maintain he will be a terrific coach when he chooses that path. Giambi, who turned 42 on Tuesday, has continued working out this winter, open to playing, waiting to see if an offer comes his way. Giambi profiles better as pinch-hitter/DH. Would like to see him go to camp with a chance to earn spot. If not, I see a seamless transition into coaching if that's what he decides to do.

Tomi_Tanguay 2013.01.10. 04:42:18

corpas kapott egy minor szerződést a csapattól.

Tomi_Tanguay 2013.01.22. 05:11:06

két pitcher volstad és batista minor dealt kapott, nem hiszem hogy belőlük lesz valami
torrealbanak is szerződést akarunk adni, ő lehetne rosario tanára, hernandezt pedig cserélnénk
pavano és lowe is szóba kerültek, és van rájuk esély.

Tomi_Tanguay 2013.01.27. 11:17:56

torrealba megkapta a minor szerződést
herrera 1 év, 900k. chacin 2 év, 6.5 millió szerződéssel kerülte el az arbitrationt.

Tomi_Tanguay 2013.02.10. 17:14:44

giambi minor szerződést kötött az indiansszal.

Tomi_Tanguay 2013.02.10. 17:21:56

helton pedig ittasan vezetett. pont tőle nem ezt vártuk volna:(

Tomi_Tanguay 2013.02.10. 17:24:17

Here is the full list of invites (asterisk indicates first time):

Pitchers: Tyler Anderson* (LHP), Miguel Batista, Chad Bettis, Manuel Corpas, Parker Frazier*, Daniel Houston*, Logan Kensing, Jeff Manship, Mike McClendon, Nick Schmidt* (LHP), Erick Threets (LHP), Chris Volstad.

Outfielders: Kent Matthes, Corey Dickerson*, Kyle Parker*.

Infielders: Nolan Arenado, Tommy Manzella, Matt McBride, Ben Paulsen, Henry Wrigley*.

Catchers: Yorvit Torrealba, Gustavo Molina, Lars Davis, Jose Gonzalez*.

The first full-squad workout is scheduled for Feb. 17, a week after the pitchers and catchers deadline


süti beállítások módosítása